4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Řečnické motáky pana Ratha

Pro ty, kdo ještě nebyli ve vězení, kam se podle MUDr. Davida Ratha může dostat nejen nevinný poslanec, ale každý z nás, by bylo dobré vysvětlit, co je moták. Takový papírek sbalený do kuličky, která se lehce předá druhému a kde je napsán vzkaz, obvykle nějaká rada jak vypovídat nebo nevypovídat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
G. Zahradníček 9.6.2012 15:05

Kdy se někdo bude zabývat skutečnými zloději z ODSS?

:)))

J. Boleslav 10.6.2012 13:53

Re: Kdy se někdo bude zabývat skutečnými zloději z ODSS?

Dráth je podle Vás jaký zloděj - neskutečný?

J. Šejnoha 10.6.2012 20:19

Re: Kdy se někdo bude zabývat skutečnými zloději z ODSS?

Zkuste  se oprostit od  svých politických preferencí  a  uznejte, že i malý úspěch je úspěch.

M. Pivoda 9.6.2012 12:32

Jak nahoru?

Výborná analýza případu zkušeným advokátem JUDr. Hulíkem. Mám připomínku pouze k poslední větě Hulíkova článku " Kéž by po této sjezdovce sjelo co nejvíce našich politiků."

Souhlas. Příště ale, prosím pane Hulíku, nám také napište, jak by nová generace politiků měla po oné politické sjedzdovce vyjet nahoru.

M. Martin 9.6.2012 9:19

Co se vazby týče.

Ano jsem pro to aby se podmínky vazby změnily na komfortní ubytovnu. Ale zároveň jsem také pro to aby se potom doba vazby nezapočítávala do výše trestu.Pro pár nevinných by to byla výhoda ale pro grázly a šmejdy by to byla značná nevýhoda.

K. Oldřich 9.6.2012 7:43

Možná

Řekl bych, že se mýlíte a že se jedná o neobratně podaný citát ze spisu.  Ve větě "...najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze na volby, financování voleb." naopak pravděpodobně přebývají slova "o tom." Ale i tak je jasné, že jde o citaci.

Páně Rathův nářek nad podmínkami vazby mi připoměl jistého Londona, který si zoufal ve slátanině Doznání poté, co okusil medicinu předtím hojně jeho komplici i jím samým ordinovanou třídnímu nepříteli, nebo starost o lidská práva různých Hájků ve chvíli, kdy přišli o svá bolševická privilegia o nichž si mysleli, že jsou jejich právy. Pan Rath totiž prokazatelně byl o podmínkách vazby v ČR nejednou informován ještě před tím, než se mu dostalo v Litoměřicích praxe. Není známo, že by jimi býval byl znepokojen. Zákonodráce. Nemluvě o tom, že mohl dopadnou dokonce ještě hůř. Mohl například sdílet apartmán s originálním agresivním, nebo nakaženým zločincem jak se přihodilo v jednom dost známém případě. Jednom proto, že o eventuelních dalších se neví.

K. Oldřich 9.6.2012 7:45

Re: Možná

Pardon. Zákonodárce.

P. Pavlovský 9.6.2012 3:30

Otázka zní:

Co všechno ještě na koho D. Rath ví, koho dalšího (když mu nepomohou) může stáhnout s sebou? O tom, že tímto náznakem notně ovlivnil svědky nemůže být pochyb. Tím spíš, že je znám jako majitel vynikající paměti na jména, data, čísla.

Není to přitom nestranné. Ačkoli byl členem různých stran včetně ODS, nejvíc toho aktuálně ví určitě na ČSSD. A krajské volby se nezadržitelně blíží!!!

F. Pavlis 9.6.2012 10:49

Re: Otázka zní:

Jistě, pane Pavlovský.  Jen ještě jedna otázka tu stojí jako podstatná. Kdy bude soud ? Potom odvolací soud a dál dovolání k instancím nejvyšším. To už bude po volbách a lid volební bude v úplně jiném rozpoložení a možná i situaci. Jak na tom budou politické strany a vnější podmínky vůbec, to nevíme. Neobjeví se mnohem závažnější událost než je kauza Rath ?  Kdopak dnes mluví o p. Bártovi?  Někdejší ministr p. Svoboda je jměno snad už úplně zapomenuté. Žel.

P. Pavlovský 9.6.2012 11:06

Re: Otázka zní:

Ano, potáhne se to, ale to je právě dobře! Nejde už zdaleka jen o těch pár milionů D. Ratha, jde o celou korupční síť a konečně o celý systém rozkrádání veřejných prostředků, ve kterém zjevně jedou stovky lidí! Odposlouchávat, zatýkat, zatýkat a odposlouchávat!

Je to přesně naopak, než se vyjádřil náš ctěný prezident: odposlechy nejsou narušením demokracie, jsou naopak zbraní k její obraně! Mě mohou odposlouchávat od rána do věčera a od večera do rána, nic se mi nestane, protože nemám co skrývat. A takových je nás, doufám, většina!

V. Bárta je jistě megaloman a darebák, jedno větší než druhé, ale z kradení zatím podezírán není, odsouzen byl za podplácení vlastních poslanců vlastními penězi, což mi ani moc odsouzeníhodné nepřipadá. Spíš bych si posvítil na některé aktivity jeho bývalé firmy ABL, např. na pronájem pražských historických věží od magistrátu. O malverzaci v této záležitosti nepochybuji ani v nejmenším!

J. Václavíková 10.6.2012 20:40

Re: Otázka zní:

A ironií osudu je navíc i to, že ono ,,uplácení" bylo za účelem přesvědčit své straníky, aby si odhlasovali zdanění poslaneckých náhrad. Nezdá se Vám, že z toho začíná být pěkná fraška? (P.S. Nejsem jeho volič. Jen se mi to trochu ekluje)

P. Pavlovský 10.6.2012 22:53

Re: Otázka zní:

Ano, je to zcela absurdní. Bárta de facto "bohulibě" uplácel své poslance, aby se zachovali slušně a nerevidovali snížení svých příjmů, které předtím omylem odhlasovali (čímž potvrdili, že jsou nejenom darebáci, ale i pitomci).

Některé voliče VV osobně znám, jsou to většinou jednoduší, o politiku se moc nezajímající, třeba i jinak docela hodní lidé, lidé, kteří se neorientují (opak např. čtenářů Respektu, z nichž nevolil VV asi nikdo).