1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Reálný versus virtuální

Souboj reálného politika s virtuálním je pro mne hlavní znak současného souboje o post prezidenta. Podobný střet je sice přítomen při každých volbách, ale v letošním prezidentském klání je značně výrazný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 25.1.2018 21:53

Tak nám

před deseti minutami president republiky Miloš Zeman popřál příjemný víkend, kdy bychom měli ale také splnit nějakou povinnost.

Tak nám korouhev/láska/brejle Drahoš řekl, že nemáme volit minulost a papalášské způsoby Miloše Zemana. Vzhůru bez Zemana!!!

Tak malého, nenávistného hajzlíka jsem už dlouho nezažil.

A. Alda 25.1.2018 14:54

Merketingově připravený hologram.

To se mi líbí, to je mimořádně výstižné.

A. Sedláčková 25.1.2018 19:25

Re: Merketingově připravený hologram.

Souhlasím. Výborný článek.

Š. Hašek 25.1.2018 19:39

Re: Merketingově připravený hologram.

Ano, volme "všeprogram brusele". Starobního důchodce, který ani neví, co řekl/podepsal před rokem.

Začínám "kladně" hodnotit Halíka, neboť ten (sralbotka, co se bojí jít do politiky) aspoň řekne to, co má v hlavě!!! A neptá se Horáčka!!!

Co má v hlavě Drahoš??????????????????? Brusele láskopůčoviny. Podpantoflista, no nic.

I. Schlägel 25.1.2018 11:53

Jakou ligu hraje Zeman

a s kým a proti komu? To je, oč tu běží. Drahoš nehraje žádnou ligu? To je jeho výhoda. Fotbalová liga v Česku je také príma. Víte proč? Protože tomu šéfuje Pelta s Berbrem. Nelíbí se Vám to? Tak si tam navolte Peltu s Berbrem.

J. Vlček 25.1.2018 14:08

Re: Jakou ligu hraje Zeman

Hloupé příměry by vám šly, pane Schlagele, teď ještě něco chytřejšího.

I. Schlägel 25.1.2018 14:39

Re: Jakou ligu hraje Zeman

Počkám na chytrý příměr od Vás, pane Vlčku. Rád se učím novým věcem.

J. Vlček 25.1.2018 15:28

Re: Jakou ligu hraje Zeman

Pamatujte si, pane Schlagele, že než ze sebe mačkat přiblblé příměry, je lepší držet hubu. Říká se tomu také MLČETI ZLATO.

I. Schlägel 25.1.2018 15:37

Re: Jakou ligu hraje Zeman

Vidím pane Vlčku, že máte svůj svébytný monopol na pravdu. V tom případě Vám velice rád popřeji pěkný den.

M. Zikmund 25.1.2018 16:55

Re: Jakou ligu hraje Zeman

Když si tam ale Pelta s Berbrem dosadí za předsedu nějakou slušnou loutku, nezasaženou stávajícími manýrami ligy, tak zůstane liga alá Pelta s Berbrem a loutka se přizpůsobí stávajícímu prostředí a nebo to ta nezkušená loutka včechno změní? Jedna věc, čemu chcete věřit a druhá, co ve skutečnosti nastane s praděpodobností, hraničící s jistotou.

I. Schlägel 25.1.2018 17:14

Re: Jakou ligu hraje Zeman

A je Zeman také takovou slušnou loutkou? Nebo ošklivou? Nebo je to sám loutkář?

Z. Velínský 25.1.2018 11:20

Chm chm chm ...

Takže se vraťme opravdu k těm úplně nejkořenovatějším kořenům. Čistě náhodou, není ona náhodou politika o umění dohodnout se? Z Vašeho výčtu, koho pokládáte za politiky, jmenujete osoby, které jsou přesvědčené, že politika rovná se prosadit si svoje silou a zásadně nikdy ani o krok neustoupit.

Z. Lapil 25.1.2018 13:13

Re: Chm chm chm ...

Dobře vystiženo. Díky.

F. Navrátil 25.1.2018 9:58

Koho vlastně volíte?

Drahošův stvořitel Kolář se veřejně v rozhovoru chlubil, jak se vzdal možnosti sám kandidovat a svého prezidentského kandidáta vykalkuloval, vybral a uhňácal podle svých představ. Tedy ve skutečnosti si můžeme Drahoše představovat jako dálkově ovládaný objekt. Pokud ho volíte, volíte ve skutečnosti Koláře, který přes drahošovský reproduktor prezentuje své názory.

Š. Hašek 25.1.2018 10:55

Re: Koho vlastně volíte?

Samozřejmě! Bez koláře nerozhodne/nepodepíše Drahoš ani ň! Nevím, jak se porovná pí Drahošová s tím, že Kolář bude mít poslední slovo.

Mimochodem - mě úplně stačí, když kandidát na presidenta si před debatou s protikandidátem vyžádá "okruh otázek". Tak jednají propadlíci/čtyřkaři, kteří mají strach! A moc dobře vědí, že toho v hlavě mají málo.

Ten zoufalec nejdřív škemrá u Primy o otázky a potom ho bolejí "zádička ze židle"!!!

Expr., zkr.

Z. Lapil 25.1.2018 13:28

Re: Koho vlastně volíte?

Zeman má taky svoje poradce :-).

Ty otázky bych Drahošovi nevyčítal. O Zemanovi (se) předpokládá, že jeho pojetí férovosti je hodně volné, takže "nenápadně" pošťouchnout televizi k veřejnému sdělení, že témata dostanou oba nebo nikdo není úplně od věci. Zvlášť když (skoro) veškeré rozhovory včetně "hovorů z Barrandova" jsou zcela evidentně "předpřipravené". V případě, že úkolem není zpovídaného potopit, nýbrž z něj něco dostat, je to asi to nejlepší, co se dá dělat. Teprve doplňující otázky řádně otestují jak redaktora, tak toho zpovídaného.

Což není žádná novinka. Osobní historka z konce 80. let: Jan Burian na koncertě líčil, jak byl pozván do rádia na "improvizovaný rozhovor". Pravil, že dostal otázky a následně poslal odpovědi "k odsouhlasení" a zamyslel se, jak by asi vypadal rozhovor neimprovizovaný. Z publika zazněl předpoklad, že to by předem dostal i odpovědi.

Líčil tam, že "židovská" anekdota nebyla přípustná, musela být nahrazena anekdotou hebrejskou.

M. Zikmund 25.1.2018 11:17

Re: Koho vlastně volíte?

Informaci pana Koláře jsem také zaregistroval, ovšem až poté, co byl tento článek napsán. Nakonec však není tak důležité, zda je za tím pan Kolář, který se tím chlubí nebo někdo jiný, další. Nejdůležitější informace z prvního kola volby je, že pan Drahoš porazil pana Fischera, což ve skutečnosti mluví za vše. Pokusím se to vysvětlit, v článku se mi to zjevně nepodařilo.

Pokud volič srovná Zemana s Drahošem, tak - Zeman: velmi zkušený politik a stratég s celkem jasnou politickou koncepcí, hulvát, nemocný, nijak vzhledný. Drahoš: nulová politická zkušenost, pouze předpokládaná politická koncepce, kultivovaný, zdravý, bude se vyjímat na známkách. A z toho si volič vcelku může vybrat, zda preferuje zkušeného politického matadora proti vzhlednému a kultivovanému nováčkovi či naopak....

Jenže vemte si pana Fischera - zdravý, vzhledný, kultivovaný, s jasnou politickou koncepcí a navíc v politice zkušený. Má tedy vše, co má pan Drahoš, ale oproti němu má i mnohem víc. Proč ho tedy neporazil? Protože voliči dali na mediální kampaň, která p.Drahoše předložila coby hlavního vyzyvatele p.Zemana. Proč to media udělala? Protože se takto o tom rozhodli v zákulisí mocní tohoto světa. A proč dali přednost u dvou téměř shodných kandidátů tomu absolutně nezkušenému? No právě proto, že je nezkušený a tím i dokonale bezbranný proti svým poradcům. Tím si lidé typu p. Koláře vyrobili svého bílého koně, loutku, hologram, nazvěte si to jak chcete. Takže, souhlasím s vámi.

J. Uzel 25.1.2018 12:54

Re: Koho vlastně volíte?

Hologram v čele státu? Proč ne, pokud by k němu bylo možno demokraticky zvolit poradce a loutkovodiče. :-)

Š. Hašek 25.1.2018 19:20

Re: Koho vlastně volíte?

Perfektní, pane Zikmunde.

Nikdy bych si nemyslel, že o presidentu ČR rozhodne "lepší obal". Ale aby bylo jasno, kandidáta Fischera považuji za třetí jakost. Obecně. Ve srovnání s Drahošem za "výběr z hroznů". Drahoš je slivka vína, co se sehnalo od Bursíka až po Halíka. Přes Feriho.