4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rath? David Rath?

Socialisté se teď trumfují v tom, kdo se ho lépe zřekne. Budou volby a je potřeba, aby voliči zapomněli, že byl jedním z nich. Jenže když se v ČR řekne "ČSSD", tak David Rath vypadne jako synonymum stejně jako Gross, Škromach, Křeček, Sobotka, Zaorálek, Hašek, Palas, Špidla, Falbr, Rouček nebo Dienstbier či Štěch.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 4.6.2012 23:28

Spravedliví socani.

Vaše fňukání vás velice dobře odhaluje.To je typická školácká ukázka vašeho myšlení :on Ráth je zloděj ale jinak moc hodnej člověk a krade míň než ti druzí.Je zkrátka náš.

J. Urban 4.6.2012 21:39

Co je to vše platné, pane Matějko, čssd jakožto

strana, oslovující především morální a intelektuální imbecily, má v čr nalajnovánu v každém případě světlou budoucnost :-(

M. Stuchlik 4.6.2012 23:00

Re: Co je to vše platné, pane Matějko, čssd jakožto

KSČM a ODS voli snad morální géniové?

J. Kanioková 4.6.2012 19:15

"Strana se ho zřekne a bude čistá jak lilie.Nepřipomíná vám to neposkvrněné početí?"

Skvělé...

Víte, mi to běsnění vadí. Dratha krutě nesnáším od jeho prvních chvil v politice, ale toto běsnění dávám na rovinu běsnění a okamžité reakci - satan Klaus.

Těch různých šibalů tady bylo, je a jistě i bude vždycky dost. Lidi jsou furtumfurt stejní coby směska dobrých a blbých vlastností a záleží na dalších okolnostech, kam zahnou.

Čímž absolutně nikoho nehájím, naopak jsem ráda, že pukají ledy a na povrch vyplouvají zhůvěřilosti, a že se to policii (snad) začne čím dál tím víc dařit řešit. V to jsem roky marně doufala, a tak doufám, že i v tomto směru se něco začíná měnit.

Jen mi vadí ta kampaňovitost, mediální (nejen) běsnění, černobílé hodnocení. Jako bychom se teprve museli učit přiměřenosti, objektivitě.

M. Stuchlik 4.6.2012 22:59

Re: "Strana se ho zřekne a bude čistá jak lilie.Nepřipomíná vám to neposkvrněné početí?"

Mediální lynč pár puberťáků nařčených z nacismu nikomu nevadí. Daleko méně agresivní  a prolhané zpravodajství týkající se Ratha vadí?

P. Hlosta 4.6.2012 18:28

Kolektiv to je pech za pechem!

Základní charakter levice je kolektivismus. Ten přináší výhody i nevýhody. Výhodou kolektivismu je možnost žít z úspěchu druhých, protože kolektiv je společný svými výsledky. Nevýhodou je i pravý opak, tedy sdílení i neúspěchů kolektivu.

D.Rath odešel od pravice, s vizí zisku z kolektivu, do levice. Prostě obrátil kabát, což se u nás docela vžilo a byl i laskavě přijat socdemáky, neb nesl sebou potenciál úspěchu u voličů pro svou schopnost urážet a úspěšně zesměšňovat. To s úspěchem prováděl po celou svou kariéru politika.

Kolektiv má jednu nepěknou vlastnost a to je ta, že rozhodne názor většiny, byť jedinec měl i pravdu, ač jeho názor byl opačný. To pak kolektiv vyřazuje ze svého středu onu "černou ovci" a zříká se jí. V případě Ratha došlo k maléru jak u něj, tak pro kolektiv. Načapali ho u zlodějny, což bylo nečekané pro kolektiv, protože ten drží basu a navzájem se v něm podporují. Tohle ale nešlo podpořit, resp. ututlat a tak kolektiv se demonstrativně od Ratha distancuje. Vytváří logicky dojem, nebo-li má snahu ho vytvořit, aby kolektiv nebyl považovaný jako celek za lumpy zlodějské.

Protože kolektivismus je socdemákům ideologicky daný, marně budou vyvíjet snahu vytvoření dojmu odlišnosti od Ratha. Občané vědí, že kolektiv musí být na levici a tak jim to nikdo neodpáře. Prostě každá nepravost člena kolektivu zůstává i na ostatních členech kolektivisticky zaměřených v jedné straně. Jako úspěch Ratha dříve, tak i dnes jeho malér se zlodějnou, zůstávají vlastní i pro celý kolektiv socdem, byť by se tisíckrát Ratha zřekli.

To kolektivistické pojetí života, to je pech na pech! Dobré skutky každý hned zapomíná, ale skandály....  :-))

P. Urban 4.6.2012 16:24

Rath není typickým sociálním demokratem

Na to byl příliš samorostlý a sebevědomý. Proto se taky nechal chytit se sedmi miliony v krabici.

Typický politik ze sociální demokracie, včetně jmenovaných, připomíná spíš typického politika z ODS či jiné parlamentní strany.

J. Boleslav 4.6.2012 17:46

Re: Rath není typickým sociálním demokratem

"Typický politik ze sociální demokracie, včetně jmenovaných, připomíná spíš typického politika z ODS či jiné parlamentní strany" ? Přiznám se, že Vám nerozumím.

A. Bocek 4.6.2012 15:22

PR....R je v tom ,

že kraje hospodaří s rozpočty většími než některá ministerstva , s dotacemi většími , než centrální OP a kontrola je pouze metodická - takže žádná . Hejtmani se stali novodobými gubernátory a chovají se jak v Rusku.

J. Kanioková 4.6.2012 19:18

Ano - kraje jsou státy ve státě ! Byla blbost je zřizovat !

P. Pavlovský 4.6.2012 11:04

Jsem sice konzervativec,

ale právě proto bych prosil o inteligentní a slušné  roulišování i mezi členy ČSSD.

  Levičácké názory J. Dientsbiera mi sice nasedí, ale přesto jej považuji za slušného člověka, obzvlášť od chvíle, kdy se po pražských volbách radikálně vepřel vlastní organizaci!"

K. Pavlas 4.6.2012 11:31

Re: Jsem sice konzervativec,

Pane Pavlovský, všichni výše jmenovaní a mnozí další VĚDĚLI, jak a co Dr. Rath dělá - a mlčeli, případně mu pomáhali. Nikdo nebyl v sebemenší kauze proti. Kde chcete hovořit o slušnosti. Tento pojem a co obnáší (slušnost) tihle pánové absolutně neznají.

J. Boleslav 4.6.2012 12:42

Re: Jsem sice konzervativec,

Líbí se Vám třeba taky, jak chce rehabilitovat bolševika tím, že ho vezme do vlády?

P. Pavlovský 4.6.2012 14:27

Re: Jsem sice konzervativec,

Ano, protože konzervativní je používání standardních metod a ne zkoušet menšinovou vládu s richou podporou komunistů - to je pokrytectví!

   Jestli levicve vyhraje volby, nechť utvoří standardní levicovou koalici a ne nějakou darebáckou opoziční smlouvu!

    F. Mitterand to kdysi nazval "historický kompromis". Vzal KSF do vlády; ta v ní vydržela dva roky, ale i za tak krátkou dobu se natolik zdiskreditovala u svých antisystémových voličů (a KSČM nemá jiné), že zůstala až do dneška zcela marginalizovaná.

J. Boleslav 4.6.2012 17:45

Re: Jsem sice konzervativec,

Při pohledu na stav, jaký byl ve středních Čechách a celostátně na konci Paroubkovy éry, kdy oranžovorudá koalice, ať už oficiální nebo ne, fungovala, si vůbec nemyslím, že Váš návrh je to pravé ořechové. U svých skalních voličů se komanči ve vládě nezdiskreditují ani náhodou, spíše se socany u vesla spolu napáchají plno zhovadilostí a budou v pokušení se zase u toho vesla pomocí nějakých sviňáren zabetonovat. Jako to ostatně už udělali jednou, po r. 1948.

P. Pavlovský 4.6.2012 18:16

Re: Jsem sice konzervativec,

Jste přílišný pesimista, představa, že se komnunisti zabetonují u vlády (dokonce   snad ausgerechnet jen ve středních Čechách) a zase, jako po 1948, zamezí na dalších 40 let demokratické volby a dají si do ústavy vedoucí úlohu strany je zcela absurdní, to už není ani v Bělorusku.

   Navíc jsme členy NATO, v jehož smlouvě je mj. článek o tom, že kdyby v členské zemi byla ohrožena demokracie, musí NATO zasáhnout.

   Bylo by absurdní, aby NATO prosazovalo demokracii v Iráku nebo v Afghanistánu a nechalo ji padnout v centru Evropy.

F. Michek 4.6.2012 10:54

Ano, přesně.

Gross, Škromach, Sobotka, Zaorálek, Hašek, Palas, Špidla, Falbr, Rouček nebo Dienstbier či Štěch.

Ano, přesně, to jsou i moji oblíbenci.

J. Boleslav 4.6.2012 12:46

Re: Ano, přesně.

Zapomněl jste ještě třeba na Kavana, Krause, Špidlu... To přece byli taky docela skvělí borci :-(

F. Michek 4.6.2012 12:51

Re: Ano, přesně.

Jistě, i to pořadí sedí. Kavan se dokonce stal na čas ředitelem zeměkoule! To už se tenkrát zbláznili všichni. Na podobné úrovni je už jen Nobelovkaa pro Gorea.

P. Schuh 4.6.2012 10:12

Nekonečný mafiasong

Je jenom dobře, že se ho ČSSD zřekne a že ho veřejně odsoudí. Vždyť je to zloděj. Horší by bylo kdyby ho podpořili a prohlašovali, že je vlastně nevinen, tak jak to dodnes s oblibou dělá se svými "podezřelými" poslanci ODS.

P. Kolář 4.6.2012 11:31

Re: Nekonečný mafiasong

Strana se ho zřekne a bude čistá jak lilie.Nepřipomíná vám to neposkvrněné početí?Byl by to stejný zázrak.Ta strana byla u jeho porodu,musíme jí přiznat alespoň otcovství.Dokud dítko řvalo,byla tato strana naplněna obdivem až po okraj.Odpovědnost z té partaje nikdo neoklepe.

P. Schuh 4.6.2012 11:53

Re: Nekonečný mafiasong

Přesně tak zodpovědnost mají. To, že ho veřejně odsoudí je pouze první krok k čistotě. Cestu však mají ještě dlouhou. ODS a TOP však ještě ani nevykročili. Největší očistná lekce pro ně by byla všechny vykopat z parlamentu.

J. Chládek 4.6.2012 13:52

Re: Nekonečný mafiasong

T by bylo málo, na tento stav  je jedniný lék, starýma slamníkama a prknama obložená zeď a 10 chlapů s kalašnikovama, ty darebáky pak vozit náklaďákem. Jak se tak ale rozhlížím po politickém spektru, mám dojem, že by museli dělat na 3 šichty ,aby to stihli do svátků.

J. Boleslav 4.6.2012 12:43

Re: Nekonečný mafiasong

Myslíte třeba Kotta?

P. Schuh 4.6.2012 13:21

Re: Nekonečný mafiasong

Drobil, Vondra, Bém, Kocourek a další

J. Boleslav 4.6.2012 17:48

Re: Nekonečný mafiasong

Ani jeden z nich není vazebně stíhán.

V. Kováčová 4.6.2012 13:51

Re: Nekonečný mafiasong

Ale toto řešení problémů /odejití nebo vyobcování hříšníka za strany/ tady zavedl bývalý president Havel s tím, že se strana takto očistila. Byly to problémy na příklad s financováním ODA a odchodem předsedy Skalického. Zajímavá teze také byla, že kdyby se Komunistická strana přejmenovala, mohla být už způsobilá ke spolupráci jako demokratická. Možná že se mýlím, ale jestliže udělá někdo v rodině průšvih znamená to, že když se ho zřeknu, nemám s tím už nic společného? Nebo když jeden rodič odejde a založí novou rodinu, protože se děti nepovedly, tím jeho spoluzodpovědnost končí? V dobách tzv. Sarajevského atentátu Ruml a Pilip vyzývali Klause, aby odstoupil s tím, že se strana takto očistí. Klaus na sebe převzal odpovědnost a neutekl jako kluk. Naopak, vyhlásil mimořádný volební sjezd a byl demokraticky znovu zvolen předsedou. ODS potom musela učinit kroky k nápravě chyb a takové jednání se mi zdá daleko čestnější, než někoho vylopučit a operovat s tím, že už není náš člen a s naše strana s ním nemá nic společného.

J. Novak 4.6.2012 10:04

Když se řekne...

Když se řekna TOP09, objeví se Kalousek, vypadnou na stůl nefunkční padáky, rozprodej armádního majetku pod cenou kamarásům apod., Drábek a sfušovaný systém sociálních dávek apod. s evidentním penězotokem do kapsy Drábka a jeho kamarádů, když se řekne ODS, ihned se objeví ProMoPro, vyhozených 300 milionů do soukromých kapes kamarádů kdoví koho, zázračně zbohatlý Řebíček, Drobil..., když se řekne ČSSD, vypadnou na stůl. Gros, Palas..., Výsledkem bude, že až se jednou objeví někdo, kdp už nebude mít co ztratit, začnou se náhle různé politické špičky záhadně ztrácet, tu se z nich nalezne ruka, tu hlava..., také možná varianta.

K. Křivan 4.6.2012 16:01

Re: Když se řekne...

A nebo je budou nacházet sumci na Orlíku.  :-)))

J. Blažek 4.6.2012 9:27

Ale, ale ...

Ale, ale, pane Matějko. Děláte volební kampaň proti ČSSD tím nejodpornějším způsobem. Na základě kauzy poslance \MUDr. ||Ratha dehonestujete celou řadu funkcionářů ČSSD. Pokládám 2 otázky:

1) Jak jste přišel na to, že i ostatní členové vedení ČSSD jsou vyvrhelové.

2) V ránci objektivity - proč tak nečiníte u ODS či TOP, kde nejde o ušmudlaných 7 milonů, ale o miliardy a v mnohem více případech.

Jste ubožák, autore pane Matějko!