5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Marešová 12.4.2010 10:42

Ještě, že ty děti mají rozum

Je vidět, že děti mají mnohdy víc rozumu, než jejich rodiče i prarodiče, kteří jsou někdy zatíženi minulostí. Zvláště prarodiče mají sklony si minulou dobu idealizovat. Mladí lidé mají větší rozhled, s minulostí se setkávají pouze z vyprávění, nebo z televize. Sama dobře vím, jak pro ně zní neuvěřitelně, jaké jsme my měli v dětství a mládí problémy se školou i s volným časem. Oni mají jiné podmínky a pokud jsou dobře vedení i cíle.

Hrozím se ale, co by se stalo, kdyby se k moci dostali podobní politici jako jsou ti levicoví v čele s Paroubkem a Ráthem. Určitě by velmi rádi svobodu okleštili, aby vyhovovala jejich cílům. Ráth už to dokázal, když zavázal politiky z jeho strany k placení pokuty, pokud nebudou loajální. Paroubek zase nemilostrdně stíhá ty, kteří mají svůj názor, neztotožňující se z předsedovým. Ti bývají odejiti, vždy se na ně něco najde.

J. Láníček 12.4.2010 19:58

Ano, děti mají víc rozumu !

A řekl bych, soudě třeba podle jedné ankety, kterou jsem nedávno četl, že nejvíc rozumu mají ty děti, které chodí na střední školu a politika je vůbec nezajímá a také o ní nic neví. Stačí jim, že si třeba na facebooku přečtou, že Paroubek je papaláš. Že Topolánek byl zase podvodník, korupčník a vyděrač, to jim třeba zatím nikdo neřekl. Já bych tady zavedl volební právo od 21 let věku. Až ti mladí a rozumní vyjdou ze školních lavic  a ošahají si to živobytí vlastníma rukama. Aspoň budou mít o tom skutečném životě jakousi reálnou představu.Pak se mohou také kvalifikovaněji rozhodovat ! A zkuste mezi nimi třeba udělat anketu, jestli nejsou pro zrušení celého Parlamentu. Já už vím předem, jak by to dopadlo. A když mají ti mladí tolik rozumu, ODS by určitě za těchto podmínek v parlamentních volbách už nekandidovala !