3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Radostná zpráva!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 19.5.2007 10:57

Dientsbierovy reportáže z doby totality,

kdy byl zapáleným komunistou, nedaly by se někde vyštrachat? Jistě by to bylo zajímavé čtení.  Znal jsem kdysi Služpivova spolupracovníka  ze Zamini, přezdívkou Orlosup. Vykládal, jak jednou s panem ministrem usnuli kránu na schodech, a uklízečka zburcovala policii, že na ministerstvo vnikli bezdomovci.

doktor 19.5.2007 10:28

Čeština Jana Beneše je příšerná,

jeho pomlouvačné kecy rovněž. Své ministerstvo si právě teď lustruje DrMgr. Ivan Langer.

Bady 19.5.2007 10:38

Re: Čeština Jana Beneše je příšerná,

Zoufalče pozor,srdíčko máš jenom jedno.

JC 19.5.2007 10:56

Re: Čeština Jana Beneše je příšerná,

Zato čeština onoho kandidáta na prezidenta je přímo ukázková;-D O obsahu jeho vystoupení a ovšem lépe nemluvit.  Ale kamarádi z hospody mu jistě tleskají, zejména když už v sobě mají pár piv a panáků. Pusťte si to  jeho včerejší extempore ze záznamu, ať můžete taky zatleskat - ale předtím doporučuji pořádného frťana;-D;-D

Jak tady někdo trefně poznamenal: starodůchodce z lavičky na Karláku (doplňuji: chlubící se dalšími dědulům svými zážitky, aby čubrněli). Vlněné rukavice a rádiovka s anténkou by jen zvýraznily celkový dojem;-D

Starý J. 19.5.2007 11:17

Re: Čeština Jana Beneše je příšerná,

K čemu ta odbočka k Langerovi?

Brmboš 19.5.2007 18:01

Re: Re: Čeština Jana Beneše je příšerná,

Je to jednoduché. Jestli něco tak hrůzného může dělat ministra vnitra pak se divím proč tolik obav z toho kdo bude prezidentem. Langer je to nejhorší co kdy na ministerstvu sedělo. Prej i kopřiva byl lepší.

Yarda 19.5.2007 10:13

Chytrému napověz, hloupého kopni

Tak jsem marně přemýšlel koho má autor na mysli tím služebním pivem, až v diskusi jsem si to přečetl (a to jsem měl ve škole němčinu), ale ještě mi nedošlo kdo je to ten Tonda co v Americe natíral ploty.

To snad zase pana Klause (a že jeho politické názory zrovna nemusím).

Jinak co se týká některých současných i minulých kandidátů na tuto funkci: při zaslechnutí jejich jména si vzpomenu na román  Emila Vachka: Pán světa. Poučné čtení.

Alex 19.5.2007 10:09

Služební-deputátní, ale původně možná "řídké"

Překlad jména sedí. Je však možné, že původně tam namísto dnešného dlouhého "i" znělo y, "st" tam chybělo a bylo to "řídké pivo". Jinak článek je trefný.

Jerry 19.5.2007 10:24

Re: Služební-deputátní, ale původně možná "řídké"

Nejvíce výstižný přepis deputátního piva je Jirka Flaška.

Starý J. 19.5.2007 10:07

Čemu se prosím divíte

co nám může Paroubek nabídnout místo Klause? Do svých řad sáhnout nemůže ani omylem, to už by musel nabídnout rovnou sebe  (a Ratha za předsedu, aby naštval neposlušné Sobotku se Škromachem)a takhle má jistotu, že ke své "stovce" naláká ještě Zelené a Bursík mu konečně jako vděk odkývá po předčasných volbách tu  koalici. Sice tam budou Zelení jenom do počtu (jako v poslední Paroubkově vládě lidovci), ale ve vládě budou, tak o co jde. A Paroubek spolu s komunisty to již hravě ukočíruje! Jako na Slovensku kamarád Fico už sáhnul k znárodňování soukromých pojišťoven. Chce tím zalátat díru po poplatcích, které zrušil.

Kubeš 19.5.2007 10:06

Pane Beneši

jako vždy výborně. Jen tak na okraj bych se chtěl zmínit, jak probíhalo jaro 68 v jednom našem velkém strojírenském podniku. Mnozí vedoucí činitelé špatně odhadli budoucnost a převlekli kabáty, což dávali najevo na různých shromáždění pracujících. Ale ouha, přišel srpen 69, načež ti samí se na prověrkách káli a schvalovali invazi okupantů. Ti , co se káli nešikovně a ti, co měli mezi svými soudruhy nepřátele, museli opustit svá koryta. Mnozí z nich pak zkoušeli karieru mezi chartisty, kde byli často mezi svými, neboť tam bylo nasazeno i spousta agentů STB. A naše služební pivo po různých smolných peripetiích (smolných pro svůj koeficient IQ) se dočkalo roku 90. A jeho moudrost jsme pak zažili při jeho různých návrzích v roli ministra.Teď jsme ho viděli u Krause coby eventuelního kandidáta na presidenta, pro mne otřesný zážitek.

Brmboš 19.5.2007 18:10

Re: Pane Beneši

A vy jste byl ten estébák, že tak všechno víte? Hernajs co furt melete, proč jste se neozval tehdy vy konspirační vole. Víte o tom houby jinak by jste takovou pitomost nemohl napsat. Stará známá osvědčená lež zabírá napíši o sobě, že jsem byl na té správné straně, ale pak tomu chybí jméno, aby to mohli ohodnotit lidi co vás znají. Proto jsem pro, aby se smělo psát jen pod pravými jmény. Zde totiž není problém bojovat proti všemu a nepřiznat se k ničemu. Jen mě nedochází kde všichni ti bojovníci byli v den voleb, když přišlo bez pár procentních bodíků skoro 100% lidí k volbám?

a m i Z .M 19.5.2007 9:49

Pane Beneš,

možná, že tentokrát došlo k malému nedorozumění. "Deputát" ve srovnání s podle mě korektnějším  "Služební" představuje příliš pasivní popis situace. V praxi to znamená, že dotyčný nepije proto, že mu nápoj přidělili, ale chlastání je v jeho popisu práce.

Ostatně, to služební pivo si tyká nejenom s dnešním presidentským imitátorem, ale i s jeho předchůdcem,  kterému se podařilo konsumaci piva na Hradě drasticky zvýšit a zapojit do této bohulibé činnosti i ochranku. Něco takového jako Služební pivo tam není dnes třeba, protože se tam pohybují výhradně lidé, kteří dělají permanentně dojem vlivu omamných prostředků.

honzak 19.5.2007 9:01

musím zjistit,kdy

ten pořad opakují. Služpivo zbožňuju! Obávám se, že ten diskutér,který varuje před Péťou Popletou má pravdu.

Eva D. 19.5.2007 17:11

Re: Re: musím zjistit,kdy

Děkuju pěkně, že jste sem ten odkaz dával! To jsem si dala! ;-D

Ava 19.5.2007 10:25

Re: musím zjistit,kdy

Opakujou to v pondělí v 01:40 na ČT2 a v úterý v 11:00 na ČT1.

Šnek 19.5.2007 8:54

Pivník udával.

Ještě v roce 1967, když si chodil na strojárnu pro informace, co zas napíše Buchar. To byl časopis strojařů a přinesl, ku příkladu, necenzurovaný článek o sjezdu spisovatelů. Za časopis se tenkrát platily horentní sumy. Služební pivo lezlo redaktorům Müllerovi a Holečkovi přímo všude. Však také hoši dopadli. Holeček, ač napůl slepý, byl v době normalizace odveden na vojnu a později náhodou na refýži přejet autem. Müllera vyhodili od diplomky aniž by s ním vůbec mluvili. Pozor na Služební pivo, bývá často nejen ožralé.

tommi38 19.5.2007 18:37

Re: Pivník udával.

když chlastá většina národa, parlament,(viz podoba zákonů),vláda i senát

(podle statistiky propito přes 40 milionů ročně při průměrné ceně 12 kč/panák,

proč by nemohl soudruh prezident, však má „zářivé“ předchůdce....;-D

JC 19.5.2007 8:50

To by teda byl prezident jak víno:-))

Byl by nekonfliktní, odkejval by každému všechno, jen aby měl svůj klid a průběžně doplňovaný služební bar.  A jak by byl lidový, nemuseli by za ním chodit  "ty s tím drátem v uchu" , jak se pan kandidát včera u Krause ráčil vyjádřit. Nezbytní by však byli jiní: silní mužové, kteří by panu prezidentovi pomáhali udržet se na nohou.

Šnek 19.5.2007 8:57

Re: To by teda byl prezident jak víno:-))

Ale třeba by ho opravdu jednoho dne naši jen tak mrtvýho na dvoře, jak říkal Kraus.

míša mýval 19.5.2007 7:22

co je pravdy na tom, že je tchánem Bursíka?

Potom by mu těch pár rodinných hlasů mohlo presidentství zajistit. On by jim potom slíbil dotace na výrobu biolihu

taurus 19.5.2007 7:37

Re: co je pravdy na tom, že je tchánem Bursíka?

 Nevěříte? - Věřte!!;-(

jurist 19.5.2007 9:18

Re: Re: co je pravdy na tom, že je tchánem Bursíka?

Myslíme to upřímně ;-)

taurus 19.5.2007 6:43

Čekal jsem, že bude zle...

... ale je to ještě horší! Bylo mi jasné, že půjdou po Klausovi, ale že si vyberou zrovna toho pivníka, to jsem nečekal. Strašné je na tom to, že národ s tím nemá šanci nic dělat. Vzhledem k tomu, že VK jede po Zelených jak po uzeným, tak to vidím tak, že komunisti pivníka dosadí za prezidenta a já se nejbližší roky budu stydět ve světě, že jsem Čech!

PROKOP BUBEN 19.5.2007 8:33

Re: Čekal jsem, že bude zle...

 Pokud se nestydíte doposud, není třeba se stydět SNAD NIKDY.....

Abdéřan 19.5.2007 17:16

Re: Čekal jsem, že bude zle...

Pane kolego, pozor na "poplašné zprávy". Jak ČSSD, tak KDU-ČSL, SZ i KSČM dosud žádného prezidentského kandidáta na rok 2008 oficiálně nenominovaly, učinila tak pouze "v nástřelu" ODS. Kalhoty tedy netřeba stahovat, brod se objeví po prázdninách...:-)

Jenda 19.5.2007 1:02

Jirka flaška for president ? Ti komouši nám to chtěj dát sežrat :-)

Pořád doufám,že to je blbej fór ,není to jen "předskokan" pro Pitharta ?;-€Kam se poděla přímá volba presidenta ?Kaviároví socialisté už jí nechtějí?;-D

Jirka 19.5.2007 0:58

Pro nevěřícího Tomáše

Německy Dienstbier = česky služební (deputátní) pivo.

Jinak:do pořadu si hosty nezve Kraus , ale ČT , patrně ho chtěli zviditelnit , Ale to si dali!

Jeho vystoupení,to fakt byla síla.

NevericiTomas 19.5.2007 2:12

Re: Pro nevěřícího Tomáše

Jezis tak tohle me vubec nenapadalo :-) Dik za vysvetleni. A to mam taky nemecke prijimeni....