2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Raději Zemana než Havlova exkancléře

Předně chci poděkovat Janu Fischerovi, neboť jeho hezké třetí místo mi dalo důvod k otevření lahve portského. No a když už nám zbyli jen ti dva, bylo by mi méně úzko ze Zemana, než z protektora Karla Schwarzenberga.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Houška 16.1.2013 22:08

Tak jste se nám konečně odkopal. Pro udržení vlivu

Václava Klause byste na Hrad zvolili i sériového vraha Roubala. Až budete zase něco mlít o pravicovém přístupu, tak si před tím vypláchněte ústa, nerad bych omdlel.

P. Pokorný 16.1.2013 22:32

Re: Tak jste se nám konečně odkopal. Pro udržení vlivu

A duše je zdravá, hochu?

Š. Hašek 16.1.2013 20:52

Vidím to dosti podobně.

A že jsem byl hodně vzteklý za Zemanovu "spálenou zemi". A jiné

J. Jurax 16.1.2013 18:02

No,

ale senátoři za Zemanovu SPOZ utvořili senátní klub s komanči - vrána k vráně sedá. Takže Zemana raději ne ...

Navíc vzhledem k reálným pravomocem prezidenta nebude tragédií, ať zasedne na prezidentský stolec Zeman nebo Jeho Jasnost ... byť osobně preferuji knížete ...

J. Urban 16.1.2013 17:49

No pane Matějko,

nenávist k Havlovi a všemu s ním jakkoliv spojeného z vás jen kape. JJ není právě můj šálek čaje. Přesto mám ve volbě jasno. Měl bych jasno, kdyby byl v druhém kole se Zemanem kdokoliv - snad kromě Fischera.

R. May 16.1.2013 14:40

Pane Matějko,

R. May 16.1.2013 14:40

Re: Pane Matějko,

mluvíte mi z duše.

J. Kulheim 16.1.2013 13:35

Jak se budu rozhodovat koho volit

Jak se budu rozhodovat koho volit na místo prezidenta ČR? Rozhodování má několik rovin-

1/ Nevolit nikoho- Schvan. - - je eurohujer, klausobijec, . Zeman- , uraží kdekoho, říká často polopravdy nebo lži  \Banberk/, osobní nenávist bude promítat do politiky,

2/ Volit  ZE-  budou komunisté,měli by i příznivci ODS- kteří budou volit to co je pro stranu výhodnější, bez ohledu na charakterové vlastnosti- volba proti.  Půjde po krku stávajícím vedoucím ČSSD, zejména Zaorálkovi. Volit SCH- nebudou komunisté, budou volit  ČSSD- je to pro ně výhodnější, doporučit to nemohou, bylo by to z hlediska politického neúnosné.

J. Krouželka 16.1.2013 11:56

trolling hard

Well played, Františku.

J. Šimek 16.1.2013 11:39

Autor porovnává pravomoce premiéra a ne prezidenta.

Například cobydup prezident zařidí dluhovou měnovou unii atd.

Moje jasná preference je nenavazovat v klientelisticko-mafiánském pojetí politiky, na což tady dlouhá léta dojíždíme všichni. Vadí mi vic rozkrádačky po miliardých, než virtuální muslimská hrozba v ČR.

Autor tady často píše o autentické pravici s malým, levným státem s nízkými daněmi. Jak do toho konceptu zapadá jeho volba Zemana na Hrad ? Obávám se, že nijak, že článek je jen projev nenávisti a demagogie.

J. Kanioková 16.1.2013 14:24

Žádná nenávist a demagogie, ale střízlivá logika

Schwarzenberg JE obreEUrohujer.. tečka..

EU je socialistická DLUHOVÁ UNIE, která jde ke dnu.tečka

Zeman proti EU není, ale je přece jen menší eurohujer. Navíc je ekonom, takže dobře rozezná, co který šílený výmysl vzniklý v Bruseli pro naši budoucnost znamená. Sice prez. pravomoce v tomto směru nic moc, ale může mít nějaký vliv.

Tudíž je na každém, aby si položil tuto otázku, pro naši budoucnost č. 1

J. Kanioková 16.1.2013 14:27

k tomu ještě -

domácí šílenosti máme šanci při příštích volbách změnit...

Každá maličkost, kterou nám uzme v suverenitě EU, je provždy.  Nevratně...

B. Rybák 17.1.2013 11:57

Re: Autor porovnává pravomoce premiéra a ne prezidenta.

S rozkrádačkami žádný prezident nic nenadělá. Může ale EU-hijersky ovlivnit složení ČNB tak, že dovolí "našim" bankám zalepit dluhy jejich zahraničních matek našimi úsporami, a složení našeho ústavního soudu tak, že umožní, aby např. naši stoupenci JE, nebo odpůrci nám vnucované (např. muslimské) imigrace byly souzeni přímo v Bruselu (v Berlíně?). Nechci prezidenta, který k vůli zajištění a rozšíření (ještě by u EU-soudu mohl získat cca 40 miliard) nás zavedl do EU-pr*dele.

C. Coton 16.1.2013 11:25

Které zlo je menší?

Když očistím oba kandidáty od marasmu okolí a posoudím je pouze podle chrakterů, vychází mi pan Zeman lépe. Ve svých názorech je konzistentní, neotáčí na pětníku, vždycky dal přednost českým zájmům a má rád svou vlast (minimálně Vysočinu a její stromy :-)) Nikdy nebyl obviněn z osobního prospěchu. A to ani novináři.

Na druhou stranu-  z osobních názorů pana knížete mě mrazí (názory na odsun, Benešovi dekrety apod...) Názorově kam vítr tam plášť (naposled např. názor na amnestii), české zájmy neprosazuje (uzavřel obchodní oddělení na ambasádách). Svou vlast zřejmě miluje, ale Čechy to nebudou (při slovech hymny se chytal textu jako nenaučený školák při zkoušení básničky). A o tom, že peníze především svědčí jeho restituce v ČR podle rakouského práva, uplácení v rámci restitucí, spory o majetek se sestrou, podivná privatizace Becherovky, kauza kolem jeho ryb atd...)

S. Ševeček 16.1.2013 11:04

Koho volit CZ

Pokud vůbec půjdu volit, pak Zemana - není havlista a není soukromník v politice. Je intelektuál, ale není užitečným idiotem, je filosofem bez filosofie, není ani nalevo ani napravo - ale žádný levák z definice.

f. vlk 16.1.2013 12:57

Re: Koho volit CZ

Nějak se mi nezdá, že Zeman není ani napravo ani nalevo. Jeho stoupenci v senátu včera potrvrdili, že vstupují do senátního klubu s komunisty. Zeman sám žádá o podporu Filipa atd. Takže ty geny tu jsou. Již to jednou dokázal.

Možná nejste pamětník, ale chci vám připomenout pakt Gottwald - Fierlinger. On totiž prezident schvaluje vládu ! A všichni kandiváti vyloučili pověření sestavit vládu s komunisty. Jen Zeman to nepopřel. Divné co? Nelevičák či nepravičák?

M. Pernický 16.1.2013 17:58

Re: Koho volit CZ

Žadna levice nebo pravice neexistuje,ani levičak či pravičák. Existuje hromádka a dluhy a to je k dispozici.Co jsou blíž k hromadce se mají lépe a uživají si ,mají hodně starostí a strachu,aby nebyli zbavení všeho těmi prohnanějšími . Občany rozdělují všemožnýmy triky a docela se jim to daří, což je vidět i na diskuzích na NP.

J. Komínek 16.1.2013 10:36

politický turista bez zásad

Schwarzenberg - kancléř pravdoláskaře, pak maskot zelených, které spolupřivedl k záhubě, nakonec se našel u ultraliberála Kalouska, teď s čírem nebo s motýlkem podle potřeby usiluje získat portrét prezidenta do rodové galerie. To stačí, ne?

J. Kanioková 16.1.2013 14:32

On si našel?

Nebo  P&L vymysleli a našli si spojence? A Schw. dali do čela jako značku.  Ta strana je pokračováním snah P&L - OH, SD, ODA, DEU, US, Zelení, TOP

Š. Hašek 16.1.2013 21:24

Re: On si našel?

Přesně!!!!

P. Schuh 16.1.2013 9:58

Menší zlo (činec)

Souhlasím s autorem. Oba dva kandidáti jsou odpovědní co se děje nebo dělo v naší zemi. Oba dva nesložili za své činy občanům účty. Bude se volit tedy menší zlo.

Ikdyž pořád lepší tato volba, než aby za nás rozhodovali mafiáni v parlamentu.

S. Udatný 16.1.2013 9:18

Žádná výzva českých muslimů,

aby ho lidé nevolili Zemana v roce 2013 prezidentem neexistuje. Pan Matějka lže jen nevím proč, tak nenávidí KS.

M. Šejna 16.1.2013 9:57

Re: Žádná výzva českých muslimů,

http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/314913/Levicovi-extremiste-muslimove-Cesi-nevolte-Milose-Zemana.html

J. Fleiszner 16.1.2013 12:55

Re: Žádná výzva českých muslimů,

Koukám pane "Udatný", že tím lhářem budete asi vy :-D

S. Udatný 16.1.2013 17:50

Re: Žádná výzva českých muslimů,

kolik muslimů stojí za touto výzvou!! Totéž mohu vypotit také, mne zajímá jakou odezvu má výzva u muslimů v ČR, nulovou a znovu žádnou. Zeman kopíruje zájmy Ruska, proto ti muslimové. Ověřte názory Zemanovi před dvaceti lety a muslimové mu nevadí!! Až dnes, kdy má totožné financování jako Putin, proto mu vadí.

J. Hanzal 16.1.2013 9:14

+ kontra -

Když si dám vedle sebe plusy a mínusy kandidátů tak mi z toho vychází NIKDO. Jenže jeden z nich to bude, ale kdo, sakra, a teď babo raď, já jsem v koncích. Volit ovšem chci jít a pudu, jaksi to považuji za občaskou povinnost

M. Šejna 16.1.2013 9:14

klobuk dolů, pane Matějko

Já Vás nemusím a většinou s Vámi nesouhlasím, ale musím uznat, že máte jasné názory a neměníte je podle potřeby. Z tohoto pohledu zcela chápu Váš postoj k Zemanovi a Swarzenbergovi.

Schwarzenberg byl kancléřem prezidenta Havla, který propagoval humanitární bombardování Srbů, aby tak podpořil albánské muslimy. Byl to Schwarzenberg, který jako jeden z prvních ministrů zahraničí uznal mafiánské muslimské Kosovo.

Naproti tomu byl to Zeman, který označil Palestince za teroristy a podpořil tak židovský Izrael.  byl to Zeman, který označil UCK za teroristy, mafiány a válečné zločince.

Z tohoto pohledu chápu, že menší zlo je pro Vás Zeman. Tím potvrzujete svá stanoviska.

Bohužel tady máme hromadu pravičáků, katolíků a odpůrců EU, kteří budou radši volit multi-kulti eurohujera Schwarzenberga, než levicového liberála Zemana.

P. Chládek 16.1.2013 8:43

Články pana Matějky čítávám s potěšením

a často se s nimi ztotožňuji, ale upřímně řečeno takovou dávku demagogie a zabedněnosti a hlavně krátké paměti bych od vás nečekal. Už jste zapoměl jak hrozným premierem byl Zeman, na všechny ty aféry s bamberským kufříkem a olovem? Na jeho pověstné štestí při výběru spolupracovníků? Na Šloufa, Kavana a Grégra, Svobodu se Snopkovou a na Mrázka? A mnohé další...

Dále nevím, kde se ve Vás bere ta hrozná přímo klausovská nenávist ke všemu čeho se Václav Havel jen dotkl. Nebo si vážně myslíte, že Klaus byl lepší prezident než Havel?

Já si to nemyslím a proto doufám, že Zeman - jediný Klausův favorit - zase zaleze do kutlochu na Vysočině.....

R. Marik 16.1.2013 18:01

Re: Články pana Matějky čítávám s potěšením

Doufejme.

B. Hudzieczek 16.1.2013 8:28

Raději nemyslet

na to, koho a co všechno by pokrýval Zeman.