4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 11.7.2007 14:21

motat hospodarskou pomoc

s vojenskou zakladnou, ktera posiluje hegemonii jednoho statu muze jen ignorant nebo propagandista

ale neni to nic divneho, priznivci radaru vypousteji posledni dobou takovy mnozstvi polopravd nebo i cistych lzi a jen doufaji, ze aspon kus prezije

11.7.2007 14:20

Re: Re: Re: Re: Re: Cena za prosperitu

vyvolávání pocitu ohrožení. Samozřejmě, tanto názor je na příkladech nedoložitelný. Imperiálně se dnes chová jiná velmoc, která obětuje v prosazování vlastních zájmů 100 000ce civilistů, nemajících pro ni cenu. Je to doložitelné.

Velmoc nám diktuje a nic za to nebudeme mít, pouze "elity" si postaví domy v Austrálii a pro jistotu se tam odstěhují. Naše zem, náš národ v jejich mocenských tanečcích pro ně nic neznamená, jsme použitelní jen jako předpolí. Obětují nás bez mrknutí oka. Když usoudí, že islám v ČR bude hájit jejich zájmy víc, zavedou ho tu. Není hrdinství z ideologických důvodů usmažit celý národ v atomovém ohni, pro blaho nějaké finančně silné skupiny jisté velmoci. Takhle zaslepeně uvažují jen ideologové - a islamisté. Ti se za svou ideologii obětují rádi, sebe i jiné, nemající s jejich zvrácenými názory co společného.

To, že existuje nějaká hodná Velmoc, myslící pouze na naše zájmy, je uvažování dítěte. Jen to má právo na lásku bez výhrad. Nebo uvažování manipulátora.

džejár 11.7.2007 13:55

Re: Re: Re: Cena za prosperitu

Takže chybou vyspělých zemí je, že jsou vyspělé, a proto se do nich chtějí lidé přestěhovat z míst, kde se jim žije špatně. Čili nejlepší podle Vás je, když se v zemi skoro nedá žít, protože pak neláká přistěhovalce.  A co vlastní občané? Myslíte si, že budou žít dobrovolně ve špíně a hladu a libovat si, jak že to krásně vyřešili problém s imigrací? A když nebudou chtít dobrovolně, tak se jim to vnutí, že? Svatá prostoto...

A Rusko k východu v prvním odstavci nepočítáte, protože se Vám to nehodí (a na kterou světovou stranu podle Vás Rusko je?), ale ve druhém už asi ano. A i dál je to samá logická chyba. Chtělo by to lépe nastudovat stranické propagandistické příručky, soudruhu.

jakovy 11.7.2007 13:51

Re: Re: Re: Re: Re: NE RADARU

Čuku, stačí, už sis gegnul.

jakovy 11.7.2007 13:47

Re: Re: Marshallův plán.

pro úplnost je ještě zapotřebí dodat (skutečně zkráceně, odborná literatura je k dispozici)- že ještě navíc vozili do USA zástupce zájmových združení i odborů, aby viděli jak se dá úspěšně kooperovat a jaký to má dopad na životní úroveň.

Pokud vím, francouští a italští odboráři hned po návratu vyhlásili stávku. A zachvilku i naši, bez Marshallova plánu. Ale jak známo: čím hůře, tím lépe (prý Stalin). 

jakovy 11.7.2007 13:26

Vladimíre, Re: kdyz ptacka lapaji pekne mu zpivaji

tvůj zářný vzor I.L. by na takové nosné téma napsal 3 díly ze svých sebraných spisů. A ty jenom cinty ? Aleale. To na VUMLu nedostaneš od Jelínka ani 3+.

čuk 11.7.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: NE RADARU

Radar je čistě systém na obranu (či pro případný útok) USA. Nás bude pouze ohrožovat. S NATO nemá nic společného! Žádné speciální bilaterální závazky vůči USA nemáme. Nejedná se o spojenectví, ale pouze o jednostrannou podřízenost velmoci.

justMe 11.7.2007 13:05

???

O zahranicni politice, pohnutkach a vmesovani se USA muzeme polemizovat, ALE nikdo nezpochybni a nevyvrati fakt, ze zachranili Evrope zadek v obou svetovych valkach, ekonomicky zruinovali byvaly SSSR a prispeli vyznamne ke konci studene valky a padu zelezne opony, ze byli hrazi proti sireni rudeho moru v Evrope, ze Marshalluv plan urychlil  zmrtvychvstani nekterych evropskych zemi o desitky let, atd atd atd... Muzeme polemizovat, proc to asi USA delaji, debatovat, vymyslet vice ci mene silene konspiracni teorie a ztracet cas - tak jak to de facto dela levicova zapadni Evropa uz roky, a nebo se zachovat podle (nejen) selskeho rozumu...

oakman 11.7.2007 12:58

Není co dodat

R^

Jiří K. 11.7.2007 12:49

Re: Jeden nesmělý návrh - hmm, sichr je sichr

Goebelsovi stačilo lež opakovat stokrát, aby se stala pravdou, pan (paní?) Von pro jistotu navrhuje tisícinásobné kopírování stovkami osob!

No jo, ona technika vlastně pokročila a dnes je to hračkou.

;-D;-D

honzak 11.7.2007 12:40

Re: Re: autor fak plete pátý přes devátý ...

pak se ovšem musí radar instalovat v Tróji. To bude řevu, že hyzdí panoráma Hradčan!

vi 11.7.2007 12:38

"Nedohlédneš konce svých činů" kniha Kazatel

Důsledky mohou být vojenské,politické a hospodářské. 1) Politické a)Zahraničněpolitické:Lze očekávat výrazné zesílení integračního procesu u starých zemí a jejich odpor proti zatažení do Americko-Ruské války.Důsledkem bude nemožnost Ameriky angažovat se ve středoevropském prostoru kvůli marginální základně a posílení tendencí přijmout tuto akci, jako preventivní a pochopitelnou, neohrožující přímo USA a staré země.b)Vnitropolitické: Protože tyto země uzavírají samostatně bilaterární smlouvy, bez ohledu na NATO a staré země EU, nelze na ně pohlížet jako na plnoprávné členy spojené vírou v prověřené hodnoty, jako je tomu u starých členských zemí. Staré země, proto nejsou povinny cítit se vázány stejným stupněm solidarity, jako mezi sebou navzájem.V případě preventivního úderu ,dojde k eliminaci problémových zemí(Polsko ,Čechy)jakožto politických entit. Zasažená území mohou být dána pod správu zvláštního komisaře EU. Druhotným kladným účinkem, bude výrazné posílení vnitřní bezpečnosti EU, zavedením mimořádných bezpečnostních opatření. 2)Vojenské:V případě růstu eskalace mezi Ruskem a USA, může dojít k eliminaci těchto základen, což nemusí být z výše uvedených politických důvodů považováno za přímý útok na NATO a EU. Proto nebude nutno nepřiměřeně vojensky reagovat,nedojde k přímému ohrožení starých členských zemí ani území USA. 3)Hospodářské: V případě úderu, lze předpokládat jistý rozptyl účinků a tedy zasažení části obyvatelstva. Důsledkem vypuknuvších epidemií a hospodářského a politického chaosu bude nutnost okamžitého vytvoření nepropustného sanitárního kordonu. Tím okamžitě klesne tlak imigrantů z východu, který bude možno velmi účinně kontrolovat a pravděpodobně dojde k značnému poklesu obyvatelstva zasažených zemí. Všeobecná mobilizace odsaje přebytečné pracovní síly a vojenské požadavky podpoří rozvoj domácího průmyslu. Shrnutí: Americký radar by v případě sporu USA-Rusko, mohl sloužit jako hromosvod a v dlouhodobé perpektivě posloužit zájmům EU.

HlavaXXII 11.7.2007 12:38

Re: Marshallův plán.

Země, které Marshallův plán nakonec přijaly vydělaly dvojnásobně. Nejenom že jim přinesl tu již avizovanou stabilitu ale nakonec dostaly i prostředky které byly určené zemím jež plán odmítly. Přímo ukázkovou zemí kde tyto peníze byly nadmíru efektivně využity je bývalá NSR. Z poražené a válkou rozbité země se stala nakonec evropská velmoc.

HlavaXXII 11.7.2007 12:31

Re: Re: Re: NE RADARU

Hodně podobně jsem to mnohokrát formuloval na diskusích na Novinkách. Takový příval nadávekj aký jsem za to schytal se v životě mnohokrát neslyší. Bohužel velká část národa má dojem, že stačí podepsat nějakou smlouvu či přijmout zákon a ono nás už to ochrání samo. Zodpovědnost a určitá osobní statečnost zní mnohým z nás jako hodně cizí slova.

ceskej Honza 11.7.2007 12:25

Re: Radar ve stínu Mnichova

pane Vy jste ale inteligentní hlupák !!

Woe#terim 11.7.2007 12:21

Re: Re: Re: Re: Cena za prosperitu

Prečo myslíte, že bez Američanov sa Európa dostane do ruských, arabských, čínskych, nemeckých či podobných okov? Ono je to dobré – takto vydierať národy: „Pozor hlasujte za americkú prítomnosť vo vašej krajine, inak prídu zlí Rusi, Nemci, atď. Jedine Američania sú zárukou, že neprídu...“

ps 11.7.2007 12:18

Re: autor fak plete pátý přes devátý ...

Takový argument tady ještě nepadnul. V noci z radaru vyskákají američané, všechny nás podřežou a Talmanovou odvlečou do USA.

ps 11.7.2007 12:15

Re: autor fak plete pátý přes devátý ...

Tak to se dívím, že tě ještě nezardousili hadi.

ceskej Honza 11.7.2007 12:14

hezky a popravde napsáno

pan autor dostane od mnoha lidí za tento clánek velikou jednicku s hvezdickou. Aj ode mne!

Jiste se najdou oponenti, ignoranti, nenapravitelní soudruzi, hlupáci,   kterí budou mít své PROTI  jak proti Marsch. plánu, tak proti radaru. At vyjádrí svuj názor. My ostatní doufejme, ze se chyba z r. 1947 uz opakovat nebude !!!

ps 11.7.2007 12:14

Re: Re: Re: Cena za prosperitu

Omyl. Máme na výběr, přidat se k američanům nebo se vrátit do ruského, arabského, čínského (nehodícíse škrtněte) ho\/na.

Kořen 11.7.2007 12:14

Re: Re: Re: Poznamka

Jen drobnou poznámečku. Patton to nemohl říct po letech, neboť zemřel 21.12.1945, tedy necelých 8 měsíců po osvobození Plzně.

Woe#terim 11.7.2007 12:11

Re: Re: Cena za prosperitu

Brát přistěhovalectví jako chybu vyspělých zemí to je tedy kravina – to teda nie je; ja tu napríklad Rumunov, Afričanov, apod. nechcem – čokoľvek čo títo robia podradné (vrátane zametanie ulíc a čistenia kanálov) zvládnu naši ľudia. Narkománia – dnes už naozaj je bežná i na Východe ale nebola. Takisto pôrodnosť – dnes je najviac štatisticky vymierajúce Rusko, ale položme si otázku akou mierou sa na Západe na tom podieľajú práve prisťahovalci a na východe napr. Rómovia. Podobne aj HIV nemáte pravdu, ps, Západ jasne vedie i dnes (Rusko ako východ nerátam).

Nehovorím o ochote ale o schopnosti bojovať. Mnohí hovoria, že moderné zbrane (zbrane budúcnosti) vyriešia všetko, ale spomeňte si na Vietnam a Afganistan, kde slabo vyzbrojené jednotky obstáli veľmi dobre. A ochotu brániť sa nepodryli žiadni soc-komunisti (tí tam boli často vo výraznej menšine takmer bez vplyvu), ale americké vymývanie mozgov a americká prítomnosť v týchto krajinách. Spomínam si na rok 2000, keď sme my (Slovensko) museli (samozrejme na americký príkaz) zrušiť a zničiť protiraketrovú techniku. Podobne na Západe – Západ má výzbroje toľko, koľko mu strýko Sam dovolil...

USA & GB (i ďalší) sa vmontujú do všelijakých konfliktov – najlepšie ale vyzbrojiť a financovať ich skupinu v tom či ono štáte – Kongo: marxista Kabila, neskôr proitkabilovské sily; v Afganistane najskôr Taliban, neskôr Severná Aliancia; Irak najskôr Saddám, neskôr Kurdovia a šiíti apod.

Země bývalé komunistického bloku se v roce 1990 vzdali úpadku – to sú jedni štatistiky, tie druhé hovoria o tom, že postkomunistické krajiny ešte dodnes (do vstupu týchto krajín do EÚ, lebo dnes je to už riadne skreslené) nedosiahli úroveň roku 1989...

Pred rokom 2004 bolo bežné v prieskumoch verejnej mienky, že 70% obyvateľstva (východoeurópskej krajiny) by nedbalo návratu socializmu, zároveň 70% obyv. chcelo do EÚ...

www racek 11.7.2007 11:45

Re: Re: Cena za prosperitu

poslední věta je zcela přesná. nerad bych ovšem, abychom lezli do dalšího ... ať už ruského nebo amerického. v tomto jsou si rovni.

www racek 11.7.2007 11:44

autor fak plete pátý přes devátý ...

radar opravdu není marshallův plán ... to je jen danajský dar ... za který doplatíme my.

Komnetare 11.7.2007 11:19

Radar ve stínu Mnichova

Nemyslím, že česká vláda řeší problém zda přijmout americkou nabídku radarového systému, ale spíš problém jak zmasakrovat české nesouhlasné veřejné mínění k uspokojení amerického nátlaku. Tvrdý nátlak k přijetí systému je evidentně uplatňován vůči celé Evropské unii.

Obávám se dále, že cílem systému není obrana celého Západu před nenadálým útokem, ale (jak jsou přesvědčeni Rusové i Číňané) zacelení mezery v obklíčení Ruska americkými nukleárními základnami s přípravou prvního nukleárního úderu. Obdobný systém Američané připravují v Asii proti Číně.

Slogan "o nás bez nás" je plně na místě, viz prohlášení prezidenta Bushe při nedávné schůzce s Putinem, že USA trvají na umístění systému v Česku a Polsku. Pokud Bush má oporu v nějakém souhlasu od NÁS, není to souhlas občanů Česka, ale jeho pravicové vlády, která, jak hrozí, neztratila pud sebezáchovy při představě, že Američanům se vyplatí sytit ji a podobné coca-colou.

Problém přijetí či nepřijetí Marshallova plánu by byl bezpředmětný, kdyby Američané a Západní spojenci bývali pohnuli zadkem a nečekali nekonečně dlouho s druhou frontou, až jestli se Němci se Sověty navzájem nevybijí. Promarnili tak příležitost obsadit Evropu sami až třeba po Ural.

Je-li už řeč o Marshallově plánu, je dobře zmínit zároveň i Mnichov, kdy Francouzi a Britové ustoupili Hitlerovi pro domnělé zachování míru Evropě. Kdo ví, jak se jednou bude jmenovat dohoda o ustoupení Bushovi a obětování Česka v zájmu zdárného dovršení americké globální říše, získání domělé americké absolutní bezpečnosti, a hojnosti hamburgerů pro hrdiny tohoto tažení v neposlední řadě.

ps 11.7.2007 11:15

Re: Cena za prosperitu

Brát přistěhovalectví jako chybu vyspělých zemí to je tedy kravina. Naopak je to znak úspěšnosti. Jako emigrant bych stěží utíkal do země kde je hlad, nemoci a válka jako na východě. Narkomanie je běžná i na východě (a pravděpodobně mnohem rozšířenější), a to dnes i v minulosti (jen se o tom za SSSR nesmělo mluvit), problémy  z narkomanie plynoucí jako HIV, žloutenka, atd. jsou mnohm markantnější protože stát není ochoten financovat ani základní péči a místo toho staví nové rakety a potápějící se ponorky. Nízká porodnost a vymírání je v Rusku mnohem patrnější než na západě.

Ochotu bránit se v západních zemích (jako německo) podryli hlavně různí levičáci a komouši, v USA a Anglii nic takového nepozoruju. Francie je zas ochotna vysílat vojáky podkud se jí to hodí do karet, či má na daném území nějaké zájmy (afrika).

Země bývalé komunistického bloku se v roce 1990 vzdali úpadku, dikatury, marasmu, znečištění, prostě toho  nejhoršího hnusu a získali rozvoj, demokracii, možnost volby a naději.

Joska 11.7.2007 11:15

Re: Re: Marshallův plán.

Můžete mi sdělit,jak se v bývalém NSR projevilo,že byly vazaly Spojených Států?A propos,také něco pamatuji,je mi přes 70 let.My jsme nepřijali Marshalův plán a jak jsme dopadli?

Joska 11.7.2007 11:09

Re: Re: NE RADARU

Máte plnou pravdu.Jedno je ale jisté.Vstupili jsme do NATO za předpokladu,že nás ochrání před případným napadením.Pokud si to nemyslíme,neměli jsme tam vstupovat.Z členství plynou i určité závazky.Nemůžeme chtít ochranu,ale my pro to nic sami neuděláme.Ten radar bude sloužit i pro ostatní účastníky spolku.Ten,kdo ho nechce ,nevidí si ani na špičku nosu.Kdyby,nedej Bože došlo k válce,tak bude jedno,jestli máme,či nemáme radar.Je skutečně naivní myslet si,že bez radaru budeme oasa míru.Radar je preventivní opatření,které má odradit případného útočníka.

kadlus 11.7.2007 10:48

Re: Marshallův plán.

pro úplnost je ještě zapotřebí dodat (skutečně zkráceně, odborná literatura je k dispozici)-hospodářství USA- průmysl jel na plné obrátky,byla i řada "přebytků"(to není kritika, jen konstatování).Tak se spojilo pragmaticky příjemné,ekonomické, s užitečným. Státy v Evropě dostaly injekci k poválečné přestavbě a "ideologicky"(fuj,ale jiné výstižné slovo jsem nenašel)se vědomě,i v podvědomí vytvořil psychologický blok proti "lido-demo"-správně řečeno život v područí Velkého Bratra.Následné peripetie- na př. koketerie s komunistickými stranami ve Francii, nebo Italii pak ukázaly,že i západní Evropě hrozilo přímé nebezpečí komunismu. To je můj- upozorňuji- velice zkratkovitý pohled.Že východní blok následně nezvládal svůj ekonomický vývoj,došlo k obrovskému opožďování ve vědě,technice, ale hlavně v myšlení ( spíš nemyšlení ) obyvatel soc.tábora,to už je jiná pohádka.

Woe#terim 11.7.2007 10:36

Cena za prosperitu

Západ je bohatší ako Východ, ale mal (a má) i viac neduhov: prisťahovalectvo z tretích krajín (väčšinou muslimovia), narkománia, neschopnosť plodiť deti a následné vymieranie pôvodného (germánsko-románskeho) obyvateľstva.

Apropos – najlepšími vojakmi dnešného Nemecka sú jednotky vycvičené v bývalej NDR; potvrdilo sa to napríklad v Afganistane, kde práve takéto jednotky boli nasadzované na najnebezpečnejšie úseky bojov, pretože jedine tie mali na to výcvik.

K spomínaným neduhom teda pribudla aj (ne)schopnosť brániť sa (nepočíta sa „hrdinské“ bombardovanie z výšok).

Na záver vyvstáva otázka – čohože sa to Východoeurópania v rokoch 1989-91 vzdali a čo za to získali?