4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Radar míru

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 15.7.2008 16:24

Re: Re: No myslím,že......

Kontrolní otázka : do jaké třídy chodíš ?:-D

Schuspeitel 15.7.2008 16:48

Re: Re: Re: No myslím,že......

do dělnické ;-D

Kvetla 15.7.2008 19:33

Re: Re: Re: Re: No myslím,že......

VUML to jistí.;-D

Hrad 15.7.2008 17:44

Re: Re: Re: No myslím,že......

To nemůže uhádnout, na tož vědět. Poněkud lehčí, ale zásadní je otázka: "Která ruka je pravá". Když uhádne, tak kontrolovat: "A teď"?. Když se nesplete, má volnou vstupenku(skuteční Lanžhočané prominou) do Lanžhota.  

Asirix 15.7.2008 16:54

Re: No myslím,že......

No a co?!!! I kdyby se v budoucnu ukázalo, že jsme se nakrásně svinsky zachovali, bude to pro náš "superstát" jen dobře. Proč bychom se taky v historii nemohli jednou svinsky zachovat my? Zatím tak vždy činili vůči nášemu národu jiní. V době kdy si v podstatě všechny rozvinuté země světa snaží zajistit své vlastní zájmy, tu najednou začínáte moralizovat a pronášet liché proslovy o čestném chování vůči EU. Radar jistě není mírové zařízení, stejně jako ruský jaderný arzenál, který má přízvisko odstrašující, a o kterém náš mocný východní nedaleký soused prohlásil, že nedovolí aby snad někdo snižoval jeho odstrašující potenciál. Nepopírám, že podobné zařízení určitým způsobem narušuje suverenitu našeho státu. Ovšem uvědomte si, jaké jsou faktické možnosti české republiky.

1-Integrovat se do Evropy, která je čím dál více energeticky závislá na Rusku. Takže se v budoucnu může stát, že ani jako celek si prostě už nedovolí vůči rusku dupnout.

2-Nebo obětovat trošku ze své "nepostradatelné" suverenity a alespoň hypoteticky zvýšit svou bezpečnost právě před Ruskem, přítomností zařízení jedinné vojenské supervelmoci světa. Nehledě na to, že ratifikací Lisabonské smlouvy se stejně velká část té naší slavné suverenity přenese do Bruselu, ovládaného Německem a Francií.

Já jsem pro radar. A kdyby to záleželo na mě, tak bych ještě nabídl američanům přítomnost regulérní vojenské základny a né jen radaru. Protože ta naše slavná superpidiarmáda by mohla posloužit tak maximálně na posílení policie české republiky. Rusko znovu aspiruje na post druhé supervelmoci světa. Alespoň se o to snaží. A je tisíckrát lepší tu mít supervelmoc, která alespoň vyznává stejný životní styl a kde alespň do určité míry existuje demokracie, než diktaturu, ke které má rusko stokrát blíže než USA. A pokud už zde USA bude, nebude zde místo pro další mocnost.

 

Martin 15.7.2008 17:29

Re: Re: No myslím,že......

Ano,v některých názorech snad máte pravdu,k čemu je nám supervelmov vzdálená tisíce km ? Ta vaše supervelmoc myslí na to,že kdyby se už rozpoutala válka (ve které by nebyl vítěz,jen poražení),tak se vše odehraje hlavně v evropě a o to jde.

Asirix 15.7.2008 18:49

Re: Re: Re: No myslím,že......

Pokud by opravdu vypukla jaderná válka, tak by na tom byl dost špatně celý svět a né jen evropa. Byl by to řetězový efekt. Tady by už nešlo jen o Rusko nebo USA. Nejspíš by celý konflikt eskaloval do apokalyptických rozměrů. Uvědomte si, že je zde řada dalších regionálních mocností, které disponují jaderným arzenálem. Proto vznik jaderného konfliktu je nepravděpodobný. USA si je toho vědomo a Rusko taktéž. Protože kdo by chtěl mít celosvětový vliv na spálené planetě? Takže tady jde spíše jen o psychologickou válku, popřípadě psychologický nátlak. A v tomhle ohledu nám opravdu nejlepší ochranu poskytnou USA. Přestože se chovají jako světový policajt a do všeho strkají nos, si zakládají na životním stylu, který je co se týče pohodlí pro lidského jednince zatím ten nejlepší. Není dokonalý,ale určitě lepší než na východ od nás. A to je pro mne rozhodující, když přihlédnu i na budoucnost dalších generací. A pokud vám tento životní styl nevyhovuje, není nic jednoduššího, než se odstěhovat na východ.

jirka.s. 15.7.2008 17:25

Re: No myslím,že......

Proboha !!! A čím? ;-)

Mistr Jan Hus 15.7.2008 14:39

Ty tady rozvíjíš své modré teorie a zatím se Čunkovi ztrácejí se spisu listy.

Vždyť ho to může poškodit. ;-D

Kvetla 15.7.2008 19:42

Re: Ty tady rozvíjíš své modré teorie a zatím se Čunkovi ztrácejí se spisu listy.

Věřím,že mu je policie nedala zcela účelově.Tuším,že na nich budou právě ty zápisy,které by dokázaly,že policajti a SZ překročili své pravomoci a pořádali bez souhlasu senátu hon na čarodějnice.A nechtěli se porušováním Ústavy chlubit právě v Londýně;-D;-D;-D

Vilda 15.7.2008 14:08

Stačí jedna stručná věta.

Akceptovat odpovědnost za své činy.

Bohužel, od shora dolů je spousta tlučhubů, u kterých platí přímá úměra, že čím menší schopnost nést odpovědnost za své konání, tím více slov a křiku. Možná proto pan kníže méně mluví a více koná. Měl by to mít každý na paměti, až bude chrlit rady a rozumy na všechny strany.

dohlib 15.7.2008 14:12

Re: Stačí jedna stručná věta.

Američanka a Rakušan podepsali smlouvu o Česku bez referenda o nás bez nás. A

politici jsou dobře koupení...Minulost se opakuje.

Vilda 15.7.2008 14:19

Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

S podpisem pana knížete souhlasím, takže klidně si mne zařaďte mezi vlastizrádce.

Btw. referendum se v otázce obrany koná ve velmi výjimečných situacích a toto tato situace, podle mého mínění není. Koneckonců, odpůrci můžou denně manifestovat před Lidovým domem. Jistě budou mít zastání.

dohlib 15.7.2008 14:29

Re: Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

Většina odpůrců nemá na protesty čas, musí chodit do práce. A stejně zastání nebude, když je to už vše podplaceno a domluveno...Češi jsou už malí páni, Amíci řídí kokrhání.

Karel 15.7.2008 14:38

Re: Re: Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

Jestli chcete říct, že většina odpůrců jsou zaměstnanci, tak to zřejmě sedí. Většina těch, co jsou pro radar, budou samostatně výdělečně činní (soudím podle sebe). A podle toho holt vypadají i politické preference obou stran.

Kdy byli Češi velcí páni? Za Jiříka z Poděbrad, ne?;-)

Kvetla 15.7.2008 19:31

Re: Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

R^

Vilda 15.7.2008 14:24

Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

Klidně si mě zařaď mezi vlastizrádce. Já s radarem souhlasím.

Btw.: Referendum se, v případě bezpečnostních otázek, koná ve výjimečných případech. A toto není ten případ, tedy podle mého mínění. Ale klidně si běž manifestovat proti radaru před Lidový dům, tak mají průzkumy mínění za modlu.

Vilda 15.7.2008 14:31

Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

Nesouhlasím.

Btw.: Obviníš-li někoho, že je koupen, tak jsou pro to jen dvě vysvětlení. Buď soudíš podle sebe a pak jsou další slova zbytečná. Nebo máš pro své tvrzení věrohodné důkazy no a pak je tvou povinností spěchat na policii. Jinak jen patříš mezi tlučhuby.

Sunny 15.7.2008 14:44

Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

Jaksi zapomínáte, že ten Rakušan má i české občanství, takže stejně tak je i Čech:-)

miroslavb 15.7.2008 15:16

Re: Re: Stačí jedno slovo:

blbe!

Kvetla 15.7.2008 19:46

Re: Re: Stačí jedna stručná věta.

Tohle vypadá na víc,než jen VUML,to zavání studii v Moskvě?

Magor Milda Mgr. etc. 15.7.2008 13:20

Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

Možná, že to je jeden z důvodů, proč se bývalí Vlajkaři, komsomolci a pionýři tak brání těm 200 maníkům. Já očekávám, že se u nás budou školit odborníci, kteří tu techniku poznají a budou o ní přednášet na ČVUT. Nepochybně to nejsou žádná kouzla, nýbrž aplikovaná teorie signálů. Co je na té US- technice tak pozitivní, je skutečnost, že nepotřebují gigantický výkon, nýbrž je vše vyladěné elektronikou, která dodá mnoho informací, které nejsou ruskou technikou dostupné.

Anténa se skládá z mnoha malých antén, které jsou napájené z elektronicky řízených zpožďovacích vedení, čímž se získá efekt dutého zrcadla s fokusem na žádoucím místě. Tím se energie nerozptyluje kamkoliv, jde opravdu pouze tam, kde je jí třeba. Podobný systém mají i astronomické teleskopy na La Silla v Chile, pracoviště Evropské observatoře. Praktická zkušenost s takovým systémem má pro naše poznání velký význam a umožní i vývoj českého systému, využívajícího moderní informatické systémy. Rád bych na konci tohoto vývoje viděl česko-polský obranný systém proti všem raketám, krátkého, středního i dlouhého doletu.

dohlib 15.7.2008 13:30

Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

nejsem žádný komsomolec ani vlajkař a odmítl jsem vstoupit do strany i když mi to nabízeli a zjistil jsem že příznivci radaru hází jeho odpůrce automaticky mezi komanče, méně inteligentní, rasisty, atd.

Jsem pro technický vývoj, ale ne za těchto podmínek. Myslím, že máme dost odborníků na vlastní vývoj než se dát koupit Amíky.

honzak 15.7.2008 13:33

Re: Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

i kdybychom měli odborníky, tak nemáme peníze a výrobní základnu. Co bychom měli je cca 20 let časové ztráty.

dohlib 15.7.2008 13:38

Re: Re: Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

Amíci mají taky jen samé dluhy...ještě větší než my

Harpyje 15.7.2008 13:44

Re: Re: Re: Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

;-D ;-D ;-D

honzak 15.7.2008 14:24

Re: Re: Re: Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

ty budeš zimovo bratranec, že? Oni na tom těch 20 (možná  30) let makají. A mají výsledky.

Schuspeitel 15.7.2008 16:10

Re: Re: Re: Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

šak taky sou vlastně na dně !

jirka.s. 15.7.2008 16:52

Re: Re: "...odmítl jsem vstoupit do strany i když mi to nabízeli ..."

Tak nějak mi uniká, jestli se tímto faktem chlubíš nebo lituješ! Každopádně jest zřejmě velkou chybou, že jsi odmítl! Pasoval bys tam jak jandák na hrnec a každý by, při setkání s tebou, hned věděl na čem je! Takhle to přece jenom chvíli trvá, než to jednomu sepne, co že jsi to vlastně za vola! ;-D

honzak 15.7.2008 13:31

Re: Mezi těmi US- techniky bude jistě i několik s tmavší barvou pleti, no a co?

ta věc by mohla spolupracovat i s astronomy na měření drah meteoritů - takový meteorit je vlastně malá dopadající raketa. A mám silný dojem, že americké infradružice stopy meteorů hlásí jako cíl.