18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
realista z vesnice 3.3.2008 11:49

Je to trapné a zapáchající....

K otázce víz do země spojence USA-Není to žádné vítězství,ba naopak smrdí to řádně.Prostě za radar nám malinko ustoupil Velký bratr a spojenec.Zajímá mě proč neumí ČR vůči USA zavést stejné dotazníky a kontroly na letištích...Aby Amíci věděli,čím procházíme my...Nebo si vážně myslíte,že nebezpečný člověk může přiletět jen z východu????

Ke Kosovu- Rumunsko  tento vymyšlený stát neuznalo....Stydím se za českou vládu,že neumí jasně říci,že Kosovo neuznáme.......

pája45 3.3.2008 11:42

Re: Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

R^ 

     Konečně věcný příspěvek bez politické demagogie (a to napříč politickým spektrem). Mohu jen souhlasit. Krátce jen k radaru. Systém protiraketové obrany, který chtějí USA vybudovat ve střední Evropě, nemá sloužit pro ochranu Evropy, ale jen USA (i Kanady). Je to dáno typem raket, které mají být v Polsku.

      Ty jsou určeny pro ničení raket ve velkých výškách (200 - 300 km), proto nemohou střílet na rakety, které by dopadaly na Evropu. Rakety (NATO) proti útoku na nás z Iránu by musely být umístěny např. v Turecku. Dále chci upozornit na to, že reakce Ruska je adekvátní a pochopitelná, neboť na rakety, které USA plánuje umístit v silech v Polsku, lze připojit různé hlavice a do počítače nastavit souřadnice nejen rakety z Iránu, ale i jakéhokoliv cíle v Rusku, nebo v jiné zemi.

      A lze skoro s jistotou říci, že radar v Brdech nebude jen zapnut až vyletí raketa na USA, ale že bude nepřetržitě nebo velmi často monitorovat prostor i na východě Evropy (kousek za Ural), severu Afriky a samozřekmě celý Blízký východ.

     P.S. Pro zelené, kteří souhlasí s radarem. Přoč má být vybudován v lesích Brd nad dvěma obrovskými zásobníky vody (Padrťské rybníky) kde všechny nečistoty ze základny potečou do těchto rybníků, proč se musí vykácet několik kilometrů čtverečních lesů? Když už jste pro, tak proč jej nelze postavit na vršku, kde lesy nejsou.

promirul 3.3.2008 11:38

Re: Zustante, Bartoni, radeji u toho,

Milý JANE,blbci jsou chráněni,jděte do ohrady.

promirul 3.3.2008 11:34

Re: Ale Bartoni!

Buližníku,ty jsi tak rudej,až  jsi vidět na dálku.Zmlkni a dej se vycpat,jako rudý veleblb.

promirul 3.3.2008 11:32

Radar.Kosovo....

Co můžete čekat od bolševické bandy,EU  jim v něčem připadá rudá až běda a v tom co ji neleze pod nos,je urážlivá,vulgární a neskutečně drzá.

Buližník 3.3.2008 10:59

Ale Bartoni!

Kdybys nic nepsal,bylo by na světě lépe.

Poslyš,jestliže všichni levičáci v ČR mají "hloupou orientaci",tak ty seš úplně blbej. Nazdar!

vita 3.3.2008 10:50

Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

ČSSD nemůže podpořit ani podtrhnout žádnou jednotnou politiku EU ve vztahu ve Kosovu - žádná jednotná politika neexistuje. EU se dohodla, že se nedohodne a nechala otázku uznání Kosova na jednotlivých zemích. Osobně si myslím, že speciálně Česko by vzhledem ke svým historickým zkušenostem mělo být v uznání násilím odtrženého území velmi opatrné. A opravdu netřeba dělat každou blbost, která z EU dorazí.

Do izolace v rámci EU nás Topolánek s Langrem skutečně dostali - otázka je, jestli to v tomto případě není spíš dobře. Jestli to EU nepřiměje začít něco dělat. Ovšem v politice by mělo platit něco za něco. A obávám se, že T+L ohledně víz ničeho zvláštního nedosáhli. Co se změní? Bude se žádat elektronickou cestou (plus) - ale o vpuštění stejně rozhodne nějaký anonymní konzulární ouřada a posléze ouřada imigrační. Pořád bez možnosti odvolání nebo přezkoumání. A do USA poplyne mnohem silnější proud informací.

Kde máte jaká česká média nakloněná levici? Já vidím Haló noviny, které to o sobě hrdě prohlašují a Právo. Všechna ostatní média jsou výrazně propravicová nebo aspoň výrazně proODSová. Že ani mediální masáž z jejich strany, ani najatý PRista Klvaňa nedokázali Čechům radar vnutit (nebojte, on nám bude vnucen stejně, demográcyje vocamcať-pocamcať, hlavně před volbama, jinak je lid tadlencta lúza), ukazuje na neschopnost PRistů i nemožnost nějak rozumně zapůsobit. Prostě když je výrobek hnůj, tak mu ani sebelepší reklama nepomůže.

Radar má být americký, nemá nic společného s NATO. Státy NATO ho nepřijímají s žádným nadšením - a dostává ČR do ještě větší izolace jak v rámci NATO, tak EU. Souhlasem s ním neplníme žádné závazky vůči NATO.

MM 3.3.2008 10:30

Re: Zustante, Bartoni, radeji u toho,

A Váš příspěvek.Jako pokaždé.

Anonym 3.3.2008 10:22

Re: Re: Nějak nám autor zabloudil

Souhlas, jen jsme si trochu nerozuměli, případně jsem se nejednoznačně vyjádřil. Myslel jsem to tak, že se k situaci v Kosovu naše pravice dosud nevyjádřila, a tak dala možnost vzniku názoru, že proti jsou pouze levičáci. A to si opravdu nemyslím.

D.P. 3.3.2008 10:13

Re: Výhodu "bezvízového " styku uvidíme až na podzim

V tom případě si ještě nechte kalhoty. Nemáte pravdu. Ve stávající proceduře nahrazuje dotazníček vízum a imigrační úředník vás může poslat domů i dnes s platným vízem.

nup 3.3.2008 9:58

Re: Zustante, Bartoni, radeji u toho,

R^R^R^

Štváč 3.3.2008 9:45

A jak kouká

Bárto váš guru na Kosovo, Irák, radar. A co jeho přítel s.Miloševič, rodina zůstala po jeho smrti v Rusku, kde dostala azyl. A copak Putin, na tyto otázky nemá vrchní velitel z Hradu odpovědi ? Nemá, Bárto. On se zabývá abstraktními pojmy, jako je oteplování, tam se nedá mluvit konkrétně a každému projde kdejaký blábol.

gandalf 3.3.2008 9:40

Re: Nějak nám autor zabloudil

souhlas. Až na hrubé zjednodušování. Uznání Mnichova, a´T už českého, nebo srbského, s levičáctvím, nebo pravičáctvím, nemá co dělat.  Řekl jste pěknou hloupost. Principy demokracie a mezinárodního práva jsou zásadní. Pokud by zastávala principy demokracie a mezinárodního práva pouze levice, bylo by to smutné....  

Ostatně, v dnešním světě nevystačíme s poučkami o levici a pravici,  z poloviny minulého století. Dnes záleží na tom, jestli politici ctí demokratické principy, nebo je obcházejí, či přímo pod nějakými záminkami ruší  ...

Anonym 3.3.2008 8:47

Nějak nám autor zabloudil

Vážený pane, pokud jde o uznání Kosova, nebyl stanoven ani dopručen žádný jednotný postoj EU k této otázce. Možná, že větší část národa, která podle průzkumu nechce Kosovo uznat, není ani tak levičácká, jako ta, která chápe Kosovo jako druhý Mnichov. Že se k uvedené věci pravice ještě nepostavila, a to ani pro, ani proti, jistě není vina těch na levici politického spektra.

Dotýká-li se Váš článek potvrzeného memoranda o bez/vízovém styku s USA, nevadilo by ani tak, že se to nelíbí naší levici, jako že se to nelíbí příslušným orgánům v EU. Respektive tento postup ČR hodnotí jako poněkud kontroverzní.

No, a ten zapeklitý radar: Možná, že kdyby naše pravice přestala mlžit a namísto vyhlášení pana premiéra, že  příslušná jednání uzavře, zveřejnila, jak to tedy bude: tj., zda radar bude zařízení NATO nebo USA, kdo jaké náklady a hodnoty sdruží pro jeho vybudování a jak to vůbec bude fungovat, nebude mít levice tolik prostoru vyrábět si politické ostruhy, co říkáte?

No, a Vy byste mohl psát méně jednostranné příspěvky do NP. To by bylo fajn, ne?!

gandalf 3.3.2008 8:09

psíku Bartoni

v případě srbského Mnichova se jedná o tytéž velké státy, které uznaly Mnichov československý

petrph 3.3.2008 8:01

Výhodu "bezvízového " styku uvidíme až na podzim

Ono vlastně nejde ani tak o bezvízový styk, ale o jeho přesunutí až do vstupu do Ameriky. (když pominu onen e-mailovýdotazníček). Takže, aby se to neprodražilo. Kdž dneska nedostanete vízum tak to trošku zamrzí. Až si zaplatíte cestu do Ameriky, a imigrační úředník Vás hned při vstupu otočí a pošle zase dom tak to asi zamrzí trošku víc..

Jan 3.3.2008 2:15

Zustante, Bartoni, radeji u toho,

ze nemate rad Paroubka, Katerinu Jacques a Bursika a ze absolvent vojenskeho gymplu za normalizace Topolanek a Vaclav Klaus-Rek jsou tim nejvetsim pozehnanim pro kazdeho modreho komunistu.

Pokud se totiz pustite do neceho slozitejsiho, tak z toho potom vypadne blabol bez hlavy a paty, jako tento Vas dnesni clanek. 8-o

Martin 3.3.2008 1:35

Barton jasne lze

nebot neni jednotna evropska politika ve veci Kosova, kazdy stat ma v teto zalezitosti svobodu rozhodnuti

Kačka 3.3.2008 1:13

To je teda blábol

:-/