30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brmboš 5.6.2007 16:39

To už tady bylo.

Nejste první předseda vlády, který nám tvrdí, že žijeme va šťastné zemi, ale je to opět jen žvást. Ve šťastné zemi se vláda nebojí svého lidu a nechala by je rozhodovat o radaru v referendu. Nebo nám neříkáte pravdu a vy žijete v nějaké jiné zemi, kde vy se nemusíte lidi na nic ptát. Prostě ke šťastné zemi patří svoboda, demokracie a necenzurovaný tisk a média vůbec takže pane premiére až budu moci v referendu rozhodnout o radaru, volbě prezidenta a třeba zrušení senátu pak teprve vám to odkejvu. Pohádek tato země již slyšela dost např. váš rozhovor s Jílkovou je ukázkou dosti velké slabosti od člověka, který nám dělá premiéra, ale může to být i trémou před obrazovkou.

AeroKarel 5.6.2007 17:57

Re: To už tady bylo.

Ony jsu šťastné i země bez treperenda. Na rozhodování o něčem, od čehož všechny informace mít nemohu (vojáci občas něco utajují i důvodně), si volím své zástupce. Vaše smůla, že ti vaši poštěkávají z povzdálí.

SUMO 5.6.2007 21:50

Re: Re: To už tady bylo.

Které jsou ty šťastné země bez referenda?

AndyO/X 5.6.2007 16:23

A k čemu víza,

když na jižní hranici mají postavený plot, kterým se testuje fyzická zdatnost budoucích počišťovačů ulic, WC, doplňovačů regálů a metařů.Průměrný mexikán ho zdolá několikrát, než se mu povede stát se ilegálem a po amnestii Pana Milostivého legálem a užívat si emeryckého života plnými sociálními doušky.Za posledních 45 let přibylo hispánsko černošských lidiček asi 5 krát oproti původnímu stavu, každý dvanáctý z řad ilegálů je kriminálník.O takové lidi, jako jsou Češi, není zájem, prosperující US ekonomika nepotřebuje vzdělané odborníky, těch je v Číně dost, potřebují především nemyslící otroky, kteří se pak stanou vzornými vojáky se sadistickými sklony.

AeroKarel 5.6.2007 17:58

Re: A k čemu víza,

Nesmíte těm filmům tolik věřit, vypadáte pak jako,  no víte co, ostatně ne poprvé.

gerontusinza 5.6.2007 16:11

Pane Topolánku to tvrdil i Jakeš v 89 skoro stejnýmy slovy a pak zůstal jako kůl v plotě.

"Žijeme ve šťastné zemi (šťastným životem) a spolu s USA (se SSSR) se budeme podílet na tom, aby to tak zůstalo, aby se udržoval a rozšiřoval prostor svobody(internacionalizmu), prosperity(rozkvětu) a bezpečí (spokojenosti). Této snaze říkám(e) za českou(ČSSR) vládu ano (na věčné časy).

Odkud jste opisoval, co pane Topolánku. Vy nás máte skutečně za větší blbce než jsme. Ale je to naopak,  vy zastupujete jen ty své blbce, ostatní jste získal  z korupce a ze sprostoty. Všeho dočasu pane. Vaše zrada republiky s Vondrou a Parkanovou vám nevyjde.

AeroKarel 5.6.2007 18:00

"Vy nás máte skutečně za větší blbce než jsme."

To tedy některé ještě podceňuje, že geronte.

A neblábolte o zradách, být Paroubek u koryta, jen vrní a chystá radaru fundament, jako když to podrždeštník vyjednával.

Jiří K. 5.6.2007 16:06

Mirek pro jistotu stáhl kalhoty 2 km před brodem...

se slovy, že radar a víza spolu nesouvisí. Tuší asi ve vízech reálně nulový pokrok a takhle má alespoň alibi.

Zato projedná jiná, tuze závažná a pro dnešní ČR opravdu aktuální témata:  ...S americkým prezidentem budu jednat o dodržování lidských práv v Bělorusku, dalším vývoji na Kubě, konfliktech v Gruzii a Moldávii. Významná bude diskuse o stabilitě kavkazského regionu ...   ...Nakonec, ale ne v poslední řadě, se budeme zabývat humanitární pomocí súdánskému Dárfúru ... Bingo!

Všechna tato témata považuje za důležitá. No Mirku, to jsme fakt rádi, že to pro nás uděláš. Ničím jiným teď český národ nežije. Ještě že má takového premiéra, který tak dobře ví, kde národ bota tlačí a kdy se má do čeho pustit!

Andrea 5.6.2007 17:30

Re: Mirek pro jistotu stáhl kalhoty 2 km před brodem...

když je vám putna Gruzie, Moldávie, Kuba a Bělorusko, tak je podivné, že vás tak žere, co se děje v Iráku.

Jiří K. 5.6.2007 21:49

Re: Re: Mirek pro jistotu stáhl kalhoty 2 km před brodem...

Kde jste Andy přišla na to, že mě žere co se děle v Iráku? O Iráku jsem se (raději) nezmínil už několik let.

Na druhou stranu máte pravdu, Irák mě žere a to značně. Ale jinak, než asi myslíte. Žere mě, že se to tam nepovedlo. Kdybyste si našla, co jsem psal v diskusích v době války tady i na Britských listech (tehdy se tam ještě mohlo diskutovat - než to jacísi písečtí debilové zabili), tak jsem byl dost zásadním příznivcem vojenského zásahu proti Sadámovi, dokonce jsem příspěvky v prvních dnech končil zvoláním: Míru (v obsazeném Bagdádu) zdar! O to víc mě štve, že to nevyšlo, že brilantní práce armády, která snadněji než se čekalo vyhrála válku, byla neskutečně znehodnocena katastrofální a diletantskou prací politiků, kteří totálně prohráli mír. Dobrý záměr, pro jehož realizaci vojáci vytvořili velice slibné výchozí podmínky, lepší než se dalo čekat, se politikům nepodařilo zrealizovat, naprosto selhali s promyšlením a přípravou kroků, které měly následovat den, týden, měsíc poté, co v Bagdádu padne Sadám.

Dopustili chaos a bezvládí již hned od počátku, nebyly vytvořeny nové správní a pořádkové struktury, nezlepšila se bezpečnost lidí, naopak vyhřezly naplno rozpory a konflikty mezi šíity, sunity a Kurdy, hlavně ale nedošlo ke zlepšení fungování infrastruktury, obchodu, ekonomiky, prakticky ničeho. Z Iráku se tedy nestal zamýšlený potencionální vzor demokracie a prosperity pro ostatní muslimské arabské státy. Musím se přiznat, že jsem se tehdy asi naivně domníval, že by to USA, které přece měly praktické zkušenosti z poválečné obnovy a demokratizace Německa a zejména Japonska, mohly dokázat, že na to mají know how. Neměly, podcenily to, zpackaly to.

Škoda. Škoda pro Irák, škoda pro USA (rakve přibývají, smysl se ztrácí, přitom odejít prakticky nemohou), škoda pro muslimský a arabský svět, škoda pro celý svět. Terorismus to nezlomilo, spíše posílilo, namnožilo, dalo mu to nové motivy.

Tak to mě fakt žere, Andy.

Andrea 6.6.2007 5:55

Re: Re: Re: Mirek pro jistotu stáhl kalhoty 2 km před brodem...

hm, tak představa, že v té zemi nastane do měsíce ráj demokracie, kde se všichni budou mít rádi ( víte, jak to myslím, nechce se mi vypisovat všechny ty sunnity atd. ) , to tedy jsem neměla a nevěřila bych, že si to někdo může vůbec takhle představovat. To by tam nesměli žít lidé.

Denně čtu příspěvky, články a výkřiky těch, kteří ví, že USA něco zvoraly. Nikdo z nich neví, jak by to udělal on. Je to stejné, jako když VÍME, že to OF, Havel, Klaus udělali blbě, ale snad někde v hloubi duše víme, že to jinak opravdu nešlo...bylo to nereálné, proto se to nestalo jinak, ale právě takhle.

Irán po revoluci. Afghánistán. Čečna. Jugoslávie. Afrika. A další a další... to vážně jako příklad nestačí ? Osobně vidím vinu nejen v USA, ale i v Evropě, která měla vycítit nebezpečí, které z nekontrolovatelných arabských, agresivních režimů plyne a jednotně podpořit USA a Anglii , nedat najevo rozkoly  a slabosti- a to Evropa neudělala. Oni Arabové mediální válku velmi dobře pochopili, zato Evropa dosud nepochopila, že metoda přihřejemesipolívčičkuabysiUSAmocnevyskakovaly nakonec smete i ji. A tradiční antisemitismus ( protižidovské smýšlení- konkrétně, aby zas někdo nezačal mlít o tom, že Semité jsou různí) prostého "bílého"  lidu, který má bohužel moc je ta kudla v zádech Evropy.

Jiří K. 6.6.2007 18:26

Re: Re: Re: Re: Mirek pro jistotu stáhl kalhoty 2 km před brodem...

Záměrně přeháníte? O nějakém ráji do měsíce po válce jsem přece nic nepsal, za takového naivu (čti pitomce) mne snad nepovažujete ani Vy. Že však země, která má takové praktické zkušenosti s okupační správou dobytých zemí (pravda, 60 let staré) a to zkušenosti úspěšné - viz. vzpomínané Německo a Japonsko (jenom lidé přece žili i tam) - tak že tato země podobným selže v Iráku, to jsem fakt nepředpokládal.

Nečekal jsem ráj demokracie po měsíci, ale čekal jsem alespoň drobné krůčky k lepšímu třeba po půl roce, po roce alespoň v některých oblastech, které by obyvatelstvo mohlo ocenit. Jako náznak nastoupené cesty k lepšímu. Ono je tomu ale bohužel naopak. S bezpečností, demokracií, ekonomikou, se základními podmínkami pro život. Věci se vyvíjejí k horšímu, pokud to vůbec nespěje ke katastrofě a rozpadu Iráku.

Pokud by se toto alespoň částečně podařilo, v mých očích by to ospravedlnilo "legislativně nečisté" zahájení války bez mandátu RB OSN (neboť současná OSN toho nebyla schopna) a pod vykonstruovanou záminkou neexistujících ZHN (podle mne bylo dostatečným důvodem odstranění Sadámova režimu - už vzhledem k 10 rokům neúčinných sancí a embarg).

Skutečný výsledek ovšem dává za pravdu spíše těm druhým, kteří byli od počátku proti a postup USA považovali za nepřijatelný. Radost z toho věru nemám.

xtl 5.6.2007 14:04

Topolánkova důležitá témata

"S americkým prezidentem budu jednat o dodržování lidských práv v Bělorusku, dalším vývoji na Kubě, konfliktech v Gruzii a Moldávii." To jsou jistě velmi důležité věci, kvůli kterým Bush přicestoval do Prahy. Proč neprojednat rovnou americkou základnu na Kubě i s jejím gulagem, výsledky agrese proti Iráku pod lživou záminkou existence zbraní hromadného ničení, mučení v iráckých věznicích a jiná témata. To by ovšem TASS nemohl hlásit, že proběhla soudružská jednání o tématech zajímajících obě strany.

Harry 5.6.2007 15:27

Re: Topolánkova důležitá témata

Mezi Guantanamem a Gulagem je drobet rozdil, prectete si za co umirali lidi v Gulagu, trebas "Jeden den Ivana Denisovice" a proc jini sedi v Guantanamu. Trochu v podminkach i duvodech rozdil je. V podminkach Gulagu by ti hosi z Guantanama zili cca 3 dny.

AndyO/X 5.6.2007 13:49

Tak to budu zvědavý, až po příštích volbách, které

vyhrají extremisti a bolševici, budou místní USSáčtí řiťolezci jásat nad výhodami naší skvělé demokracie.Topolánku, tys měl dodělat ty vojenské študyje v Moskvě, pak by ti možná došlo, o co skutečně v posledních šedesáti letech kráčelo.

nup 5.6.2007 11:53

Jsem rád,

že premiér zmíní lidi na Kubě. Kromě Guantánama by mohl prohodit pár vět také o problémech v Uzbekistánu a Saúdské Arábii.

Blabol 5.6.2007 10:49

Útok mezikontinentálními raketami? Proč tak složitě a draze.

Pan premiér nás straší, řekl bych až diletantsky. Ano, v dnešním světě jsou hrozby a jejich výčet by byl dlouhý.  Jestli bych se něčeho obával, pak to jsou kufříkové bomby (jaderné, biologické apod). Tedy teroristické, nikoliv státní, nebezpečí. Je-li snahou této vlády deklarovat boj proti nebezpečí, oslíkovským a poddanským odsouhlasením radaru, výsledkem bude dočasné zařazení ČR k ochotnějším spojencům.    

Umístěním radaru pouze přistoupíme na zjednodušení problémů a hrozeb, ale neučiníme nic pro jejich řešení. Naše angažovanost bude alibistická.

M. Zima 5.6.2007 9:55

Pane Topolánek,

dnes Vám musím vyslovit obdiv nad trpělivostí, s jakou jste se bavil se Železným. Na druhou stranu je ale Vaší povinností také požadovat od veřejnoprávní TV profesní úroveň a nenechat si líbit každou infantilitu a odbornou ubohost.

jerry 5.6.2007 9:32

Když už jste to zmínil pane premiére,

tak ,co jste schopen udělat pro lidi v Bělorusku, na Kubě, na Kavkaze, či Darfúru? Nějak mi tady souvislost s radarem uniká.:-)

jirka.s. 5.6.2007 9:48

Re: Když už jste to zmínil pane premiére,

No, ono by asi bylo nejrozumnější, kdyby přemýšlel, co je schopen udělat pro lidi v Česku!

gerontusinza 5.6.2007 16:14

První rozumná věta, za kterou byste se nemusel stydět. Re: Re: Když už jste to zmínil pane premiére,

Jenže jsem natolik udiven, že snad z toho budu koktat.;-)

jirka.s. 5.6.2007 21:14

Re: První rozumná věta, za kterou byste se nemusel stydět. Re: Re: Když už jste to zmínil pane premiére,

Tak si to tak neber! Konec konců, nebyla by to tvá první ani poslední vada!

Brmboš 5.6.2007 16:48

Re: Když už jste to zmínil pane premiére,

Nějak stále nerozumím tomu co chcete prjednávat o Bělorusku. Zajeďte se tam podívat a uvidíte, že to co se tady píše není až tak úplně pravda. Jedno vím jistě Bělorusové nechtějí ani oranžovou, ani zelenou revoluci, chtějí se sami dopracovat k systému, který jim bude vyhovovat.Zatím tam demonstruje velmi málo lidí a věřte, že je tam klidně nechají povídat i mávat, ono to tam zajímá velice málo lidí. Nevím nějak se mi zdá, že ani ta naše práva teda lidská nejsou nějak dokonalá pokud nevezmu právo na rozkradení majetku překabátěnými a svazáky.To se tedy povedlo u nás uskutečnit stejně jako komunistům nepřekabátěným znárodnění. Ještě teď nevím jestli opravdu někdo chce, aby u nás vypovídal Kožený nebo Krejčíř?

Ludva 5.6.2007 9:18

Nikdy už nebudu volit stranu,

která k nám opět zavleče cizí vojáky.

Miloš 5.6.2007 9:12

Tupolánku jses tak hloupej že můžeš bejt i premiér

 tvém případě platí "Mlčeti zlato"

havránek.. 5.6.2007 9:15

Re: Tupolánku jses tak hloupej že můžeš bejt i premiér

Bože a svatá prosTATO, četl jsem dnes rozhovor TUPOLÁNKA v MF , a to nemá chybu... kam jsme se to propadli???

Hroch 5.6.2007 9:07

Bude Mirek

také zpívat - či předvede nějakou scénku?

Kylchap 5.6.2007 8:47

Bush odletí,

Topolánek zůstane.

Hroch 5.6.2007 9:16

Re: Bush odletí,

hmmmm - nemohl by si ho zvít sebou? ;-P