17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 7.4.2008 12:12

Re: Re: Re: "USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska."

No, co se mně týče, já jsem si "všimnul" akorát těch kulek z rusáckých kalašnikovů, co mi lítaly metr nad hlavou! Žádného Američana, co by po mně střílel, jsem si zatím nevšiml! ;-€

Jura Jurax 7.4.2008 12:05

Re: Re: Proto ODS musí

No, ono ta koaliční vyděračská skvadra pidistran se holt stará akorát o sebe a své preference, a ne o to, co má dělat - snažit se moudře a efektivně spravovat tuto zemi. A když už se o to moudré spravování někdo pokouší - ODS (byť taky klopýtavě, ale odvážně, protože koná sice nutné, ale nepopulární kroky) - neházet klacky pod nohy. Jenže to by holt nebyla politika, že ano ... ono je furt jaksi před volbami ....

Milan 7.4.2008 12:00

Re: Re: "USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska."

..no Jirko,namyšlení,nenažraní a chamtiví po moci - to právě přesně sedí na američany - přes 50 voj.základen po celém světě a stále jim to nestačí??? O jaké nenažranosti to tady mluvíš??Kdo chce schramstnout evropu i asii????Rv

Jura Jurax 7.4.2008 11:59

Re: Re: Re: ::

R^R^R^ přesné

Herakleitos 7.4.2008 11:59

Re: Proto ODS musí

Jurko, vidím problém v tom, že lidovci a zelení tvrdí, že to není předmětem koaliční smlouvy. Holt ODS jde na to velmi špatně a spoléhá se na protlačení v parlamentu silou. Koaliční partneři jsou zase vyjukaní z preferencí a chtějí získávat body před volbami. Uvidíme. Vypadá to, že ctějí vše nepříjemně dopadající na občany shodit na ODS. Už to tady jednou bylo.:-/

Jura Jurax 7.4.2008 11:59

Re: Re: ::

Neschválit.

Klička 7.4.2008 11:58

Re: Re: Kdy má EU naději na dlohodobé přežití?

To tedy nevím, dozajista jsem to neměl v žádném případě v úmyslu. Také to není projekt ale pouze úvaha.

Jura Jurax 7.4.2008 11:58

Re: pan Zahradil ma pravdu

jezkote, bez urážky, zkuste svůj názor napsat aspoň přibližně správně česky ;-)

grr 7.4.2008 11:55

eurosmlouva? katastrofa !

http://zahranicni.ihned.cz/c1-23842640-v-evropskem-parlamentu-se-porad-podvadi

Jura Jurax 7.4.2008 11:54

Re: O nikoliv pane naivko..

Ceska vlada se presne chova jako spratek na pisku ktery ma sice kamarada Martina a Karla ale pro jistotu to jeste za rohem pece s Bedou kdyby se s Karlem nepohodl... a mysli si jak na to chytracky nevyzral - nojo, česká vláda by měla stát v haptáku před nějakým helmutem z brusele a mluvit jen když byla tázána, a jinak nikdy nepropást příležitost mlčet, jak nás ráčil druhdy poučit Jacques Chirac  ... ;-€;-O(Y)

Jura Jurax 7.4.2008 11:51

Re: Kdy má EU naději na dlohodobé přežití?

Proč mi tenhle koncept připomíná byvší proletářský internacionalismus, tedy de fakto velení Moskvy? :-/

Kolombo 7.4.2008 11:49

Re: O nikoliv pane naivko..

Na základě minulosti nelze úplně předvídat budoucnost USA, ale ani EU. Též hlavní hráči EU mohou být v budoucnu "úplně jinými zeměmi" se zájmy silně se lišícími od našich. ČSSD se mi jeví jako parta plně v žoldu Německa jen proto, že je tam velice silné tradiční levičáctví.  Sociální stát vymyslel Hitler, jen ho nefinancoval z domácích zdrojů, ale výboji.

Jura Jurax 7.4.2008 11:47

Proto ODS musí

míru odpovědnosti požadovat minimálně od svých koaličních partnerů, ale v zásadě i od opozice.- o lidovců, o zelených už ani nemluvě, hledat nějakou míru zodpovědnosti? Vždyť jsou to vyděrači ... a u socanů nemůže být pod vedením Jyrky a Dráta o zodpovědnosti ani řeči ... ;-€

Klička 7.4.2008 11:44

Re: Re: ::

Jakákoliv politika jakékoliv koaliční vlády u nás bude vždy zradou na voličích jednotlivých stran koalici tvořících. To je totiž zásadní nedostatek nutnosti koalic, odstranitelný pouze většinovým volebním systémem, ať si to jsme ochotni připustit, či nikoliv. Je totiž známo, že jakýkoliv kompromis je vždy horší, než kterýkoliv z původních návrhů.

čtenář 7.4.2008 11:28

Nápad je to dobrej,

ale asi těžko uplatnitelnej. Úmluvy se dají uzavíratmezi myslícími lidmi ale nikoliv cvoky. SZ nám s vážnou tváří tvrdí,  jak je výborné pěstovat biopaliva, i když je jasné, že na litr bionafty prasknou 2 litry nafty normální, že nemáme stavět atomové elektrárny, ale místo toho spalovat šťovík a spoustu jinejch hovadin. S takovými cvoky nelze uzavírat žádné dohody, protože oni na ně stejně zapomenou, pokud je úmyslně neporuší.

Klička 7.4.2008 11:14

Kdy má EU naději na dlohodobé přežití?

EU byla vytvořena a je dále dotvářena jako mezinárodní (lépe řečeno mezistátní) organizace. Toto může, dle mého názoru dlouhodobě dobře fungovat pouze v některých oblastech, zejména v oblasti ekonomické. V oblasti vojenské jsou státy EU vázány v euroatlantické alianci a to společně s USA a Kanadou. Tedy, chce-li EU být např. ve vojenské oblasti samostatnou, musí se nutně z NATO vyvázat. To by byl ovšem krok do pekel. Jestli chce Evropa do budoucna fungovat jako společný útvar, musí se definovat jako nadnárodní (lépe řečeno nadstátní) společenství. Pro to je ovšem bezpodmínečně nutný souhlas všech států, které EU tvoří. Evropské společenství nemůže dlohodobě existovat jako mezinárodní unie, brání tomu totiž, bohužel, současná existence jejích základních článků, definovaných jako národní státy. Byli-ly by současné evropské státy definovány a cítěny především jako občanská společenství se současným potlačením národnostních principů, byla by cesta k nadstátnímu útvaru Evropy jistě snazší a dlouhodobě akceptovatelnější. Když už pro nic jiného, tak alespoň pro vyšší racionalitu. Pokud však budou převažovat zájmy národní (v pravém slova smyslu), potom se státy nebudou schopny jakkoliv domluvit na jakémkoliv vyšším fungujícím celku. Základním předpokladem fungování vyššího mezistátního celku v Evropě je potlačení národních a národnostních principů ve prospěch principů občanských. Jinak řečeno, budu-li se cítit občanem evropského společenství, bude ve prospěch tohoto společenství zcela nedůležitá moje národnost a příslušnost k národu Českému.

PROKOP BUBEN 7.4.2008 10:59

VYPADÁ TO

Že bijec skřípající opět zuby se zahradil za kLausmodrou pavézu a straší,přátele více, jak možné nepřátele......Má- li být schválení instalace radaru, jakousi protiváhou schválení již podepsané Lisabonské smlouvy, pak je to názor vpravdě genitální...... 

Štváč 7.4.2008 10:59

Někdy

mám dojem, že Zahradil byl do EU instalován komunisty. Stačilo by ale, aby Klaus kejvnul na Lisabonskou smlouvu a vše bude u pana europoslance jinak. Nechápe, že nahrává bolševikovi všude ve světě ?

jirka.s. 7.4.2008 10:39

Re: "USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska."

Správně záložáku! O tom žádná řeč! Za to máme docela jinou jistotu. Rusko (ať už se jmenuje jakkoliv) a rusáci budou furt stejní!  Namyšlení (nevím na co), nenažraní, stupidně sebestřední a občas ukřivdění! Odporný koktejl, který ohrožuje existenci samotné zeměkoule! USA mohou snad měnit svá stanoviska a postoje k Evropě, ale rozhodně nejsou tak hloupé, aby nějak výrazně měnily postoje a názory svého bývalého prezidenta Reagana na rusko! ;-(

Xury 7.4.2008 10:38

Re: O nikoliv pane naivko..

"Jednotlive zeme EU maji svoji vlastni agendu v mnoha oblastech vcetne

zahranicni (a do jiste miry i obrane) politiky. Jakkoliv je konsensus v

EU v tehle oblasti problematicky.."

- nemůžu si pomoci, ale v tom případě se ČR nechoáv jako spratek, ale úplně stejně jako jiné evropské země se svými zájmy a svými zahraničními politikami. Jinak pokud jde o toho Hitlera - tak na něj před WWII hleděli přátelsky i Britové (kromě Churchila) a Francouzům nevadil Hitler, ale silné Německo, bez ohledu na to kdo byl v čele. Jinak souhlasím, že predikce zahraniční politiky libovolného státu na delší dobu dopředu je problematická. Nicméně nemám pocit, že by americká zahraniční politika v uplynulých padesáti letech vykazovala nějaké překvapivé zvraty.

picasso 7.4.2008 10:03

Re: Re: máte úplnou pravdu

I tohle se dá napsat,no vlastně papír snese všechno že pane euro poslanče.

zalozak 7.4.2008 10:02

O nikoliv pane naivko..

Jednotlive zeme EU maji svoji vlastni agendu v mnoha oblastech vcetne zahranicni (a do jiste miry i obrane) politiky. Jakkoliv je konsensus v EU v tehle oblasti problematicky , protoze navic jsou zde zavazky v NATO, je vetsine "starych" zemi v EU jasne ze zajmy EU (pokud se to nekdy da opravdu dohromady) a USA se v budoucnosti mohou velice lisit. Proto, logicky, nemaji tyto staty zadnou radost ze jednotlive zeme ktere se "udajne" hlasi k celku si delaji veci na vlastnim pisecku.

Ceska vlada se presne chova jako spratek na pisku ktery ma sice kamarada Martina a Karla ale pro jistotu to jeste za rohem pece s Bedou kdyby se s Karlem nepohodl... a mysli si jak na to chytracky nevyzral

Co mnoha lidem nedochazi (a zejmena ne pak mnohym autorum a prispevovatelum na psu) je ze nelze na zaklade minulosti uplne predvidat budounost. USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska. (Mimochodem Hitler take nemel u am. administrativy vubec spatne jmeno pred WWII a v dobe mnichova byla politika USA spise na jeho strane).

cb 7.4.2008 9:39

Re: Re: máte úplnou pravdu

Německo je jen dceřinná společnost Gazpromu.

Öman 7.4.2008 9:29

Re: ::

Ach bóže. A co není zrada ODS na voličích ;-D? Z těchto výkřiků mám pocit, že volby vyhráli zrádci (daňová reforma - zrada, reforma zdravotnictví - zrada, lisabonská smlouva - zrada, radar - zrada...). Dejte už s tím pokoj! Politika je uměním kompromisu.

Andyo 7.4.2008 9:21

Re: Zahradil je lhář a hlupák

a jak to tedy bude s tím hlasovacím mechanismem doopravdy? Prosím o odpověď

Jiří Chýla 7.4.2008 8:59

Milý čtenáři, mýlíte se Vy

Přečtě si pozorně můj příspěvek na NP 27.12.2007, kde najdete i odkazy na text smluv v Nice a Lisabonu a podrobné srovnání vah hlasů jednotlivých států a jsem si jist, že uznáte, že se mýlíte Vy.

Jiří Chýla 7.4.2008 8:52

Zahradil je lhář a hlupák

To první proto, že sám velmi dobře ví, že není pravda, že v Lisabonské smlouvě je zakotvena

"bezprecedentní změna hlasovacího mechanismu v Evropské radě od tzv. vážených hlasů k dvojité většině podle populačního principu. Na obou těchto změnách například Česká republika ztrácí podstatnou část svého dosavadního vlivu, zatímco čtveřice největších evropských států v čele s Německem dramaticky získává."

O tom druhém svědčí jeho požadavek

"Dokud nebudou v Parlamentu zajištěny hlasy pro smlouvy o radaru, je proto naprosto předčasné uvažovat o strkání hlavy do chomoutu lisabonské smlouvy." Vondra mu vysvětlí proč.

čtenář 7.4.2008 8:45

Re: Lisabonská smlouva

Mýlíte se. Dle lisabonské smlouvy by klesla váha hlasu ČR na polovinu a pokud by se na něčem dohodly největší země, nemuseli bychom už vůbec hlasovat, protože by na našem hlasu nezáleželo. Současný stav je blížší ideálnímu stavu, kdy hlasy občanů z každé členské země mají možnost ovlivňovat rozhodnutí přibližně stejně, nezávisle na její velikosti.

čtenář 7.4.2008 8:37

Re: máte úplnou pravdu

Není to jen ješitnost. Ma území bývalého Západního Německa se již nacházejí US základny, které kdysi Rusákům zabránily v pochodu k atlantickému pobřeží. Uchvácení Německa Rusko už prostě vzdalo. Nevzdalo ale znovuuchvácení bývalé východní Evropy. Až US radar na našem území by tyto plány definitivně překazil. V případě, že by zase byla spuštěna železná opona, s US radarem bychom tentokrát zůstali na správné straně.

horduch 7.4.2008 7:25

máte úplnou pravdu

postoj starých členských zemí je "uražená ješitnost".Pokud by radar byl umístěn v Německu ,tak Rusáci drží hubu a krok