5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Quo vadis, ČSSD?

Po zveřejnění jednoho z posledního průzkumu volitelnosti politických stran, ve kterém bylo ČSSD přiznáno jen 16 % preferencí, jistě kdekoho napadne - i když patrně tento výsledek sotva bude potvrzen jinými obdobnými průzkumy -, že by se tato strana měla zamyslet nad svojí dosavadní politikou a zvážit, zda a pokud ano, kde se dějí chyby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 11.11.2015 11:59

Ač pravičák, přejí si čitelnou levicovou stranu

Dokonce si myslím, že by bylo prospěšné sloučení komunistů se socialisty. vznikla by tak autentická levicová strana, která by si nehrála na nějaký střed a volič by měl jasno. Možná by to donutilo skutečně pravicové politiky, aby vytvořili stranu, která by měla pravicově konzervativní program a pravice by přestala se sociálně liberálními experimenty, jak to činila ODS. TOP09 čeká osud ODA a Unie svobody a po vyčpění fluida KS, když bude mít v čele nejméně populárního politika zanikne, neb voliči přestanou mít důvod tuto stranu volit. To samé se dá předpokládat o Hnutí ANO, když se Babiš opotřebuje a vytratí se tak "babišovo kouzlo". Hnutí ANO se rozdrobí ve vnitřních šarvátkách.

Ale je dost pravděpodobné, že hloupá politika bruselských elit akceleruje vzestup skutečných radikálů, čemuž se ani my nevyhneme. Pak bude politická mapa zcela jiná.

R. Langer 11.11.2015 12:27

Re: Ač pravičák, přejí si čitelnou levicovou stranu

Toho se docela bojím, taková strana by u nás mohla mít přes 50% voličů...