26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Quo vadis, ČSSD?

Po zveřejnění jednoho z posledního průzkumu volitelnosti politických stran, ve kterém bylo ČSSD přiznáno jen 16 % preferencí, jistě kdekoho napadne - i když patrně tento výsledek sotva bude potvrzen jinými obdobnými průzkumy -, že by se tato strana měla zamyslet nad svojí dosavadní politikou a zvážit, zda a pokud ano, kde se dějí chyby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 11.11.2015 13:50

Re: Ona totiž ta

Babiš se nepotřeboval poučit, jelikož má peníze, takže je schopen ANO ufinancovat. Tedy nemůže se dostat do dluhů.

D. Polanský 11.11.2015 13:36

Nechápu proč zástupce ombudsmana

se vyjadřuje k jedné politické straně. Ten se má starat, aby imigranti měli vytvořené co nejlepší podmínky, aby nás co nejvíce vyčerpávali a nakonec to tu vše ovládli. Pak lze přistoupit k transformaci ČSSD na zcela identickou stranu: Muslimskou stranu těžce pracujících.

R. Langer 11.11.2015 12:27

Re: Ač pravičák, přejí si čitelnou levicovou stranu

Toho se docela bojím, taková strana by u nás mohla mít přes 50% voličů...

R. Langer 11.11.2015 12:26

Re: Na vaši otázku v nadpisu autore, mám jedinou

Terminologie je jasná - lžou jako všichni ostatní levičáci. :-(

J. Ráž 11.11.2015 12:11

Re: Ona totiž ta

Přesvědčivým důkazem dekadence české politiky je volební úspěch tak obskurních subjektů jako je Žít Brno (anarchističtí recesisté) nebo Piráti. Hnutí ANO je něco jiného. Je to ryze podnikatelský projekt, jehož vůdce a topmanažer Babiš se poučil z chyb Bárty (VV), popřípadě Sládka (Republikáni) a jednoduchými slogany vymyšlenými stejnými PR specialisty, kteří dostali Obasmu do Bílého domu, oslovil stejnou skupinu nespokojených občanů u nás, jako Obama v USA.

J. Ráž 11.11.2015 11:59

Ač pravičák, přejí si čitelnou levicovou stranu

Dokonce si myslím, že by bylo prospěšné sloučení komunistů se socialisty. vznikla by tak autentická levicová strana, která by si nehrála na nějaký střed a volič by měl jasno. Možná by to donutilo skutečně pravicové politiky, aby vytvořili stranu, která by měla pravicově konzervativní program a pravice by přestala se sociálně liberálními experimenty, jak to činila ODS. TOP09 čeká osud ODA a Unie svobody a po vyčpění fluida KS, když bude mít v čele nejméně populárního politika zanikne, neb voliči přestanou mít důvod tuto stranu volit. To samé se dá předpokládat o Hnutí ANO, když se Babiš opotřebuje a vytratí se tak "babišovo kouzlo". Hnutí ANO se rozdrobí ve vnitřních šarvátkách.

Ale je dost pravděpodobné, že hloupá politika bruselských elit akceleruje vzestup skutečných radikálů, čemuž se ani my nevyhneme. Pak bude politická mapa zcela jiná.

F. Doušek 11.11.2015 11:11

Re: Na vaši otázku v nadpisu autore, mám jedinou

Ani to jimi slibované ovšem neplatí.

Z. Švrček 11.11.2015 10:36

Jde přesně tam

kam jste ji pane Křečku směrovali dlouhá léta společně s kolegy  Jičínským, Grulichem, Zemanem, Špidlou, Grossem a mnoha mnoha dalšími až po současnou "star" Sobotku. Je pozdě honit bycha, ačkoliv chápu a přeji, aby se ČSSD jako klasická strana udržela, nenásledovala osud jiných, nektrých dnes již marginálních stran a tak dala naději, že všechny ty uskupení, hnutí, spolky a NGO, které námi začínají vláčet směrem k totalitě, či evropskému císařství, kalifátu či vládě oligarchů (kdo ví), tady nebudou navěky. To ale chce rozum do hrsti, odvahu a nové vůdce, ne tu bandu prolhaných a zbabělých šašourů, která ji dnes vede v ůstupových bojich s Burešem na jdené frontě a se zločinnou  EU na frontě druhé.

Š. Hašek 11.11.2015 9:23

Re: Na vaši otázku v nadpisu autore, mám jedinou

Nikdy jsem je nevolil, ale přesto bych si nepřál, aby došli až tam, kam myslíte.

Furt ti socani se za nic neschovávají a jejich terminologie jest jasná (i když přihlouplá): zadarmo, čerpat, rozvíjet, pro fšechny lidi ...............  Člověk předem ví, co od nich očekávat.

Š. Hašek 11.11.2015 9:20

Re: Ona totiž ta

Samozřejmě. Vlastně geniálně nicneříkající název. Asi podobným (zatím) patří politická budoucnost.

F. Doušek 11.11.2015 9:09

Na vaši otázku v nadpisu autore, mám jedinou

odpověď. Netisknutelnou.

F. Doušek 11.11.2015 9:08

Re: Ona totiž ta

Stačí ANO.

Š. Hašek 11.11.2015 9:02

Re: Ona totiž ta

Přesně. Ona totiž ta ČSSD a KSČM jsou čitelné (a zastaralé). Ale člověk ví, na čem je.

Nové, moderní, evropské levice (a někdy není až tak zřejmé, že to jsou levičáci non plus ultra) je zde mnoho. Namátkou "Žít Brno", Zelení (samozřejmě). Připojuji též rozplizlou TOP. Skoro bych řekl, že poznávacím znamením nových levičáků (kecají ale  o "moderním středu") je název strany, něco ve smyslu "Jsme tady pro Vás". Ještě by též mohlo přijít "NE", nebo "Nevím" (ale to je jako lákadlo pro lid blbé). Prostě univerzální čistidlo na neduhy (jakékoliv, slibvšechno).

J. Schwarz 11.11.2015 8:46

Ona totiž ta

"nová levice" jsou hlavně anarchisti a jurodiví kandidáti  pobytu na psychiatrické klinice...