26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 7.6.2011 11:30

SSSR a současné Rusko

Podnětné úvahy. Poznámka: Je skutečností, že Rusko oficiálně nemá dnes své středoevropské satelity, nemá úrodnou obilnici a ani význačné zdroje nafty. Jejich GDP je na asi 1/7 GDP EU či USA, nicméně zbrojní síla je srovnatelná i s NATO. Je velmi pravděpodobné, že dnešní Rusko usiluje o větší vliv, který ztratilo po pádu "železné opony" domluvené mezi USA a SSSR v Rejkavíku v r. 1986. Tři roky trvala příprava trojských koňů ze socialistických (komunistických) států střední Evropy (třeba aby mohla v ČSSR vzniknou "sametová" revoluce) s pozdějším přetažením koňů do struktur EU.

J. Švarda 6.6.2011 19:23

Re: Pan Altner nejdříve podporoval ČSSD, teď pravici

Pan Altner chtěl za své služby nesmyslné peníze.Ani u advokátní komory přece neuspěl. Ale k názvu jeho příspěvku. Přece republika tak neklesla, aby nějací Altnerové rozhodovali za občany. Jsou asi reálné ůstavní postupy, nejde o rozhodnutí, jestli pan JUDr.Altner pustí někoho k moci.To by bylo možné jméno Altner zaměnit jinými jmémy.

F. Eliáš 6.6.2011 13:47

Škoda, že nejde stávkovat

proti odborářům. Abych nemusel poslouchat jejich nenasytné řeči

V. Kolman 6.6.2011 11:26

Re: Pan Altner nejdříve podporoval ČSSD, teď pravici

Jaképak "nehorázné licitování" pane Švardo???

       Nemýlí-li mě má paměť, pak o zastupování politické strany ČSSD panem JUDr. Altnerem byla sepsána ŘÁDNÁ SMLOUVA, kterou následně ČSSD nedodržela. Nikdo přece české sociální demokraty NENUTIL na onu smlouvu přistupovat. Pokud ale na ni přistoupili - sliby se mají plnit, nejen o Vánocích!

P.S. - Dostal už pan Altner za své služby zaplaceno?????????????????

S. Ševeček 6.6.2011 11:02

"Neovládli tajné služby, média, a prostřednictvím tajných služeb, médií a agentur na „průzkumy veřejného mínění“ falšováním výsledků voleb politickou i státní moc? "

Tak jsem si dovolil posoudit tuto hypotézu na základě "vlastnictví výrobních prostředků" v Česku - jak známo, skoro polovina podniků v Česku patří "západním" majitelům - a vychází mi z toho, že východní turkotatarské hordy tu zmohou hovínko s těmi pár hotely v KarlÓvych VarAch a slouhou Jílkem, a to i kdyby s nimi šli ruku v ruce všichni čeští sockomouši ...

Otázkou je, komu ten morální rozvrat České země více nese, zda východním či západním "hordám"- i když nevylučuji, že obyčejný český člověk a prostý občan (tedy vohnouti a chomouti) ruku v ruce s obyčejnými zm*dy hlavně mezi poplitiky jsou jim ku pomoci, za amalgám zdarma například.

(Ale i když jste paranoidní, neznamená to, že Vás nesledují, pane Altnere.  BIS - klidně si to uložte ... prostředník)

S. Ševeček 6.6.2011 10:49

Re: Pan Altner nejdříve podporoval ČSSD, teď pravici

Z čeho soudíte, že pan Altner "podporoval ČSSD" ?

Domnívám se, že tuhle sosáckou partu j  jenom  z a s t u p o v a l  ve sporu se státem.

(stejně jako lžidoktor pan Klavoda Diag Human today ... a pan Altner je doktorem práv skutečným, nikoliv popřevratovým)

J. Švarda 6.6.2011 10:15

Pan Altner nejdříve podporoval ČSSD, teď pravici

Jak mít úctu k názorům právníka,který chtěl zbohatnout na ČSSD,když mu to nehorázné licitování nevyšlo a Lidový dům se nestal jeho Klondyke, tak mění názory. Právo na stávku, bylo již v první republice. Pokud bychom měli jít podle názorů jistých kruhů, tak zavedeme nevolnictví a dostaneme se před reformy Josefa II. Přitom osobně nejsem příznivcem stávek vůbec. Ale to co jistí emigranti nedosáhli v zemích které jim poskytly asyl, tak by chtěli řešit zde.

J. Dlouhy 6.6.2011 9:27

Re: Politické stávky

Ano, a presne tak to v Chile udelal general Augusto Pinochet, mimochodem mozny priklad osviceneho diktatora, po jakem mnozi touzi (dokonce se i dobrovolne vzdal moci, kdyz uz diktatura nebyla zapotrebi). Pinochet odbory povolil pod podminkou, ze se lokalne (na jednotlivych pracovistich) budou starat jen o veci souvisejici s ochranou zamestnancu proti svym zamestnavatelum a nebudou se sdruzovat ve svazy a tim ziskavat politickou moc. Velice moudre.

J. Schwarz 6.6.2011 7:56

Politické stávky

by měly být zakázány. Ať si odboráři stávkují pro prachy, kvůli  bezpečnosti práce a pracovním podmínkám, délce pracovní doby ale stávkovat proti vládě je popřením politiky a demokracie. Jakákoli "důležitá" menšina zaměstnanců by mohla zneužít "práva na stávku" k vydírání ostatních a vynucování změny politiky, která jim není po chuti. Menšina, která by ovládla například železnici by mohla  zablokováním dopravy vynucovat změnu zahraničněpolitické orientace země - pokud tedy přijmeme myšlenku, že odbory si mohou zvolit za důvod ke stávce cokoli, a nejsou omezeny na pracovní a mzdové podmínky.