30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prý nás spolkne Putin

Prázdnost programu a absenci argumentů nahrazuje kdekdo strašením. Jedna z jeho podob je i předkládání emotivních, avšak manipulativních otázek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 22.9.2017 9:26

Máte sice naprostou pravdu

od prvního do posledního písmene, ale je to houby platné.

Víte, jak je to psáno: "Co je pravda, řekl Pilát a umyl si ruce."

P. Selinger 22.9.2017 8:49

Nemyslíte,

že zraje doba pro referendum o setrvání v EU ?

P. Rudolf 22.9.2017 8:23

Autor je

buď hloupý a nevzdělaný, nebo jen (jako člen ODS) typicky modře prolhaný. Třetí možnost neexistuje. (Tipuji obojí)

Pokud totiž ČR nepřistoupí na představiteli EU schválené kvóty, tak se dopustí pouze porušení vlastnoručně podepsaných dohod, pročež bude EU určitým způsobem (dle smluv) potrestána. Co bude ovšem daleko horší, ztratí v Evropě kredit.

A pokud nepřijme euro, na což žádné sankce nejsou, tak se opět dopustí nedodržení dobrovolně daného slibu a EU si s tím jistě, i když proti zájmům ČR, poradí.

Putin se v obou případech bude jen tiše usmívat pod vousy, neb to bude přesně to, o co mu jde. Nic víc.

J. Schwarz 22.9.2017 8:50

Re: Autor je

S tou "ztrátou kreditu v Evropě" je to sporné - to máte jako s pomocí disidentům v Číně. U současných vládců "ztratíte kredit", u příštíj jej naopak možná získáte. A já nevím, jestli stojím o nějaký "kredit" ze strany dnešních vládců Evropy...

E. Erat 22.9.2017 9:17

Re: Autor je

Lepší ztratit kredit v EU, a kdoví jestli, a jak u kterého státu, než si sem nechat nasáčkovat čmoudy. Švédsko se stejně jako ČR zavázalo, že přijme euro. Pak politici vyslyšeli hlas voličů, a uspořádali referendum. A Švédové řekli většinově NE euru. A nic se neděje, nikdo jim hlavu neutrhne, a nikdo to ani neřeší. Mají švédskou korunu a klid. Nejhorší smrt je z vyplašenosti. A jestli se Putin nebo kdokoliv jiný směje pod vousy, tak je to úplně jedno. Jde o náš stát, o naší budoucnos,t a není třeba se na nikoho a na nic ohlížet. Od toho volím politiky, ne kvůli Putinovi nebo Junckerovi.

A. Alda 22.9.2017 9:27

Nejde o kredit,

ale o kordit. Ten je v reálné politice mnohem důležitější.

J. Jurax 22.9.2017 23:55

Re: Nejde o kredit,

Kordit je bezdýmná výbušnina vynalezená A. Nobelem, která se používá jako pohon do nábojů střelných zbraní či na trhací práce v lomech.

Tak nevím - v reálné politice v Evropě se zatím moc nestřílí. Tak naposled před cca 40 lety levicoví teroristé z Frakce Rudé armády spolkového generálního prokurátora Siegfrieda Bubacka a rok nato komunistická teroristická organizace Rudých brigád zastřelili unesla Alda Mora, postřílela jeho bodygardy a nakonec zastřelila i jeho. V devadesátých snad něco na Balkáně, ale to se moc nepočítá, tam se ztratilo ...

R. Gramblička 22.9.2017 9:41

Re: Autor je

lze taky dodat, že řada "západních krajin" svým arogantním přístupem a plody své nesmyslné politiky zase ztrácí kredit u nás a našich východních sousedů

H. Lukešová 22.9.2017 12:32

Re: Autor je

Děkuji, naprosto souhlasím a nemám co dodat.

R. Gramblička 22.9.2017 9:37

Re: Autor je

Česko podepsalo systém kvót? Ale, kdy a koho rukou, smím-li se zeptat?

K přijetí eura není žádný konkrétní termín.

V. Kain 22.9.2017 11:54

Re: Autor je

Děláte jako bychom nyní hráli v EU první housle.My budeme vždycky na chvostě bez možnosti cokoliv prosadit.A s našimi politiky kteří se tam dostanou tuplem.

J. Lukavsky 22.9.2017 15:23

Re: Autor je

"tak se dopustí pouze porušení vlastnoručně podepsaných dohod" Celá EU je založena na tom, že se vlastnoručně podepsané a dohodnuté dohody prostě nedodržují: výše státního dluhu, zákaz sanace státních dluhů cizí zemí, ochrana vnějších hranic...... tak vlastně jde o prd. Takže proč to nevyřešit podle Josefa (Švejka): přijmout nebohé utečence ale nechat jim dveře nezamknuté. Oni rychle vystartují do voňavějších zemí jako Německo, Švédsko.... A je vymalováno. Přeci je nemůžeme zavírat? Jenom blbec bere vážně podvodníka a lumpa.

J.L

J. Novotny 22.9.2017 15:39

Re: Autor je

O kvótách měla rozhodovat Rada, kde by při právu veta, které pro tyto otázky platí zcela určitě neprošlo. Proto to protlačili jako naléhavé a dočasné opatření v rámci hlasování ministrů vnitra, kde již rozhoduje kvalifikovaná většina.

Byla to prasárna, ještě varovnější, je, že to soud EU posvětil.

J. Jurax 22.9.2017 23:59

Re: Autor je

Ano.

Toť ukázka demokracie v EU. Když se chce, prosadí jakékoliv svinstvo.

A soudu se nedivte, je to soud EU.

P. Han 22.9.2017 20:10

Re: Autor je

Kágébáka Putina mám od začátku intenzivně nerad. Ale jestli mu (podle vás) jde opravdu o to, abychom nepřijímali islámské teroristy a abychom si uchovali kontrolu nad vlastní ekonomikou, trošku mi ho to v mých očích vylepší.

J. Šimek 22.9.2017 7:33

Debilní spojení Rusko vs kvóty a Euro.

J. Roškota 22.9.2017 3:44

takže jsme v pohodě?

od Rusa daleko, nemáme s ním žádný velký obchod, schovaní za Eurem platícím Slovenskem - tak co bychom se starali. To je obrovská chyba - musíme být aktivní a nespoléhat se na to že se to nějak samo zařídí.

Zeman se diví že Trump jel do Varšavy a ne do Prahy. No oni ti Poláci dělají pro svou obranu cosi reálného, na rozdíl od našich řečí.

No a pak jsem si tedy nevšiml, že by někdo relevantní dal věc na stůl tak jak píše autor - Euro a uprchlíci nebo Putin.

P. Dvořák 22.9.2017 5:19

Re: takže jsme v pohodě? ? ?

Nečetl jsem nic o pohodě. Zato jsem četl:

"Strašení Putinem v diskusi o naší pozici v EU je proto hodně falešný argument. Cílem je pouze zablokovat legitimní diskusi o nesmyslech nucených nám z Bruselu."

Což koresponduje s faktickou ne-diskusí např. o přijetí Eura nebo odmítání uprchlických kvót. Což jsou m.j. právě ty nesmysly nucené nám z Bruselu. Naposledy zázračný objev čehosi děsivého ba přímo smrtelně nebezpečného v naší rumové tresti. Bez EU zahyneme na tresť!!!

Třeba Kaluskovy výlevy v ČT nepovažuji za diskusi.

J. Šimek 22.9.2017 7:34

Re: takže jsme v pohodě? ? ?

Blbost - Putin není páka na kvóty a už vůbec ne na Euro...

P. Dvořák 22.9.2017 9:11

Re: takže jsme v pohodě? ? ?

Jistě že není páka. Ale je vhodná záminka, dělat jím na lidi "bu! bu!"

R. Morava 22.9.2017 9:25

Re: takže jsme v pohodě?

Pane Roškota Euro a uprchlíci bez níž EU neexistuje nebo Putin je naprosto běžná rétorika mainstreamových politiků i novinářů. Je to tak notoricky profláknuté, že autor ani nedával odkazy a předpokládal, že víme o čem píše. Ani já nebudu dávat odkazy, podívejte se, co říká Kalousek (ano je to blázen, ale pořád s odhadovanými 10procenty voličů) ČSSD, ale dokonce i Fiala.

S. Kalužík 22.9.2017 0:19

Žádný falešný,

Ukrajina ani Gruzie zdaleka nemají vyhráno. Všemi levičáky kritizované Polsko má jasno, zůstat v EU, ale měnit ho, šance, na rozdíl od RVHP rozhodně je :)

J. Kanioková 22.9.2017 1:40

Ha ha ha... zůstat a "měnit"...

"šance, na rozdíl od RVHP rozhodně je".. nevěřím !

I. Skolin 22.9.2017 7:25

Re: Žádný falešný,

Ano, budeme ho měnit tak dlouho, až nás změní !