6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prožene europarlament Babiše?

Podle médií se německá zástupkyně Lidové frakce v EP zajímá o ovlivňování médií v Česku. Čeští lidovci jsou „proti“. Premiér Sobotka se zatím nevyjádřil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pokorný 16.5.2017 14:21

Nevšiml jsem si,

ale můžu se mýlit, že by byl pan Babiš z něčeho obviněn. Tzv.obvinění od novinářů i rádoby poslanců je zbožné přání těch, kterým je poněkud, z různých důvodů, ouzko. O demokracii v Česku a dobré řízení státu jde této tlupě novinářů a většině poslanců v až poslední řadě. Věděli, a speciálně pan Sobotka, o panu Babišovi dost na to, aby pan Babiš ve vládě nebyl. No jo, ale to by pak socani neměli předsedu vlády. Jestli panu Sobotkovi říkají premiér, tak se jen směju. ČSSD je, včetně modláků, ODS,TOP, KSČM, nevolitelný spolek. A podle mého, krachující sebranka EU nám v těchto věcech nemá co poroučet.

M. Prokop 16.5.2017 17:04

Re: Nevšiml jsem si,

To je právě ten problém, že finanční úřad nedělá co dělat má.

V. Čermák 16.5.2017 17:24

Re: Nevšiml jsem si,

Tak jako ministr Pelikán neúkoluje soudy, tak by ani munistr Chovanec neměl úkolovat policii a ministr Babiš finanční úřad. Máte nějaké připomínky?

S. Sedlák 16.5.2017 18:17

Re: Nevšiml jsem si,

By neměl stejně, jako by neměl ovlivňovat brutálně své noviny. Proto politikem nemůže být kdejaký šmejd. Ačkoliv Babiš není kdejaký, ten je exemplární.

P. Vaňura 16.5.2017 20:15

Nevšiml jsem si, že by Babiš "brutálně úkoloval své

noviny." Mimochodem, i Neviditelný pes je pod hlavičkou Lidových novin!

J. Berger 16.5.2017 12:09

Co je EU vůbec do toho,

co se tady děje? Není to, pravda, nic pěkného, věci p. Babiše byly známy již před 3 roky, přesto s ním šla ČSSD do koalice, teď, před volbami to strašně vadí, leckdo se může divit, ALE CO JE DO TOHO EU? To si snad vyřešíme sami, stejně jako jiné státy své vládní krize. Když Evr. parlament se něco usnese, stejně se na to můžeme...

J. Kanioková 16.5.2017 22:56

:))))))))))))))))))))))))))))))

P. Vaňura 16.5.2017 9:35

Ona to původně nanesla KDU-ČSL

Stát se toto v Japonsku, bude viník patrně donucen spáchat harakiri.

Z. Rychlý 16.5.2017 7:33

Parlamenty, které se zabývají

udavačskými dopisy, pochybnými nahrávkami apod. jsou parlamenty pro stejnou kategorii voličů, tedy pro udavače a šíbry. Lidi zamyslete se nad tím, koho tam vysíláte!

Parlament se zabývá tím, že Bebiš lhal!! Lžou tam jeden druhému všichni, takže usnesení o jednom z nich je tzv. chucpe. Kalousku, do jaké pozice až tě ta osobní zášť dostala? K projednávání anonymů? Tenhle bod sněmovna neměla nikdy projednávat, i kdyby v těch anonymech byla tisíckrát pravda.

EP totéž, ale tam mě to nepřekvapuje. Ten houf dobře krmených kdákajících slepic a kokrhajících kohoutů nic jiného, než kdákat a kokrhat nebude.

P. Lenc 16.5.2017 8:24

Re: Parlamenty, které se zabývají

Tak to budete muset pane Rychlý zrušit veškeré parlamentní systémy po celém světě.A také se podívat na to, jak většina z něčeho obviněných politiků se vzdává svých funkcí.Samozřejmně, pokud to jsou politici a nikoliv fízli mající hroší kůži.

P. Zinga 16.5.2017 8:33

Re: Parlamenty, které se zabývají

An, pane Lenci, presumpce viny je sice špinavý, ale spolehlivý způsob likvidace politického nepřítele. Chtěl jsem napsat "konkurenta", ale u nás se nesoutěží, nýbrž válčí.

M. Šejna 16.5.2017 8:54

víte, co to je presumpce viny, pane Lenci?

presumpce viny u většiny obviněných politiků ve světě se týká situace, když jsou vyšetřováni policejními složkami. V Česku Babiše policie nevyšetřuje. Vyšetřují ho jen novináři a konkurenční politikové. A to je dost veůlký rozdíl.

Pokud si, pane Lenci, myslíte, že parlamentní demokracie je postavena na tom, že politik musí odejít, pokud je obviněn a vyšetřován jiným politikem a novinami, pak jste parlamentní demokracii dodnes nepochopil.

P. Vaňura 16.5.2017 9:51

Pane Šejna, opět Vám musím dát za pravdu

A připomenout, že předchozí politická kampaň proti "korupci" nakonec skončila u nezdaněných kabelek Jany Nečasové!

Mimochodem, Babiš se žádného daňového podvodu nedopustil a nanejvýš mu mohou doměřit daně, když mu něco neuznají. Daňový podvod znamená uvést nepravdivé údaje.

Dále NEEXISTUJE důvod, proč by miliardář nemohl vlastnit malou firmu (kauza Čapí hnízdo).

B. Michal 16.5.2017 22:20

Re: Pane Šejna, opět Vám musím dát za pravdu

Ty operace samy o sobě můžou být legální, ale pokud je jejich jediným účelem vyhnout se zdanění, legální nejsou. Agrofert vydal dluhopisy za 1,5mld,ačkoliv je nepotřeboval a koupil je Babiš, ačkoliv na ně neměl peníze.Obávám se, že tohle JE podvod.

Čapí hnízdo smrdí podobně: patří Agrofertu, je (jak, za kolik?) převedeno na někoho, inkasují se dotace, po uplynutí lhůty zase zpátky do Agrofertu. Ten dočasný vlastník (Babišovy děti?) hrál roli bílého koně. Babišovi podřízení to vyhodnotili jako legální, jenže na OLAF Babiš nemá vliv, tak uvidíme.

P. Lenc 16.5.2017 9:57

Re: víte, co to je presumpce viny, pane Lenci?

Já ji chápu velice dobře, vy jste opravdu srandista.

M. Šejna 16.5.2017 12:51

srandisto Lenci

mohl byste zdejšímu publiku sdělit, odkdy je Babiš vyšetřován policií v souvislosti s dluhopisy, Čapím hnízdem nebo "ovlivňováním" Přibila?

P. Lenc 16.5.2017 14:04

Re: srandisto Lenci

A já něco takového píši?Už zase, jak je vaším dobrým zvykem něco obracíte, nebo přímo lžete.

S. Sedlák 16.5.2017 18:19

Re: srandisto Lenci

Asi tak rok, trapáku.

M. Prokop 16.5.2017 17:06

Re: víte, co to je presumpce viny, pane Lenci?

Šejno, nelžete. Policie vyšetřuje Čapí hnízdo. Ovšem pomalu.

P. Dvořák 16.5.2017 1:16

Jenom ať europarlament nikoho neprohání!

Nemůže z toho vzejít nic jiného, než čemu se slovensky říká "hnačka" a v češtině to má stejný počet písmen, jen ty první dvě jsou jiná.

J. Kanioková 16.5.2017 0:48

RVHP II.

P. Lenc 16.5.2017 8:18

Re: RVHP II.

Daleko horší.