30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proti všem

Zatím to ještě není stoprocentní, ale veškeré rozhovory, které prezident vedl po právě uplynulý víkend, byly pravděpodobně zbytečné. Parlamentní strany ho informovaly o svých stanoviscích a zatímco jeho předchůdce vždy dbal na to, aby byla naplněna politická dohoda - jak už o sestavení vlády a její podpoře, tak o vytvoření úřednické vlády po svržení Mirka Topolánka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 25.6.2013 8:33

Nečasova koaliční vláda mnoho autority nepožívala

A případná nová s pí.Němcovou v čele lepší rozhodně by nebyla. ČSSD a KSČM zase chtějí využít momentální situace značné nelibosti koaliční vlády u veřejnosti a prosadit nové volby, které by jim přinesly lepší výsledek než ty minulé. Zvláště ČSSD nepotřebuje to, aby nová seskupení Babiše a Okamury se zakořenila v myslích občanů, podobně jako minule to byly VV a TOP 09, které ubraly socdem a ODS hlasy se kterými počítali. Podobně prezident by chtěl ještě trochu času poskytnout k zakořenění své partaje SPOZ.

Protože řádné volby by měly být už za 11 měsíců a společně s eurovolbami, proč nevyzkoušet model, který dnes se chystá předložit prezident?  Proč nás politici koalice + socdem a komunistů před tím varují? Protože jim ten nápad z přechodnou úřednickou vládou nepasuje do not a řada komentátorů, včetně autora to roztrubuje. Já osobně bych počkal a pak těch 11 měsíců přechodné vlády zhodnotil. Mudrování parlamentních politiků a různých politologů jsme slyšeli už dost a nic pozitivním občanům nepřispěli.  

M. Kosejk 25.6.2013 8:59

Re: Nečasova koaliční vláda mnoho autority nepožívala

Model s tzv. úřednickými vládami jsme si už parkrát vyzkoušeli. A třeba ta poslední Fischerova byla jedna z nejneefektivnějších, nejrozhazovačnějších a nejsrabáčtějších vlád. Je to logické - tyto uměle sestavené vlády nemají mandát od voličů - a nemají k voličům tedy ani žádnou odpovědnost. To je čistě praktická stránka.

A pak je tady ústavě-právní stránka věci: Moc vlády ČR dle ústavy pochází z poslancké sněmovny - a je nedemokratické to ignorovat a vnucovat jinou vládu proti vůli PS.

M. Mýval 25.6.2013 7:44

král Ubu

Také byl dosazen lidem

J. Blažek 25.6.2013 6:51

Opět OMYL!

Pan Polanecký se velice mýlí, když nazval svůj článek "Proti všem". Nejpodstatnější je, že pan prezident nejednal proti občanům této republiky, neboť naprostá většina lidí si přeje, aby tato asociální, korupční a prokmotrovská vláda šla definitivně do pryč! A nějaké šplechty o tom, co řekla paní Němcová, paní Peake čři pánové Kalousek a Schwarzenberg či dokonce Rudolf Polanecký jsou lidem šuma fuk!

H. Gene 25.6.2013 16:11

Re: Opět OMYL!

Většina občanů si to rozhodně nemyslí, jak o tom svědčí výsledky voleb.

J. Vintr 25.6.2013 1:07

Zeman je (kromě alkoholu) ovládán ješitností

L. Novák 25.6.2013 1:11

Re: Zeman je (kromě alkoholu) ovládán ješitností

Syndrom "kdo má většího pindíka". To je pořád dokola to samé. :-)

M. Vojtíšek 25.6.2013 0:41

Pokud výsledek budou předčasné volby.

Občané budou happy, ODS na dně, TOP09 bez levného vládního teatrálního předvolebního PR.

Peak to pomůže, protože se bude chtít hrát v tomto nějakou roli, tak jako vždy a ve všem.

Pro občana by mohlo být zajímavé sledovat debatu v parlamentu, kdy budou předstupovat odbornící z vlády a poslanci s nima budou v interakci. Bude zajímavá podívaná jak se k tomu poslanci budou stavět.

Nemyslím, si že se ZEMAN pustí do nějaké mega akce. Otázka už jsou jen persony , které to odnesou na 3 měsíce.

Dnes v UK, seděl Zemanův bodrý poradce Jaroslav HANÁK  a pro politiky byl problém se s tímto debatním partnerem popasovat.  Sledovat konfrontaci poslanců s odborníky bude dost výživné.

L. Novák 25.6.2013 1:10

Re: Pokud výsledek budou předčasné volby.

Jaroslav HANÁK tvrdil, že zastupuje 40% HDP.... :-P Potíž je v tom, že HDP v Poslanecké sněmovně nemá žádné volené zástupce. Hanák je tam sám za sebe a své názory. A nehlásí se k levici ani k pravici...

V. Bok 25.6.2013 0:17

Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

O nic víc Zemanovi nejde.

J. Blažek 25.6.2013 6:56

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Avětšině lidí taky o nic víc nejde! Občané mají právo znovu "rozdat karty" a snad již konečně dostanou rozum a nenaletí"novým" stranám, které se pak staly poskoky pravice. (Věci veřejné, Bursíkovi zelení, Unie svobody atd.). I nyní začínají vystrkovat růžky novodobí rádoby spasitelé.

M. Mýval 25.6.2013 7:46

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

ANO. Nastane ÚSVIT PRÁV OBČANŮ

R. Langer 25.6.2013 9:24

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Proč furt všem těm socanům a komoušům říkáte pravice?

M. Kosejk 25.6.2013 9:47

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Protože pojem levice a pojem pravice neznamenají žádné konstanty. Jsou to relativní pojmy ve vztahu k celku. Potom ODS je jasnou pracicí - v relaci k celku české politiky.

Všimněte si, že si drtivá většina populace myslí, že politika této vlády je až moc pravicová. A co s tím chcete dělat? Řvát něco o komunistech z ODS a TOP09? Každá nelevicová strana se musí bránit proti silným tlakům z levé strany spektra. A  k tomu jim nadávají pošahaní ideologové, že jsou prý málo pravicové. Lidi jako Vy ve skutečnosti pravici dělají tak medvědí službu, že vlastně pomáhají levici. Tak Vám gratuluji k Vašemu postoji - odepiště ODS jako komunisty, žádnou jinou pravicovou relevantní alternativu k ODS do PS stejně nedostanete - a tak nám tady bude vládnou ČSSD, KSČM a možná Babiš- jistě k Vaší plné spokojenosti, když Vám ODS byla tak málo pravicová. 

R. Langer 25.6.2013 14:27

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Hm, ale tak to není. To že jsou socialisti napravo od komančů neznamená, že je to pravice. Tak to prostě není, a skutečnou pravici to těžce poškozuje. Pravičáci říkají levici jenom komouši a jim podobní, aby zblbli a dezorientovali lidi. Přitom je to všecka jedna velká levičácká pakáž, která s pravicí nemá naprosto nic společného!

J. Vyhnalík 25.6.2013 15:39

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Víte jaký je hlavní rozdíl mezi pravicí a levicí?

Základní rozdíl je metodice chápání reality. Pravice vychází z toho, jak svět skutečně funguje a tyto přírodní zákony se snaží využít. Levice vychází z toho, jak si myslí, že by svět fungovat měl a přírodní zákony se snaží změnit a popřít.

Z tohoto pohledu je právě Váš postoj levicový.

R. Langer 25.6.2013 14:30

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Je potřeba lidem vysvětlovat, že ODS stejně jako ČSSD jsou úplně stejní LEVICOVÍ zloději (zatímco KSČM jsou extremističtí levicoví zloději), kteří se budou chovat úplně stejně, ne že ODS je "pravicová". A kdo to nechápe, tak si prostě ten socialismus zaslouží. :-P

J. Vyhnalík 25.6.2013 15:35

Re: Následek budou předčasné volby, autore. O nic víc Zemanovi nejde.

Máte naprostou pravdu včetně hodnocení důsledků postojů pana Langera.