5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Proti všem!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 22.12.2008 9:05

Znalost poslanců před hlasováním.

Včera pěkně ukázali v televizi,jak znají naši zákonodárci Lisabonskou smlouvu.Ani jeden,všichni žvanili.Takže jak se vlastně v poslanecké sněmovně hlasuje?Já pořád vidím Haška nebo Paroubka jak mává praporkem a nařízují PRO nebo Proti. Naprosto zbytečně je živíme,šatíme a taháme do televize,jeden blb vedle druhého a to napříč politickými stranami.Včera to pěkně předvedli.:-D

JaS 22.12.2008 9:16

Re: Znalost poslanců před hlasováním.

To nejsou blbové, to jsou gauneři. Blbové jsou ti, co je volí.

Saul 22.12.2008 9:00

Souhlas s autorem článku

Výborný a potřebný článek. Jen se obávám, že marný.

RasPutin 22.12.2008 8:47

PROTIKOMUNISTICKÝ BOJOVNÍK - EVROPSKÝ DISIDENT - RYTÍŘ - ?

Dalajlama bledne závistí, Havel radši chodí kanály a Matka Tereza je ráda, že už nemusí soupeřit s takovým Mega-konkurentem. A my - nuly - jen tiše úpíme. Veselé Vánoce. VV

mirek 22.12.2008 8:21

OK. Tak měl rytíř Klaus Cohn-Bendita roznést na kopytech svých argumentů

Jenže v přímém střetu s opačnou stranou sporu neuměl Klaus najít své argumenty, čtené před českou veřejností z papíru. Neuměl Cohn-Bendita utřít a zesměšnit, místo toho zesměšnil sebe svým voláním po ochraně u vedoucího delegace EP, svým voláním po majestátu úřadu prezidenta, místo diskuze a uplatnění svých argumentů. Vypadal jako rytíř, kterému vrže brnění a tak se raději schová za hradby, opustiv bojové pole a zpoza hradeb vykřikujíc, jak údajně "nečestně" chtěli protivníci bojovat, sám nečestně ukazujíc záznam jednání, který se údajně nikde jinde v Evropě nepořizuje ( !!!!! ) a nezveřejňuje se obsah rozhovorů, slovo po slově.

A pak ten návrh na Cenu Evropy, podaný Bobošíkovou a Železným, dvěma šašky české politické scény, vydávaný hradní kanceláří za hlas evropského lidu, to už si Klaus strká ruce do svěrací kazajky blázna.

A označit sebe sama za disidenta Evropy, z polstrů a pohodlí pražského hradu, vždyť to je další výsměch.

Nemám nic proti diskuzi a proti politickému vyjednávání, ale Klausovy metody a způsoby chování jsou už pro mne směšné, argumenty postrádají význam a sílu........

M. Zima 22.12.2008 8:44

O "slovo po slově"

se nedá mluvit, protože si kLaus očividně zanixonoval. Nejenom, že nikomu neřekl, že to nahrává, ale potom to ještě zmanipuloval. To už snad ani není kriminelní sklon a totalitní noistalgie, ale známá česká blbost. On si snad myslel, že může zacházet s Evropany, jako s přitroublými Čechy, kteří si nechají vše líbit, včetně otevřeného idiotství, jaké presentuje dnes Neff dopisem sen. Železného sen.

A.S. Pergill 22.12.2008 9:35

Re: O "slovo po slově"

Pokud vás přijde cíleně provokovat amorální xindl, tak je vhodné si situaci nahrávat. Navíc se to osvědčilo: EUroxindlové šířili o rozhovoru s Klausem naprosté nesmysly, které v konfrontaci s těmi nahrávkami neobstály.

M. Zima 22.12.2008 9:49

Momentálně jste spíš neostál Vy s Vaší zoufalou obhajobou hradního šaška.

Hanibal 22.12.2008 18:18

Re: O "slovo po slově"

Lži lze šířit u nás i v zahraničí, pravdivý přenos nikoliv ?! Snad proto ,  že někteří jsou vyvolení , lepší lidé, ti co jsou Francie, Německa. Holt někteří jsou rovnější, a někteří maji jen český původ.

Hanibal 22.12.2008 18:18

Re: O "slovo po slově"

promirul 22.12.2008 10:38

Re: O "slovo po slově"

Troubo M.ZIMO ty jsi byl u toho co se tam dělo?Leda tak na WC odkud máš ¨své zprávy.

Tino 22.12.2008 9:14

Re: OK. Tak měl rytíř Klaus Cohn-Bendita roznést na kopytech svých argumentů

Je otázka co vy považujete za argumentaci. Jestli považujete zesměšňování za argument, pak Klaus toho není schopen ze své povahy. Provokativní požadavek Cohn-Bendita byl cílený útok a ne argument. Takhle hrají v politice intrikáni a dlouhodobě se ovšem v politice udrží.

Návrh na Cenu Evropy(či jak se to jmenuje) byl také víceméně provokací, ovšem zdaleka ne tak silnou jako provokace Cohn-Bendita.

Přirovnání se Klause k disidentovi EU naopak považuji za výstižné. Ikdyž je fakt že EU nepoužívá zatím totalitní manýry komunistických nomenklatur.

VY děláte z Klause směšnou figurku. On sám se tak necítí a nejen já, ale spousta mlčící většiny Klause bere jako osobnost hodnou toho přízviska. Takže chechtejte se do sytosti a doufejte, že na Klausovy varovné signály nedojde a vy se vždy budete moci vysmívat komukoliv kdo vás svým názorem nadzvedne z pohodlí myšlenkové ubohosti!

promirul 22.12.2008 10:42

Re: OK. Tak měl rytíř Klaus Cohn-Bendita roznést na kopytech svých argumentů

TINO výborně a ještě bych dodal,že Cohn -Bendit,je obyčejný parchant,grázl a lump,který byl zvolen do EU zase jenom parchanty,grázly a lumpy.Mnoho nescházelo a stal se  kdysi členem RAF,spolku vrahů a gangsterů.

mirek 22.12.2008 10:47

Re: OK. Tak měl rytíř Klaus Cohn-Bendita roznést na kopytech svých argumentů

Já se nechechtám Klausovi. Je mi z něj bohužel smutno. Jsem jeho bývalý volič. Jenže i jako volič si všímám, co politik říká a dělá. A říkat mi, že je Klaus disidentem Evropy, po zkušenostech disidentů ve východní Evropě, Číně a dalších totalitních režimech, je pro mne krajně směšné. Po svém chování v Irsku, kde napadl legitimní vládu a dokonce prohlásil, že Irská vláda nereprezentuje irské občany, se nemohl dočkat ničeho jiného, než hrubé záplaty na svůj hrubý pytel.

Nic se i po Vašem příspěvku nemění na tom, že jsou Bobošíková a Železný výsměchem české politiky, že se stydím za to, že takové kreatury jsme schopni za sebe delegovat.

Stydím se za to, že se Klaus nechává fotografovat se Železným. Domyšleno do důsledků, je kauza Železného jen smutným důsledkem paragrafů, stvořených za vlády Klause a Kalvody, falešného právníka a nedouka.

Tvorba současné Evropy zabrala západním členům více jak dvacet let, dvacet let diskuzí a návrhů, dvacet let demokratického vývoje. My jsme přistoupili do klubu, kde musíme respektovat pravidla. A Klaus je nerespektuje, chová se jako kdysi při rozdělování republiky hulvát Mečiar, spektakulární akce místo demokratické a klidné diskuze.

Nechová se jako konzervativec, kultivovaně a klidně, chová se jako socialista na kandelábru, co vykřikuje do ulic. Koneckonců, konzervativní Lady Tchatcherová by se nenechala zvolit do funkce s pomocí komunistů. Stačí si vzpomenout na ni a na Reagana. To byli konzervatisté nejen slovem. Jak jsem jednou napsal do diskuze-za podporu komunistů by měla železná lady přetáhnout Klause rákoskou, jako Kodet Duška v Pelíškách....

hulwat 22.12.2008 10:59

Re: Žvanile...

Ty jsi typický blb, který jen papouškuje co slyšel a nebo přečetl, aniž o tom popřemýšlel.

JaS 22.12.2008 9:19

Re: OK. Tak měl rytíř Klaus Cohn-Bendita roznést na kopytech svých argumentů

Těžké reagovat - ten Bandita měl tu provokaci připravenou předem a Klaus by měl býval reagovat hned.

No... 22.12.2008 13:59

Re: OK. Tak měl rytíř Klaus Cohn-Bendita roznést na kopytech svých argumentů

neviditelnypes.lidovky.cz/dokument-dopis-potteringovi-di7-/p_zahranici.asp?c=A081221_112256_p_zahranici_wag

raja 22.12.2008 8:14

souhlas

Nemohu než souhlasit. Kdo četl přistupovou smlouvu ČR k EU a přesto otázka v referendu o přístupu zněla: "Souhlasíte se vstupem-------- podle podmínek v přístupové smlouvě. Souhlasímže patříme do Evropy, ale to ještě přece neznamená, že nemáme právo na svůj názor, že musíme dělat všechno, o čem se rozhodne v Bruselu. Vždyť i ostatní malé státy v EU prosazují své názory.

K názoru pana prezidenta na klimatické změny si kladu pouze dvě otázky. Jak se projevil nárust obyvatel planety za sto let o více jak  pět miliard, jak se projevuje automobilový a letecký provoz??  

Tino 22.12.2008 8:41

Re: souhlas

Kdo vnímá Klausův názorový projev, ten jistě ví že on nepopírá vliv lidstva na ekologii planety. Dotazuje se jen na míru tohoto vlivu zvláště v souvislosti s prezentovaným globálním oteplováním. Zpochybňuje také proklamované istitucionálně instalované zásahy do ekonomiky v ekologistické záchraně planety. Vidí v tom politikum populistických stran, které si přivlastnily monopol na ekologii. Také od počátku tvrdí, že co je ekonomické, je i ekologické a platí i naopak! Není tedy v rozporu se snahami ekologů vědců. Je v zásadním rozporu se snahami ekologistů, kterých se ujali populističtí politici.

K vašemu dotázání na Klause: Nejde o samozřejmou pravdu, že nárůst lidí na zemi ovlivňuje ekologii planety. Jde ale rozhodně o to jak ekonomicky a tím i ekologicky řešit dopady vlivu člověka na planetu!

Proto je třeba vnímat přesně co kdo říká a pokud média a politici překládají něčí myšlenky, pak je třeba si ověřovat skutečnost přímo u pramene. V dnešních časech internetu to není žádný problém!

M. Zima 22.12.2008 8:47

Přečtěte si,

"co kLaus neřekl" a srovnejte to s tím, co jste od něho sám slyšel a bude Vám jasné, že on sám už dávno neví, co vlastně kdy popírá.

Tino 22.12.2008 8:57

Re: Přečtěte si,

Sleduji to a jsem opačného názoru než vy. Klaus se mi jeví konzistentní názorově. Myslím ale, že měl více hledat politické spojence, aby se nejevil veřejnosti jako osamělý bojovník. Ikdyž tento vzhled mu vytrvale média vytvářejí. Protože kdo se jeví osamoceně tomu zpravidla podpora je odmítaná. Lidé všeobecně dají na stádovost, kde se cítí silnější!

M. Zima 22.12.2008 9:20

Vy to berete se

stejnou kLausovskou precisností, jako on sám. Ty hovadiny, které údajně neřekl jste nejspíš vůbec nečetl. Jinak byste u něho o názorové konsistenci nemluvil, a s tvrzením, že "on nepopírá vliv lidstva na ekologii planety" byste raději v kLausově zájmu vůbec neoperoval ("Nevidím ničení planety člověkem")

Ale 22.12.2008 10:19

Re: Vy to berete se

Zrovna dneska jsem dostal novoročenku původem z MŽP "zastavte tání ledovců". Víte, jaký by to byl průšvih, kdyby ledovce přestaly odtávat?

Jakkoli považuji Klause za stále šílenějšího eurofoba, co se týče planety, tak vidím lidstvo využívající jejího bohatství (jako ostatně každý jiný živočišný a rostlinný druh) a vidím taky sem tam někoho, kdo devastuje svoje okolí (čemuž je potřeba bránit). Ale že by se dalo říci, že člověk planetu ničí? To docela připomíná onen vtip o mravenci a slonici

M. Zima 22.12.2008 10:30

Podceňujete jak kLausovu blbost, tak lidské možnosti.

buš 22.12.2008 16:06

Re: Přečtěte si,

ziMo, vás musí strašně štvát  to pomyšlení, že ve svém příspěvku musíte už ze zásady blábolit.

relativ 22.12.2008 10:17

Re: souhlas

Předpoklad ,že co je ekonomické je i ekologické a naopak,je nejtěžší omylNa to může věřit jedině nedouk a diletant.

Ale 22.12.2008 10:20

Re: souhlas

A proč?

M. Zima 22.12.2008 10:32

Nemáte jasno v relativnosti pojmů (platí i pro ekonomičnost)

Tino 22.12.2008 8:13

Vývoj EU je jednou provždy daný?

Předložená Lisabonská Smlouva k přijetí je snad nekritizovatelná? Vývoj EU je živý proces, ať se to komu líbí či ne. Politický nátlak na státy EU z "centra" lze přeložit pouze jako diktát. Pak je žádoucí vědět komu tenhle diktát vyhovuje. Tedy které politické síly o něj usilují.

S naprostou převahou se o LS zasazují levicové strany a pokud jde o pravicové výjimečně, pak jsou to strany, které rezignovaly na svůj vliv co do podoby vývoje EU. Rezignovaly pro zachování svého mocenského postavení ve své zemi, což jim paradoxně přinese ztrátu voličských hlasů a tím i mocenskou pozici v budoucnu.

Je příznačné, že Socialistická Internacionála je v otázce přijetí LS vnitřně zajedno!

M. Zima 22.12.2008 8:49

kLausovo skuhrání o LS není kritika v evropském smyslu, ale česká blbost.