30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prosperita s Miroslavem Kalouskem

Že je Miroslav Kalousek minimálně kvůli svým verbálním projevům i hodně nestandardním telefonátům policistům zralý na odvolání, se zdá být nad slunce jasnější. Ostatně, pokud by se podobně vyznamenal jakýkoliv jiný člen vlády, asi by si už dávno balil kufry. Ale Miroslav Kalousek představuje politika té nejtěžší váhy, a jeho případné odstranění z exekutivy může snadno položit celý Nečasův kabinet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuh 19.7.2012 12:31

Demokratůra bezmoci

Vy si přejte odvolat Kalouska ? Že většina občanů...

Ale děte....

S. Ševeček 19.7.2012 9:19

"hlava a srdce reforem"

Znáte to z rodiny - padre je hlavou, krkem vládne někdo jiný.

Jediným rozumným důvodem pro setrvání Kalóska ve vládě je pro pana Nepohodu to, že takto na něho aspoň dobře vidí.

V. Ondys 19.7.2012 8:52

:)))))) Tak jsem si zkusil představit

mezi našimi vrcholově nejpříkladnějšími Al Capona s jeho skupinou a docela by mezi ně zapadl, věřím, že by si řada politologů a publicistů korektně pochvalovala jeho :)))) lidovou mluvu i péči o všechny příznivce v obleku, který z něho udělal člověka navzdory drsnému vzhledu...

P. Čech 19.7.2012 8:20

Schopný politik? Neschopný politik?

Tady jde o to, co je myšleno pod těmito slovními spojeními. Pokud budeme tato slova definovat jako "schopný politik = člověk, který se dokáže udržet v politice delší dobu za jakoukoliv cenu" potom pan Kalousek dozajista schopným politikem je. Já však definici "schopného politika" vidím poněkud jinak. Schopným politikem totiž je ten člověk, který v politice něco smysluplného a rozumného dokázal. Takovým však pan Kalousek není a nikdy nebyl. Dokonce pochybuji, že takový člověk v naší politice od roku 1989 vůbec existoval (Václava Havla za politika nepovažuji). Ono to totiž není v lidech, ale v systému. I dobrý a schopný člověk, jakmile se do politiky dostane, je jí semlet do max. průměru, obvykleji však do podprůměru. A potom již jen v politice existuje. Stává se figurkou a kašpárkem, za jehož nitky a drátky tahají politické strany, jejichž moc je oním zhoubným vředem na těle jakékoliv společnosti. Kdo toto nevypozoroval za staletí jejich existence, je přinejmenším slepý.

P. Pavlovský 19.7.2012 1:49

To platí pouze pro Topáky krátkozraké!

V. Klaus svou podporou Lessyho proti Kalouskovi  nepřímo vyzval k jeho odvolání! Klaus je veliký politický stratég (v dobrém i ve zlém) vybavený značnou prozíravostí a politickou předvídavostí. (Navíc nemá sebemenší důvod oblibovat Kalouska.) Je proto schopen dohlédnout nejenom ke krajským volbám, ale i k těm sněmovním.

Ve střednědobé perspektivě je Kalousek  politická mrtvola, která se brzy začne rozkládat a infikovat své okolí. V. Klaus to ví. P. Nečas to - sebevražedně (a vražedně vůči celé ODS) dosud nepochopil.

Pokud to urychleně nepochopí i poslanci TOP 09, půjdou ke dnu i s Kalouskem, a to docela brzy. Podzimní volby se stanou referendem nejenom o vláě, ale především o předsednictví ve volebně neúspěšných stranách.

Nečas bude jako předseda ODS  sezazen a tím padně vláda. Poslancování lidí z TOP 09 definitivně skončí.

Mají-li Topáci ještě vůbec nějakou šanci, spočívá v okamžitém distancování od Kalouska! Budou předčasné volby a  kníže se může opět, alespoň bilboardově, postavit ke kormidlu. Pak by snad nějaká čáka na pár polaneckých křesel byla.\Ale jinak...

P. Čech 19.7.2012 8:47

Re: To platí pouze pro Topáky krátkozraké!

Časem to tak dozajista dopadne. Ono totiž v naší společnosti, která existuje v daném systému to ani jinak dopadnout nemůže. Tento systém (nejedná se o demokracii) totiž vyzdvihuje k moci nikoliv nejschopnější z nás, ale nejméně schopné. Tento systém vyzdvihuje k moci lidi všehoschopné a zejména bezvýhradně loajální své politické straně. Tito politici nemusí nic umět (a také v naprosté většině případů nic neumí) a přesto mohou v daném systému vládnout. Viz naprostá většina ministrů, poslanců, hejtmanů, primátorů, zastupitelů, atd, atd. Jakmile se v našem daném systému objeví náhodou člověk schopný (např. pan Tošenovský) je rychle uklizen do Bruselu, odkud do naší politiky zasahovat nemůže. A nebo je vlastními stranami z politiky odstraněn (takových je více). A potom ať mi někteří lidé říkají něco o tom, že politika je o lidech. Není. Politika je o systému.

A. Bocek 19.7.2012 9:35

Re: To platí pouze pro Topáky krátkozraké!

Neúspěšné Krajské volby budou mít za následek rošádu od ledna příštího roku : Hntí STAN  s podporou TOP 09.