4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Projekt VV a Klausovo selhání

Věci veřejné jako mocenský projekt Víta Bárty skončily. Nejde o žádné Sarajevo 2. Potápějící se loď opouštějí chytřejší z veverek. Nic více, nic méně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 22.4.2012 13:02

Takhle hloupý autor článku určitě není

Není přece tak těžké si uvědomit, že strana VV je produktem mediálního vymývání mozků (jednak z P.L. pozic "nepolitické politiky" a hlavně z EU-německých, úspěchům našeho státu cíleně bránících), kterému se velkou část voličů podařilo přesvědčit, že hůř už být nemůže, že nepoznané (EU-)zlo musí být lepší než zlo (domněle) poznané.

Tuto hysterickou atmosféru nejlépe využily VV, čímž poněkud vypálili za velké peníze pořízený EU-hujerský rybník (který jim to neodpustil a o jejich rozklad trvale usiloval)), ovšem za cenu neskutečného amatérismu, naivity a neserióznosti (s několika velmi zajímavými výjimkami).

Není těžké pochopit, ani to, že pan prezident vystoupil, proti hloupým a nenávistným, politicko-korektním útokům na některé členy VV (např. ministra školství) a to zcela obdobně, jako hájil proti EU-hujerským nebo zeleně mafiánským útokům členy stran jiných. Pan prezident prostě nemusí na rozdíl od oněch zkorumpovaných útočníků své názory měnit. Jeho "proroctví" se totiž naplňují.

J. Václavíková 20.4.2012 15:22

Tak mi něco říkalo, že Klausohujeři budou řvát jak urvaní,

.... a taky že jo :-)

B. Rybák 22.4.2012 11:57

Re: Tak mi něco říkalo, že Klausohujeři budou řvát jak urvaní,

Otevřete si věštírnu. EU-hujeři Vás sice neuživí, nebudete ale tak osamělá.

M. Vrzal 20.4.2012 13:45

Stejskal zklamal

Autor mi vždy připadal jako rozumný člověk, už si to nemyslím .

M. Písecký 20.4.2012 15:22

Zkuste ty rozpory nějak vysvětlit,

já tomu taky moc nerozumím.

Má Klaus selektivní vidění, nebo se - výjimečně samozřejmě - strašlivě seknul, nebo prázdní a falešní Nečas s Kalouskem svými démonickými schopnostmi zničili standardní demokratickou politickou stranu?

V. Skalová 20.4.2012 16:10

Re: Zkuste ty rozpory nějak vysvětlit,

Pan mLich to píše dole jasně. Kluz varoval před volbami před neznámými uskupeními. Když byli demokraticky zvoleni, tak jako demokrat s nimi jedná, bez ohledu na placené kampaně v tisku. Zvlášť když hrozí vláda komunistů, že. Ale možná, že vám to nevadi...

V. Skalová 20.4.2012 16:11

Re: Zkuste ty rozpory nějak vysvětlit,

Pardon, omluvám se panu Mlichovi za překlep ve jménu.

S. Vaněček Šauerová 20.4.2012 18:35

Nestrašte komunisty, paní Skalová, to je slabota,

na to už nikdo neskončí. Nakonec, pan Klaus si s komunisty rozumí docela dobře. A Vaše výkřiky o placených agentech jsou nakonec jak vystřižené z Ruďasu, blahé paměti ... :-) BtW., ti komunisté, pročpak si myslíte, že jde jejich podpora nahoru ? Vy si ale nemyslíte nic, pan Klaus Vám ještě nic nepředžvýkal.

H. Lukešová 20.4.2012 17:54

Re: Stejskal zklamal

Tak já bych to tak neviděla. Jeho články o Izraeli jsou bezvadné, a proto si ho vážím, že se v jiných názorech může mýlit je jiné. Proizraelských novinářů a autorů moc není, jeden z nich je právě p. Stejskal...

V. Skalová 20.4.2012 13:38

Tak mi něco říkalo,

že tu bude na diskuzi pilně "spindoktorovat" stará známá klausobijkyně Vaněček, a taky žejo... ;-))

V. Skalová 20.4.2012 13:39

Re: Tak mi něco říkalo,

A přesně, souhlas s panem Mlichem níže, tak to bylo. Autor je zaujatý, Vaněček placená...

J. Václavíková 20.4.2012 15:31

Re: Tak mi něco říkalo,

A Vy jste jaká, paní Skalová? :-)

V. Skalová 20.4.2012 16:07

Re: Tak mi něco říkalo,

Mám jako provést konstruktivní sebekritiku před nastoupenou brigádou?? Mpžná jste byla zvyklá to dříve požadovat, teď zapomeňte... ;-))

J. Václavíková 20.4.2012 16:19

Re: Tak mi něco říkalo,

Nemusíte, paní Skalová, ostatní si chybějící výraz snadno dosadí sami :-)

S. Vaněček Šauerová 20.4.2012 18:25

Jaká ? Praštěná přece ...

:-))

Každý, kdo píše proti panu Klausovi, je PLACENÝ, to nevíte, paní Václavíková ? Samými agenty ideodiverzních centrál se to tady hemží ... :-) Chudák paní Skalová ... :-)))

J. Václavíková 22.4.2012 19:37

Re: Jaká ? Praštěná přece ...

Kdo nepíše s námi, píše proti nám :-)

S. Vaněček Šauerová 20.4.2012 12:15

Nebylo tomu vždycky tak, pane autore, neměli bychom tak rychle zapomínat.

Klaus kritizoval zpočátku Věci veřejné velmi vehementně. Například v dubnu 2010, tedy před parlamentními volbami, Klaus řekl, že nově vznikající strany jsou nebezpečním pro demokracii a R. John ani K. Schwarzenberg nemají podle něj žádný politický názor. "Kdybyste mě teď natáhli na skřipec a ptali se, jestli znám nějaký názor pana Johna, ale skoro bych přidal i pana Schwarzenberga, tak ani na mučidlech bych si neuměl žádný jejich politický názor vymyslet", uvedl v rozhovoru Klaus. "Nové strany, neznámé, nedefinované, prázdné, bez členské základny, ty jsou největším nebezpečím demokracie. Nikoliv staré strany, které mají desetitisícové členské základny a není možné je snadno převalit z jedné strany na druhou", dodal Klaus (MfD, 30. 4. 2010).

Pak se ovšem stalo něco pozoruhodného. Odehrálo se pár schůzek (např. viz "Prezident se v noci na úterý narychlo sešel s ministrem dopravy" /idnes.cz, 22. 12. 2010/), vyslechli jsme několik Bártových veřejně vyřčených pochval ("Má nadprůměrnou inteligenci, považuji ho za nejchytřejšího politika v zemi") a všechno bylo jinak. Na počátku září 2011 jsme se již dozvěděli, že "někteří politici VV jsou obohacením této země", že VV se již  "stabilizovaly a profilovaly", "Bárta je šikovný a bystrý politik" a "Dobeš nejlepším  politstopadovým ministrem školství" (MfD, 1. 9. 2011, LN, 2. 9. 2011).

Kdyby si ale někdo chtěl myslet, že Klaus je nekonsistentní, tak to, prosím, rozhodně, ale rozhodně ne .. :-)

V. Mlich 20.4.2012 12:22

Stejskal žije na Marsu

Chtěl jsem napsat to samé, co vy. Až na ten závěr. Klaus pochopitelně konzistentní je, nadále tvrdí, že VV nemá polický program. Ale pragmaticky shledal, že Bárta a spol jsou inteligentní lidi, se kterými se dá spolupracovat a když už je voliči zvolili, tak proč se jich nezastat. Nakonec i ten soud rozhodl, že jejo provinění není nijak závažné a to předpokládám, že odvolací soud rozhodne, že se neprovinil vůbec, pokud u nás existuje nějaká spravedlnost.

S. Vaněček Šauerová 20.4.2012 12:38

Nadále tvrdí, že nemají politický program ?

Prosím o odkaz, jinak Vaše tvrzení nestojí za fajfku tabáku. Děkuji.

P.S.: Pokud jde o inteligenci Bárty, pokud by byl inteligentní, neskončil by po necelých dvou letech s ostudou v politice. Pokřivená osobnost s mizerným odhadem, jeho byznysplán, fízlovské metody a následné vydírání byly dlouhodobě neudržitelné.  Koho dalšího bychom tam měli ? Pepu Dobeše, toho burana, který neumí ani česky ? Klasnovou a Kočí se slovníkem pracovnic z E15 ? Ale no tak, pane Mlichu ... :-))

V. Mlich 20.4.2012 14:45

Re: Nadále tvrdí, že nemají politický program ?

Ony už mezitím jakýsi program zplácaly. Ale Klaus konzistentně stojí za tím názorem z r. 2010, co jste citovala. I ze strany s nejasnými cíli může vzejít nejlepší ministr školství.

S. Vaněček Šauerová 20.4.2012 18:31

No, nemáte nic. As ever. Jen řeči.

To ale bylo jasné již předem, pane Mlichu. Kdyby totiž Klaus v posledním - dejme tomu - roce a půl - řekl (napsal), že (i nadále) VV "nemají politický program", což NEŘEKL, věděla bych to.

Jako obhájce ovšem nejste nic moc. :-))

M. Kosejk 20.4.2012 10:26

hm...

Abych řekl pravdu, tak příchylnost Václava Klause k Bártovi mě dost zklamala. Kdo mě zná, ví, že Klause spíš respektuju, ale tohle jeho chování bylo nad moje chápání. V současné době koketuju s myšlenkou, že Bárta má na Klause nějaké kompro.

p.s. Klaus zatím podpořil jenom jednoho špatného koně, Havel špatných podpor měl na krku mnoho, např. Grosse. :)

S. Vaněček Šauerová 20.4.2012 11:45

Máte děravou paměť, pane Kosejku.

Co korunní princ ODS Pavel Bém ? Co podpora panu Skokanovi (dnes VV) před senátními volbami ? Co opakované zdravice Suverenitě rudé Bobo ? Co bizarní Bátora ? Nakonec, co "více Kožených" (to když si odmyslíme lobbisty v okolí Klause jako Kovarčík, Velek, Pecič, a d.) ?

M. Písecký 20.4.2012 15:47

Havel měl Grosse, Buzkovou, Luxe,

dokonce i Paroubka jednou chválil. Ze stran si vybíral neomylně špatně - OH, US-DEU, zelení atd., že se mluvilo o polibcích smrti.

Klaus měl kromě VV a Bárty, Dobeše, Bátory i další dost problematické koně v ODS, v době, kdy se s jeho názorem nepolemizovalo a výběr postů mohl změnit jednou grimasou, to byl opravdový mafián Čermák, princem v ODS byl pak nazýván Pilip, což Klaus nijak nevyvracel, jednu dobu to vypadalo na sympatie k Tlustému, ale možná to bylo jen natruc falešnému Topolovi. Ještě třetiligová slípka, místopředsedkyně strany L. Benešová, vedle které byl i Škromach myslitel...

To mě přivádí k myšlence, jestli měl VK nějaké favority, kteří uspěli a nemusí se za jejich vyzdvihnutí nebo podporu stydět, snad Němcovou, Nečase, který tehdy do vlády nechtěl... trochu málo, nebo ještě někdo?

J. Mrázek 20.4.2012 9:58

Autorovi by stačilo číst a věděl by PROČ.

Bárta volební program myslel výdy smrtelně vážně a odkláněči ze všech stran měli důvod se začít bát o svá utajovaná korýtka. Presidenta nejdříve haníte, že má být nepolitický a pak mu nadáváte, že něco podporuje a to něco je politická strana s MNOHEM  lepším a morálnějším předpokladem s tou džunglí kamarádíčkování skoncovat.  TADY něco konečně udělat. Klaus prostě fandí lepšímu. Že Bártu na objednávku téměř pohřbila kmotrovská parta, to je smutnou ukázkou o jak rozsáhlou chobotnici jde. Organizovanost procesu dehonestace přesvědčila už většinu uvažujících lidí o tom, že Bátra byl určen k likvidaci, nikoli, že něco špatného udělal.Vlastní peníze můžete půjčit, ale on ne, na druhé straně někomu stát platí milenku/konzultantku, nebo velmi výkonnou (2x víc, než platově ministr) pomocnici v úřadu a to vše ze státních peněz, nikoli vlastních. Je to divná doba ....:-/

M. Kosejk 20.4.2012 10:30

Re: Autorovi by stačilo číst a věděl by PROČ.

Kdybyste si raději přiznal, že jste se s podporou Bárty sekl, ušetřilo by vám to nervy. Plán na propojení ABL s VV Bárta nikdy nepopřel - popírají ho jen zklamaní přívrženci VV, kteří popíráním reality zakrývají svoji vlastní volební chybu.

R. Langer 20.4.2012 11:30

Re: Autorovi by stačilo číst a věděl by PROČ.

Asi tak...

J. Mrázek 22.4.2012 13:12

Bártu jsem nikdy nepodporoval....

Nicméně po  tom svinstvu od jiných se zaúkolovaným soudem asi začnu...

K. Kužel 20.4.2012 8:05

Ach jo.

Zkusme si představit, že by president z nějakého důvodu po posledních volbách - nebo dokonce ještě před nimi - z nějakého důvodu varoval před stranou VV. To by byla smršť nadávek, jak si dovoluje ostouzet standardní politickou stranu, mající takovou podporu veřejnosti! Jistě i autor tohoto článku by svým relativně kultivovaným způsobem zloducha Klause odsoudil.

J. Ryba 20.4.2012 8:33

Re: Ach jo.

možná by pana Stejskala nenapadlo to po Klausovi žádat, kdyby Klaus celkem ostentativně nevzal tuto stranu pod křídla