21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Projekt VV a Klausovo selhání

Věci veřejné jako mocenský projekt Víta Bárty skončily. Nejde o žádné Sarajevo 2. Potápějící se loď opouštějí chytřejší z veverek. Nic více, nic méně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 20.4.2012 10:30

Re: Autorovi by stačilo číst a věděl by PROČ.

Kdybyste si raději přiznal, že jste se s podporou Bárty sekl, ušetřilo by vám to nervy. Plán na propojení ABL s VV Bárta nikdy nepopřel - popírají ho jen zklamaní přívrženci VV, kteří popíráním reality zakrývají svoji vlastní volební chybu.

M. Kosejk 20.4.2012 10:26

hm...

Abych řekl pravdu, tak příchylnost Václava Klause k Bártovi mě dost zklamala. Kdo mě zná, ví, že Klause spíš respektuju, ale tohle jeho chování bylo nad moje chápání. V současné době koketuju s myšlenkou, že Bárta má na Klause nějaké kompro.

p.s. Klaus zatím podpořil jenom jednoho špatného koně, Havel špatných podpor měl na krku mnoho, např. Grosse. :)

J. Kanioková 20.4.2012 10:10

Neé.... Havel neéé.... ani za US, zelené, TOPku... to by on nikdy... :))

J. Kanioková 20.4.2012 10:06

Logika?... "Klaus to všechno dělá pro Putina..."

Politici v EU se zajímají o názory ruských politiků v průměru daleko více, a daleko častěji s Rusy jednají i daleko více si dávají pozor, aby nezkřížili jejich zájmy, než jakýkoli politik z ČR, včetně Klause.

J. Mrázek 20.4.2012 9:58

Autorovi by stačilo číst a věděl by PROČ.

Bárta volební program myslel výdy smrtelně vážně a odkláněči ze všech stran měli důvod se začít bát o svá utajovaná korýtka. Presidenta nejdříve haníte, že má být nepolitický a pak mu nadáváte, že něco podporuje a to něco je politická strana s MNOHEM  lepším a morálnějším předpokladem s tou džunglí kamarádíčkování skoncovat.  TADY něco konečně udělat. Klaus prostě fandí lepšímu. Že Bártu na objednávku téměř pohřbila kmotrovská parta, to je smutnou ukázkou o jak rozsáhlou chobotnici jde. Organizovanost procesu dehonestace přesvědčila už většinu uvažujících lidí o tom, že Bátra byl určen k likvidaci, nikoli, že něco špatného udělal.Vlastní peníze můžete půjčit, ale on ne, na druhé straně někomu stát platí milenku/konzultantku, nebo velmi výkonnou (2x víc, než platově ministr) pomocnici v úřadu a to vše ze státních peněz, nikoli vlastních. Je to divná doba ....:-/

K. Kužel 20.4.2012 9:56

Re: Ach jo.

Prezidentovi odpůrci asi vnímali tento krok jako velice ostentativní podporu. Když Havel před volbami velmi výrazně podpořil sociální demokracii, bylo všechno v pořádku. Zdá se, že je vše trochu složitější, ovšem klausobijci mají ve všem jasno.

http://zpravy.idnes.cz/jiri-paroubek-mi-vadi-rika-exprezident-vaclav-havel-fx8-/domaci.aspx?c=A090818_204429_domaci_vel

J. Ryba 20.4.2012 8:52

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

to jsou až hysterické určitě však demagogické "paralely", to, co tu předvádíte. Nečasovu vládu pomohla udržet nečekaná věc, překvapivé souznění mezi prezidentem Václavem Klausem a faktickým lídrem Věcí veřejných, Bártou. Krom Stejskalem zmiňovaných indícií je zde i jedna Bártou explicitně vyslovená. Klausovi se nelíbí Nečasova reforma a viděl v Bártovi nástroj, jak Nečasovi shodit.

J. Ryba 20.4.2012 8:44

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

nebylo by férovější napsat nekriticky slepě adoruji Klause?

J. Ryba 20.4.2012 8:42

Re: Ach ty naivko

VV měly a také o to usilovaly, zůstat vně vládní koalice. Jak ale víme, naše dvě vládní strany VV donutily ke vstupu do koalice. To je počátek všeho.

J. Ryba 20.4.2012 8:37

Re: Dá se tomu přijít na kloub

Proč?

J. Ryba 20.4.2012 8:36

Re: RE

tím spíš, pokud VV vznikla jen jako protestní strana, tím spíš je podpora této NESTANDARDNÍ politické "straně" ze strany Klause velmi podezřelá.

R. Jonák 20.4.2012 8:34

Re: Dá se tomu přijít na kloub

Já bych spíše řekl, že vy jste ve stavu úplné nepříčetnosti, pokud máte podobné poznámky.

J. Ryba 20.4.2012 8:33

Re: Ach jo.

možná by pana Stejskala nenapadlo to po Klausovi žádat, kdyby Klaus celkem ostentativně nevzal tuto stranu pod křídla

K. Kužel 20.4.2012 8:24

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

Ministři školství se střídali jako ve hře škatulata hejbejte se. Výsledkem bylo, že vzniklo neuvěřitelné množství vysokoškolských srandaoborů, snad jen zaklínač hadů mezi nimi chyběl. J. Dobeš se pokusil dotáhnout reformu, která byla započata dávno před jeho nástupem. Jaké je jeho umístění v té plejádě ministrů školství si netroufám posoudit, ale špatné určitě nebude.

Bátora je především člověk vyznávající konzervativní hodnoty. Jeho označení za antisemitu a neonacistu není drb, to je odporný výplod našich médií, která poslušně poplivou kteroukoli výraznou osobnost, na kterou jim chlebodárce ukáže.

Bárta možná uplácel stranické kolegy, aby drželi linii, se kterou šli do voleb. Jiní politici dávali kamarádíčkům celé podniky, aby si s nimi pohráli a pak je přivedli na mizinu - jako ČS. Aerolinie. Jejich strana má velké šance na volební vítězství. Pohrají si s celým státem.

K. Kužel 20.4.2012 8:05

Ach jo.

Zkusme si představit, že by president z nějakého důvodu po posledních volbách - nebo dokonce ještě před nimi - z nějakého důvodu varoval před stranou VV. To by byla smršť nadávek, jak si dovoluje ostouzet standardní politickou stranu, mající takovou podporu veřejnosti! Jistě i autor tohoto článku by svým relativně kultivovaným způsobem zloducha Klause odsoudil.

H. Koláček 20.4.2012 7:55

Dá se tomu přijít na kloub

Co dělá VK? Přihazuje polínka tam, kde to hoří a fouká tam, kde to zatím jenom doutná: Podpora různých obskurních figur, které na tom také pracují, neustálé opakování, že EU je větší zlo než RVHP a peklo dohromady. Podivné milosti pro lidi, kteří byli odsouzeni za něco, co davy štve. Je to trvalá snaha o destrukci demokracie i hospodářství. V poslední době už docela nápadná.

Pokud byste, čistě hypoteticky, uvažoval tak, že Klaus to všechno dělá pro Putina a celý ten jeho konec, mohlo by to do sebe logicky zapadat.

Pokud tomu tak ale není, musím si myslet, že pan prezident je ve stavu snížené příčetnosti a zhoršuje se to.

P. Götze 20.4.2012 7:53

RE

Muj osobni nazor je, ze podstatou postoje Klause nebylo nic jineho, nez ze proste VV vznikly jako demokraticka reakce na katastrofalni stav tehdejsich parlamentnich stran. Lidi nevolili veverky protoze prave je chteli, volili je vpodstate na truc ostatnim stranam, ktere totalne selhaly. Nic vic nic mene. A z tohoto pohledu VV splnyly svou ulohu, stejne jako by splnila ulohu jina strana, jako kdysi treba zeleni. Ze sezrali sami sebe to uz je jejich chyba a jejich amaterismus. Musime si uvedomit, ze pokud by stavajici strany fungovaly standardne, zadne veverky by nikdo nevolil. A ze to nebyla politicka strana ale zajmovy spolek, ano taky jim to volici spocitaji ve volbach, ale to je holt demokracie. Nase velke strany nejsou o nic lepsi nez veverky, maji jenom lepse zajisteny media, a finance maji pod lepsi a mnohem tezsi poklickou. a to je mnohem horsi nez amaterske veverkly.

K. Kužel 20.4.2012 7:06

Re: Podobné zklamání mi připravil VK

Myslím, že s těmi fondy máte pravdu - skutečně to věci neprospělo. Například Dušan Třiska fondy nechtěl vůbec a když, tak neměly být omezeny procentem účasti ve svých podnicích (tuším, že směly mít nejvýše dvacet procent). Kupónová privatizace byla však dílem KOLEKTIVNÍM většího množství autorů a tudíž velkým kompromisem. Například v případě fondů byla ze dvou rozhodnutí obě špatná.

Ale vyjde to nastejno, to, co na kupónovce dopadlo špatně, se přisoudí Klausovi, jakoby to celé do puntíku naplánoval sám.

K. Drobková 20.4.2012 7:04

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

 Nejen, že by měl mít. On má. BIS.

Nebylo by férovější napsat - mám ráda Klause až do úplného zblbnutí ?

T. Blecha 20.4.2012 6:56

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

Známé objektivní skutečnosti? Podle vašeho postupu ale přemýšlí spousta lidí v republice. Klaus ukradl pero a je na nejvyšším politickém postu, tudíž automaticky musí být i největším zlodějem v republice.

P. Skřivan 20.4.2012 6:14

Re: Ach ty naivko

Neřekl bych, že pan Bárta šel do politiky maximalizovat zisk. Na maximalizace zisku tu máme jiné experty, kteří ještě k tomu dělají příslovečné zahradníky.

Osobně bych mu zazlíval, že tam šel něco zkusit, ale dopadlo to přesně tak, jak se mnozí obávali. Tj. že promrhal důvěru voličů v šanci na změnu. Zda to měl už na počátku v plánu, není příliš podstatné, protože do hlavy mu stejně nevidíme a na tragickém výsledku to už stejně nic nezmění ... .

P. Skřivan 20.4.2012 6:07

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

Nemám rád ty, co mne oblbují. Nejvíc ty, co to dělají hloupě. Jak mohu mít rád Klause ? :-)

P. Maleček 20.4.2012 6:04

Ach ty naivko

V.Klaus nikdy žádným demokratem nebyl, jen jako dokonalý technokrat (spíš všechnokrad)využil demokratických struktur a mechanismů ke své moci. Proto má ODS dokonalou funkční strukturu, ale nulovou demokratickou náplň. Klaus z demokracie používá jediné - hlasující většina rozhoduje. A jediným důvodem k hlasování je podle Klause moc a maximalizace zisku - viz jeho opoziční smlouva a prezidentské volby.

A maximalizace zisku byl i jediný důvod, proč Bárta vstoupil do politiky.Proto to souznění. A to i vtom, že v ústech mají pravý opak toho proč v politice jsou. Klaus demokracii, přesto, že je tvrdý totalitář a Bárta boj proti korupci, přesto, že zisk z korupce je jeho hlavní cíl. Tak proč to divení vážený mudrlante?

A pro klid dodávám, že v v ČSSD a TOP-09 je to to samé. Samé pukavce z hnízda podstaty komunismu - lid oblbnout krásnými sliby a pak ho oškubat.

P. Pavlovský 20.4.2012 5:55

Re: " vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

Prohlásil V. K. Dobeše a nejlepšího polistopadového ministra školství nebo ne? Zastal se Bátory v neonacistickié antíisemitské kauze? Pomohl už jednou Veverkám z krize po konkzultaci s Bártou? Jaké indicie ještě proboha chcete? To nejsou drby, to jsou známé objektivní skutečnosti! Bártův nejvěrnější muž je Klausem nejchválenější ministr - to přece nemá chybu!

J. Kanioková 20.4.2012 4:51

" vladař by se o tom dozvěděl – a nekonal? Dokonce by jim vyjadřoval sympatie?"

To by měl náš "vladař" mít něco jako StB, aby mu zjišťovala, jaká ta nová strana je? Aby na ně něco vyšťoural a "varoval"? Nebo křišťálovou kouli?

A KDY těm jednotlivcům vyjádřil sympatie? Napsal jste to autore tak jako mnozí jiní, jako by těmi sympatiemi hýřil a to i teď, kdy se ty zběsilosti začly drát na povrch. Žádná informace by se neměla vytrhávat z kontextu a umístění v čase.

I mi byl Bárta na dopravě "sympatický", protože jsem měla pocit, že se tam leccos začlo řešit dynamičtěji, rychleji, takže mě tehdy Klausova "pochvala" nepřekvapila. Víckrát jsem ji už ale neslyšela, vy ano? Podobně s Dobešem, ale problematice školství nerozumím.

Připadá mi to stejné, jako s těmi špinavými penězmi, což bylo záměrně vytrženo z kontextu..

Nebylo by férovější napsat - nemám rád Klause?

Z. Rychlý 20.4.2012 4:08

Re: Podobné zklamání mi připravil VK

P.S.

Obě varianty - nic moc.

Z. Rychlý 20.4.2012 4:06

Podobné zklamání mi připravil VK

při kupónové privatizaci s propagováním fondů. Fondy nebyly ten správný vlastník, který se měl starat o majetk a zvelebit ho. Fondy byly z principu překupníci a tuneláři, kteří rozkradli svěřený majetek.

VK buď věděl, co se svěřeným majetkem fondy udělají, pak je sice dobrý ekonom a prognostik, ale ....nechci domýšlet stran jeho charakteru, nebo nevěděl a v tom případě jeho profesní pověst je jen dobře vystavěnou fikcí  a je to stejný naiva, jako tisíce okradených, co své kupóny svěřili finančním dravcům.

P. Pavlovský 20.4.2012 0:39

Klaus je Bárta v bleděmodrém

V. Klaus je megalomanský a narcistní autokrat a demokracii nemá rád. Dobře to ukázala kauza Bátora. Pro se mu líbí V. Bárta a dobře si spolu rozumějí. Hned by mohl do dnešních VV vstoupit.