9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Prohnilý proti ještě prohnilejším

To je parafráze staršího francouzského filmu o prodejných policajtech. My máme ústavní činitele, kteří se mohou přetrhnout, aby se bojem s korupcí totálně odrovnali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 11.5.2017 16:03

Lustrační osvědčení je zásadní,

ale z praxe vím, že i mnozí z těch, kdo mají lustrační osvědčení čisté, byli udavačské svině.

J. Berger 11.5.2017 16:40

Re: Lustrační osvědčení je zásadní,

Máte pravdu, pane Aldo (jako vždy). Ten, kdo pracoval na podniku zahraničního obchodu (PZO) musel být alespoň spolupracovníkem, ne-li přímo důstojníkem rozvědky. Můj soused (+ loni, 85), bývalý kontrarozvědčík, který měl nějakou PZO na krku, mi nedávno řekl, že když byl touto funkcí pověřen, že by si měl taky udělat nějakou agenturu. I prolustroval všechny a zjistil, že všichni (včetně několika uklizeček) již s někým "hafají", tedy že už s někým spolupracují. Tedy Babiš (a jiní), kteří pracovali na kterémkoliv PZO... bez ohledu na výrok soudu, který se opírá jen o písemné materiály. Je ovšem otázka, nakoliv udávali, byli tedy "užiteční". Být formálně "agent" a fakticky udávat není vždy totéž.

T. Kočí 11.5.2017 9:49

Vsechny vyjmenovane splachnout do ha...u.

J. Schwarz 11.5.2017 9:40

Komicky ovšem působí

když se do Babiše nejvíc naváží a jeho "nečistou cestu k majetku" kritizuje strana, která sama přišla k majetku přinejmenším "zvláštně". Partička šíbrů se prohlásila za sociální demokraty a zažádala o vrácení Lidového domu, ač ten byl ve vlastnictví právnické osoby a sama tato partička restituce právnických osob jednoznačně odmítala. Ve svém boji o majetek se spojina s právníkem s pochybnými konexemi a když jí několikamiliardový majetek získal, podrazila ho a nezaplatila dojednanou odměnu. Ignorovala pravomocný soudní verdikt a pomocí svých lidí na vrchním soudu dosáhla opět "odkladu" - tedy něčeho, o čem se neprivilegovanému občanovi může jen zdát. Následně jsou sociální demokraté účastni každé špinavosti, která se zde vyskytne - od privatizace OKD přes prodej bank "za korunu" zahraničním vlastníkům po Mosteckou uhelnou a Setuzu... Když se zrovna tahle parta ohání morálkou, jde o chucpe vesmírných rozměrů. A když soudruzi začnou bojovat o "čistotu volebních kampaní" a transparentnost financování stran je to opravdu k zblití, neboť to hlásají titíž, co si nechají dát na billboardovou kampaň od pana soukupa 90%-ní "slevu" aby mu dárek vrátili objednávkami reklamy ze strany jimi ovládaných "státních" firem... Dnes u nás existuje jediná opravdu zahnívající entita a tou je ČSSD...I když TOP09 jí mohutně sekunduje a o KDU je zbytečné ztrácet řeč - lidovec je všude. kde jsou prachy...

J. Schwarz 11.5.2017 9:43

Re: Komicky ovšem působí

Jo, zapomněl jsem na "deblokaci ruského dluhu" narychlo založené firmě s nejasnými vlastníky Falcon Capital za zlomek jeho hodnoty...

Z. Rychlý 11.5.2017 7:33

Dodal bych, že pan Bartoň

napsal takový slušný, košatý text stranického žoldáka. Jelínek v modrém. Modré plky, oranžové plky, rudé .... Nuda.

Z. Rychlý 11.5.2017 7:25

Když vidím, jak

se pan Bartoň mýlí v hodnocení prezidenta Zemana a roubuje ho mezi současné činitele ČSSD, pak je tento text na makču.

Zeman je klasický pomstychtivý narcis - solitér. Co se dá využít k nasvíceni svého piedestalu, toho využije. Tu stranu, tu voliče.

Jeho voliči si do jeho osoby promítají své nesplnitelné tužby okamžitě všem těm politikům a stranám nafackovat. To Zeman perfektně umí, ale není v tom žádný hlubší smysl.

P. Götze 11.5.2017 13:55

Re: Když vidím, jak

Zeman je taky politik, ze by teda plnil politik tuzby volicu vsem politiku nafackovat, slusny protimluv. Ale jo, kazdy ma pravo na nazor. Uplne stejne pravo, jako ma autor clanku.