12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 27.9.2010 13:25

Musí se šetřit,

halasně vykřikují v první řadě ti zodpovědní, kterým tisícovka utracená za cokoliv rozhodně starosti nedělá. Že mnozí již nemají z čeho šetřit, jim taktéž problém nečiní. Ať se každý stará sám, dávat jekékoliv dávky těm co nic nemají, je nezodpovědné až trestuhodné mrhání státními prostředky a též zadlužování našich budoucích. Co když si to ale chudáci vezmou k srdci, a než by své budoucí nezodpovědně zadlužili, radši žádné nebudou mít ? To by pak byl asi problém i pro ty nynější zodpovědné. Ti asi nemají takovou představu, že manuálně tady budou v budoucnu makat ti jejich budoucí. Virtuálních peněz se ovšem nikdo nenají, to už zjistili i v tom nejklasičtějším bublinovém tržním hospodářství - za oceánem. Zkrátka, mnohým činí dost velký problém pochopit, že čím dál početnější skupině lidí už není z čeho brát. A to mluvím o těch, kteří to nemají z toho, že by se jim nechtělo pracovat. A je jich čím dál víc. A že by za to mohli zrovna sociální demokrati ? Všechny indície naznačují, že tomu tak zdaleka není !

J. Kratochvíl 27.9.2010 14:09

Re: Musí se šetřit,

Toto bych rád doplnil příkladem. Dnešní babyboom má své kořeny ze 70. let v tzv Husákových dětech, Husákovy děti se rodily právě z důvodů tehdejší podpory režimu  mladým rodinám a vytvořil podmínky pro výchovu. Dnešní tzv. "dobří hopodáři" dělají pravý opak, jak to dopadne asi víme jak. Za dluhy, které tady způsobily dnešní pravicový chamtivci není zodpovědná ČSSD ani mladé rodiny. Také z tohoto úhlu je potřeba se dívat na minulý režim.

J. Láníček 27.9.2010 14:49

Určitě se objeví známé reakce typu

šahání na peníze bohatým je téměř svatokrádež. Minimálně však populismus a trestání schopných a úspěšných. Známe to už velmi dobře. Naši vrcholoví šetřilové sice nemají jachty za miliardu jako Abramovič, za to nám jdou v šetření příkladem. Sníží si příjem (oficiální) o neskutečných 5 %, nám naordinují pouhých 20 %.  Ale protože prý my žádné neoficiální příjmy nemáme, přepustí nám k tomu svá místa v dozorčích radách. Já beru ČEZ a Státní lesy, nepotřebuji mnoho.  K tomu aspoň 50 tisíc oficiálního příjmu, a tak se rozhovořím o nutnosti šetření, že se nebudete stačit divit. I Kalouska v tom řečnění překonám !