2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A 19.6.2009 15:51

zlaté české ručičky

Do českých rukou se dostaly např. Karlovy Vary, které postavili Němci a vybudovali tam světové lázně. Zlaté české ručičky, které patřily Rabovacím Gardám a jejich potomkům předvedly, co dokáže lumpenproletariát zalezlý do cizích peřin. Vybydlenost Varů se začala blížit Chánovu. Potomci původních německých majitelů si byli vědomi zkušeností, které s českým pojetím práva udělali jejich rodiče a polorozpadlý majetek kupovat zpět odmítli. A tak to potomci RG prodali ruským zbohatlíkům, kteří potřebovali někam do bezpečí uklidit své rodiny a prachy. A tak jsou z Varů opět světové lázně. Původně patřily Němcům, teď zas, pro změnu, Rusům. Máte s tím nějaký problém? Tak se zamyslete, kde je příčina toho problému!

dr Turnowski 19.6.2009 15:16

Re: Identita národa

asi o tom clkem moc nevíte...prostě i když máte svůj, les bez orgánů státní správy se neuthnete ani haluz...

Kiki 19.6.2009 15:13

NO A CO

tak se rozprodává půda. Hospodářské zvířectvo se dnes krmí siláží a nebo granulemi. Všude je tráva až do pasu o kterou nikdo nestojí. Kde jsou ty časy, kdy i škarpy u silnic byly rozparcelovány.                                                                                                 

Yowda 19.6.2009 14:58

farmář, farmáři bratrem

Po přízni řízni!

Stovkami generací osvědčené přísloví...

Yowda 19.6.2009 14:48

Re: Identita národa

Ne. Budou si je pěstovat na semeno. Popřípadě si tu budou pěstovat prales. Dovede si představit rychlejší zhodnocení investice, než pěstování pralesa? Tomu žádný investor neodolá! ;-P

dr Turnowski 19.6.2009 14:47

Re: Pokud je prodej půdy

ale to se přecvi děje....farmář, farmáři bratrem...

dr Turnowski 19.6.2009 14:46

Re: Dotaz

hm, no tak to opravdu máte květináč...

Hnyk 19.6.2009 14:34

Re: Pokud je prodej půdy

A proč by nemohli??? Stačí trochu hledat v internetu a najdete ustanovení pro koupi půdy v každé zemi EU.

vlastník 19.6.2009 14:33

Re: A co!

Zemědělská půda patřila vlastníkům i za doby JZD, nikdo ji neprodával, to se

začíná dělat až dnes, kdy se mnozí vlastníci zem.půdy nastěhovali do měst.

PS vysoká produktivita práce v zem.ČR(3%), EU(6%), Polsko 18(%) prac... 

Hnyk 19.6.2009 14:31

Re: Naprostý souhlas!

Kecáte!!!!!! Ustanovení o koupi půdy v Řecku se dají najít všude na internetu.

Yowda 19.6.2009 14:21

Re: Drobná "perlička z natáčení"

tak od čeho tedy ty krabice byly?? 8-o

JR 03/09 19.6.2009 14:16

Re: Třeba - v budoucnu nebude co kupova t ?

Rogers: Ano, to je jediným důvodem, proč má Amerika možnost se stále hlouběji propadat do dluhů. Protože oni můžou ty peníze tisknout, jsou světovou rezervní měnou. I když lidi začínají říkat, že možná nechtějí už používat dolary. Postupně dochází k odklonu, jako v padesátých letech došlo k odklonu od libry. A jak dlouho zůstane americký dolar rezervní měnou? Avšak nakonec, když natisknete příliš mnoho peněz, nefunguje to. Nikdo s tím neuspěl. Reportér: Zdá se, že Británie začíná používat kvantitativní ulehčování, bude kupovat vládní obligace. To je přece rozumná strategie. Snažit se rozjet ekonomiku tištěním peněz.

Rogers: Já jsem prodal všechny své libry před půl rokem. Navrhuju, abyste udělal totéž. Tištění peněz nikdy nefunguje. Reportér: Takže nejde už jenom o ekonomiku. Tyto hlubinné hospodářské změny a tento hospodářský – ano, kolaps – ovlivní i politiku a sociální stabilitu.

Rogers: Už začínají občanské nepokoje. Podívejte se na Island. Podívejte se na Lotyšsko. Podívejte se na Řecko. A to jsou země, které jsou často dost rozvinuté a bohaté. 

. Spousta lidí v Asii bude nesmírně úspěšných. V období, o němž hovoříme, bude spousta příležitostí. Zemědělci, například. Zemědělství bude v následujících deseti letech nesmírně úspěšná profese. Za posledních třicet let se měli zemědělci špatně, ale teď budou vydělávat obrovské peníze. Jiní lidé, kteří dosud trpěli, budou velmi úspěšní. Mnoho lidí z tohoto všeho vyjde nesmírně úspěšně. Nevím, kdo to jsou, kdybych to věděl, tak bych do nich investoval. Možná vás práce v televizi nebaví. Doporučuju, vystudujte zemědělství. Protože zemědělci budou jezdit v autech Lamborghini. Finančníci v City of London se budou živit jako taxíkáři. Chytří z nich se naučí jezdit s traktorem, aby mohli v příští generaci pracovat pro chytré farmáře.

Tohle se stalo v historii už mnohokrát.  Tak jděte studovat zemědělství a naučte se jezdit s traktorem. Jeďte do Asie. Budou tu neuvěřitelné šance.

potraviny-budoucnost 19.6.2009 14:03

Re: Dotaz

BUDOUCNOST

Spotřebitelé očekávají, že se způsob výběru a nákupu potravin do roku 2020 změní, i přesto však chtějí, aby potravinářské společnosti zůstaly zodpovědné za jejich zdraví a blaho.

 Až 43 % respondentů věří, že se potraviny, které budeme jíst v roce 2020, budou lišit od potravin, jež jíme dnes; 39 % věří, že se změní způsob nakupování potravin, 56 % spotřebitelů by uvítalo, kdyby přišel potravinářský průmysl s nějakým snazším způsobem identifikace zdravých jídel na jídelníčcích v restauracích, a 53 % by si přálo, aby restaurace nabízely zdravější stravování.

Většina (78 %) respondentů uvádí, že by v roce 2020 rádi získávali své potraviny z místních farem či od místních firem, ale zároveň značná část předpokládá, že v té době bude ještě větší podíl jimi nakupovaných potravin pocházet z jiných zemí - 34 % očekává, že se v roce 2020 import bude týkat "všech" či "většiny" potravin, zatímco 21 % si myslí, že jsou"všechny" či "většina" nakupovaných potravin importovány už dnes. Zdroj: Ketchuma

Stanislav Ševeček 19.6.2009 14:01

Pokud je prodej půdy

v rámci všech regionů EU reciproční - a naši "zemědělci" mohou kupovat zemědělskou půdu zase "venku" - pak je všechno v pořádku.

Ostatně - až to tady KSČSSD vezme pořádně do ruky ...

"Důl, kdo by vám sebral důl? Důl je díra v zemi!"

úrodnost zem.půdy 19.6.2009 13:59

Re: podle článku to vypadá

Trvá více než 500 let, než se vytvoří 1 palec (2,5 cm) ornice.21 V přirozeném prostředí je ornice vytvářena rozkladem rostlinné hmoty a erozí hornin a je sama chráněna před erozí rostlinným pokryvem.

Produktivita půdy poškozené intenzivním zemědělstvím se díky erozi každým rokem snižuje o 65 %.22 Dřívější prérie, které se staly obilnicí Spojených států, ztratily polovinu tloušťky ornice po pouhých sto letech farmaření. Tato ornice mizí 30krát rychleji, než se obnovuje přirozenými procesy.23 Současné plodiny jsou mnohem náročnější na živiny, než byly původní trávy, pokrývající kdysi Velké planiny. Důsledkem je rozsáhlé vyčerpání živin.

Eroze půdy a vyčerpávání minerálů způsobují každý rok zemědělství USA ztrátu rostlinných živin v hodnotě 20 miliard dolarů.24 Většina půdy na Velkých planinách není nic víc než houba, do které je nutno pumpovat vodu a živiny, aby dávala úrodu.

Každým rokem jsou v USA ztraceny 2 miliony akrů polí kvůli erozi, zasolení a vyčerpání vodních zdrojů. K tomu navíc 1 milion akrů z orné půdy zabere stavba měst, silnic a průmyslových objektů.24 Přibližně tři čtvrtiny veškeré rozlohy USA připadá dnes na zemědělství a komerční lesnictví.25 Rozšiřující se populace vytváří zvyšující se tlak na dostupnost zemědělské půdy. Tím mimochodem ponechává jen malou část rozlohy USA dostupnou pro solární technologie, potřebné pro moderní sluneční hospodářství.

Rozloha dostupná pro pěstování biomasy je rovněž omezená. Z toho důvodu rozvoj solárních technologií a pěstování biomasy  probíhá na úkor zemědělské produkce.

Rostislav 19.6.2009 13:54

Re: Dotaz

Také se domnívám, že jde o kavárenského zemědělce;-D. Ani nesdílím jeho obavy-když bude pole patřit Holanďanovi a on ho bude řádně obdělávat, tak ta produkce bude zachovaná, nebude tam plevel, skládka atd.Když zůstane pole ladem, byť i v českých rukou, tak je to lepší ? A i když bude pole patřit Holanďanovi, tak si ho asi neodveze;-).

doplnění 19.6.2009 13:53

Re: Není to žádné neštěstí./cena z.p. v EU 100 tis. až 500 000 korun.

cena je za jeden hektar (ha)

výměra zem.půdy 19.6.2009 13:48

Re: Není to žádné neštěstí./cena z.p. v EU 100 tis. až 500 000 korun.

Záleží jaká výměra v kterém státě připadá na jednoho obyvate (statistika).

Jistě je rozdíl  USA versus Japonsko, či některé země střední Evropy,

vývoj 19.6.2009 13:43

Re: Podpora / vrátíme se na začátek ? nebo jsme poučitelní ?

Feudalimus : vlastnictví = krádež, krádež = vlastnictví.

Nevolnictví bylo zrušeno v roce 1781, v Rusku 1864  Robota a desátky církvi zrušeny v roce 1848.

Volební právo mají u nás ženy od roku 1920, kdy byly u nás zahájeny i pozemkové reformy (Masarykova zásluha).

Tunelování podniků a institucí bylo zavedeno po roce 1989.

Zahraniční vlastníci podniků získavají ročně 120 - 130 miliard korun.

f 19.6.2009 13:42

ach jo ...

Od kdy je státní útvar v období novověku definován vlastnictvím půdy ?

Jan Duhann 19.6.2009 13:20

Podpora

Podporuji Váš názor a plně souhlasím. Půdu pronávat jen  občanům ČR!!!

varan 19.6.2009 13:13

Re: at přijdou

Honzo42, troufám si tvrdit, že bude-li v této zemi všechno ostatní jakž takž v pořádku, nenajdete člověka, který by tomu plantážníkovi půlku Polabí prodal, a to za jakoukoliv cenu. Už to tu padlo mockrát: Proč si tolik lidí myslí že každý, kdo má pozemky, se jen třese na to, aby je prodal Holanďanům? Protože žádnou půdu nemají a soudí podle sebe? Nevím. Jen mi to trochu připomíná představy  lidí ze "starých" zemí EU, kteří se děsili a občas dodnes děsí přílivu lidí z "východních zemí" po otevření hranic. No, invaze na západ se jaksi nekonala...

jbod 19.6.2009 13:06

Re: Naprostý souhlas!

ale je to porušení zákonů o volném nakládání s vlastním majetkem můžu přece prodat to co je moje tomu kdo nabídne nejlepší cenu a co je ostatním do toho

varan 19.6.2009 13:04

Re: podle článku to vypadá

Autore, prosím: JAK PRO SEBE? Technicky. Jaká je vaše představa o tom, co takový cizák s tou českou půdou provede?

jbod 19.6.2009 13:03

Re: podle článku to vypadá

Zahrádku Vám nikdo nebere ostatně nemusíte prodávat nikdo nikoho nenutí prodávat

Autor 19.6.2009 13:02

Re: Dotaz

Autor se stará o půl hektaru lesa a o půl hektaru lesního arboreta a malou zahrádku. Jinak nic..

varan 19.6.2009 13:02

Re: Autor je nacionalistický demagog

No, pro všechny Čechy snad ne, ale ne že byste neměl pravdu:-/

Autor 19.6.2009 12:59

Re: Tak tak, holandani koupi pudu a pak si ji odvezou ...

Praktický sociolog se pokouší řešit praktické prtoblémy občanů. Příklady řešení možno najít na www.joukl.cz

varan 19.6.2009 12:59

Re: Tahle země už to jednou zažila po 30leté válce

V době, o které mluvíte (třicetiletá válka), národní státy sensu stricto neexistovaly a lidé nebyli zvyklí uvažovat v kategorii "národ". Argumentace českými a německými šlechtici je tedy poněkud scestná, v tom máte pravdu. Za kategorii "národa" ovšem nemůže národní obrození - to by byla záměna příčiny a důsledku. Národ je dítkem německých filosofů 19. století v čele s Hegelem... 

mechis 19.6.2009 12:45

Re: úplná přesnost

Sry, vedle :-(