30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proces s Bártou vůbec není fraškou

K mediálnímu lynči jsou obvzlášť vhodní hlídací psi demokracie. Když se k tomu přidá ještě lynč soudní, stačí to na svržení vlády - i s většinou, jakou má koalice. Na ruských špionážních školách to bude asi samostatný vědní obor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 13.3.2012 12:30

Re: S tím Putinem je to nesmysl

Jinými slovy, Bárta je čistý jak lilium. To jste mně uklidnila. A co jeho plány na anexi státu jako filiálky ABL? A morální kodex, týkající se omezení krádeží VV z veřejných zakázek na 10%?

V. Váňa 13.3.2012 12:29

Re: Pan Altner

No...., dovolte mi poznamenat, že Váš příspěvek neřekl rovněž naprosto nic. Pouze obsahuje spoustu odsudků a nadávek. Nevím proč, ale důvod není zřejmě příliš důležitý.

Zkuste to konkrétně: co je blbost, kam má zavést myšlení lidí této země, co je na článku schizofrenního.

Ať máme o čem diskutovat.

M. Varadinková 13.3.2012 11:43

S tím Putinem je to nesmysl

protože spíš než od Putina vítr fouká od pravdolásky.

Ale co se týče právního rozboru, tak si taky myslím, že není valného rozdílu mezi tím, jestli to byla půjčka (jak tvrdí Bárta) nebo peníze určené na to, aby Kočí vylepšovala obraz Bárty a Veverek vůbe, jak tvrdí Kočí a má na to dokonce písemnou smlouvu,  sepsanou mezi ní a advokátkou, u které peníze uložila:

 Objednávající slečna Kristýna Kočí... byla požádána stranickým kolegou, panem JUDr. Vítem Bártou, aby v budoucnu vedle vzorné práce ve prospěch politické strany Věci veřejné, prosazovala programové priority politické strany Věci veřejné, zejména s důrazem na prosazování dobrého jména pana JUDr. Víta Bárty, který nyní kandiduje na post předsedy politické strany Věci veřejné. Pan JUDr. Vít Bárta jí svěřil své peníze v níže uvedené hodnotě (500 tisíc korun – pozn. redakce), a to na budoucí výdaje, které budou nezbytné pro naplnění zadaného úkolu .... viz http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Novy-dokument-popira-tvrzeni-Kristyny-Koci-225272

Tudíž Kočí sama v tom textu uvádí, že si ji Bárta najal podobně, jako si běžně najímá  PR agentura. Nemůže tedy jít o úplatek (kde příslušný paragraf předpokládá, že někdo za úplatu poškodí veřejný zájem) a jediný trestný čin v této souvislosti je možný ten, kdyby Kočí tímto způsobem "podnikala v PR" na černo a své případné zisky nezdanila.

Tím, že Kočí bude "prosazovat programové priority politické strany" a "dobré jméno Víta Bárty" totiž není poškozený žádný veřejný zájem. Dokonce by se dalo říct, že naopak je ve veřejném zájmu, aby obecně všichni členové jakékoliv politické strany prosazovali programové priority své strany a táhli za jeden provaz, protože jedině tak bude taková strana pro voliče čitelná a bude plnit program, jak to slíbila voličům.

J. Novak 13.3.2012 10:58

Právní rozbor situace

Ten právní rozbor situace je v pořádku, závět tohoto článku si ale mohl autor nechat pro sebe, udělal by lépe.

V. Braun 13.3.2012 10:41

Je motiv předání peněz prokázaný? Pochybuji.

Článek vychází z předpokladu, že motivem pro předání peněz bylo dodržení programu VV, pan Alttner toto v článku opakuje skoro v každém odstavci.

Pane Alttnere, kde máte pro toto tvrzení důkazy? Co když motivem bylo udržet loajalitu nikoli veřejnému programu VV ale neveřejnému na politice založenému business plánu Bárty pro získání nefér výhod v podnikání?

No a právě od toho tady máme soud aby to osvětlil a podle výsledku rozhodl.

P. Čech 13.3.2012 10:20

Re: Konečně právní rozbor situace, který není zatížen

Přesvědčen jste správně. Až na to, že za všechno nemohou hloupé a děravé zákony. Ty jsou pouhým důsledkem. Příčinou je celkový systém, který byl u nás nastolen komunisty a "bývalými" komunisty.Hloupé a děravé zákony jsou pouhou součástí tohoto systému, který neváhám označit za socialismus, silně stříknutý anarchií.Novináři požívají nezasloužené svobody slova, kterou chápou jako svobodu absolutní. Žádná svoboda však absolutní není a býti nemůže, protože potom by se jednalo o čistou anarchii.Proto také , troufám si říci, rozumní lidé prosazovali t.zv. Náhubkový zákon. Asi jste byl svědkem, jak okamžitě anarchisti a novináři začali kvičet a vzývat svobodu slova. Svoboda slova být musí, ale v určitých mantinelech, které má stanovit většina občanů.

S. Landa 13.3.2012 10:07

Re: Kristepane to jsou voloviny .....

Altner není nijak zvlášť dobrý právník, ČSSD vyhrála díky jiným (Hájek, Halbich) a Altner se jim pokusil nezaplatit jejich podíly, což si oni nenechali líbit...

S. Landa 13.3.2012 10:04

Re: Konečně právní rozbor situace, který není zatížen

S Altnerem jako obhájcem by ho provaz neminul...

F. Eliáš 13.3.2012 10:02

Re: Pan Altner

Mýlíte se, zmanipulovali vás naši novináři, jste příliš důvěřivý. VV, bohužel jsem je nevolil, jsou jediná strana, která se chová slušně a šlape na prsty ostatním zlodějským stranám. Proto byli uplaceni novináři, aby se postavili proti ní. Výsledkem jsou zblbnutí Češi.

J. Jirát 13.3.2012 10:00

Velmi hezké

A navíc: Kristína K. přece požádala Bártu o půjčku a pak to práskla jako úplatek. Tedy požádala o úplatek aby měla co prásknout.  Škárka se zase vehementně snaží dokázat, že mu Bárta poskytl úplatek a on že ho vzal, ačkoliv to znamená, že Škárka bude odsouzen jako úplatkář. To vše přiblblému státnímu zástupci nevadí?

F. Eliáš 13.3.2012 9:59

Každý dává úplatky

Dávat úplatek patří ke standardnímu chování a dává jej každý. Doktorovi i různým zařizovačům, policajtům atd. Přijmout úplatek je špatnost.

J. Urban 13.3.2012 9:46

Re: autor silně spekuluje

Realita bude nejpíš prostší, jak píšu výše. Ruské zájmy by mohla sledovat proklausovská část ODS - a to by byl Tluchoř? A VeVerky zatím nejvíc drží a hájí právě Klaus - jen proto, že se mu líbí ošátečkovaný Bárta?

V. Václav 13.3.2012 9:39

Re: Konečně právní rozbor situace, který není zatížen

Jenže pane Čechu, za to do značné míry nemohou novináři, nýbrž hloupé a děravé zákony, které umožňují beztrestně uveřejňovat špatně připravené, nedotažené kauzy, které mohou někoho nevinně očernit, nebo naopak pod koberec zametená nedořešená aféra udělá tutéž službu. Službu, jejíž vinou žijeme v páchnoucí bažině, ve které již nelze rozlišit, co je a co není pravda, nikdo nemůže nikomu věřit, jméno Mirek Dušín je dnes urážka a slovo chlapa je směšné pápěří.

 Kdyby byl povolán k zodpovědnosti nezodpovědný novinář, nedokončené uveřejněné aféry se dotáhly do konce buď trestem novinářem nebo protagonisty aféry, tak by se tady značně rozjasnilo.

  Jenže jsem přesvědčen, že tyto zákony jsou úmyslně mrzačeny současnými politiky a mocipány, protože staré české přísloví praví cosi o tom, že v bordelu se dobře žije.

J. Urban 13.3.2012 9:33

Naprosto přesné. Díky!

Jsem jen ve věci - možná z neinfomovanosti a naivity - ruského vlivu optimističtější, než autor. Na odkráglování VV (před soudem i jinde) mají podle mne největší zájem tuzemská modrá a oranžová kmotrovstva, kterým Bárta za dobu svého krátkého působení na ministerstvu dopravy stačil mockrát šlápnout na kuřecí očičko. Rusa bych za tím nehledal, to by se k nim i Pružinský choval jinak - a ten před Bártou kroutí potěšeně ocasem. A ještě aby bylo jasno: za ten bordel na min. školství nemůžu za bobeše VeVerky vůbec vystát!

V. Václav 13.3.2012 9:27

Pan Altner

Pan Alttner předvedl typickou fantasmagorickou masáž, o které si myslí, že zmasíruje myšlení lidí této země. Možná zmasíruje ty Ovčany, jak vtipně označuje pan Čech část našich spoluobčanů, vyznačující se postrádáním mozku, lépe řečeno té části mozku, kterým ostatní lidé přemýšlí.

 Slohová práce pana Altnera by mohla být skvělou ukázkou tak zvané ergoterapie v psychiatrické léčebně. Naštěstí je to nesouvislá snůška schizofrenického výronu chorobného mozku, takže to nic neřekne ani těm ovčanům, které by srozumitelná, byť demagogická masáž mohla ovlivnit, na příklad při volbách. Ale každopádně je to na jedné straně zajímavé, na druhé straně smutné si uvědomit, co všechno může být našimi spoluobčany.

P. Čech 13.3.2012 9:27

Re: Konečně právní rozbor situace, který není zatížen

Oni nejsou zmatení. Dobře ví, co a proč dělají. Co by s tím udělali? Dozajista nějakou zvrhlost, jaké činí dnes a denně. Novináři v ČR se již dávno zpronevěřili svému povolání. Jsou to prodejná individua. Kam šlápnou, nejméně 10 let tráva neroste.Nesou přímou odpovědnost za většinu špatného, co se u nás děje. Jsou póvlem a hnojem, jak kdysi obzvláště trefně poznamenal pan Zeman.

R. Sedláček 13.3.2012 9:17

Re: Kristepane to jsou voloviny .....

Ano, pan Altner je bezesaporu obrý právbík, který dojelk na svou bezcharakternost. Ve vidině miliónových zisků neváhal své nesporné právnické schopnosti spojit s ČSSD a vysoudil jim miliardoé majetky. Jenže oni byli nenažraní a idstřelili jej jak lidsky, tak finančně a v neposlední řadě i profesně. Od té doby z jeho článků čiší jistá zapšklost.

J. Vavrochová 13.3.2012 9:06

Konečně právní rozbor situace, který není zatížen

mediální kampaní.

Pane Altnere, mě byste být angažován jako obhájce pana Bárty. Docela by mne zajímalo, co by s tím zmatení novináři udělali.

P. Čech 13.3.2012 9:01

Re: Jaké je stanovisko "státních" zástupců v ČR a v EU?

Lid se dělí na občany, t.j. ty lidi, kteří mají občanství toho kterého státu a lidi ostatní (cizince, trvale a nebo krátkodobě existující v daném státě atd).Občané se dále dělí na skutečné občany, t.j. ty, kteří si plní své občanské povinnosti a kteří přemýšlejí o věcech obecných a podle toho se chovají, dále na občany, kteří si občanské povinnosti neplní vlastní vinou a měli by tedy být zbaveni občanských práv (nikoliv práv lidských) a nakonec na ovčany. Ovčané jsou lidé veskrze líní přemýšlet nad věcmi obecnými a bytostně potřebují být součástí nějakého nesvobodného stáda jiných jedinců. Stáda (davu) které potřebuje, aby mu jeho názor někdo jiný (nejlépe politická strana) předříkal. Ten nejovladatelnější není lid, ale pouze jeho část, tedy zmínění ovčané. Jenže oni ovládáni být chtějí, poněvadž k tomu, aby byli svobodnými, by museli přemýšlet a to je bolí. O tom to je.

P. Čech 13.3.2012 8:51

Tak, tak!

Češi nemají na výběr mezi špatným a dobrým, ale mezi špatným a ještě horším. Nádherná, pravdivá věta. Je však nutno se ptát, proč tomu tak je! Zároveň se snažit definovat, co je to to "špatné" a co to "ještě horší".Podle mne to "ještě horší" je návrat před listopad 1989 a to "špatné" je současný existující a uzákoněný systém vlády a moci politických stran nad občany země. Systém voleb, které nejenže produkují vždy "vítězství" nedemokratické menšiny nad většinou ostatních občanů (poměrný volební systém), ale hlavně nesvobodné volby. Nikdo totiž nemůže prohlašovat svobodnými takové volby, kdy volební zákon a ústava diktují voličům jak musí volit a koho musí volit.Takovéto "volby" si nezaslouží být za volby vůbec považovány.

P. Lenc 13.3.2012 8:44

Pane Altnere,

tentokrát jste to krapet přepískl.No nic,každý člověk mívá občas nějaký úlet.

P. Fiala 13.3.2012 8:28

Jaké je stanovisko "státních" zástupců v ČR a v EU?

Byly jasně prezentovány paragrafy zákona, které predikují porušování zákonů v nejvyšší  úrovni právního řádu ČR včetně Ústavy.

Ke které instituci, funkcionářům státu, takové informace nasměrovat? Pan president velmi jemně komentoval situaci, ale co dál?

"Proces" běží dál, občané-lid (ten nejovladatelnější) v médiích hlasuje o vině či nevině.

P. Pruner 13.3.2012 8:22

autor silně spekuluje

Autora jsem pochopil tak, že naznačuje vliv Ruska a ČSSD na probíhající soudní proces. Pokud tedy přejdeme na pole spekulací, tak máme indicie dalších alternativ :

- akce "Kočí" přeci začala s částí ODS, především p.Tluchořem a o vládu jen s částí VV

- nyní se proti VV vymezuje především TOP09 - skoro jako by chtěla rozbít koalici a předčasné volby. Předpokládám, že vládnout s TOP09 by před volbami ČSSD nechtěla. Ve volbách by možná ODS oslabila ještě více než TOP09, která může šilhat po koalici s ČSSD.

ČSSD a TOP09 se deklarují jako silně prounijní, co by to mělo přinést Rusku??

P. Jansky 13.3.2012 8:06

altnere tohle je blabol

a divim se ze to neff nepozna

J. Hruška 13.3.2012 7:52

Konečně jiný pohled.

Dobrý den. Přimlouvám se za příhodnější označení "médií": "Hlídací (psi) podvraťáci demokracie"!!. Paní Drobková se dnes ještě asi neprobudila, nebo neumí číst.

Připomeňme si slova komunistického manifestu: ---"třeste se vládcové tohoto světa před hněvem dělnické třídy, ona nemá co ztratit, jen své okovy". ...."človíček" má pravdu.Zdař Bůh. Josef.

V. Váňa 13.3.2012 7:15

Re: Kristepane to jsou voloviny .....

Podle mého soudu, nemáte pravdu Vy.

Ruská cesta odklánění se mi zdá přitažená za vlasy, ovšem pokud jde o právní kvalifikaci kauzy Bárta - Škárka, je poměrně excelentní.

O to hůř, že to veřejnost vidí jinak. Jsem toho názoru, že skutek, který se stal, bez ohledu na to, zda Bártovo peněžní plnění byl dar nebo půjčka, není trestným činem.

A to, že Bárta je trnem v oku hlavně těm ostatním politikům, kteří rozdávají z veřejného, zatímco on rozdával ze svého, to jsem tu psal již několikrát.

Z více důvodů považuji pana Altnera za člověka ne zcela normálního, ale je vidět, že právník je co do vědomostí a kombinačních schopností, dobrý.

J. Štrobl 13.3.2012 7:15

Re: Kristepane to jsou voloviny .....

Buďte ráda, že to nemůžete pochopit.

K. Drobková 13.3.2012 6:53

Kristepane to jsou voloviny .....

Ten človíček co to psal se musel totálně pominout .....