19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver X.X. 10.2.2006 13:18

Jo to je ten chlapec s vizáží Mirka Dušína,

co už dvakrát projel na Olomouci volby? Kdepak, ten a Říman jsou nenahraditelní. Bohužel - pro Paroubka. No a co dnes předvedl Tlustý v HN, nad tím zůstává rozum stát...a Paroubek byl taky mimo.
loula 10.2.2006 12:31

začínám být poněkud nejistý

z volebního programu ODS. Pouze jedinou poznámku, jednotná daň ( není podstatné, zda 15% nebo jiné číslo) byla doslova vlajkovou lodí ODS. Zejména pan Tlustý to obhajoval a dokazoval, jaké všechny problémy se tím vyřeší. Dobře, akceptuji to i s tím, že to bude bolet.
A včera najednou probleskly zprávy, že ODS z této vlajkové lodi utíká, že připouští pro potraviny nižší daň, ba co více, že připouští i zboží zcela bez daně. Podotýkám, nevím, co je na tom pravdy, ale takto se volební programy nedají ohýbat. 
hodne neRath 10.2.2006 12:37

Re: začínám být poněkud nejistý

viz dnesni HN... nicmene jde o uvahy, ackoliv titulek rika neco jineho.... vsichni pekne streckuji.....
loula 10.2.2006 12:43

Re: Re: začínám být poněkud nejistý

Je to možné, nicméně si myslím, že úvahy o varintách měly proběhnout předtím, než se vlajková loď spustí na vodu.
hodne neRath 10.2.2006 12:46

Re: Re: Re: začínám být poněkud nejistý

jojo, a nemaj se omylat v novinach... dyt rikam = vsichni streckuji a obavam se, ze bude hur
Ivan Nový 10.2.2006 12:50

Ale loulo, jste pro rovnou daň?

Pokud ne, tak tyto úvahy musíte vítat, pokud ano, musíte zhodnotit, zda je rovná daň průchodná. Cílem přece není zavedení rovné daně, ale minimalizování role státu, zvýšení dynamiky ekonomiky a více svobody pro všechny.
hodne neRath 10.2.2006 13:02

Re: Ale loulo, jste pro rovnou daň?

pane Novy, ja uvahy vytam... ale jejich presentace touto formou jevi se mi casoprostorove ponekud nestastnou
hodne neRath 10.2.2006 13:03

Re: Re: Ale loulo, jste pro rovnou daň?

uffff vitam
loula 10.2.2006 13:03

Re: Ale loulo, jste pro rovnou daň?

Promiňte, ale v podání pana Tlustého byla právě rovná daň rozhodující nástroj v minimalizaci role státu, zvýšení dynamiky a svobod jednotlivce.
Když mi lékař dlouho tvrdí, že má fantastický přístroj , kterým mě vyléčí, a chvilku před operací řekne, že to zas tak zázračný přístroj není a půjde brousit skalpel, tak také znejistím.  A cílem operace není použití zázračného nástroje, ale moje uzdravení.
Jinak k vaší otázce, jestli rovná daň ano nebo ne, je mi celkem jedno.
hodne neRath 10.2.2006 13:04

no Loulo....

ona na strane druhe.... co mate proti optimalizaci?
loula 10.2.2006 13:20

Re: no Loulo....

Proti optimalizaci nemám skutečně vůbec nic. V podstatě dnes a denně optimalizuji programy, které jsem před časem napsal a o kterých jsem si myslel, že jsou ... prostě nej nej. Ale zkušenost mě naučila, že žádný program, který stvořím, se neodvážím vydávat za dokonalý a jedině možný, a že v diskuzích s kolegy mnohdy musím přijmout jejich názor, pokud je kvalitnější, jindy zase oni převezmou názor můj.
Pokud by se v tomto smyslu odvíjela i politika, tak jsem naprosto spokojený. Ale víte sám, že to tak není.
Ivan Nový 10.2.2006 13:34

loulo,

jednou ODS vyčítáte fanatismus, podruhé zase pružnost. Proč nevyužít toho, že výjimky na DPH končí v kterémsi roce a do toho roku je ponechat. Získáme konkurenční výhodu oproti jiným zemím EU a zavedeme z 98% rovnou daň. Zrušení výjimek na DPH ze strany EU u nás pak automaticky zavede rovnou daň i v těch zbývajících 2% a navíc toto řešení bude i sociálně únosnější. Protože závádění rovné daně bude rozprostřeno v čase. Cílem je rovná daň, ale její zavádění může být postupné právě s ohledem na lidi s nižšími příjmy. Příznivé vlivy jednotné daně způsobí, že zvýšení DPH už nebude pro ně kritické a cenový šok by nastal i tak, výjimka přece jednou skončí, protože EU se tak dohodla. Geniální tah.
loula 10.2.2006 14:18

Re: loulo,

Nevyčítám ODS vůbec nic. Jen mi příjde divné, že dneska píšete o geniálním tahu ODS, ačkoliv včera tento názor byl považován právě se strany ODS za sociálbolševický paskvil.
Ale opravdu,nic proti tomu rozprostření v čase nemám, stejně jako nemám nic proti řadě nápadů pana Tlustého. Jenom když jsem si před čase vyslechl v radie 6 argumentaci pana Tlustého ve prospěch již pozapomenutého návrhu (zdravotní pojištění dávat lidem na ruku, ať si sami rozhodnou, jak tyto peníze proinvestují), tak mě běhal mráz po zádech. Každý projektant - a politik projektant je - musí projekt stavět do reálných podmínek, nejen pro případ, kdy svítí slunce, ale také pro případ, kdy je na střeše metr sněhu. A pan Tlustý svůj projekt rýsoval pouze pro slunečné počasí, prostě nepřipustil, že by mohlo zapršet. Nezlobte se, takovému politikovi prostě nemohu věřit.
C++ 10.2.2006 15:16

Ivane, vždyť krása původně navrhované rovné daně byla právě v tom,

že nepřipouštěla vyjímky a celý systém zjednodušovala. Jinak z toho za chvíli bude stejně nepřehledný guláš jako teď. To pak můžou říct i komunisti, že maj taky rovnou daň, jenom chtěj vyšší sazbu pro "zbohatlíky" a "luxusní zboží". Ale co se divím, Tlustý v sobě komunistu nezapře nikdy: hlavně slibovat, ono to nějak dopadne. Jenže pochybuju že u blbečků trumfne Paroubka, naopak, odrazuje i ty, co chtěli ODS se skřípěním zubů zvolit. Protože co jim vlastně nabízí lepšího než současná vláda?
Ivan Nový 10.2.2006 16:17

C++,

rovná daň zde bude třeba 200 let, o 2 roky více par výjimek je únosné přechodové období.
Kikina 11.2.2006 7:58

Re: Re: Re: Loulo, myslím že se mýlíte...

teprve po spuštění se uvidí, co se "konstruktérům " podařilo.  Zda vlajková loď či Blue submarine !!!
Přeji Vám hezký den..!!
PetrP 10.2.2006 13:18

Re: začínám být poněkud nejistý

Rovná daň není jen o DPH. Pokud tento slib odstaví od koryt tu dnešní zlodějskou sebranku tak jsem pro jakykoli slib.
Jura Jurax 10.2.2006 14:52

Re: začínám být poněkud nejistý - probůh, co se divíte

Je totiž před volbami - strany jakýchkoliv barev a orientací se pružně přizpůsobují tomu, co by chtěl většinový volič slyšet. Voliče totiž nutno oblbnout za každou cenu a volební program by proto nejen ohnuli, ale s nadšením spletli do pletýnky. Po volbách, samozřejmě vítězných, se po jakémsi volebním programu ani neštěkne - ostatně 99% voličů ho nečetlo a zná jen pár hesel - a bude se dělat co se bude chtít; těch pár šťouralů, novinářů etc. se ukřičí, dehonestuje a jinak znemožní; zájemcům se vysvětlí, že předvolební sliby nelze splnit - pochopitelně z objektivních důvodů, ne proto, že šlo o hovadské žvásty - a dál močálem černým kolem bílých skal. A až přijdou další volby, začne to nanovo. Toť tresť naší formy demokracie.
Xaver X.X. 10.2.2006 12:30

Panebože, on to snad autor myslí vážně...

To je teda duševní nářez....
Xaver X.X. 10.2.2006 12:31

Re: Panebože, on to snad autor myslí vážně...

a ještě k tomu ta bída a hlad v supermarketech...začínám mít pocit, že uvnitř zeměkoule je ještě jedna a ta je mnohem větší...copyright JH
Čumil 10.2.2006 13:05

Z toho je vidět, Xavere, že situace na severu Moravy je opravdu vážná.

Moc zdravím, hezký víkend přeji!
Xaver X.X. 10.2.2006 13:32

Čumile, taky zdravím a ten sever Moravy,

to už je úplná duševní kalamita...
franta 10.2.2006 11:14

Hraji šachy

sice špatně, ale přesto někdy nějakou tu partii vyhraji. A když mi pak soupeř začne vykládat, že KDYBY byl v té či oné pozici zahrál něco jiného, tak by určitě vyhrál, zásadně s ním ve všem souhlasím. A tak jsme potom spokojeni oba. On proto, že dokázal (hlavně sobě) že je lepší a já protože mám bod za výhru. A proto naprostý souhlas, pane Bartoni, vysvětlil jste si sám sobě naprosto správně, hlavně si to neškrabte !  
www racek 10.2.2006 12:00

Re: Hraji šachy

no, důležité je přesvědčit sám sebe, aby se mi při volbě nezachvěla ruka.  což jsi charakterizoval velmi přesně.
asi tak stejný přístup jako volební preference podle kajana.
www racek 10.2.2006 11:06

obavy..

obavy z čeho? člověče, já jkdyž ráno kouknul do handelsblatt, tak me polil studenej pot ... kriste ježíši, zastřelte toho tlustého už někdo ...
hodne neRath 10.2.2006 12:16

Re: obavy..

racku vyjimecne jednou souhlas... i kdyz titulek a text jako obvykle nekoresponduje.....
OBČAN XY 10.2.2006 10:30

OBAVY JSOU NAMÍSTĚ -

 Doba kdy se občan a volič nechával velmi snadno ohlupovat a to v devadesátých létech - je pryč....Pokud se podaří některé neparlamentní straně přesvědčit přemýšlivé a probudit zlhostejnělé,pak se tato strana může stát oním pověstným jazýčkem na vahách......Prostor tu k tomuto rozhodně je.....Přitom levice je toho času ve značné výhodě tím,že Paroubek proklamuje vládu odborníků a byl nucen vytáhnout trumf v podobě pseudolevice.....ODS se svými stíny,kteří se třesou na koryta a moc a stali se většinou odpudivými........Průzkum oblíbenosti či neoblíbenosti politiků to prokazuje.....ODS pak zákonitě přitěžuje neschopnost sebereflexe a průkazné znaky pseudopravicovosti....
Ivan Nový 10.2.2006 10:32

Já vás volit nebudu.

Tečka.
hodne neRath 10.2.2006 10:46

Re: OBAVY JSOU NAMÍSTĚ -

a ted tu o cervene karkulce.... rytire na bilem koni jste jiz popsal.
KROKODYL 10.2.2006 10:26

S nizkou ucasti pravicovych volicu si nedelam starost

kazdy pravicovy clovek vidi ze letos jde o vsechno. Kdyz vyhraje soudruh Paroubek zak uz za 4 roky taky mozna bude u voleb zase jen jedna strana...