3.7.2024 | Svátek má Radomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč Nečasova kauza patří před soud

Ve středu zazněla ve všech médiích zpráva, že Petr Nečas je prvním premiérem České republiky, kterému policie předala obvinění ze spáchání trestného činu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 18.2.2014 17:45

Neměl by si nějaký soud

konečně posvítit na pana Hvížďalu a jeho partu? S pravdou nemají jeho příspěvky na NP nic společného, jsou stále stejně jednostranné, takže určitě musel dostat nějakou korumpující trafiku.

Jeho podíl na zločinně jednostranné kriminalizaci naší politiky je nezpochybnitelný.

D. Nowodny 18.2.2014 1:18

KDO

dá k soudu pučisty ?

J. Dvorská 17.2.2014 11:52

premiér

Jestli se tato kauza dostane před soud, tak jsem zvědavá,jak soudce bude soudit. Vždyť koalice je vždy o kompromisu, vždy je něco za něco! Bůch ví , co za tím ale stojí, kdo vše zorganizoval?! možná se vše jednou dovíme..

P. Moravčík 17.2.2014 11:24

Trošku z toho mrazí.

Oslobodený spod obvinenia z trestného činu, pretože sa odohral v parlamente, či snemovni. Ad absurdum, vykrútiť sa takto dá aj z vraždy. Sic semper tyrannis :-)

V. Mlich 17.2.2014 11:08

Před soud patří Ištvan

A doufám, že jednou se toho dočkám. Když se Nečasovi uvolnil kvalitný odborník, je jen logické, že ho umístil do důležité funkce, to není žádný úplatek. Nota bene, když tím dotyčný finančně neziskal, ale jeho příjmy poklesli na cca 60%. Ištvan vymyslel tzv. negativní úplatek. Ale hlavně zneužil svou pravomoc na shození vlády. A za to by měl bručet.

J. Dufka 17.2.2014 19:34

Re: Před soud patří Ištvan

.vy ste musel tomu pánovi co vám vyčítá udělat něco ošklivého...a zkuste říct že ne . ;-)

R. Hroza 17.2.2014 11:06

....nebo .....?

Ty ses, Karle, bud blbej nebo zaplacenej. Precti si to co je tu pod tebou.

Nazdar

J. Kraus 17.2.2014 11:03

Na věc se dá

dívat i jinak. Pan Nečas byl na první i na druhý pohled slušný člověk. Vystaven stresu a tlakům, o nichž si řadový občan těžko může udělat představu, dopadl tak jak dopadl. Kriminalisace právě jeho z celé té smečky je vlastně logická a je to i jasný signál všem slušným lidem, kteří by snad chtěli postoupit do vyšší politiky – nepleťte se mezi nás.

Z. Švrček 17.2.2014 9:50

Pane Hvížďalo

Pokud bychom se spokojili s tím, že hranice a pravidla politického vyjednávání budou určovat policisti a soudci, pak nebude třeba voličů, ani vás novinářů. Jasno?

D. Nowodny 18.2.2014 1:22

Re: Pane Hvížďalo

Jasno, masy chrochtají !

K. Janyška 17.2.2014 9:05

Nepatří, komouši Hvížďalo.

Politika tam patřila jen za Stalina a Hitlera... Dzp.

Š. Hašek 17.2.2014 21:55

Re: Nepatří, komouši Hvížďalo.

Vidím to stejně.

A pokud Hvížďala myslí, že patří politika před soud, tak mohli nějací petičníci (on v jejich čele třeba) podat trestní oznámení. Takhle to byla obyčejná berijovština. To ovšem Hvížďala a jemu podobní nechápou.

M. Vondráček 17.2.2014 9:04

Pane Hvížďalo,

Je z Vás silně cítit Vaše komunistická minulost. Příkazy a tresty ve jména dobra.

P. Lenc 17.2.2014 7:56

Pane Hvížďalo,

buď si děláte legraci, nebo jste totálně zmagořil, ale čo to tárám, zištanovštěl.

K. Frauknecht 17.2.2014 7:35

No to je teda slint!

To jako, že zavedením policejního státu se budeme mít lépe? A jde to ještě?

J. Dufka 17.2.2014 5:37

žaluji..

Vážený pane Hvížďalo když přestanu simulovat dyzlektii tak Vás čtu docela rád..tato věta připouští i netriviální interpretace (..já su dobrý)..Prosím pěkně nežijeme v právní státě to za prvé..o jakých nezávislých soudech Bože můj furt melete promiňte že jsem hrubý....ano jistě není to skutečně výhradně banda nenažraných tupých hovad..většinou ještě z předpřevratu..jsou i mladí nadějní šoti a spol. - ten blb co soudil kájínka, soudím já, ne vraha ale prostě jen kluka který zaslouží čas od as zavřít aby zklidnil hormón...takových je spousta..že byste nikdo neviděl že spravedlnost před soudem nelze najít jestliže o nejen právech ale o jemňounké záležitosti jako je vina rozhoduje třeba taková nikým nevolená nikomu neodpovědná a nezávislá ( čti per analogiam utržená z řetězu sekrretariátu ksč) jmenovaná justice úřednice prezidentem republiky profesionálem přes spravedlnost, která si večer před jednáním nevrzla..anebo někdo bývá večer ožralý a ráno zle..Bůh suď jestli to není k posrání.,.,nezávislá justice ..hahaha kolikrát to mám udělat aby i Slávek Popelka a Tomo Okamura tolik se nesoustředili na přímou velikou demokracii a spíš taková denní drobná mravenčí práce...třeba si všimnout že v rusku sice vládne despota ale o vině rozhoduje ad hoc volený sbor obžalovanému rovných v právech i vinách občanů protivnými stranami s právem veta z ix náhodně (dobrý je na to rozklad prvočísel) vybranných bezúhonných....soudce to píská a dbá aby se tam nedoliskali..a dává trest....když mu k tomu dá těch dvanáct spravedlivých opravdu silný mandát..tak to zhruba funguje aj ve třetím světě ..takže vlastně my zas most mezi ..nic vtipného a současně ještě tisknutelného mě nenapadá..jsem nemocen... my se po nikom už nikdy opičit nebudeme...teprv ne když  jsou ty opičiny průzračně krystalově srozumitelné rozumné osvědčené..tisíce let ..mám v plánu odejít na věčnost později a třeba se dočkám že v tom exkluzivním klubu popíračů přirozené rozumnosti na cestě ..to je jedno.zbývá  málo znaků

P. Hlosta 17.2.2014 7:14

Re: žaluji..

Je to naprosto nesrozumitelné!  Vy jste nechodil do Základní školy?

M. Vondráček 17.2.2014 9:03

Re: žaluji..

Pokud zpochybňujete něčí vzdělání , dejte si pozor na pravopis :-) :-)

P. Hlosta 17.2.2014 20:44

Re: žaluji..

Vám můj text je nesrozumitelný? Na základce nás naučili celkem slušně psaním komunikovat. Pokud se nepodařilo u někoho dovršit tohle základní a jeho napsaný text byl nesrozumitelný, pak skončil nejvýš ve čtvrté třídě ZŠ a spíš skončil hned po startu ve Zvláštní škole. Jsou lidé jistě nemocní, případně odlišní a ti se nenaučí to co průměr populace. V tom případě je s podivem, že dotyčný takto postižený je vůbec ochoten v dospělém věku se vepsávat do diskuzí. Nejspíš je to chorobný projev.

Můj text se takového člověka dotknout nemohl, protože chápání ironie rozhodně nemůže být schopen. Vždyť i vy nejste schopen téhož. Vás se to ale kupodivu dotýká. Možná je to též chorobný projev a já se dotýkám citlivého.

Vaše vzdělání je jaké? A je?

P. Khail 17.2.2014 14:39

Re: žaluji..

Když budete číst pozorně jistě si všimnete, že pán píše o své dyzlexii ...

J. Dufka 17.2.2014 19:32

Re: žaluji..

..to se mi libí ..aj lajk displej..:-)