27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Apophis 24.8.2008 20:30

Re: Re: Re: Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

asi tak, sice nejsem hrdej na zdejsi politiku, ale jsem hrdej ze jsem cech a ze ziju v tak nadherny zemi>-, meli by jsme si uvedomit co mame a o co by jsme mohli prijit, nikdy neni tak spatne aby nemohlo byt jeste hur, olympiadu by jsme meli brat jako vyzvu, ukazat svetu ze i malej stat v centru evropy dokaze usporadat pompezni olympijske hry na ktere bude svet vzpominat, meli by jsme ukazat svetu ze na to mame! Proberte se, otevrete oci proboha a hledte dopredu a neohlizejte se zpet! Mozna to zni trochu komunisticky ta posledni veta, ale verte, ze komunista nejsem, jen si uvedomuju, ze minulost je nas nepritel, musime zit budoucnosti. Co bylo, bylo.

Apophis 24.8.2008 20:11

Cesi

mno cesi se nezaprou, porad sou s necim nespokojeny, nastvany, porad jim neco vadi, a vzdy hledaj na vecech to spatny, nikdo nevidi v nicem prinos a to je chyba. nikdo nevidi co nam olympiada muze taky dat jsem jednoznacne PRO!!!

Stanley 23.10.2007 20:46

Re: Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

Děkuji abc za opravu, ono je to velice dávno, co jsem chodil do školy. Problém je však jinde. Lesníci skutečně brali příplatek za prašnost. Oni to už ani nebyly lesy.K nebi trčely jen suché kmeny.Sníh na jaře vypadal jak popeliště.

Frant. Lukeš 23.10.2007 16:34

Naprostý souhlas

      Myslím, že v článku bylo řečeno vše podstatné. Rád bych připojil svůj podpis k nějaké anketě proti pořádání olympúijských her v Praze, ale - pokud vím - zatím nic takového neexistuje a já sám to neumím dát do chodu.

      Navíc není vyloučeno, že propagátoři OH v Praze ani neusilují tak o to, aby se tam OH konaly. Stačilo by jim možná, kdyby ČR byla zařazene mezi uchazeče, protože - pokud jsem pochopil některé zmínky v tisku - by pak bylo nutno provést řadu studií, rozborů, projektů atd. atd. asi za 1 miliardu Kč, z čehož by vyplynulo v důsledku všeobecně známé korupce u nás takových 100 a možná i více milionů Kč na úplatcích a už to by docelo stálo za to.í 

abc 23.10.2007 15:51

Re: Přinese olympiáda v Praze naší vesnici kanalizaci?

Určitě. A nám zase natřou obří silo na pět olympijských barev, aspoň bude hezčí.

abc 23.10.2007 15:50

Profesionalita

Celé proolympijské kampani nelze upřít značnou profesionalitu. Je na ní dobře vidět, jak se naši spin dosctors za ty roky už vyučili. Včetně "výzkumů veřejného mínění", s výsledky tak neuvěřitelně odlišnými od názorů, jež dominují v každé internetové diskusi, po třeba tuto kampaň. Koženého Harvard mohl ještě počítat s námi, nevyškolenými jelimany, ale teď už si mnozí myslíme, jak jsme poučení. Jenže propagandisté OH taky. Bohužel to dělají dost dobře. Teď ještě "rozbít opozici" a získat pro OH některé místní nepražské prominenty, některé hlasy utlumit a pokračovat dobře v médiích...

Milda 23.10.2007 15:48

Opravdu dobrý článek, děkuji.

Olympiáda ve městě, které od listopadu 1989 nedokázalo opravit fasádu Národního muzea, rozstřílenou v srpnu 68 a dálniční obchvat staví systémem 1 km v průměru za 3 roky a 2 miliardy Kč je opravdu šílenství... 

abc 23.10.2007 15:43

Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

Dovolím si skromně poopravit:

"Živoře v mosteckém Krušnohoří, Prahu jsem nikdy nepotřeboval." Pokud tedy tento stav trvá. Jsou to mrchy, ty přechodníky. "Živoříce" platí až pro rodinu, tedy "... nepotřebovali".

Vždycky si říkám, jak nádherný to musel být kraj před onou brutální industrializací. Kdysi jsem slyšel, že prý lesníci - lesníci! - někde na Teplicku dostávali příplatek za prašnost...

Bezocasý Obojživelník 23.10.2007 15:14

Re: Tesat do kamene

Hlavně s navrhovaným řešením hluboce souhlasím.  Ahoj ;-D

Šerlok Homeless 23.10.2007 15:12

Přinese olympiáda v Praze naší vesnici kanalizaci?

8-o

Nobunaga 23.10.2007 15:05

Mít jen trochu rozumu

Máme k řešení více jiných problémů. Olympiáda by znamenala další navrch a podle mě by to byla největší blamáž jaké by se náš stát mohl dopustit. Proč nejdřív neinvestovat potřebné miliardy do infrastruktury Prahy a dalších českých měst?  Nejlepší by bylo hlášení na olypiádě: Americký basketbalový Dream team prohrál kontumačně finále s ČR, protože jeho autobus uvízl na Barrandovském mostě a marné pokusy o jeho vyproštění nevedly k cíli.

zrub 23.10.2007 14:52

Re: je to tak

George zaduněl prázdnotou, jako každý sud, který v taakovémto prázdném stavu nejvíce duní.

Bláňa 23.10.2007 14:47

proč nebýt v Bémově olympijském týmu

R^Výborný článek, nelze než souhlasit!

Jan Daniel 23.10.2007 12:56

Re: Re: milí mimopražští

Milý pane, máte poněkud dětinské představy o životě. V reálném životě nevystupují žádné Prahy, Ostravy či Brna. V reálném životě jednají konkrétní lidé. Konkrétní lidé vydělají na olympiádě a konkrétní lidé to zaplatí. Olympiádu zaplatí lidé s vysokými příjmy a vysokými daněmi, kterých je mimochodem v Praze největší koncentrace. Naopak socka žijící z dávek na ni nedá ani korunu, ať už je z Ostravy, Prahy či odkudkoliv. Většina Pražáků, které znám já, si to uvědomuje a staví se proti olympiádě. Naopak si dovedu představit, že podnikatel z Ostravy, pokud by ho Bém pustil k lizu a dal mu zakázku, bude vášnivým obhajcem olympiády.  

Ovšem pokud vám to pomáhá, můžete si žít dál ve svém světě antagonismů mezi imaginárními Prahami a Ostravami.

Stanley 23.10.2007 12:36

Re: Re: Re: Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

V tom mi už bránil jednak věk a profesní vazba na chemii. Mohl jsem se také oženit na Slovensku, ale slovenské dívky tehdy rády by do Česka. Mé tehdejší problémy souvisí s olympiádou jen okrajově. Chtěl jsem jen upozornit na devastaci severních Čech, kdysi nádherného a přitažlivého a vyspělého regionu. Po r. 1948 sem přišla sorta lidí z celého Československa a původní obyvatelstvo nestačilo zírat. Samozřejmě to vše souvisí s vyhnáním zejména slušných Němců po válce. To je však na dlouhou diskuzi a to povolanějších aby se touto fenoménu věnovali. Pražák těžko pochopí. Proti slušným lidem z Prahy nevystupuji.>-

Gonzales 23.10.2007 12:25

Já nevím co se divíte - pražská politická reprezentace "to takhle dělá" více jak dvanáct let...

Vždyť zadlužovat příští generace je tak lehké...

Netřeba 23.10.2007 12:21

Re: Re: Re: Napište primátorovi

Vážená, buďte ráda. Teké jste mohla dostat standardní odpověď č. 1.  Takovou tu beze slov.

jony 23.10.2007 12:15

Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

presne vystizne !!RvBem je produkt sveho ucenliveho tatinka Klause (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)RvRvRv!!

cca 23.10.2007 12:14

Re: Re: Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

tak jste se moh vystěhovat v 70´ nebo 80´ nic vám v tom nebránilo

Stanley 23.10.2007 12:02

Re: Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

To mášTino svatou pravdu byli jsme zde obětováni. Ale nebýt bydlících v pohraničí, tak pražští uhlíři, kteří vás leta okrádali, neměli by co nakládat do těch pomačkaných puten a vy by jste vymrzli a byl by klid.

BuBu 23.10.2007 11:47

Re: Re: Psi štěkají . . .

. . . a karavana kráčí dál !

Že HAFe ?!

Tino 23.10.2007 11:46

Re: milí mimopražští

 I jde taky o konflikt s Prahou a zbytkem republiky, ikdyž to v Praze tak nevnímají. Z Ostravy by takový nápad nevzešel, protože by si všichni Ostraváci uvědomovali nedostupnost regionu a slabou infrastrukturu. Věděli by, že pomoc od zbytku republiky nemohou čekat, protože stvořit Ostravsko jako civilizovanou oblast by ostatní část republiky považovala za sobecký požadavek Ostravy. Krásné kopce Beskyd a Jeseníků to z bídy nedostatku hotelů, silnic, služeb nevytrhnou. Ač by se vyřešila obrovská nezaměstnanost v regionu, stouply by platy na republikový průměr, Praha a zbytek republiky by to nepřijal. Bylo by to pro ně příliš drahé!

 Takže je to spor Prahy se zbytkem republiky. Protože to Praha se svými politiky v čele prosazuje. Chová se tak sobecky ke zbytku republiky!!!

O´Hafra 23.10.2007 11:40

Kdyby se ten zdivočelý Bém

raději staral o to, co sliboval ve volební kampani - dopravu, mosty, cyklostezky. Všechny problémy zůstávají, naopak rostou, korupce roste, taxikáři víc okrádají doprava kolabuje, budování okruhu je v nedohlednu, příjezd do Prahy je  podél barikád kamionů a ten pitomec si jezdí do hor a vymýšlí nesmyslnou a ostudnou olympiádu.:-/

Tino 23.10.2007 11:33

Re: Nejsem v Bémově olympijském týmu

 Zato jste dostávali tzv. pohřebné - příplatek v pohraničí. To vám bylo záviděno. Správně měli všichni bydlící v pohraničí vymřít, ale to už minulý režim nestihl. Pokud by se záměr o využívání pohraničí povedl, mohla dnes být jen Praha obklopená pustým pohraničím a ta by si mohla pořádat i třeba Olympiádu aniž by ji zajímaly názory venkovanů.

 Pan Bém si nepovšimnul, že jsou i jiní lidé než Pražané v Česku. On tak ještě zlézt nějaký ten světový vrchol. Z něj není na lidičky dole vidět. Nejvyšší vrcholy, největší monstr akce ať to stojí, co to stojí! Děsí mně pomyšlení té ostudy ve světě, až nedokážeme zdolat monstr akci Olympiády. Pro nikoho ve světě nebudeme omluvitelní chudáci, kteří na to neměli prachy, ale neomluvitelní hlupáci, co neumějí počítat.

Jan Daniel 23.10.2007 11:22

milí mimopražští

Nejde vůbec o konflikt mezi Prahou a zbytkem republiky, jak to tady pár popletených jedinců staví. Jde o konflikt mezi politiky, úředníky a na ně napojenými podnikatelskými skupinami na jedné straně a daňovými poplatníky na druhé straně. Ti první na olympiádě vydělají, ti druzí jim to zaplatí. 

Jan Daniel 23.10.2007 11:16

a co jste čekali

Giving a power and money to government is like giving whisky and car keys to teenage boys. Když je většina lidí ochotná svěřovat státu stále více moci a peněz, nemůže se divit, že politici a úředníci stále více kradou. Pro průměrně inteligentního člověka je to jasné jak facka.

Olympiáda je dnes již taková monstrakce, že si na ní lze nakrást i když se vůbec nekoná. Všem obhájcům olympiády v Praze: založte si akciovou společnost, upište kapitál, uspořádejte si olympiádu a pak se rozdělte o ty bájné "zisky". Nikdo vám v tom nebrání. Ale nestrkejte ruce do cizích kapes!

Stanley 23.10.2007 11:08

Nejsem v Bémově olympijském týmu

Živoříce v mosteckém krušnohoří, jsem Prahu nikdy nepotřeboval. Odsud se vyvážela energie a zpět nepřicházelo nic. Devastace kraje dosáhla ve světě nebývalých rozměrů a má to pokračovat i nadále. Pražští vykukové se stylizovali do role novodobých uhlobaronů a dále drancují, odmyslíme-li si zjizvenou, ale jinak krásnou krajinu. Dnes je region opomíjen turisty v důsledku nezdravého životního prostředí.Když jsme se chtěli v 60tých letech odstěhovat za zdravým ovzduším, tak pokyn z Prahy zakazoval zaměstnat občany z okresu Most s tím, že musíme budovat socialistickou vlast.Výjimkou byly pouze kádrové změny nebo závažné zdravotní problémy, případně stěhování celé rodiny do domku po rodičích. Jaká hrůza a změny v nedohlednu. Když se tehdejší 1.tajemník KV KSČ v Ústí n/L zmínil o špatném životním prostředí v kraji, tak ho vykopli do Prahy a byl zase klid. Jinak pan Bém si vaří svoji polévku a ostatní potřebuje jako stafáž. Již jsem zde psal, že nedokáže ukočírovat ani pražské taxikáře, aby nedělali ostudu nejen Praze. Olympiádu v Praze ano, ale až se staneme standartní civilizovanou zemí bez tunelářů, zlodějů, korupčníků a jiných šíbrů a pokud na to budou finance. Pane Dluhoši,díky za článek.V

Honza 23.10.2007 10:58

Re: národ ?

Aplaus!

Haf 23.10.2007 10:52

Re: Tesat do kamene

R^

Haf 23.10.2007 10:52

Stavební firmy si už připravujou losování

a pražský úředníci na stavebním šijou velký kapsy