10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 23.10.2007 10:46

Re: Bém - Himaláje - Olympiáda - Knihovna - pochod neonacistů

Stačilo by, kdyby společně se starostou Prahy 5 odtáhli do (Y)

dispečer 23.10.2007 10:41

Tesat do kamene

Pane Dluhoši, skvělý článek. Přesně jste vystihl stav věcí a pohnutky všech zainteresovaných.

Pokud by náhodou jeho blahorodí primátor četl tyto řádky, vzkazuji mu: ani já nejsem a nechci být členem Vašeho olympijského týmu.

Brkleš 23.10.2007 9:48

Bém - Himaláje - Olympiáda - Knihovna - pochod neonacistů

Jestliže se bude vyvíjet profil pana Béma jak dosud pokračuje, a měl-li by v budoucnu skončit v křesle leadera ODS, Manitou neochraňuj ODS, ale nás ostatní. Pan Bém má spoustu zájmů, které upřednostňuje před prací pro blaho města, buduje svou image. Ale za jakou cenu? "Líbí" se mi reakce magistrátu i pana Béma, a i židovské komunity na reakci soudu, že zrušil zákaz pochodu neonacistů 10. listopadu židovskou čtvrtí. Že před skutkovou podstatou dal "ze strachu" přednost procesním chybám. A jsme u jádra problému, a to zřejmě široce zažitého problému české populace: šlendrián na šlendrián ( např. jen poslední doba - záměna novorozenců, pozemek pod Knihovnu a nyní pochod neonacistů). V první řadě to "odpovědní" lidé odfláknou, a pak se celý národ diví, kam případy dospěly. Někdy to dopadne tak, že viník se najde, ale odnese to i nevinný - viz třebíčský primář, ale častěji se viník nenajde, zatím to tak je u Knihovny. A u pochodu neonacistů - kdo podal z pražského magistrátu podklady soudu takové a takovým způsobem, že soud to smetl ze stolu? Dovíme se to? Zajímal by nejen mě jeho plat, za který špatně pracuje, a co tam takový úředník ještě dělá? Co s ním pane Béme uděláte? S takovými lidmi chcete dělat Olympiádu? To to dopadne! S nezodpovědnými lidmi to nikam nedotáhnete, a za chvíli budete pro veřejnost neodpovědný i Vy. Vaše vystupování ohledně Knihovny na Nově bylo trapné, byl jste jak kolovrátek. Po roce 89 jsme u mnoha lidí viděli "obracení kabátů". Teď jste se mezo obraceče kabátů zařadil i Vy, a stejně jako ono polistopadoví se k tomu neumíte chlapsky postavit! Nechcete náhodou odjet do Hindukuše, And nebo Antarktidy? Asi by to pro Pražany a Čechy bylo lepší. 

Dana Mentzlová 23.10.2007 9:38

Re: Re: Napište primátorovi

Čekala jsem nějakou standardní odpověď č. 4

honzak 23.10.2007 9:37

Re: Napište primátorovi

a co jste čekala jiného? Že by jeho vysokoprimátorstvo osbně odpovědělo?

Buvol 23.10.2007 9:27

Výborný článek, který podle mého přesně pojmenoval skutečný stav věcí!

Chtějme referendum k pořádání OH !

mou 23.10.2007 9:02

národ ?

Asi by bylo dobré uvědomit si jedno. Český národ momentálně již neexistuje. ( A bůh ví, zda vůbec někdy existoval .)

Dana Mentzlová 23.10.2007 8:46

Napište primátorovi

Vyhazování milionů na billboardovou kampaň mě nadzvedlo ze židle. Zkusila jsem napsat panu Bémovi přes internetové stránky s bombastickým nadpisem "Napište primátorovi".Odpověď přišla následující:

Tito příjemci nebyli zastiženi:

zbynek.boublik@cityofprague.cz dne 18.10.2007 15:01

Nemáte oprávnění odesílat zprávy tomuto příjemci. Obraťte se na správce systému.

< gate2.mag.mepnet.cz #5.7.1 SMTP; 550 5.7.1 Requested action not taken: mailbox not available>

MLOK1 23.10.2007 8:44

Re: Človíčku naivní, copaxe to v Česku někde dělá jinak?

Defenestrace (vyoknění) je osvědčená metoda na (byť pouze DOČASNOU) nápravu věcí veřejných. Je ale dosti drsná. Pro začátek navrhuji shnilá rajčata a pukavce. Teprve, selžou-li tyto "mírnější donucovací prostředky", nechť je přikročeno k razantnějším krokům.

       Panu Bémovi tímto vzkazuji, že se necítím být členem jeho týmu a byl bych šťastný, kdyby už odkráčel do krajin, kde slunce nesvítí a kde pobyt je horší než v pekle, aby se mi už nemohl chystat tahat z MÉ peněženky proti MÉ svobodné vůli peníze na JEHO olym-pyjské libůstky.

Bohata9 23.10.2007 7:26

Re: kdo je Bohata9?

Jsem ročník 39 ,na vojně jsem byl 58-60.Podobné jméno bylo v nějakém seriálu.Bratr si prožil od 19 let tři roky uranu.Už nežije.Byly to akce proti měnové reformě v roce 1953.Vím co píši.Praha byla po 1WW rájem zbohatlíků.Ohromné zisky z 1WW se proměnily v luxusní vily a paláce.Dvě třetiny zbrojní výroby bylo za RU v českých zemícha to muselo přinést nějakých peněz.Když Goering pohrozil v roce 38 bombardováním těch luxusních domečkú tak to pražská vláda raději prodala celou republiku.Taková je Praha pořád stejná a bez ní bychom se velmi úspěšně obešli.

Netřeba 23.10.2007 7:26

Všichni ví, že u nás olympiáda nikdy nebude!

Všichni ti prašivci, počínaje predátorem Bémem a konče tou poslední zaiteresovanou stavební firmičkou na výrobu dvou kilometrů kovotěsu.

Ale proč, proboha PROČ neudělat kolem toho takovou mega-propagační akci, když se u toho tak krásně šustí státními prostředky. Pořádají tiskovky, prasečí žranice, vyplňují cesťáky . . . doplň si každý, nač si vzpomeneš.

Tino 23.10.2007 7:06

Jsem proti konání Olympiády u nás...

..., protože by to skončilo světovou ostudou pro její nepřipravenost.

 Dluhoš ale píše jak Rudé Právo. Jeho argumentace je ujetá, plná závisti a zloby. Podle toho co napsal, by se měl odstěhovat na nějaký pustý ostrov, kde nejsou platby do společného měchu, z kterého se pak vybírá na společnou věc.

 Autor vzpomíná na devadesátá léta jako na časy tunelů. To snad znamená, že zloději u nás už od těch dob mají utrum?! NE! Kradou, kradli a krást budou po všechny časy. Problém je mafiánské propojení zainteresovaných na zlodějně ze společného s úředníky na obcích a úředníky ve státní správě.

 Tenhle problém jde i napříč politickým spektrem. Čisté ruce a křišťálová čistota to už tady bylo jako heslo a skutek utek. Někdo by chtěl nasadit diktaturu(třeba komunistickou), ta ale nic jak známo není schopná řešit co se zlodějny lidí týče. Za komárů se kradlo všeobecně, jen říct na plnou hubu se to nesmělo. A tak nezbývá, než nekonečný boj s mafiánskými strukturami ve státě a volba slušných lidí do politiky.

 Ne kvůli tomu však nemá cenu pořádat OH u nás. Podle mně to nemá cenu dnes rozjíždět, aby neskončilo české konání Olympiády světovou ostudou pro neschopnost zajistit pohodlí turistů, olympoioniků a štábů zajišťující OH. Od časů Hitlera se Olympiáda začala konat v megalomanském duchu a to Česká Republika není schopna zajistit. Nejdříve by se musely OH změnit co do charakteru a pak by teprve byla Česká Olympiáda možná!

billis 23.10.2007 7:04

trefne receno

- asi tak...R^R^R^;-O

miwal 23.10.2007 7:01

Re: je to tak

Marek Dluhoš na obrázku jako blb vůbec nevypadá, ale vaše reakce na jeho článek mi připadá jako vyjádření blba.

honzak 23.10.2007 6:37

Olympiáda v Praze

je totální blbost. Její prosazování smrdí na 100 honů kšeftováním s pozemky a tunelováním státních peněz.

Ví někdo, kolik stojí udržování Sazka Arény ve standby režimu? Kolik dalších epochálních staveb, využitých 10x ročně  by vzniklo?

Trotl 23.10.2007 6:16

Re: Človíčku naivní, copaxe to v Česku někde dělá jinak?

Bohužel máte pravdu. Chce to méně státu a trestní odpovědnost za rozhodování. Když je to velmi draze placená služba. Až nebude placená, jako za první republiky tak nechť, postačí minimální stát.

sKoba 23.10.2007 5:56

Človíčku naivní, copaxe to v Česku někde dělá jinak?

Znáte snad magistrát, kde by nefungovaly zakázky stylem ruka-kapsa-kamarád? Lidi se rozčilují, že je ve státě bordel a korupce, ale státní aparát je ten, který to dělá a udržuje! Ti, kdo berou, se proti těmto praktikám nikdy nepostaví! Snad jedině ona Mackem často navrhovaná defenestrace by s nima mohla kapánek zatřást ..

Jarda 23.10.2007 3:04

kdo je Bohata9?

Tech sest prispevku dole je vse od ni... Odpovida si i sama, protireci si...

Bohata9 23.10.2007 0:34

Re: je to tak

Bohata9 23.10.2007 0:33

Re: je to tak

Milý George z pražských hochštaplerů.Budeš asi velmi závislý na pražském dobrém životě za žádnou práci.

Bohata9 23.10.2007 0:27

Re: Re: Olympiáda za pražské peníze

Hlavním městem ČR navrhuji Zlín a vláda by mola fungovat v Batově domě kde je pojízdná pracovna pana Bati.V té by pracoval premiér vlády .V jednotlivých podlažích ministerstva. Milenky by si najímali všichni úredníci pouze v osobním volnu pokud by nechtěli spát.

Vím o čem mluvím protože můj táta byl u Bati zaměstnán.Tam se dostávaly peníze jen za práci.

george 23.10.2007 0:26

je to tak

Marek Dluhoš na obrázku vypadá jako blb a opravdu je to blb.

Bohata9 23.10.2007 0:19

Re: Olympiáda za pražské peníze

Jako samostatný stát EU by vás zbytek ČR určitě uvítal.Hromady křtěných Vltavou i Dunajem by ztratily zdroje příjmu a to by byla úspora jééééé je.

Bohata9 23.10.2007 0:15

Olympiáda za pražské peníze

Takovou si můžete postavit vy pražští vyssavači státního rozpočtu .Předtím se však oddějte jako samostatný stát v čele s komkapitalistou na kopečku jako králem a pohůnkem na vaší radnici