28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč (ne)má smysl volit Babiše?

Dávno měl padnout. Ale on přežívá a jeho příznivců, zdá se, dokonce přibývá. Český premiér se stává zajímavým evropským úkazem, na jehož definitivní konec si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 12.12.2018 14:52

Re: Babiše nevolila polovina voličů

Doufám, že tyhle počty použijete i když zvítězí pravicový kandidát nebo pravicové strany.

Š. Hašek 12.12.2018 14:55

Re: Babiše nevolila polovina voličů

Marné, marné, marné.

J. Vintr 12.12.2018 16:48

Re: Babiše nevolila polovina voličů

Nebudu říkat, že ho volila polovina národa.

R. Langer 12.12.2018 17:54

Re: Babiše nevolila polovina voličů

Tsk určitě! :-D

A kdo že to vlastně říká? Vy?

R. Langer 12.12.2018 17:52

Re: Babiše nevolila polovina voličů

No to si ale stěžujte u těch, co volit nešli. Obávám se ale, že kdyby volit šli, tak byste byl výsledkem zase hrozně překvapený... :-P

F. Kusák 12.12.2018 14:11

Mě to nijak nepřekvapuje,

protože o jednom českém podnikateli, jakýsi blbeček, jménem Svatopluk, napsal blábol s názvem: "Botostroj". Neschopnost a patologická závist některých lidí je nekonečná. Bylo by celkem jednoduché srovnat Česko za vlád ODS a ČSSD (oposmlouva) a ANO s ČSSD. Úspěšné vládnutí A. Babiše lze doložit i tvrdými daty. Jenže někomu to nelze vysvětlit. Pokud ANO neudělá nějakou hrubou chybu, zůstanu i já jeho voličem. Jak už tu bylo mnohokrát řečeno, z jiných mě jímá hrůza. A ti, kteří nemají rádi Babiše, ať si volí, koho chtějí. Já se za to na ně nezlobím, je to jejich právo. Rozhodně jim nebudu sprostě nadávat.

Š. Hašek 12.12.2018 14:24

Re: Mě to nijak nepřekvapuje,

Máte recht.

Přiznám, že byly doby, kdy jsem nafoukaně "hodnotil" třeba voliče socialistů. Třeba. Taky nakonec proč ne, my "Pražáci máme občas nos nahoru".

Dnes to (až na výjimky) nedělám.

Spíš "kádruji" jednotlivé politiky, abych byl v obraze. To jo. Čmuchám mj. po životopisech. Spíš pak dumám jen proč. Proč je vůbec zajímavé, začínají s tím čtyřletí mudrlanti. Proč někdo z mého okolí volil takhle, třeba "proč myš si zvolila za vyřizovatele svých věcí kunu". Asi takhle.

Š. Hašek 12.12.2018 13:52

Tak děcka, jak by řekla moje žena ve škole.

Měli jsme občanskou pětiminutovku ....... ale teď do práce! Připravte si pera a nikdo neopisuje!!! Ty tam se nedloubej v nose! Rodiče čekají výsledky a jistě si pamatujete výklad o Boženě Němcové ......

Těším se na další politologické propírání přihlouplého počínání si voličů v České republice z hlediska dlouhodobého udržování ............ ale čeho udržování? Sobotkismu??

V. Čermák 12.12.2018 13:39

Snaživý autor, Babiše sice nevolil, ale VÍ,

že Babiše volili rozlobení voliči. No, mně připadá, že dlouhodobě Rozlobení jsou především Babišovi Nevoliči....

Š. Hašek 12.12.2018 14:25

Re: Snaživý autor, Babiše sice nevolil, ale VÍ,

Jo.

J. Jurax 12.12.2018 19:07

No, dovolil bych si říct, že Babiš byl především protestní volba z nespokojenosti s těmi pacholky, co byli před ním.

U Babiše, jenž byl i se svým hnutím něco nového, fungovala naděje, že by konečně on mohl být tím Spasitelem s velkým S, co nám zajistí ráj a blahobyt nebo že aspoň nebude takový pacholek jako ti před ním. A přinejhorším že nebude horší než ti před ním ...

Jak to dopadlo každý jistě posoudí sám. Leč jak patrno, k obecné shodě zjevně nedojde.

J. Schwarz 12.12.2018 13:04

Tohle je

pitomost. Jak "závistivý" potřebuje jeden být, aby ho nadtvedla vyčůranost socanů, když obsadí státní správu svými lidmi a pak si schválí zákon o jejich nevyhoditelnosti? Ani v případě oněch "nepotrestatelných kapitánů průmyslu" nejde o potřebu trestu - oni v právním smyslu slova nic nespáchali. Ale naštve, že ti, co přivedli ke krachu obrovské firmy se kvůli snaze státu o jejich záchranu ještě napakují!!! A to jen díky obdivovanému "právnímu státu" a pozitivistickému výkladu zákonů! Protože když stát zasáhl a banku / pojišťovnu, automobilku / zachránil, natáhli manažeři přesně v duchu svých manažerských smluv ruku a žádali své smluvní bonusy, opce atp...Přitom kdokoli jiný, má - li manko musí ztrátu do koruny zaplatit a ještě se po něm budou vozit "zástupcové státu". Téhož státu, který neumětely ve velkém ještě odmění. A politici "tradičních stran" jen melou jako kolovrátek že jinak nelze nebo naopak že je třeba "kapitalismus svrhnout " a všechny prostředky svěřit do péče "přátel Lidu", umělcům, hercům a jiným dobroserům...

V. Klepetko 12.12.2018 13:01

U Babiše funguje něco jako "zpětná vazba",

pokud jde o voliče. Myslím si to jako řadový volič ANO. Vidím v tom asi tak 25% jeho úspěchu! Dalších 25% bych přičetl na vrub tomu, že je viditelně velmi pracovitý a efektivní (jako dobře cizojazykově vybavený úředník-státní zaměstnanec). Z 40% je za mě volen kvůli svému programu:

- nezavede euro a nerozpustí národní stát v EU, přitom nezvrátí naši prozápadní, proevropskou, pronaťáckou a proizraelskou orientaci,

- dokáže ve světě efektivně vykomunikovat naše národní zájmy,

- nepřipustí ilegální migraci, nepodpoří promigrační pakty,

- nezvýší přímé daně... Vidím že mi tam chybí 10% - to bude složka úspěchu, daná tvrdošíjným charakterem: Babiš se nedá jen tak něčím rozhodit nebo vytlačit, je rezistentní! Autor uvádí ještě nějaké další důvody, proč je ten Babiš údajně volen, ty jsou ale z mého pohledu ve srovnání s výše uvedeným naprosto marginální! Tož tak:-)

L. Kubeš 12.12.2018 13:35

Re: U Babiše funguje něco jako "zpětná vazba",

Souhlas s panem Klepetkem. Nebo chcete jako premiéra piráta Bartoše a nebo akademického kecálka Fialu? Jedna představa horší než druhá.

V. Čermák 12.12.2018 13:44

Re: U Babiše funguje něco jako "zpětná vazba",

Je to tak, není tady Nikdo a jak se jeho opozice profiluje do bezprogramové nenávisti, Piráti dokonce do role Bonzáků, ani tady dlouho nikdo Nebude....

J. Vintr 12.12.2018 14:30

Re: U Babiše funguje něco jako "zpětná vazba",

Něco jako Vovka Putin v českém (pardon slovenském) provedení...

V. Klepetko 12.12.2018 17:50

Re: U Babiše funguje něco jako "zpětná vazba",

Každý z nich zapadá do naprosto odlišného systému... A taky pochybuji že by byl Putin schopen vybudovat tak nádherný, nadčasový architektonický skvost, jakým je Čapí Hnízdo - a ještě kolem něj rozvířit tak efektivní reklamu :-)))))

R. Langer 12.12.2018 20:42

Re: U Babiše funguje něco jako "zpětná vazba",

Ano, taková blbost by ho fakt nenapadla.

L. Písařík 12.12.2018 11:59

ZKUSTE

si představit na místě premiéra takového Bendu a na místě prezidenta Drahoše? Uááááááááááááááááááááááááá.

Š. Hašek 12.12.2018 13:36

Re: ZKUSTE

Pane Písaříku, upozorněte mě včas, až zas takhle Vás něco napadne.

Mě by z toho kleplo. Už jen ta Vaše představa! Jdu si dát frťana.

Ale já mám taky i jiné kombinace, raději ne ........ !

J. Kanioková 12.12.2018 17:37

já chciíí taky frťana :)))

R. Langer 12.12.2018 20:43

Re: ZKUSTE

Předložte!

J. Lepka 12.12.2018 11:58

Tak on hlavně Babiš rezonančně brknul na strunku

tradiční české závisti. Setkal jsem se s tím několikrát: Jak může ten hokynář chtít za rohlík 1,80, když v supermarketu v jen 12km vzdáleném městečku ho mají za 1,5O? DTTO mléko, jogurt salám. Samozřejmě nikdo se nepohorší nad tím, že ze svého podniku platí daně, ale vadí jim, že si na ten podnik pořídí auto a ještě lepší než mají ve vsi všichni ostatní.

Již párkrát jsem tu prezentoval rozhořčení pána v hospodě, že nedostal účtenku, kterou chtěl do lotynky a ignoroval vysvětlení obsluhy, že tam není internet a účtenky majitel každý večer vozí do města a posílá odtamtud. Navíc se rozčiloval, že ve vsi zavřela druhá hospoda i krám a on si musí pro ty rohlíky k snídani jezdit sám. Když jsem se ho zeptal, koho volil a proč, co myslíte, že odpověděl ?

V. Čermák 12.12.2018 13:29

Re: Tak on hlavně Babiš rezonančně brknul na strunku

Babiš, že brnknul na strunku závisti? Tak to sotva. Normální voliči mu jeho miliardy nezávidí, neboť vidí, že je velice schopný a miliardy si vydělal vlastními silami a schopnostmi a né nějakou restitucí. Na strunku závisti naopak brnkají usilovně jeho nepřátelé, kolik že on bere dotací ( stejně jako všichni ostatní), kolik, že zbohatl ( jako každy, kdo umí, a to vědí všichni), takže brnkají, brnkají, ale normální Češi na to neslyší. A to rozhořčení pána v hospodě je slabým odvárkem Vašeho rozhořčení Tady....

Š. Hašek 12.12.2018 13:40

Re: Tak on hlavně Babiš rezonančně brknul na strunku

Asi tak.

Babišovi to nezávidím, taky jsem chodil do práce/služby. A svým šéfům jsem vlastně ani moc nenadával a vůbec jim nezáviděl.

A domnívám se, že politici závidí Babišovi něco jiného než prachy. A hodně! Fest!

J. Lepka 12.12.2018 20:01

Re: Tak on hlavně Babiš rezonančně brknul na strunku

Asi tak : oba si zasloužíte i šlehačku na koblížek.

J. Vintr 12.12.2018 14:37

Re: Tak on hlavně Babiš rezonančně brknul na strunku

Normální voliči Babiše zřejmě vůbec nemají představu, co to ta miliarda je. Zato si dobře dovedou představit těch pár tisícovek, o které má víc jejich soused.

F. Houžňák 12.12.2018 11:50

No, možná. Hlavně ovšem -

Babiš je zjevně schopný člověk, který místo keců produkuje činy. Ne že by se všecko povedlo, eventuelně líbilo, ale to je normální. A tím, že se postavil - aspoň prozatím - proti muslimácké invazi řízené EU a podporované jejími českými řiťolezci, se projevil i jako člověk schopný a ochotný hájit naše zájmy. A takových je pomálu, a jestli před čtyřiceti lety měl něco s StB - stejně jako všichi zaměstnanci zahraničního obchodu a většina profesionálních "disidentů" - je mi srdečně jedno. Taky se ještě nikdy nepřihlásil ani jeden člověk, kterého Babiš za bolševika udal či jinak, z titulu svého údajného přisluhovačství StB, poškodil. Tak co.

V. Kain 12.12.2018 12:58

Re: No, možná. Hlavně ovšem -

On si je moc dobře vědom jak by to dopadlo kdyby podepsal Marákéš.Jeho preference by letěly dolů jako sáňky ze svahu.Takže nic jiného než kalkulace.Ale vyhráno nemáme pokud si někdo myslí opak.Tlak na nás bude vyvíjen ještě s větší intenzitou.

V. Čermák 12.12.2018 13:34

Re: No, možná. Hlavně ovšem -

Kalkulace? Ale to je v pořádku, že se Babiš zajímá o názory nejen svých voličů, ale i ostatních normálních lidí a podle toho se řídí, nemyslíte? Měl by snad Marakéš podepsat jen proto, aby Vám udělal radost, pane směšný?