1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč máme hrát v Evropě roli statistů?

Promýšlení možných důsledků eventuálního odchodu Řecka z eurozóny dává stále více za pravdu těm, kteří od začátku tvrdí, že osud eura se nás bytostně týká, a že proto není dobrou strategií držet se stranou hlavního evropského dění. Celá Evropská unie se pod tlakem krizových událostí zásadně proměňuje a je chybou si myslet, že změnám bude vystavena pouze měnová unie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 4.11.2011 9:41

Re: To je prostě strašné

Na článcích pana Streita není nic "pravdivého", ani "reálného".

Jen sprosté hovado může psát články s titulky jako "Dekorovaný Havel bude škodit, dokud bude dýchat", nebo "Největší čecháček, co nás nasměřoval do sra*ek".

K. Janyška 4.11.2011 9:25

Rouček, pssssst... Dzp.

T. Kočí 4.11.2011 9:21

Re: Pane rouček,

A vezměte s sebou Sobotku,Dratha,Falbra,Paroubka,..........................

J. Urban 4.11.2011 9:20

Re: To je prostě strašné

No strašné jsou - ve své pravdivosti a reálnosti.

S. Netzer 4.11.2011 9:17

Ano

to vlastenčení patří do babiččiny krabičky.

S. Netzer 4.11.2011 9:10

Re: To je prostě strašné

Strašné jsou Vaše hloupé články.

M. Zima 4.11.2011 9:02

Oni ti Češi nejsou tak úplně sami,

ten socialismus se podepsal i na takových východních Germánech. Proto jim ti ze Západu podstrkují výrok : "Teď, když mám barevnou televizi, západní auto a začal jste stavět barák, může se Erik (míněn Honecker) klidně vrátit". Oni by chtěli žít jako na Západě, ale pracovat, jako tenkrát na Východě.  Ostatně, nadávají stejně inteligentně na poměry, jako Češi.

J. Hejna 4.11.2011 9:01

Pane rouček,

děte už do pr -opadliště dějin.

M. Zima 4.11.2011 8:57

Pořádně jste si to zamíchal,

kdyby Češi nebyli statisté a to ještě hloupě ukecaní, předložili by návrhy alternativ. Ale to charakteristické pro Čechy je právě to, že alternativy nemají, ale dělají chytré ve smyslu "Já neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde".

A v takové tlupě se potom prosazují kreatury typu Zahradil, nebo tak drzé figury, jako agent Goldman Sachse Dlouhý.  

Neměl byste tolik věřit českým mediím, podle ČT se Euro zhroutilo už nejméně před týdnem a to hned několikrát. To, co tam nabízejí je socialistický antievropský kanál v pravém slova smyslu. Když tomu Češi věří, a když je EU tak hrozná, proč nevystoupí a neukáží, co umí.

D. Streit 4.11.2011 8:53

To je prostě strašné

A to jsem - protože autora znám - přečetl jen nadpis a poslední odstavec. Co se proboha musí stát, aby ti eurofilové prohlédli...

http://streit.blog.idnes.cz/c/225192/Trh-dle-Francie-demokracie-dle-Nemecka-okupace-dle-EU.html

S. Vaněček Šauerová 4.11.2011 8:52

Tak, tak, pane Zimo. A kdo chce kam, pomocme mu tam.

Koneckonců, Češi a Moravané, jakkoliv jde o jistou paušalizaci, mají žaludek na západě, ale srdce na východě. Je to v nich jak v příslovečné koze ... :-)

J. Schwarz 4.11.2011 8:39

Re: Roli statistů

Statisto, pane Zimo, statistou není člověk který odmítne účast v komparzu. Statistou /v pejorativním smyslu slova/ je naopak člověk, který se šaškárny zúčastní v marné snaze zalíbit se "vlivným" aniž by měl reálnou šanci promluvit a ovlivnit děj. Právě proto, aby se ČR nedostala do nedůstojné role statisty by bylo lépe nechodit více s pány na led v naivní víře, že vás přijali mezi sebe a tedy nebudete tím Vaškem, co si za ně zlomí nohu. Co je "vyspělého" na pitomcích, co prošustrovali své postavení ve světě a prosperitu, vedou své země k úpadku a přesto se stále cítí povoláni "zachraňovat Planetu" a kdekoho poučovat?

M. Zima 4.11.2011 8:05

Roli statistů

musí hrát Češi v EU proto, že na víc nemají. Krom toho zcela opomíjíte jeden z markantních rysů české povahy, libovat si v posici odstrčeného. Proto jich byla i za Ivana většina docela spokojena. Stačilo sem tam zanadávat na režim, aby člověk ukázal vlastní přehled a spalo se dál, dnes se ztrapňují stejnými výstupy. 

S. Ševeček 4.11.2011 7:33

"českým vládním stranám (se) nedaří zorientovat v současném překotném dění na evropské scéně"

To jako, že čačtí poblitici jsou dezorientovaní které Merkoze včil (pšovansky vtutochvíli) lízt do rici?

J. Urban 4.11.2011 7:27

Re: Raději jsem statistou s Nečasem než Řekem s Paroubkem.

Když Roučkovo soukmenovci skopli vládu ve chvíli předsedání EU, proč to hned nevzali pevně do rukou a "nenapravili"? To se báli (zaplaťpámbu). Oni jsou to vůbec po§erové. I z Roučka kape strach a hrůza, že by mohl přijít o svou prebendu.

J. Urban 4.11.2011 7:23

No, pokud půjde EU (nebo zatím jen euro)

do p... (...ropadliště dějin), měli bychom raději stát v těch prvních řadách?

M. Zikmund 4.11.2011 5:35

V uctivém předklonu a žmoulat čepici -

do takové pozice se od začátku naši vyjednavači nechali vmanipulovat. A v této roli vše odkývajících statistů jsme i nadále. A pan Rouček, který je karierní odkývávač nám bude vysvětlovat, že nemáme být statisty, čímž myslí, že máme vždy všechno odkývat. To je asi tak veškerý  myšlenkový obsah jeho článku.

R. Sedláček 4.11.2011 5:32

To je snůška ptákovin

J. Kulhánek 4.11.2011 3:05

Dobrá sonda do Roučkovy hlavy

Nekoherentní blábol vykazující aparátčikovo naprosté odtržení od reality mi připadá, jako bych četl ty nejmrazivější distopické romány. Tomuhle zástupci myšlenkového proudu, který vždy verbálně podporuje všelijaká antiglobalizační hnutí, viditelně globalizace moci (pochopitelně s účastí jeho velectěnosti) připadá sexy, až mě napadá, jestli má Rouček fungovat jako zástupce ČR směrem k EU, nebo jako píárista Dluhové unie, který má za úkol ten náš malý nehodný a neposlušný protektorátek dokopat k poslušnosti.

Ad "národní hrdost a vlastenectví v masarykovském pojetí nejsou nijak v rozporu s naším zapojením do nadnárodní integrace" - myslel jsem, že jsme už vcelku zaintegrovaní, ale cítím z tohoto fragmentu výčitku, že neplatíme Eurem a zejména že nepodporujeme fiskální integraci. Češi jedni oškliví, vzpurní!

A kdyby se našel nějaký dobrodinec, který by mi vysvětlil smysl prvního a posledního odstavce, budu mu vděčný.

T. Pansky 4.11.2011 1:35

Pan Roucek je kovany socialista. Rika nam tu: "Obcane, ...

... my vas vedeme, tak koukejte drzet krok a na nic se neptejte." Pan Roucek, ani jeho sociaisticti bratri, nam ale nebyl schopen, a ani ted se o to nesnazi, nastinit, kam Evropa kraci. Kde je cil? Je to tam, kam sla Ceskoslovenska sociaisticka republika a dalsi socialisticke utvary? Takze pane Roucku, prosil bych priste neco konkretniho, nejenom socialisticka hesla. top0625top@live.com

T. Blecha 4.11.2011 1:14

Raději jsem statistou s Nečasem než Řekem s Paroubkem.

Umí ČSSD v opozici i něco jiného než jen sabotovat, pomlouvat, osočovat a vyřvávat jak dělá vláda všechno špatně? Za Zemana vydávali aspoň Balíčky.