5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NP 11.1.2008 23:21

Re: Proč debata?

Fotbal je pro lidi zábava. Volbu prezidenta berou mnozí velmi vážně, řekl bych až příliš vážně.  Jak by vypadal druhý mandát V.K. lze odhadnout. Ale profesor Švejnar by měl občanům nastínit své další kroky. Jak si představuje tu kultivaci naší politiky v případě úspěchu i neúspěchu. Na to ale V.K. nepotřebuje. Stačí mu V. Moravec.  

Joska 11.1.2008 23:21

Tak jsem si říkal

při čtení článku, kterej ťulpas bude asi autorem..? A hle P. Žantovský. Ten mne nikdy nezklame, na něj je spoleh, jako za starých bolševických časů, kdy "normalizoval" časopis Melodie. Čest práci soudruhu Žantovský!!!!

Igi 11.1.2008 23:12

Jasne lezteKlausovi jeste vic do zadku..

Sam vite, ze soucasna vlada rozkradani statu klausovcum vyhovuje, staci se podivat, kam se napr. sypou penize sypou z CEZu...

Dale Klaus sam rika, ze minimalne on zije v nejlepsim obdobi nasich dejin...

A evidentne chce dat souperum ci komukoliv co nejmene prilezitosti, aby ho ohrozili a lidi casem meli vic sanci poznat, ze jeho nazory jsou jen komedie pro buliky ...

To je jsou lavni duvody, proc diskutovat nechce..Tak si z lidi nedelejte srandu i vy..Rv

Franta z pastoušky. 11.1.2008 23:07

Re: Nerado se to přiznává, ale je to tak...

Ty jseš Vízku snad největší pablb na světě. Tvoje rodná KSČSSD jasně řekla, že v 70 a 80 letech žádná totalita nebyla. A ty, vole stare, pořád vykřikuješ, že jsi bojoval za svobodu. Tebe rodná strana neměla nahnat do lomu ale v Jáchymově do dolu na uran. Dneska by byl od tebe pokoj.Jestli si myslíš, že někoho dojmeš tím, že jsi s jenou skupinou bolševiků bojoval proti druhé, tak to se pleteš. Škoda jen, že jste se nestačili nechat pověsit navzájem.

Krokus 11.1.2008 23:03

Proč debata?

A proč vlastně vysílat třeba přímé přenosy z fotbalu? Sestavu stejně určuje trenér a ne diváci.Ti dění na hřišti ovlivnit nijak nemohou, tak proč je tím zatěžovat?

AeroKarel 11.1.2008 22:14

Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Ale ano, on se snažil, už v roce 1990, ale bylo to velmi teoretické (a také trochu doleva).

A snažil se i potom, jen chyběl politik, který by tu teorii ve skutek uvedl (naštěstí).

AeroKarel 11.1.2008 22:11

Re: Re: Proc.....?

No on radil, ale naštěstí se toho nikdo nechytl. Radil převážně Veškrnovi.

AeroKarel 11.1.2008 22:10

Re: Re: Proc.....?

Proč ne, ale jen v případě nahrazení někým lepším. To se Švejnar nezdá býti.

AeroKarel 11.1.2008 22:09

Re: Re: Divákům je sugerován dojem, že snad lidi u nás o něčem rozhodují, čiže snad je u nás demokracie.

Ale ovšem, máte pravdu. Jediné na co má president reálný vliv je jmenování členů ÚS a ČNB. S pokračujícím přechodem pravomocí na byrokracii Eu bude důležitost tohoto klesat. Zbývá jmenování premiéra po volbách.

Podstaný rozdíl je, že s Klausem užijeme více srandy, neboť neleze tolik do riti EU a oteplovačům jako Švejnar.

AeroKarel 11.1.2008 22:06

Re: Proc.....?

P. Švejnar je notorický radil, jehož teretické teze by musel prosadit nějaký politik.

P. Klaus nejprve stanovil ekonomickou tezi, potom ji jako politik lépe či hůže uvedl do praxe v politické konkurenci.

P. Švejnar nechť začne s politikou co starosta v nějaké obci, zvolí-li ho tam. Nejsme už v roce 1990, kdy bylo angažmá amatérů nezbytné.

NP 11.1.2008 22:03

Re: Divákům je sugerován dojem, že snad lidi u nás o něčem rozhodují, čiže snad je u nás demokracie.

Chtěl jsem jenom upozornit, že profesor Švejnar ,nebo jeho tým vzbuzují v lidech očekávání, která nelze vzhledem k omezeným  pravomocem prezidenta  naplnit. Kdo četl ústavu, ví že té exekutivy je na Hradě málo.  Jak s tím souvisí ten Jakeš nevím. Myslíte, že ho bude KSČM kandidovat?;-)      

AeroKarel 11.1.2008 22:02

" Jakeš tady téměř mohl zůstat. podle vás."

Co podle něj, ale vám by vyhovoval, že?

AeroKarel 11.1.2008 22:01

Re: Ano, nikdo neudělal pro komunisty tolik jako Václav Klaus.

No alespoň se máte na koho vymluvit .........

mjr. terazky 11.1.2008 21:54

Re: Re: Například falešný a prázdný Topolánek podepsal Klausovu kandidaturu s nadšením a od srdce...

;-D;-D;-D

mjr. terazky 11.1.2008 21:53

Máte úplnopu pravdu. Masaryk mohl taky radit Franzi Josefovi aby vyhrál válku..A pak najednou po válce přišel, s americkou manželkou a dělal chytrýho, že

Zkuste napsat větší kok/kotinu než jste napsal..

mjr. terazky 11.1.2008 21:51

Ano, nikdo neudělal pro komunisty tolik jako Václav Klaus.

Tolik lidí nasral. že radši volí KSČ...

mjr. terazky 11.1.2008 21:50

Divákům je sugerován dojem, že snad lidi u nás o něčem rozhodují, čiže snad je u nás demokracie.

Stojím plně na Vaší straně, v této zemi i nyní  rozhodují stranické sekretariáty, Jakeš tady téměř mohl zůstat. podle vás.

NP 11.1.2008 21:20

Jde o zcela jiný dojem

Divákům není sugerován dojem, že o něčem podstatném rozhodnou. Je jim sugerován dojem, že takto za ně učiní v případě střídání stráží profesor Švejnar. Je to určitě důstojný kandidát. Ale pokud chce do svého boje mermomocí veřejnost zatáhnout, měl by na rovinu říci " Vážení spoluobčané ,hodlám hájit Vaše zájmy jako Váš legitimně zvolený prezident. V případě volebního neúspěchu vstoupím do politiky a budu se snažit realizovat sliby, které jsem Vám v předvolební kampani dal. Rozhodně nezmizím, abych se za pět let vynořil jako volební fangle libovolné partaje."  Potom by ta účast veřejnosti měla nějaký smysl. Pokud chce profesor Švejnar kultivovat naší politickou scénu , mohl by začít třeba takto.   Ale třeba mu chytré hlavy v jeho okolí poradí něco lepšího.   

Ježek 11.1.2008 21:00

Re: Proc.....?

Kotasi, Kotasi vaše uvažování je vskutku excelentní. Vy jste chodil se Švejnarem do školy anebo jste  s ním byl v Americe, že ho tak znáte. Proč ten ekonomický zázrak nepřišel už dřív třeba radit Zemanovi, Špidlovi, Grossovi a nakonec i Paroubkovi. Byl někde v teplíčku zašitej, že ano. Pak ho Zelení vyhrabali a Paroubek si ho přivlastnil. To zní jako pohádka o chytrém Honzovi. A ještě malou poznámku. O tom že Švejnar je ekonomický zázrak jste četl asi na jeho stránkách, no a tak se ani nedivím, ale je třeba si uvědomit, že vlastní chvála velmi moc smrdí.

Pepík 11.1.2008 20:53

Re: VK není pravicový politik

Pane zvolil jste si pro svůj příspěvek velmi příznačné jméno. Totiž politika, který moc inteligencí nevynikal. No a stejný je váš příspěvek, větší hovadinu už nelze ani napsat. Mozek asi zmizel na Mars s Paroubkem, že ???

Sutera 11.1.2008 20:29

Re: postavte klausovi pomník

mozna je muj navrh prilis ambiciozni, ale takove temeno lebu Vaclava Klause melce vystupujici z bronzove desticky by mohlo byt zapusteno do dlazby Vaclavskeho namesti. Primo za chvost kone.

H.K. 11.1.2008 20:26

Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Vasek ukaze sve slabiny, jiz je odbornikem na ekologii a tani ledovcu, a ozonovou diru, proc by nemohl byt i znalcem architektury. Kaplicky se muze usmivat, ma kde stavet. V.K. napsal něco o tání ledovců?  Pokud někdo řekne, že se mu návhovaný  dům nelíbí, tak to snad nemusí být znalec architektury. Zrovna tak, pokud by řekl, že se mu líbí, tak není znalec architektury.

Klaus vsak zpackal vse zasadni, co mohl. Nevím o čem je řeč. To je příliš obecné. Pracuje v politice od rpku 1989. Všechno nemohl udělat dobře, ale ani špatně.

Barry Goldwater 11.1.2008 20:16

VK není pravicový politik

Václav Klaus se zasloužil o rozkvět ČSSD (a KSČM) více než kdokoli jiný, a to tak, že učinil ODS skrze svoji osobu nevolitelnou po několik volebních období, během kterých levice získala zpět svoji moc. Tehdejší většinové pravicové voličstvo raději z velké části nešlo k volbám a umožnilo tak vítězství ukázněných levicových voličů. Jako nikdo dokázal rozbít pravicovou scénu tím, že kvůli jeho osobě mnozí schopní pravicoví lidé buď z ODS odešli nebo tam vůbec nevstoupili. Vzniklo tak několik dalších pravicových stran a pravice zůstala rozdělená. ODS dokázala nad ČSSD zvítězit teprve tehdy, až VK přestal být předsedou. Často si říkám, že pokud by KGB opravdu v prognostickém ústavu připravovalo nějakého agenta s úkolem po převratu zdiskreditovat v ČR demokracii, Západ a rozbít pravicovou scénu v zemi, ten člověk by to nemohl udělat lépe než Václav Klaus.

Zpráva ze včerejška: VK varuje slovenského prezidenta, aby Slovensko nepřecházelo na Euro.

Sutera 11.1.2008 19:51

Re: Re: Re: Re: Zantovsky ty devcatko prodejne

mluvil jsem o americkem presidentovi, jelikoz vztah zemi je dulezitejsi, nezli soucasni presidenti, nejsem obdivovatelem Bushe a pripravy valky v Iraku jsem sledoval v USA a zazival tu rozporuplnou atmosferu. Na rozdil od akce v Jugoslavii, kterou prosazovala Albrightova u Clintona jsem byl velmi rozladen pripravovanou valkou, a take to sdelil mym americkym pratelum, kteri mi nerozumeli a nyni jsou kritiky valky, tak jako vetsina naroda.

Nebyt americke intervence, mohla zacit nova velka valka v Evrope, historie se casto opakuje, balkan je sud strelneho prachu odjakteziva modernich evropskych dejin.

Americane se tak alespon mirne rehabilitovali za svou pomoc  k rozbiti Rakousko-Uherska, jedne z nejvetsich chyb 20. stol v Evrope

Milan 11.1.2008 19:23

Re: Proc.....?

Velmi správný názor. Je třeba již toho namistrovaného Klauze sundat z HRADU.

Sutera 11.1.2008 19:19

Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Architekt Libeskind byl do svych dvaactyriceti profesorem a teoretikem,nepostavil jediny dum, ale nevadi nyni si to vynahrazuje, myslim, ze toho mnoho nepokazi. Chybami se clovek uci to je znama vec, ale ,,cestny profesor,, Klaus se nepouci a nepouci, jesitnost pane je nejhorsi zabranou vlastniho pokroku. Nemyslim, ze by nam mohl Klaus vice o sobe rici, to podstatne jiz udelal a jen skalni priznivci jsou mu bezvyhrady nakloneni. Proc jsou takovi? Jsou takovi jako skalni komousi, nepoucitelni.

Diskuze je nutna, at Vasek ukaze sve slabiny, jiz je odbornikem na ekologii a tani ledovcu, a ozonovou diru, proc by nemohl byt i znalcem architektury. Kaplicky se muze usmivat, ma kde stavet.

Kdo nic nedela, nic nepokazi, Klaus vsak zpackal vse zasadni, co mohl.

Sutera 11.1.2008 19:03

Re: Klaus má náskok 190 let průšvihů, tunelování, lhaní - to se to proti Švejnarovi blbě brání....

190 let kriminalu? ano to souhlasi.

H.K. 11.1.2008 18:59

Re: Například falešný a prázdný Topolánek podepsal Klausovu kandidaturu s nadšením a od srdce...

V.K. napsal v SMS,  že projev Topolánka je falešný a prázdný. Neřekl ani nenapsal, že je Toplánek prázdný a falešný.

H.K. 11.1.2008 18:56

Re: Proc.....?

Co udělal Klaus? Co udělal Švejnar?

H.K. 11.1.2008 18:55

Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Pan profesor ekonomie z Michigenské universty,  neudělal pro řešení věcí veřejných v Československu ani v České republice nic. Je to škoda, mohl uplatnit svoje teoretické znalosti a praktické zkušenosti z USA pro rychlý přechod k tržnímu hospodářství. Nic nedělal, tak je velmi pravděpodobné, že nic nepokazil.

O čem by taková diskuse V.K. s panem Švejnarem, podle Vašeho názoru, měla být?