20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč „Karel“ prohrál

Jistě víte, který Karel. Kníže Karel Schwarzenberg, postava donedávna vcelku oblíbená, přestože "není našinec" a navíc je to feudál a bohatý člověk a vůbec takové jiné různé, co se u nás moc nenosí. Otázka je také, jakéže mu jedovaté huby na internetu daly teprve v posledním týdnu posměšnou přezdívku "Šláfenberk".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 5.2.2013 15:17

Re: Je to otázka manipulovatelnosti

Pokud byste měl pravdu, tak by ten poslední StBácký inzerát v Blesku postrádal jakýkoli smysl.

E. Pavel 5.2.2013 15:36

Re: Je to otázka manipulovatelnosti

Byl nechutný a blbý, leč pochybuji, že by měl na výsledek voleb vliv.

P. Pavlovský 5.2.2013 15:46

Re: Je to otázka manipulovatelnosti

Takže hloupý StBák jenom zbůhdarma vyhodil milion?

E. Pavel 5.2.2013 16:24

Re: Je to otázka manipulovatelnosti

Jeho pohnutky neznám, třeba se chtěl jen vetřít do přízně Zemanovi (a nebo je prostě jenom blbej...). Nebo myslíte, že na základě toho inzerátu řádově desetitisíce voličů bouchli pěstí do stolu a řekli: "Pocem mámo, tak ten Švamcberk, co jsme ho chtěli volit se paktuje s ňákym Posltem! Hoď ty jeho lístky do kamen, dáme tam Zemana!"

Rozdíl mezi oběma kandidáty byl tak velký, že to (dle mého názoru, ta čísla už nikdo přesně nezjistí) výsledek voleb neovlivnilo. Bude-li výsledkem aspoň to, že každý politický inzerát bude muset být jasně označen, kdo jej zadal, jen dobře.

P. Pavlovský 5.2.2013 16:30

Re: Je to otázka manipulovatelnosti

100x nic umořilo osla!

J. Novák 5.2.2013 12:38

Kecy...

Ať mi každý chytrolín odpoví : Kdyby volil parlament, zvolil by lepšího prezidenta ?

Šedovous

J. Kanioková 5.2.2013 12:37

Doktor Macek o malé holčičce, která se rozplakala kvůli Zemanovi

Šílenství proti volbě Miloše Zemana se podle Miroslava Macka dostalo do roviny dokonalého kýče, ve kterém jsou nasazováni dokonce už i nevinní školáci. To však neznamená, že by jakkoliv hájil nově zvoleného prezidenta

Macka velmi zaujal dopis, který do Lidovek poslala paní Olga Krupauerová

„Má sedmiletá dcera se v sobotu večer po zjištění, že naším novým prezidentem bude Miloš Zeman, usedavě rozplakala: „Mami, jak může být lhář naším prezidentem,“ ptalo se prý zoufalé děcko. Maminka ji proto vysvětlovala, že Miloš Zeman vyhrál v demokratických volbách a že je tedy třeba  se s ním na pět let smířit. A jak zareagovala dcera? „Vrhla se k oknům a začala zatahovat všechny závěsy s výkřikem: „Už nikdy nechci vidět ten Zemanův svět!“, cituje z otištěného dopisu Macek a označuje ho za kýč.

Šikana ve školách, když nevolíš Karla  -  http://jdem.cz/x2w97 

E. Pavel 5.2.2013 15:09

Re: Doktor Macek o malé holčičce, která se rozplakala kvůli Zemanovi

No, kdyby tohle děcko znal Zdeněk Jirotka, použil by ho v Saturninovi místo toho rozumbrady, který říkal "bohdá že žízní nezahyneme". :-D

M. Bílý 5.2.2013 12:16

S článkem p. Vlka st. souhlasím. Navíc jsem nevolil, protože hulváti plivající na politiky a zejména na prezidenta zabraňují, aby se slušný a schopný člověk o tuto funci ucházel.

M. Rejman 5.2.2013 11:25

Vlk se nažral...

Pane Vlku, Váš článek mi připomíná  známé "vlk se nažral, koza zůstala celá". Přeju Vám dobré zažití!

V. Novák 5.2.2013 11:19

Dosud nejpřesnější analýza "Karlovy" porážky.

Karlovci by za ni měli být vděčni a studovat a studovat - aby příště neudělali stejné pitomosti. Podle reakcí se zdá, že jim není rady - a tudíž jim nebude ani vzájemné hospodářské pomoci. Jejich věc.

Jen drobnou opravu bych si dovolil - přezdívku "Šláfenberk" znám už neméně dva roky. Takže si ji "zlolajné huby" nevymyslely v posledním týdnu před volbou.

J. Tachovský 5.2.2013 13:00

Re: Dosud nejpřesnější analýza "Karlovy" porážky.

Priste bude Karlovi 80. Myslite, ze bude kandidovat ?

S. Netzer 5.2.2013 13:16

Re: Dosud nejpřesnější analýza "Karlovy" porážky.

Víte, jak je starý Shimon Peres?

V. Novák 5.2.2013 14:29

Oni si najdou někoho jiného, koho bude třeba plebsu vnutit.

O to nemám strach...

M. Lečíková 5.2.2013 11:13

Proč ???

Překvapuje mně, že nikde nevidím důvod, který je podle mně ten hlavní: druhá televizní debata a naprosto neschopný pan Moravec. Monolog vedl pan Zeman, v čemž mu nebylo vůbec bráněno, nešlo ani o diskuzi, natož o odpovídání na otázky. Tak proto.

J. Ištok 5.2.2013 11:02

tak,

až sa po čase, až upadnú vášne a hormóny sa ukľudnia, teda až sa po čase bude robiť analýza výsledkov týchto volieb, dôvody, ktoré uviedol autor predmetného článku tam budú medzi prvými s najväčšou váhou.

Ten pán autor má totiž pravdu.

J. Urban 5.2.2013 9:06

Ježišmarjá, tak voni za ten elend

tady můžou zelení!! To autor myslí těch 5 burizonovskejcb zoufalců, co kdysi seděli chvíli ve sněmovně? To měli takovou ukrutnou sílu, že tu dodnes po nich tráva neroste? To je jejich vina, že Romanův čez má zisk 100 mlrd. ročně? Je jejich vina, že dálnice na Ostravu se propadá? Je to jejich vina, že se nám zvedla DPH? Je jejich vinou, že lidi v Evropě málo kupují auta? Bože, to je zase ejakulát.

A. Fritscher 5.2.2013 9:42

Re: Ježišmarjá, tak voni za ten elend

pane urbane jeden zelenej "blbec" dokáže protestem zdržet výstavbu dálnice na půl roku, a pak příjde další zelenej a dá protest proti něčemu jinýmu, a dál a dál .............co je na tom k nepochopení, a nebo máte pocit, že Solární či větrnou energii tlačí ti co by ji jinak prodávali za TRŽNÍ ceny ............buď jste manipulátor, nebo naiva ........ :o))

V. Kusý 5.2.2013 9:58

Re: Ježišmarjá, tak voni za ten elend

Oni zelení sami by za ten schweinerei se "zelenou elektřinou" nemohli, kdyby jim poslanci a úředníci nešli na ruku.Co se týká silnic a dálnic, máte plnou pravdu.Všichni ti mrtví z neexistující dálnice mezi Lovosicemi a Teplicemi jdou na jejich triko.Ale montovny? Na Mostecku se měla budovat továrna na litá kola, která je teď u Pardubic.Přes nezaměstnanost ji obyvatelé u Mostu nechtěli.Asi bylo nebezpečí, že by museli pracovat a ne brát dávka.Takže ono to je všechno své specifické příčiny.

V. Novák 5.2.2013 11:22

Poslanci a úředníci (a FV baroni) s chutí podpořili cosi,

v čem viděli perfektní tunel - a co jim Zelení Khmérové předložili na stříbrném tácku.

Ta nádhera odklánění a přisátí se na státní cecík, když ještě ke všemu "sloužíte dobré věci"!

J. Tachovský 5.2.2013 13:02

Re: Ježišmarjá, tak voni za ten elend

Hlavne zisk CEZU neni zadna vina, ale uspech. Kupodivu firmy pracuji pro zisk.

J. Vyhnalík 5.2.2013 15:22

Re: Ježišmarjá, tak voni za ten elend

Podporu OZE do EU agendy protlačila evropská sociální demokracie a zelení. U nás tyto dohody protlačil křišťálově čistý Standa, který to s námi myslel tak upřímně. Prováděcí zákon pak odhlasoval parlament, když proti hlasovala pouze ODS. Martin Roman je "manažer", kterého do čela ČEZ protlačila vláda ČSSD a pro ČEZ byly zákony o křížových dotacích "zelených" OZE fakticky výhodné. Jednak si i ČEZ postavil své dotované větrné a solární farmy, ale hlavně systém přinesl méně průhlednou tvorbu cen a posílil monopolní postavení ČEZu. Tím, že povinně vykupuje elektřinu z OZE za garantované ceny, má zároveň zajištěnu ochranu před konkurencí.

Jinak zisk ČEZu není nic špatného, většina toho zisku jde do státního rozpočtu, protože stát drží v ČEZu většinu.

P. Vaňura 5.2.2013 16:06

Pane Urban žvaníte, a to tak že hodně

Daleko největší rána procelou naši ekonomiku je zákon 180/2005Sb o podpoře OZE (jen letos ztráta minimálně 45 MILIARD), který napsal Bursík, ale schválen byl levičáky a eurohujery, včetně Schwarzenberga a Kalouska, proti hlasům ODS.

Zelení samozřejmě můžou za to, že se stavba dálničního obchvatu Plzně protáhla o 10 let, že už 10 let zdržují dostavbu D-8, blokují výstavbu průmyslových závodu všude možně, čímž odrazují cozí firmy od investic v Česku, způsobili kůrovcovou kalamitu na Šumavě atd.

Zisky ČEZu jsou dány prodejem vyrobené elektřiny přes mezinárodní burzu, což je důsledek eurohujerství vlády ČSSD a zelených nesmyslů v okolních zemích. Francie elektřinu přes burzu neprodává a díky 75% elektřiny z jádra ji má o třetinu levnější, než okolní země.

J. Urban 5.2.2013 16:27

Re: Pane Urban žvaníte, a to tak že hodně

Píšete nesmysly. Záměrně matete pojmy, ostatně Vlk taky. Jsou Zelení - tedy Strana zelených. Pak jsou různé aktivistické skupiny, někdy právem nazývané ekoteroristi. Ovšem konkretně v obchvatu Plzně neměli prsty ani ti ani ti, račte si obstarat informace :-))) Kdo má profit z OZE, asi se postaral o jejich schválení, možná i Zelení. V zásadě to jinde funguje - jenže jinak. U nás se to ale udělalo zase typicky "po česku" - tedy jako státem legalizovaná zlodějna. Kdo tam má jaký podíl viny, neumím posoudit - ale vzpomínám si třeba na jméno Moldan - ODS.

P. Vaňura 5.2.2013 22:39

Klidně přiznám, že rozlišovat mezi různým sortami

zelených je (skoro) pod mou rozlišovací schopnost. Zákon 180/2005Sb napsal Bursík, pozdější předseda strany zelených, kromě toho tam měl Kuchtovou a spol., placené otevřeně z Rakouska.

O tom, jak zelení úspěšně sabotovali obchvat Plzně jsem se svého času dočetl v Respektu, velice se tím chlubili, jmenovalo se to "Tady dálnice vést nebude," Ten článek mám schovaný, oni tam totiž navíc psali, že zatížení centra Plzně tranzitní dopravou je bezvýznamné, správně jsem předpokládal, že se k těmto slovům nebudou později chtít hlásit.

Moldana samozřejmě znám, on přemluvil skoro polovinu senátorů ODS aby zákon 180/2005 Sb podpořili, ve Sněmovně nebyl pro NIKDO z ODS. Moldan už není v ODS ani v Senátu, naposledy kandidoval za TOP 09, byl ale kandidátem ODS těsně poražen.

J. Forman 5.2.2013 8:34

Jsem zklamán

A kde jste dneska nechal nebezpečí, číhající v Německu, Rakousku, kde ohajoa odsunu, kde kolektivní sudetoněmecká vina, kde pochopení pro poválečné excesy Čechů? Chybí tmu ta pravá šťáva.

S. Netzer 5.2.2013 8:52

A co je tohle?

"... Oni se hlavně bojí - ... - prostě německého nacionalismu a německého násilí. A stále mají pocit, že jim hrozí z Německa nebezpečí národní likvidace."

V tomto úžasném výroku nemluví autor za "ně", nýbrž za sebe. Tak blbá totiž polovina české populace nemůže být.

L. Šarina 5.2.2013 9:33

Re: A co je tohle?

Češi se bojí všeho a hlavně hlavně sebe.

J. Fohler 5.2.2013 9:52

Re: A co je tohle?

Není to polovina,ale cca 70%...

A. Sedláčková 5.2.2013 16:09

Re: A co je tohle?

Paní Netzerová, to snad nemyslíte vážně. Pan Vlk jen zmínil to, co máme v podvědomí díky historické zkušenosti s velkým, silným a agresivním sousedem. Ostatně německé plány na naši likvidaci nejsou tak staré. Myslím, že je rozumné, že tyto věci v dnešní době běžně nevytahujeme, ale, jak říkala moje babička, podvědomí je sviňa. A nechoďte na mne proboha s husity.