7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč je oslabený Babiš nebezpečnější

Když před časem Andrej Babiš prohlásil, že nejspíš v prezidentské volbě za dva roky podpoří Miloše Zemana a nepostaví protikandidáta, nebylo to nijak překvapivé sdělení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Urbanec 28.4.2016 23:07

Jímá mě hrůza

z toho, kam to všechno vede. Nechápu jak je možné, že mají pan Babiš se svým ochráncem, panem Zemanem (neříkám mu prezident) takovou podporu (je otázkou, nakolik jsou průzkumy nezmanipulované). Nechápu, jak může někdo, kdo ke svému bohatství přišel velmi zvláštním způsobem (viz kauza Unipetrol atd.), kdo byl za minulého režimu evidentně protěžovaným člověkem, kdo permanentně manipuluje s lidmi a veřejně lže a kdo ani nezastírá svůj přímý střet zájmů, ministrem financí s ambicemi stát se premiérem. Někdo, kdo ve svých předvolebních proslovech sliboval narovnání a vyčištění, a přitom je nyní ukázkovým příkladem pletichaření a klientelismu je pro tento stát a hlavně pro nás občany pohromou.

Panu Babišovi bych nezazlíval to, jak "občůral" dotační pravidla u Čapího hnízda. To koneckonců udělala řada jiných. Vadí mi to, že všichni ostatní, kteří to udělali jsou pro něj zločinci, ale on ne.

Dál mě úplně mrazí z toho, když tvrdí, že stát lze řídit jako firmu. To je úplně zvrácené. A občané jsou jeho zaměstnanci? Pokud ano, tak je propustí, až se mu nebudou líbit? A nebo je dá zavřít? Cílem firmy je tvorba zisku pro majitele. Koho myslí majitelem. Občany? To asi sotva. A aby měl podporu, tak jde podplácet na hrad. Ne penězi. Ale podlézáním a pochlebováním. Ve firmě, která se mi nelíbí můžu dát výpověď a jít jinam. Bohužel s opuštěním státu to tak jednoduché není.

Bohužel, jaké jsou alternativy? Na jedné straně tábor sluníčkářů, kteří žijí mimo realitu a na straně druhé tábor "všechno" - fobů, kteří milují jen permanentní nadávání. Mezitím je bezzubá ODS a ČSSD, která se topí ve svých problémech. A v tom všem se potácí většina občanů, z nichž ti inteligentnější neví co zvolit a proto raději ani nevolí a ti jednodušší prostě hodí lístek tomu, kdo jim kolem úst namaže víc medu.

Takže se ptám, kam to povede?