6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč je masa moudřejší než elity

Obyčejní lidé věci nerozumějí. To je nepřiznaný důvod, proč elity všude v Evropě odpírají lidem právo spolurozhodovat – jen aby nepřišly o svůj mocenský monopol. Jejich tvrzení je ale mylné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hanus 6.6.2016 7:46

Excelentní článek

Jaká asi bude další zákonitost? Revoluce, válka.

L. Písařík 6.6.2016 7:45

Re: Tak mě ovšem vysvětlete,

Jestliže máte na výběr jedno ze dvou špatných řešení, určitě zvolíte to méně špatné. Osobně si myslím, že současný prezident přes určitou svéráznost je tím, koho se bojí vládnoucí strany pro jeho otevřenou kritiku jejich rozhodnutí. Kdyby se podařilo sjednotit zahraniční politiku vlády i prezidenta, bylo by to ideální. Bohužel. Kdo jsi bez chyby, hledej kámen.

O. Istvanfy 6.6.2016 7:33

Re: Mediokracie

Príklad: Chcete zakázať Hašlerky. Navrhnete zákaz informovať o úmrtiach spôsobených Hašlerkami a médiá už urobia špinavú prácu za Vás. Ale Vy asi Hašlerky nemusíte.

B. Volarik 6.6.2016 7:25

Re: Tak mě ovšem vysvětlete,

jak je možné, že většina voličů zvolila v USA Hussejnoviče...dvakrát?!

E. Vašátko 6.6.2016 7:01

Tak mě ovšem vysvětlete,

jak je možné, že většina voličů zvolila Zemana? Je to selhání nebo si myslíte, že volila správně?

A. Richtr 6.6.2016 5:02

Skvele... budu se tesit na dalsi. Z celeho clanku je jasne poselstvi toho, ze pri rozhodovani mas se extremy navzajem vylouci a z celkoveho prumeru vyjde dobre a zdrave reseni s cimz se i ja ztotoznuji, protoze rozhodnuti tzv. Elit jelit je odtrzene od reality a je stejne ucelne jak rozhodnuti cloveka, ktery zije v labirintu zrcadel a jen stokrat opakovany svuj obraz poklada za ten pravy a nedochazi mu, ze jen zrnko pisku sirokeho sveta.

. Bohuzel jeho rozhodnuti jsou casto fatalni.

P. Scheck 6.6.2016 4:25

Snažím se to říct jinak, ale nejde to

prostě, pane Robejšku, nemohu uvěřit, že při vaší erudici můžete bezelstně vykládat takové lži. Tedy omlouvám se, jednu malou trošku překroucenou "lžičku", potom řeknete skoro pravdu, potom naprosto lžete, přidáte malou "lžičku", aby potvrdila to předchozí atd. Na to, abyste nám vysvětlil vaši pravdu, by vám mělo stačit mnohem méně vět. Obávám se, že to vy nedokážete, protože z praxe vím, že lháři potřebují vždy velký dlouhý ohýbací prostor. Inu jak říká W.Shakespeare: "Krátkost je duší vtipu".

V. Běhal 6.6.2016 1:52

Mediokracie

Problém je, že nežijeme v demokracii, ale v mediokracii. Jednotlivci nebo malé skupiny vlastní media a silně ovlivňují rozhodování většiny. Příklady vidíme kolem sebe. Někdy se jim nepovede zblbnout lidi, na př. při volbě prezidenta u nás, jindy jsou úspěšní. V Západní Evropě nemůžeme mluvit o demokracii, když vládnoucí politici mohou zakázat informovat o kriminálních činech , do Evropy přišlých, muslimech.