27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč Fischer?

Ta otázka mě pronásleduje už od doby jeho vlády/nevlády ve Strakově akademii. Čím si lidi tak získal a proč ho chtějí nechat sedět na Hradčanech? Já si tuhle jeho popularitu nedokážu nijak zdůvodnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 11.1.2012 10:06

Děs

Protože byl nejméně nápadný, byl komunista a to zdůvodnil nutností „profesního růstu“, což náš občan nepochopitelně bere jako omluvu a upřímnost, ač je to největší morální pochybení, neřku-li svi.ňárna.

S. Trkola 11.1.2012 11:33

Re: Děs

Pro karieru udělám všechno ,včera i dnes i zítra ,to jsme na to tak zle,že by se nenašel nikdo,kdo není umazaný ,? Proč to musí být jenom politik?? Problém je že  kdo je seriozní tak mezi tuto sebranku nepujde !!

V. Němec 11.1.2012 8:51

Právě pro ty sliby

Někteří holt mají rádi sliby a již si ani nevšimnou že to byly chyby a Fišer jako zkušený karierista zná jak na to vždyť i jeho členství té lži straně bylo v jen z vypočítavosti což blahosklonně přešel tím že na to není hrdý ale nijak nebylo vidět že by toho opravdu litoval . Také by mi bylo špatné kdyby se stal prezidentem nějaký bývalí

M. Bezouška 11.1.2012 8:49

dost přesné

jen tomu chybí jasné explicitní vyjádření jediné podstatné otázky (i když  je  tam ovšem  plně obsažena mezi řádky). Ona základní otázka nezní "proč by někdo neměl nebo nemohl být prezidentem" nýbrž "proč by právě on měl být prezidentem". Já tedy u většiny dosud uváděných  hypotetických kandidátů žádný takový důvod nevidím. Můžeme mít, pochopitelně, pro několik následujících let v čele státu tvora šedého, nevýrazného, jakoby vytaženého z roztoku odbarvovače, případně nějakou novináři a PR agenturami stvořenou chiméru, o které nikdo neví, co je vlastně zač. Je to ale, s ohledem na současné i budoucí dění (nejen) v EU, docela riskantní. Ovšem, kdo chce kam ...

F. Eliáš 11.1.2012 8:12

Výstižně napsané

A stručně. My Češi jsme národ trochu hloupých a hlavně důvěřivých lidí. Fischera vytvořili novináři, podobně jako Švejnara. Myslím, že nejsme schopni vybrat sami vhodného prezidenta. Kdyby byl losován ze všech voličů, rozhodně by vylosovaný nebyl horší než Fischer

A. Bocek 11.1.2012 9:35

Re: Výstižně napsané

Komunisté Fischera , socialisté Švejnara , modří Němcovou , lidovci Pitharta , topáci Knížete, intelektuálové Robejška ale národ si vybere Karla Gota !

F. Matousek 11.1.2012 12:22

Re: Výstižně napsané

byl by padlej na hlavu, kdyby to vzal.

Ale poté, co se jeste nevzdal  zpívání, zdá se, ze na hlavu trochu padlej je.

K. Řežábek 11.1.2012 7:04

Dobrý článek

Dobrý článek, všechna čest autorovi a tomu, kdo ho na jeho blogu objevil ( nejspíše J. Wagner?).

Kdo nic nedělá, jen ten nic nezkazí - a paradoxne je pak nejoblíbenější. Ale na prezidenta se nehodí. Autor to napsal stručně a jasně.

J. Kilian 11.1.2012 7:41

Re: Dobrý článek

plný souhlas. A také souhlas s větou autora

"já už z principu nechci nikoho, kdo byl v KSČ na polistopadovém postu presidenta naší republiky"

J. Tezner 11.1.2012 6:07

Dojem

U hodně lidí, zvláště těch co sledují dění jen skrze hlavní zpravodajství v televizi je oblíben, protože vytváří docela slušný dojem. Dá se poslouchat, nespojujete si ho s žádnou aférou a o tom co se mu nepovedlo se v TV nedozvíte.

P. Hlosta 11.1.2012 5:50

Je to předně člen administrativy

Právě proto, že nic nedělal, byl tak oblíben. Administrativa miluje všechny představitele státu, politiky, společnosti, kteří nic nehodlají měnit a raději nic nedělají. Fischer je nesmírně administrativní typ! Státní byrokracie ho bude milovat a to rozhoduje, protože státní byrokracie je vládnoucí silou. Ne politici a uskupení stran, ale byrokracie. Ta pobírá veškeré výhody, které politiky donutila odsouhlasit. Je to rozvětvená hydra, která se množí geometrickou řadou, zvláště když se některý z politiků pokusí ji zeštíhlet. je to obrovská množina známostí a kontaktů ze všech oblastí společnosti, kromě společnosti sociálně slabších, kterých je dnes už většina.

Státní administrativa dovedla například Řecko tam, kde dnes je. Dovede tam i náš stát, pokud politici konečně nedostanou aspoň špetku rozumu a administrativu neutnou. Fischera zvolit za prezidenta, tak máme požehnání do státního bankrotu i s jeho podobiznou na známce!

J. Schwarz 11.1.2012 7:59

Re: Je to předně člen administrativy

Svatá pravda! Administrativa dokáže ve spojení s "médii" snadno odrovnat i nepohodlného ministra, když mu přišije zodpovědnost za svoje vlastní, mnohdy úmyslné, "chyby".

J. Kanioková 11.1.2012 18:19

Ano, to mě děsně štve !

Š. Hašek 11.1.2012 19:31

Re: Ano, to mě děsně štve !

Ano.

Představme si, že nějaký ministr žačne šlapat svým podřízeným na perka. a že jich bude ročně 10% propouštět. Prostě doba je jiná, prašule došly.

Jeden jediný referent se spojí s televizí NOVA a MFdnes a obviní ministra z "nekompetentnosti a nekomunikativnosti". A je to!

F. Nágl 11.1.2012 5:39

Oblíbený expremier

Je pravdou , že expremier Fischer s celou svojí úřednickou vládou nic nezkazil , ale také nic pro ČR neudělal. A za " to " požívá od občanů ČR velkou oblibu ? Jak řekl on sám v ČT : Na svoji kandidaturu cítím velkou podporu obyvatel................že by další , nejoblíbenější polik ČR ? Jednoho jsme tady , díky občanům ČR , už měli. Jmenoval se Gros. Stanislav Gros.

K. Kužel 11.1.2012 3:26

Proč, proč, proč?

ptá se autor, proč zrovna Fischer?

Proboha, proboha, proboha, budeme si nejspíše říkat po instalaci prezidenta z vůle lidu.

J. Stejskal 11.1.2012 2:00

Máte pravdu.

Ale je to lehce vysvětlitelné. On sice nic neudělal, ale viditelně nic nezkazil. A to stačí k tomu, že ho lidi chtějí. Prostě neukradl kovadlinu. Už nikdo nechce vidět soutěž mezi profláknutými držkami z parlamentu, kteří se budou prát o kost. Vzpomeňte na Fischer for President! Je to syndrom Tošovský. Toho taky obdivovali a když měl potom svědčit pro stát v cause Nomura, tak odmítl. Hrdina.

Ad "trochu mi připadá, jako by hodně nadhodnotil svou osobnost v rámci státu." On ne. Byl nadhonocen lidmi kvůli tomu, co píši výše. On toho jen využil

P.S Jsou tu ale určité jistoty. O panu Švejnarovi nic léta neslyšíte, ale určitě se každé prezidentské volby zúčastní.

T. Pansky 11.1.2012 0:52

Pan Fiser byl pouze nastrceny makot velke koalice ODS-CSSD. A to byl zamer ...

... Prave proto, ze nic nedelal a tak nikomu neprekazel, dostal se dal, tedy do dobre placenych evropskych pozic. Ale budiz, obcane ho miluji, budiz mu tedy prano. Prave lide podobni panu Fiserovi jsou ti uzitecni idioti. Dobu, kterou byl pan Fischer predsedou velko-koalicni vlady ODS-CSSD a nic zasadniho nedel, potrebovalo mnoho firem k zametani stop po svych velmi profitnich podnikatelskych zamerech v radech miliard, ktere zaplati danovi poplatnici. Ale budiz, jsme hlopi, proto budeme platit. Chceme mit nic nedelajiciho prezidenta, budeme platit vice. Jak jednoduche mily Watsone. top0625top@live.com

J. Anděl 11.1.2012 0:14

ano

Hlavou mi vrtá podobná otázka, kterou kdybych se rozhodl zformulovat a měl dostatečný přehled, napsal bych asi podobný článek. Je to jedna z mála popularit, kterou naprosto nijak nechápu. A to proti panu Fischerovi ani nic nemám. Nemám ale ani nic pro. Kdybych si teoreticky v přímé volbě musel vybrat mezi podle mě špatným kandidátem a panem Fischerem, volby bych se nezúčastnil.

F. Doušek 11.1.2012 0:20

Re: ano

Myslím, že je to šedá úřednická myška s velmi ohebnou páteří, které velmi zachutnala chvilka slávy při volbách, kdy se mihl v televizích coby vrchní statistik.

M. Trhlík 11.1.2012 5:50

Re: ano

Pane Doušku,ale to stejné se dá prohlásit o paní Němcové,která se také vyhýbá  všem funkcím a "odpočívá " v parlamentě,či pan kníže,pan Sobotka ze senátu a  tak se dají vyjmenovat zatím všichni,kteří jsou navrhováni.Možná veřejná volba ani schválená nebude a potom dostaneme takového prezidenta,který se nám bude líbit ze všech nejméně.Nebo je někdo z nás přesvědčen,že je tady někdo mimořádný,aby bez námitek tuto funci mohl vykonávat? Všimněte si s jakým      nadšením byla přijata volba bývalého prezidenta Havla a jak vše vyšumělo.Stejně tak to bude vypadat u Klause,ale i dalších.Zatím v kolotoči našich prezidentů,včetně komunistických,nebyl ještě ani jeden,včetně Masaryka,nijak populární.Vše bylo závislé od doby,kdy vládli.

F. Doušek 11.1.2012 12:05

Re: ano

Co to zde předvádíte? Vámi jmenovaní nemají žádnou funkci? Vzpamatujte se člověče.