21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč by měl Kalousek odejít nejen z vlády

Odpověď na tuto otázku můžeme hledat mnohem hlouběji než v současných debatách, které se soustřeďují na kladení aktuálních otázek jako jsou například: Lže ministr Kalousek nebo policejní prezident Lessy?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 19.7.2012 16:28

Nepochopená teorie

Důležitost tradičních, všeobecně přijímaných hodnot, institucí je prosazujících a rituálů je oslavujících je nezpochybnitelná stejně jako nezbytnost boje s lidským parazitismem.

Pokud, by pan Hvížďala skutečně pochopil tuto teorii, jistě by vystupoval proti multikulturalistům, kteří nebezpečné (nepřizpůsobivé) parazity (voliče) importují, proti levici, jež si takové parazitické voliče svým sociálním programem záměrně vytváří, proti dotovanému zelenému parazitismu a proti morálnímu relativizmu "nové levice", která veškeré tradiční hodnoty, instituce a rituály (i v té staré dobré Anglii) ničí.

M. Stuchlik 18.7.2012 22:38

Re: No,

přesně

J. Kiklhornová 18.7.2012 20:12

S článkem souhlasím,ale

Kalousek není sám,kdo ničí kulturu a svědomí národa,bohužel.Historie se opakuje ve spirále a marně hledám rozdíl mezi politickou garniturou v 48,68 a 89. Všichni se tvářili,že polkli šalamounovo lejno,ale čest ,zodpovědnost a svědomí neměl a nemá ani jeden z nich.  Jen si hňoucat tu svoji kuličku a po nás potopa.

Jak vidno osmička je pro naše národy opravdu kritickým číslem.

P. Čech 18.7.2012 19:35

Re: Co říká Transparency "tajné soutěži na dostavbu Temelína"

Ano, všechny vlády si počínaly nehospodárně a to nikoliv hlavně ČSSD, ale opravdu všechny. Toto nastává pravidelně a zákonitě jen proto, že  v ČR nevládnou občané, ale politické strany. , že ve vládách nejsou odborníci ale diletanti (politici). Pod pojmem odborníci rozumím zejména ekonomové. Ekonom tam není ani jeden, ovšem do ekonomiky kecají všichni, nejvíce chemik. Podle toho to také vždy vypadalo a vypadá. Jediným řešením je odstavení politiků a politických stran od moci ve státě.

V. Ondys 18.7.2012 13:49

:))))))))))) Na pivo do nejbližší hospody!

Tam se přece v podobných situacích vždycky chodí v Čechách, na Moravě i ve Slezsku a čekají tam na každého nejúžasnější představy!

V. Ondys 18.7.2012 13:42

:))))))) Když čtu Váš příspěvek tak mne napadá

jestli ten náš masochismus nemá něco společného s Vaší závistí k Polákům a chce se mi dodat: "Zlatí komouši, ani bezdomovci neotravovali v ulicích s fáráním do kontejnerů, poněvadž podobní museli do ťurmy otrocky makat i celé roky, aby nekazili úžasnou představu o našem příkladně spokojeném a pokrokovém MY."

V. Novák 18.7.2012 13:38

Nemáme důvod být hrdí na to, že přes objektivní podmínky,

které hrají vysloveně pro naše hospodářství, to hospodářství jde cu grunt - a to pouze a jedině v důsledku fungování naší vldy, která zná jediné "Přiškrtili jsme ekonomiku? Vybíráme málo na daních? Přiškrtíme ještě víc mimo jiné většími daněmi!".

To, co uvádíte, je důvod k nas.ání, ne k hrdosti.

V. Novák 18.7.2012 13:30

Je logické srovnvat se se srovnatelnými.

Je např. nesmysl srovnávat stát s 10M obyvateli se státem s 35k. Má smysl srovnávat se se sousedními státy - třeba s Německem (80M), Slovenskem (5M), Rakouskem (8M), Polskem (38M), s e státy s podobnými podmínkami a pod.

Ze sousedních zemí máme nejlepší poměr dluhu k HDP, ovšem nejhorší růst HDP (nulový až záporný)Proč?

Protože Kalousek!

P. Fiala 18.7.2012 12:54

Co říká Transparency "tajné soutěži na dostavbu Temelína"

Vážení pořád jde, v konečném důsledku, jen o ty Kč či jinou měnu. Státní dluh je již 1600 miliard Kč a každoroční úrok je přes 40 miliard Kč. A to jsou Kč od domácího obyvatelstva. A dosud žádný premiér nebyl schopen představit občanům jaké státní investice za tyto Kč byly realizovány a jaký byl, je, bude ekonomický efekt.

Podle toho, že není splácena jistina, je zřejmé že všechny vlády, hlavně ČSSD, hospodařily neefektivně (od pana Zemana až po pana Fišera).

M. Netolický 18.7.2012 12:02

Re: No,

souhlas

V. Mlich 18.7.2012 11:54

Hvížďala by rád trestal

Ovšem kdo rozhodne, koho potrestat a jak těžko? U kultury máme s patentem na rozum radu pro televizi, která za nás rozhodne, co je umění a co škvár, ale kdo má rozhodovat, jestli politik je dostatečně formální?

Kalousek to evidentně není, mluví jazykem, kterému jeho voliči rozumí.

Kalousek by trest zasloužil, ale za to, že zavedením superhrubé mzdy nakročil správným směrem, ale už nebyl schopný to dotáhnout do konce, t.j. tu hrubou zrušit úplně a přesunout všechny platby zaměstnavatele na zaměstnance, a hlavně nechat jen jeden vyměřovací základ, teď je jich asi 8. A taky za poslední zvyšování daní. A na to taky dojede, i když dosud platilo "ať volíš, koho volíš, dycky je tam nakonec Kalousek".

J. Stejskal 18.7.2012 11:42

Re: Legitimita vlády a parlamentu se blíží

Těch 16% jsou příbuzní a známí, kteří v něčem kejvají

J. Schwarz 18.7.2012 11:42

No,

mně se to jeví tak, žese  v podstatě celá Evropa prostřednictvím "sociálního státu", "humanismu" a "sociálních práv" rozhodla parazity nejen netrestat, ale podporovat. Dokonce nejen ty svoje - je ochotná si je dovážet z celého širého světa!

P. Vaníček 18.7.2012 10:52

Soudruhu Kvíčalo,

ještě nejste v šaškárně v Bohnicích? To jsou stále stejné bláboly.

J. Boleslav 18.7.2012 10:44

Re: PRÉCISÉMENT,

Kam jdete?

J. Boleslav 18.7.2012 10:43

Re: Když čtu diskuzi,

Naprosto souhlasím, velmi podobný názor jsem tady na NP nedávno psal.

P. Čech 18.7.2012 10:40

Re: Když čtu diskuzi,

Je to o tom, s čím se srovnáváme. Zatímco vy tvrdíte, že máme jedno z nejmenších zadlužení v Evropě, já zase říkám, že naše zadlužení ve srovnání s Lichtenštejnskem (jeho zadlužení je nulové) je nebetyčně obrovské. Není přece logické, srovnávat se s tím, kdo je na tom hůř, ale s tím, kdo je na tom lépe. Samozřejmě jsou věci a lidé, na které můžeme být hrdí, je jich však v porovnání s věcmi a lidmi, za které je nutno se stydět  žalostně málo. A o tom je naše malá hrdost.

P. Čech 18.7.2012 10:32

Re: Všechno stojí a padá s vládou občanů.

Tady asi budeme ve při. Ty, o nichž zde mluvíte jako o lidech rozumu mdlého nazývám ovčany a ne občany. Mezi nimi je jeden zásadní rozdíl. Zatímco občané přemýšlejí o věcech obecných a podle závěrů ke kterým docházejí se i chovají, ovčané jsou líní přemýšlet a raději jsou jedinci nesvobodnými, za které přemýšlí a koná někdo jiný, u nás v tomto případě politici a jejich politické strany. Takovíto ovčané zhusta navštěvují předvolební shromáždění politických stran, konzumují zde pivo a guláš zadarmo a následně hýkají tak, jak si ony politické strany přejí. Tito ovčané zásadně netvoří většinu obyvatel. Jejich počet odhaduji tak na 20-30%. K tomuto číslu, které pouze odhaduji jsem dospěl podle volební účasti při posledních krajských volbách, kdy volilo pouhých 40% voličů.

V. Ondys 18.7.2012 10:08

:))))) Takhle to dopadne vždy

když se jedni povýší na Všemocného a ostatní mají za Adama, který si může :)))) demokraticky vybrat za ženu Evu stvořenou :))))) z jeho žebra! Podobných povýšenců by určitě měly být plné všechny ústavy živené z daní všech plátců s posudkem odborníků, kdy to je ještě diagnóza a kdy už není.

M. Procházka 18.7.2012 9:54

Proč?

A lidé žvaní a žvaní,slova pořádného není slyšet,jen kecy a kecy.

P. Schuh 18.7.2012 9:53

Totalita ?

Všichni vědí, co se dělá špatně a jak to napravit, ale dokopat k tomu naší vládu už není v našich silách...Možná za pár let u voleb....to je demokracie jako řemen....

O. Uživatel 18.7.2012 9:45

Uživatel požádal o vymazání
P. Lenc 18.7.2012 9:26

Když čtu diskuzi,

tak nevím, jestli se mám smát nebo plakat.Máme jedno z nejmenších zadlužení v Evropě.Máme jednu z nejnižších nezaměstnaností v Evropě.Máme krizi a v prvním půlroce se prodalo nejvíc aut v historii ČR.Ovšem také máme národ masochistů, kteří se cítí nejlépe, když se mohou považovat za nejhorší na světě.Závidím Polákům jejich hrdost přes všechny problémy které mají,závidím Rakušanům jejich ironii a nadhled, když mluví o problémech jejich země.Máme samozřejmně důvody nebýt na to či ono hrdí, tak jako všude kolem nás.Ale máme také důvody být hrdí na spoustu věcí, ale hrdost se u nás nenosí, to je sprosté slovo.

M. Starý 18.7.2012 9:18

Kalousek vs. Rath

Ač většinou s panem Hvížďalou nesouhlasím, tentokrát mu děkuji za výborný článek.

Kalousek je křesťanem, když se mu to hodí (církevní restituce) jinak se chová jako hulvát (vzpomeňte jeho dřívější na básničku, kterou p. Kalousek počastoval odboráře, nebo kdy zfackoval "drzého frocka" na ulici...). Pozoruhodná byla lehkost s jakou mu to vše procházelo. Ani mediím toto jeho chování příliš nevadilo. Bralo se to spíš jako "legrácka".

Je zde jistá paralela s Davidem Rathem: Ten byl také znám svým hulvátstvím, kdy na půdě Sněmovny i mediích urážel své odpůrce, nepřipouštěl žádnou diskuzi a polemiku. ČSSD za ním stála, byl jejím (Paroubkovským) dítětem, byl pro ní užitečný, protože "překládal" parlamentní mluvu do břitkého jazyka štamgastů IV. cenové skupiny, a tím straně zajišťoval určitou část voličů. Sice velké části voličů vadil, ale tito lidé většinou volili ČSSD kvůli jejímu programu a "navzdory Rathovi". Rath skončil, nikoliv kvůli svému nepřijatelnému chování ve Sněmovně, ale kvůli tomu, že jej policie zadržela se "sedmičkou" na ulici. A ČSSD je od něho obratem odvrátila, a dá se vycítit, že si i oddychla.

Možná, že spousta lidí v TOPce si přeje totéž, i jim vadí styl chování "faktického předsedy" strany, který je skrze svojí politickou minulost snadným (a věčným) cílem opozice a zevnitř strany maří úsilí o čistou fasádu strany, kterou jí poskytovala osobnost Karla Schwarzenberga, kterého tato role také příliš nebaví, ale i on nechce s vaničkou vylít dítě, jež je spojováno s jeho jménem...

I. Malypetr 18.7.2012 9:13

Re: Všechno stojí a padá s vládou občanů.

Též můj pohled na věc.Problém je v tom,že občané jsou rozumu mdlého.Někdo jim namlátil do hlavy že to jinak nejde a tak volí,volí a volí a pak se diví,diví a diví.

P. Čech 18.7.2012 8:24

Všechno stojí a padá s vládou občanů.

Léúe řečeno s vládou většinové vůle občanů. Ano, parazitů je hodně, není jich však v žádném případě většina a proto jejich existence nemůže být důvodem problémů. Důvodem problémů je to, že většina občanů nestojí za vedením státu (vládou) a za nimi prosazovanými, t.zv. "reformami". Ony "reformy" jsou dělány diletantsky a způsobem v české kotlině obvyklým. Totiž tím, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.  To však nikam nevede. K tomu, aby jakékoliv reformy byly skutečnými reformami, t.j. změnami k lepšímu, musí za nimi stát občané a tím je podporovat. To, že za nimi stojí pouze politické strany a jejich ovčané a to ještě jen některé a někteří, nikam nevede. Nejde o službu občanům ze strany vládnoucích stran a plitiků, ale o boj o moc, který zde nikdy nekončí. Ani po volbách. Stát, budovaný na takovýchto základech nikdy nemůže efektivně fungovat a to hlavně proto, že jeho občané za jeho skutky nestojí a nepodporují jej. Pokud budou ve státě vládnout politické strany a nikoliv sami občané, potud se budeme plácat od deseti k pěti.

A. Bocek 18.7.2012 8:20

Ztráta schopnosti trestat parazity,

možná by stačilo parazity pojmenovat . Pokud dám hlasovat o kategorii nepracující rom dopadne to v česku 99,9% :0,1%., pokud o kategorii státní úředník tipuji 50%: 50%.

O. Uživatel 18.7.2012 7:38

Uživatel požádal o vymazání
K. Podhajský 18.7.2012 5:28

Jistě pane Hvížďala, Kalousek

"by měl by odejít" a s ním mnoho a mnoho jiných, ale ON a mnoho jiných určitě dobrovolně neodejdou......!!!

J. Sinnreich 18.7.2012 2:43

Duvera v US Kongres

Podle pruzkumu verejneho mineni (Gallup poll), duveruje Americkemu Congresu poze 12% obyvatelstva. To je na tom Ceska Republika jeste pomerne dobre.