26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Problémem ODS je Fiala

Mnozí jsou dnes už nadšení nebo alespoň spokojení s tím, že se vytvořila koala SPOLU, což je spojení tří partají, které z významných otázek nemají prakticky nic společného, kromě někdy až anomální nenávisti (Topka) vůči Andreji Babišovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 4.1.2021 22:56

Dobré shrnutí současné situace. Fiala premiérem nebude, ale v Babišově vládě by se ODSáci mohli lépe uplatnit než v případném Bartošově cirkusu...;-D

V. Halašta 4.1.2021 23:23

Jo, to agropropaganda s oblibou opakuje .

L. Netolická 4.1.2021 21:23

Pane Holásku, nikdo není dokonalý, žádná strana, žádný politik, ale když zvolíme demokratické uskupení ODS, KDU, TOP, tak nemusíme mít obavy o naše směřování, o naši svobodu, demokracii a naše země se posune dopředu. Babiš za sedm let nevídané celosvětové konjunktruy neudělal jedinou reformu, pouze si pomalu a nenápadně upevňoval svoji moc ve státě. A čeká na finále, kdy bude mít absolutní. Nemá na vybranou, jelikož mu hrozí trestní stíhání na několika frontách. zastavení dotací, pobídek, státních zakázek. Bude se pokračovat v korupci voličů a vysávání i na pravici. Zrušením superhrubé mzdy a snížením daní už začal.

P. Spáčil 4.1.2021 21:40

Zrušením superhrubé mzdy a snížením daní - ve spolupráci s Fialou. :-P

L. Netolická 4.1.2021 21:45

Bez toho, aby to navrhl Babiš by to neprošlo. ODS to navrhovala vícekrát a přes Babiše to nešlo, až když se mu to hodilo. Nejsem volič ODS, volím léta Topku, ale dnes už jde o víc než je míra daní. Jde o demokracii a směřování naší země.

L. Netolická 4.1.2021 21:40

Ještě doplním. I já vidím, že problémem ODS je p. Fiala. Je nevýrazný, málo antibabiš. Zřejmě čeká, že Babiše za nás vyřeší EU, jenomže jako opoziční politik lidem nedokázal říct naprosto jasně, že Babiš JE VE STŘETU ZÁJMŮ a EU to jasně a s konečnou platností vyřkla. Babiš tudíž nesmí na své firmy z pozice premiéra pobírat dotace, inv. pobídky, ani státní zakázky, nesmí vlastnit média a pokud toto dělá a on to dělá, tak nás všechny podvádí a okrádá. Toto pan Fiala lidem názorně nevysvětlil. Navíc, vlastnictvím médií porušuje rovnou politickou soutěž. Zkrátka podvod na podvod a najdou se lidé, kteří ho nejenom volí, ale i neustále obhajují. Nepochopím volit takto mocného oligarchu, který nás může připravit o svobodu a demokracii a má významně nakročeno a až si doupraví zákony, tak bude legálně čerpat a čerpat. Např. zákon o potravinové soběstačnosti.

V. Čermák 4.1.2021 22:48

Příště nemluvte za Nás, když vás nikdo nepověřil. Leda snad za vás, Sudeťáky...;-D

V. Čermák 4.1.2021 22:53

Zvýšil velmi mnoha lidem dlouho podhodnocenou Životní úroveň, tedy jednak Důchodcům a druhak Státním zaměstnancům. To je nade všechny Reformy...;-D

V. Halašta 4.1.2021 23:22

OMG, co to je "podhodnocená životní úroveň"? To je za prvé nemysl za druhé, pokud jste myslel "nízkou životní úroveň" tak tu zvýšil především ekonomický růst a Babiš jen trochu a to na náklady budoucnosti. Takže ji zvýšil teď a jen někomu ale snížil v budoucnu všem. A tím nemyslím jen zadlužení ale především neskutečnou neefektivnost a nehospodárnost státního aparátu.

J. Vlček 4.1.2021 18:53

Pane Holásku, jako vždy, výtečně napsáno. R^R^R^

V. Navrátil 4.1.2021 19:37

̈Solidně zargumentováno

L. Netolická 4.1.2021 20:55

Podle pana Holáska ten, kdo kritizuje Babiše, tak je plný nenávisti. A přitom nerozezná pravdu od lži. Lež nám pan Babiš servíruje velmi bohatou a nebezpečnou. Např. ten jeho střet zájmů, kdy mu stát sype stamiliony na dotacích, aniž by na ně pan premiér měl právo. Ani dle našeho zákona Lex Babiš. To ale pan Holásek nevidí a kdo na to poukáže, tak nenávidí Babiše. Babiš už má náš stát natolik ležící mu u nohou, že nejsme daleko od Putinova Ruska. Zatím se u nás nestřílí novináři, netráví opoziční politici, ale jinak už jsme tam.

P. Spáčil 4.1.2021 21:42

Když to není ani podle našeho zákona, proč už dávno nemá na krku trestní oznámení? A že by s tím Piráti neváhali, to je snad jasné i Vám.

L. Netolická 4.1.2021 22:05

Nejspíš se čeká jak to vláda vyřeší, má na to tři měsíce od přijetí auditů, které konstatovaly, že Babiš je ve střetu zájmů. Jak se k tomu Babiš postaví.Přijde ještě konečný, zemědělský audit, který řekne to samé a opět tři měsíce. Tam to bude větší průser a tak Piráti budou mít šanci.

V. Čermák 4.1.2021 22:46

Všechno pouze z říše Přání je Otcem vaší Myšlenky. Takže : Babiš Maká , Netolická Tlachá...;-D

V. Církva 4.1.2021 18:08

Tak kdysi silná ODS má kolem 10 procent voličů. Pan Holásek se realisticky pokouší hledat důvod ve Fialovi, v kolaboraci s TOP09 a doporučuje, že by měla ODS začít vládnout místo věčného vymezování vůči ANO. Navíc poukazuje na podivnost TOP09 a nebezpečí Pirátů což by právě ODS měla řešit. Zdá se, že pan Holásek by rozumnější ODS i volil.

A někteří troubové za takový názor hned píšou skoro jako o agentovi ANO a budou si lhat do kapsy jak je na tom ODS skvěle. Je to normální?

Ne ODS na tom není skvěle a nedělá skoro nic proto, aby byla.

M. Kanda 4.1.2021 18:41

Kdyby se ODS změnila tak, aby vyhovovala panu Holáskovi, tak by ztratila většinu svých dnešních voličů.

J. Vlček 4.1.2021 19:13

Za ně by získala ty, co dnes nemá a mít nebude. Navíc s touto uvažovanou koalicí se podělí o své hlasy se svými partnery v koalici, takže bude jenom tratit. A za tím vším je předseda Fiala. Pod jeho vedením ODS ztratila veškeré sebevědomí.

Velkohubými prohlášeními ho zpět nezískají, a koalicí se stranami s odlišnými tendencemi a programy už vůbec ne. !!!

V. Halašta 4.1.2021 19:59

Určitě ne. Švagrová četla analýza, kde bylo napsané, že by přišli o čtyři procenta voličů a získali jednoho. Holáska.

V. Podracký 4.1.2021 17:27

Proč tolik nevadí Piráti TOPce a ODS? Protože dnes už nejde o levici a pravici. Dnes se nenávist k Babišovi přesunula do formy posedlosti, ale pozor, proč? Protože tandem Babiš - Zeman je protievropský a protimigrantský. Dnes už je pravicovost nebo levicovost na druhém místě. Na prvním je univerzalismus ničící pojem národa s tátu. A zde jsou Piráti vlajkovou lodí.

D. Müller 4.1.2021 18:17

Ne, protože je to zlý člověk, který tuto zemi den ode dne ničí. Umírají lidé pro jeho neschopnost. Není za ním žádná pořádná práce, jen lži a lživý marketing.

V. Čermák 4.1.2021 23:01

Je to především velmi Schopný a velmi Pracovitý člověk. Pokud je Zlý, pak na své neschopné podřízené. Mimochodem, je za ním podstatné Zvýšení Životní úrovně velmi mnoha lidí, čemuž odpovídá i do té doby nevídaný BabyBoom..;-D

M. Kanda 4.1.2021 18:32

Každý, kdo tvrdí že pravice a levice už neexistuje, je sám levičák jak poleno.

J. Vlček 4.1.2021 19:24

Pravice a levice sice existuje, ale ne u nás, kde pravice chybí, takže máme jen levicové a středové strany. ;-) ODS vyšuměla. ;-(

L. Netolická 4.1.2021 21:00

Pane Podracký, kdopak u nás vykřikuje, že je tu pro všechny a jednou je krajní levičák a podruhé pravičák? Inu, pan Babiš.

M. Krátký 4.1.2021 17:16

Kdeže ty loňské sněhy jsou ??? Z počátků let. kdy ODS hejbala politikou celého státu jsem ji volil všemi deseti - teď ani po třiceti pivech -prostě je nevolitelná tečka cz - a škoda času se s ní zabývat a jeji klaun Fiala mě nezajímá ani náhodou - NULA a zase NULA - PF 2021 !!!!!!

F. Žůrek 4.1.2021 17:09

Zatím ANO a Babiš je síla, neboť občané nejsou klamáni. Doposud tomu, bohužel, tak bylo: ODS - to byla snaha rychle zbohatnout a byla to politická strana jediného muže: Václava Klause. ČSSD poněkud postavil na nohy Miloš Zeman, ale B. Sobotka poničil, co se dalo. Problémem jsou lidovci (KDU-ČSL). Jsou poškozováno od počátku! Od OF, to je uzemnil Jan Ruml, potom ze strany levice (komunistů) a zatím stojí Paroubek a Kalousek (odvařený od nich J. Čunk). Lidovci se jen neustále zachraňují, a to proto, že doposud provádět trochu slušnou politiku je v českých zemích problém.

Takže shrnuto: jedná se o snahu poněkud zkvalitnit naši politickou scénu. Jak to vše dopadne, tož to nevím. Ale A. Babiš hraje poctivé noty. Takže uvidíme...(Avšak co mně vadí, to je současná "tlačenice v opozici," takže je asi problém z toho nějak "vybruslit".)

V. Halašta 4.1.2021 17:23

stačí první řádek a musím se chehtat, komedianti...

https://www.facebook.com/photo?fbid=3626989670860016&set=a.2742609582631367

V. Církva 4.1.2021 17:35

Tak reálněji. Občané nejsou klamáni a šizeni víc než za vlád předchozích. Spasitelem Babiš není, ale najít v čem byli předchůdci lepší je skutečně problém!

V. Halašta 4.1.2021 17:59

Já jsem ukázal reálný obrázek ukazující, jak Babiš lže. Ukažte něco svého, agropropagandistické řeči jsou málo.