8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Problémem ODS je Fiala

Mnozí jsou dnes už nadšení nebo alespoň spokojení s tím, že se vytvořila koala SPOLU, což je spojení tří partají, které z významných otázek nemají prakticky nic společného, kromě někdy až anomální nenávisti (Topka) vůči Andreji Babišovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 4.1.2021 17:25

Tak občané nejsou klamáni. Možná si toho někteří z nich nevšimli.

L. Netolická 4.1.2021 21:13

ANO je Babiš a Babiš je ANO. Nedemokratické hnutí, kde vše platí a rozhoduje jeden člověk. A ten člověk je populista a lhář. Nemá problém lhát ráno, v poledne ani večer. A to vše, aby získal absolutní moc ve státě, beztrestnost a zákony na míru jeho podnikání. A k tomu, aby toho dosáhl mu bude stačit vyhrát příští parlamentní volby, kde ho prezident jmenuje premiérem, přestože nebude mít většinu a bude se zdržovat a zdržovat, až si pan Babiš upevní totálně svoji moc.Tak jen ho, oligarchu, volte. Zapláčeme všichni.

V. Halašta 4.1.2021 16:01

Tak zkusím shrnout účinkování ODS pod Fialou.

Volební preference nic moc. Otázka, kolik z toho má na svědomí aktuální práce a kolik cejch údajné špinavé minulosti, který ovšem tehdy "odpracovali" jiní, mnohými kritiky ODS obdivovaný Klaus s jeho špinavými penězi jako první. Stejný cejch pocítil třeba i Topol v prezidentské volbě a o něm se sotva dá říct, že je nevýrazný, jak je často předhazováno Fialovi. (BTW v čele pravicové strany by nevýrazný ale slušný člověk skutečnému pravičákovi neměl vadit, nebo tam chce někoho charismatického s dredy?)

Volební výsledky taky ještě nic moc ale už o kousek lepší než preference.

Povolební výsledky - no úplně skvělé. Zatím vždy dokázali vytěžit maximum. Kdo čekal bezproblémovou jízdu Kubery do čela Senátu? A pak totéž dvakrát Vystrčil. Stejně tak v krajích.

Strategické vyjednávaní - zase skvělé. Praví pravičáci můžou ohrnovat nos nad TOP či jiní nad KDU ale politická realita je, že čistě pravicový program nemá dost voličů (viz Svobodní, Realisté, Triko). Před rokem zase málokdo čekal vcelku slušnou koaliční dohodu a je tu. Že musí ještě vydržet je jasné. Hodnotím ale co bylo, ne co bude.

Takže řeči mnohých (a nemyslím tím autorka tohohle hulvátského pamfletíku) o tom, jak ODS nic nedělá a má slabého předsedu, který nic nedokázal, nejsou na místě.

P. Milan 4.1.2021 16:07

Klaus žádné "své" špinavé peníze neměl. Svobodní za Macha byli spíš liberální, než pravicoví.

J. Kanioková 4.1.2021 16:15

1*****

V. Halašta 4.1.2021 16:31

A čí bylo to konto ve švajcu a komu to dávali Sinha z Báczem? Neřikám, že Klausovi ale Klausové ODS. Bez reflexe, bez reakce, jak dnes Babiš.

Taky to byl na dlouho konec pravicové vlády.

P. Milan 4.1.2021 21:10

Konto ve Švýcarsku je mýtus a kecy o špinavých penězích jsou daleko starší, než Singha s Baczem.

Pravicovou vládu jsme neměli nikdy. Pravicová vláda s tehdy neobejitelnými lidovci nemůže existovat. Kostelní socialisté.

V. Halašta 4.1.2021 21:21

Konto ve Švýcarsku je mýtus...

Jj, přesně o tohle jde, takhle jste pustili Zemana a socany do vlády.

K. Zelený 4.1.2021 16:39

Jeho ODS ovšem měla a on je "jen" neuměl rozeznat.

J. Kulheim 4.1.2021 17:21

Špinavé peníze jsou v kompetenci orgánů činných v trestním řízení

V. Halašta 4.1.2021 17:25

Ale taky voličů a jak říkám. Osm let pak vládla levice.

M. Kanda 4.1.2021 16:16

Máte naprostou pravdu. Sám bych to nedokázal formulovat lépe. Navíc ODS preferuje ideu a strategii před personami. Osoby se mohou měnit, idea zůstává.

A k autorovi buďte velkorysý. On jen nemůže rozdýchat, že se objevila síla, která smete jeho guru do propadliště dějin.

V. Halašta 4.1.2021 16:39

Děkuji a máte pravdu. Program a minulou práci jsem měl také vzpomenutou ale už to bylo moc dlouhé.

V. Církva 4.1.2021 17:20

Takže Vám stačí ke spokojenosti povolební výsledky - člena ODS v čele senátu a koaliční dohoda. Protože nic jiného tam ve skutečnosti pan Halašta nenašel.

Co se týká pošramocení ODSv minulosti, má pravdu ale tu měli i Rusové, když zdůvodňovali svoji chudobu "byla válka".

A k čemu je to se átní papalášnictví dobré? Jednak je to zatraceně málo, a jednak, síly proti progresivismu je zatraceně potřeba. Podstatná témata by tedy byla, jak ukazuje nejen Klaus ml., ale třeba i pan Vondra. Fialovu ODS ale zajímá pouze Antibabiš. A o tom je tento realistický článek.

V. Halašta 4.1.2021 17:28

Podařilo se vám přesvědčit mě, že jste skutečně Babišův propagandista. Nebo Holáskovo alter ego.

V. Církva 4.1.2021 17:43

Tak to jste trouba (i tím vychvalováním Fialy). Skoro jsem si dělal iluze, že přece nějaké skutečné positivum Fialovy ODS najdete. Protože z mého textu je dost jasné že nejsem obdivovatelem Babiše, ale realistou, a že bych naopak "protiprogresivistické" ODS a třeba Vondrovi možná dal šanci. Takže argumenty jste nenašel. U mně za 5!

V. Halašta 4.1.2021 17:59

Agropropagandista a navíc hulvát.

M. Kanda 4.1.2021 18:31

No konečně se objevil Antibabiš. Vy kobliháři nic jiného ani říci neumíte. ODS samozřejmě má program, ale rozumí mu jen ten, kdo umí číst a myslet a hlavně si ho najít. Takže zrovna vy ho znát nemůžete. Ale to nevadí, vaše koblihové preference jsou stejně neměnné.

A i kdyby ODS opravdu měla jen Antibabiše, pořád by její program byl bohatší než ten Burešův. Ten totiž nemá program vůbec žádný.

V. Církva 4.1.2021 17:02

Tak částečně by se s Vámi dalo souhlasit. Ale, problém dnešní Evropy vidím hlavně v omezování svobody slova a nástupu progresivistů, v tolerancí netolerovatelného a positivní diskriminací. Především jde o islamizaci Evropy, politickou korektnost, zákaz kritiky masové migrace ze zaostalých zemí, gendrismus, potratismus a potírání rodiny i Křesťanství.

Ani v jednom z těchto bodů ODS nevystupuje dúrazně, jak by měla. Naopak, podporou TOP09 dělá opak.. Určité body dávám ODS za protičínské (bohužel jen demonstrativní) vystupování.

Situace je vážná, ale ODS řeší program Antibabiš. Ten je v porovnání s předchozím menším problémem. Souhlasil bych že v ČR hodně pravicovou stranu volit lidé nebudou. Voliči ale dychtí po svobodě slova a proti progresivistickým výstřelkům. A tam chybí strana která by jim vyšla vstříc Možná kromě Trikolory a SPD. Pak se nedivte že lidé tyto strany i přes problémy (kult osobnosti Okamury) volí.

V. Halašta 4.1.2021 17:17

Termín "antibabiš" je termín Babišovy propagandy, která nevěděla, jak reagovat na jeden Babišuv problém za druhým. Tak vymysleli tenhle nesmysl (když sami se dostali do PS s jediným programem - antiKalousek) a nemusí nic vymýšlet. Jen řeknou antibabiš a jakékoliv logické či faktické argumenty nepotřebují. Kdo opakuje Babišovu propagandu stává se Babišovým propagandistou.

V. Církva 4.1.2021 17:29

Nesmysl. Asi jste nikdy neviděl Fialu v televizi. Nejen já ale plno známých a příbuzných, když sledují politiku mají názor, že Fiala jen říká co Babiš místo co mají za sami za program. Fiala nekritizuje Jourovou a přešlapy ANO jen některé.

V. Halašta 4.1.2021 17:56

Nic nového když Babišův propagandista jen lže a pomlouvá.

F. Navrátil 4.1.2021 14:59

Demokracie se opírá o tři sloupy, kde moc výkonná vládne, moc zákonodárná schvaluje a ruší zákony a moc soudní posuzuje plnění zákonů. Navzájem se kontrolují, ale jejich pravomoci se nesmí křížit a překrývat, jinak vzniká chaos a parodie na demokracii. V tomto smyslu se mi jeví mnohem praktičtější prvorepublikový systém, kdy prezident jmenoval předsedu vlády, ten vládu sestavil a vláda mohl řídit stát. Vláda nebyla schvalována poslanci, ale mohla být odvolána kvalifikovanou většinou.

J. Řezníček 4.1.2021 13:52

MUDr. Kuba, Janou Nečasovou zvaný " aligátor" ? To by byl návrat staré ODS s vyžíráním společných (veřejných) peněz. Nudný učitel politologie Fiala ? Také ne. Staví se jak prázdný pytel. ODS není reformovatelná, stejně jako socializmus.

J. Urban 4.1.2021 14:02

ODS nejprve predesla v padu socany, nyni uz jsou socani zrali na odchod ze snemovny, ODS furt jeste odolava. Pritom by tam pro mne nemuseli byt ani jedni... potrebovali bychom jednu echt pravicovou silnou partaj a jednu echt levicovou (ne ultralevicovou) partaj....nepotrebujeme zadne cerne, nahnedle, zarudle, vsechny ty vlajkare a usvity, o anonistech ani nemluve... jenze kde brat, kdyz volici jsou jaci jsou :-/ a partaje jsou tu podle nich.

P. Milan 4.1.2021 16:00

Otázka je, kdo by tu echt pravicovou stranu (nebo nějakou skutečně liberální, čemuž bych dal přednost) volil. Pokusů bylo a je dost, voličů málo.

Ti, z mně neznámého důvodu volí strany levicové (Piráti, KSČM, lidovci) nebo s pravolevě nevyhraněnými, demagogickými programy (ANO).

J. Urban 4.1.2021 20:07

To je to, o cem jsem psal jinde, ze si ODS vybila volicsky elektorat - a mam na mysli sebevedomou stredni tridu, predevsim kvalifikovane delniky, lekare, inzenyry, zivnostniky. To je volicske zazemi pravice ve fungujicich statech. ODS to mozna delala jen na vedlejsak, socani na HPP, ale vysledky maji obe partaje skoro tytez. To je predevsim sociologicky problem, ktery lze ciselne vyjadrit.

P. Milan 4.1.2021 21:12

Ty ODS nijak nevybila. Ti fandí zeleně socialistické EU a volí Bureše a Piráty. Čest vyjímkám.

M. Dvořák 4.1.2021 14:03

Asi tak. Toho Fialu jim nikdo nevnutil, vybrali si ho sami. :-/

J. Svoboda 4.1.2021 13:10

Mudrování autora nad tím, že má Babiš na vládní úrovni koaliční potenciál s ODS je obzvlášť velký bizár.

Pěkný den.