8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bubeník 23.6.2008 16:51

Privatizace - zlodějna století

Tak bude jednou nazvána práce vládní mafie,  prodávající za pakatel majetek-kapitál, který nebyl jejich. Byl totiž zbudován z daní a úspor na stáří pracující generace. Jiný investor zde 40 let prokazatelně nebyl, vy blbečku Párale. Proto by měl být výtěžek z prodeje  kapitálu použit především na penze a ne do bezedných kapes privatizátorů.

vládík 23.6.2008 19:01

Re: Privatizace - zlodějna století

1. Jak dlouho by vydržel výnos blbejch 100 mld. na naše penze? Zkusila jste počítat?

2. Kdo kdy kam vkládal "daně a úspory na stáří pracující generace"? Naposledy to bylo před rokem 1948 (to ovšem bylo rozfofrováno jinými).

3. On ten "blbeček" píše o jiném investorovi? Kde, o kterém?

4. Kdo je ten "privatizátor s bezednými kapsami"? Samozřejmě, že se každý podnik, dobře vedený časem zhodnotí (nebo taky ne).  To by nikdo nikde nemohl nic prodat. A nikdo by nic nekoupil - koupit má smysl jen v důvěře ve zhodnocení. Ale prodává a kupuje se se (jak lze dovodit z fungujících světových burz).

5. Prodávám, mám-li zájem jinam rozumně peníze vložit. Například opravit silnice dřív, než jejich oprava bude stát 10x tolik, co dnes  (Je to je příklad - nechyteje mě za slovo).

David 24.6.2008 0:28

Re: Re: Privatizace - zlodějna století

Modré mletí. Vy máte vážně všichni v těch hlavách vymleto. Z čeho asi myslíš, že se tady v tom státu od roku 48 stavělo? Myslíš, že to sem jezdili podpořit hodní kapitalisté, nebo kdo?

Milous 23.6.2008 13:10

Milouš Jakeš : "To není jednoduchá věc ta reforma, nejni, tomu bych řekl ne každej úplně rozumí..."

....a i pan profesor Klaus na ni pohorel ....ono krast abz to nebylo vides se musi umet .....

Pytel 23.6.2008 12:30

příznačné

Je příznačné, že autor ani na sekundu nezapochyboval nad samotným soukromým vlastnictvím letiště. Jediné, nad čím se pozastavil, je, že privatizaci musí provést stát, a přece vše, co stát provádí, je - podle liberála - logicky špatně. Pes honí svůj vlastní ocas.

Shrňme to tedy. Máme zde společenské statky vybudované silou státu, jejichž vytvoření pod taktovkou soukromého kapitálu - zvláště po druhé světové válce - nemělo nejmenší naději na úspěch, dokonce bylo za poválečných podmínek naprosto absurdní. Uběhlo půlstoletí a kapitál se po válce, kterou způsobil, znovu otřepal a rád by si znova přivlastnil vše, co lze.

Raff 23.6.2008 13:17

Re: příznačné

tak tohle by snad neobstálo ani v Rudém Právu ročník 1955.

kamil 23.6.2008 11:47

pane párale-je obdivuhodné jak všemu rozumíte-i vy jeden vševěde-z vás musí mít modří ptáci radost-jen ostatní jsou z toho na mrtvici-dejte si už pohov a neotravujte lidi svými bláboly

Raff 23.6.2008 13:15

Re: pane párale-je obdivuhodné jak všemu rozumíte-i vy jeden vševěde-z vás musí mít modří ptáci radost-jen ostatní jsou z toho na mrtvici-dejte si už pohov a neotravujte lidi svými bláboly

No kdyby se vám podařilo Kamila otrávit, ale úplně a fyzicky, aby se už neobjevoval, tak by to bylo velice záslužné.

ladik53 23.6.2008 10:20

Myslím si

A já si zase myslím, že se letecká doprava až tak dynamicky rozvíjet nebude. A paralelní dráha je už úplně zbytečné plýtvání, jenom proto, aby se někomu zhodnotily nakoupené pozemky. Provoz na Ruzyni je, třeba ve srovnání s Vídní asi třetinový a Vídeň žádnou paralelní dráhu nemá. Takovou dráhu mají a potřebují jenom ta největší letiště)Frankfurt, Londýn...).

nobody 24.6.2008 0:31

Re: Myslím si

No, při současný a předpokládaný ceně ropy to na bouřlivej rozvoj nevypadá ani u dálnic, natož u letedel. Ty půjdou elektrifikovat těžko ;-)

ekonom 23.6.2008 6:56

Nejchytřejší vyhraje

Nejtěžší je  vymyslet jak tunelovat, aby se na to nepřišlo. Zkušených tunelářů máme dost,

jikuli 23.6.2008 11:13

Re: Nejchytřejší vyhraje

Mtne názor exodborníka nezajímá i kdyby byl 100x správný.Ten když nechce,tak si stejně nic nepamatuje a nebo to svede na jiného.Sobotka je stejně spolehlivý jako sníh,který tu byl před čtyřmi léty.On si ani nepamatuje okolnosti jak se odpouštějí milionové daně milionářům a fízlům,kteří organizují svatbu pro Paroubka