30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Přípravu registru smluv provází licoměrnost

Téma prosadil poslanec za hnutí Starostové a nezávislí Jan Farský, za jehož starostování začaly smlouvy bez nejmenších časových a administrativních problémů zveřejňovat Semily.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 2.4.2015 13:01

Poslanec KDU Bartošek hovořil o tomto zákonu

v rozhlase a mne napadlo: kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Ty důvody pan Bartošek pečlivě vyjmenoval. Až zase prohrají volby, budou se divit, lidovci jedni.

P. Maleček 2.4.2015 8:08

Kapři sami sobě rybník nevypustí

Ono se to Jelínkovi, jinak socanovi jak poleno (myšleno v dobrém) evidentně nechce říct na plnou hubu: tenhle zákon v jeho účinné podobě vrcholní politici jedno odkud ( i z ČSSD) zuřivě odmítají a udělají cokoliv aby platil co nejpozději a v co nejméně účinné podobě.

Protože tenhle zákon zablokuje či výrazně omezí rozkrádání státu, krajů i obcí přes předražené zakázky a nákupy a podhodnocené prodeje organizované většinou dnešních politiků. A to nejen pro vlastní obohacení, ale i pro naplnění partajních pokladen.

A bez přísunu těchto politiky státu ukradených peněz nebude na nákladné volební kampaně, bez kterých v dnešní zmedializované době není šance na vstup do parlamentu.

A tak jsme u známého - čeští kapři si nikdy sami sobě rybník nevypustí.

J. Pražák 2.4.2015 8:05

Kdyby opsali slovenský zákon, který už je odladěný,

tak by to začalo fungovat ihned. Dle názoru jednotlivých poslanců se dá hezky určit, kdo je jak úplatný. Takovou statistiku bych rád viděl v nějakých novinách.