19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Případ Volný a případ Hnilička

Události nakonec nahrály na srovnání neslušného poslance Volného a slušného poslance Hniličky. Ukazuje se, že v testu slušného chování propadli oba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 27.1.2021 20:42

No jo, koksal jsem se na tu prlamentní rvačku ... tedy nevím, čemu se dnes říká rvačka. Vždyť to bylo jen takové kočkování, žádná rána pěstí či kopanec do...

Že to pan řídící schůze mírně přehnal s tím vypínáním, když šlo o něj, je fakt. Že volný jednal trochu nepřiměřeně, když na pozvání Hanzala si mu tedy sedl na klín, je taky fakt. Takže já vidím dva viníky. A než takové věci soudit, je lepší potrestat oba.

A ten hotel? V podstatě něco jako překročení rychlosti v obci. To řeší pokutičky. Já dostal v Říčanech 700 za 4 km. Tak nějak. A že se scházeli? Tak jo, lidi to dělají. I v této době. Většina z nás to dělá. A řada z nás musí pracovat...To je taky scházení, ne? A o čem se domlouvají, to snad nebudeme zatím špehovat, ne? Pro mě jsou rozhodující jejich následné činy. To hodnoťme.

Takže pokutičky, větší pokuty hotelu (tam snad je zákaz jasný) a je to. Bouře ve sklenici vody.

Mimochodem, pokutičkama se tedy výrazně šetří. I ten Volný by ji měl obdržet. Źe nenosí masku a tím ohrožuje ostatní. Třeba každý den. Ono by ho to přešlo.

J. Kalina 27.1.2021 12:37

jen bych připomněl autorovi článku, panu Okamurovi, který to rád říká a všem co na to naskakují a souhlasí.

Jak by jste si představovali to uvolnění pro mladé a zároveň se pořádně postarat o staré, ohrožené? Vždyť je to nereálná pitomost.

Modelový příklad: dědkové a báby jsou opečováváni v domově důchodců všechna čest akorát to má jednu chybičku: někdo se o ně stará, jsou s někým ve styku z těch mladých co si bacha dávat nemusí. Takže co? chytí to nebo to nechytí? A od koho to dosud chytli tito či nějací doma zavření s občas vystrčeným nosem? Od dědka, který je zavřený na druhém konci města nebo potkali někoho "zdravého".

To by jste je museli nastěhovat na ostrov, pustit mezi ně pár ještě pohyblivých a výkonných co se postarají a jídlo a další jim tam shazovat na padáku. A co nějaká jiná nemoc? Kam s nimi a kdo k nim.

Kdysi jsem dělal prohlídku u obvoďáka a zeptal se mne, že kouká do papírů a že nechodím na prohlídky a vůbec se nějak vyhýbám zdravotní péči. Řekl jsem mu, že chci zůstat zdravý, že asi nejvíce onemocnění dle mne se chytí v čekárnách a ordinacích a on na to, no jo, máte recht. Také taková ta větička: je třeba přijít včas, aby jste byl dobře léčen. No, já jsem párkrát slyšel u doktora: kterej vůl vám to dělal apod.

Dokud nebude lék, který u toho, kdo má příznaky zabere a vyléčí ho, jsou na řade plošná opatření různé přísnosti a účinnosti včetně očkování. a funguje to tak, že ti co dodržují (a třeba i kdyby to bylo dobrovolně), tak se sice chrání, ale jejich úsilí je znehodnoceno těmi, co na to kašlou (jim to nevyčítám) a jen oddalují nevyhnutelné. Co je blbě? tím že umírají dědkové a báby se nezlepšuje genofond lidstva a celková odolnost proti covidu. Chtělo by to, aby umírali děti se špatnou imunitou kolem 15 ti let. Což těm dědkům a babám nepřeji. Tak taková je zhruba situace a vyhlídky. A někdo si těžce hrabe.

V. Vlach 27.1.2021 14:06

Lék se jmenuje silná imunita. Nečekejte spásu v pilulkách či jiných klepkách farmaceutického lobby. Též nekonečné mudraření ničemu a nikomu nepomůže. Omezování svobody je patrně cílem stejně jako, že je celosvětovou finanční krizi něčím přikrýt.

P. Burda 27.1.2021 17:00

Jsou nemoci, které si že silné imunity dělají prču. Zlomeninami počínaje, neštovicemi, HIV, nebo vzteklinou konče.

J. Moravec 27.1.2021 12:23

Jo moje babička říkávala:“jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet”.

Přesto, vím, že pan Hnilička kromě toho, že něco v životě dokázal, dokázal se na rozdíl od pana Volného omluvit.

J. Milota 27.1.2021 21:42

Co dokázal?

J. Ptáček 27.1.2021 12:01

Pan Volný mně nestojí ani za slovo!

Průšvih v Teplicích má taky svou logiku. Podle svého vzoru všichni "makali", až se z nich kouřilo. Bez ohledu na stranickou příslušnost. V zavřené hospodě, v nočních hodinách, bez roušek. Co "vymakali" dodnes nevíme. Pan plukovník Husák tam byl opravdu náhodou, skoro služebně. Jen je škoda, že neplnil stejnou povinnost, jakou má běžný pochůzkář, jeho neznámý podřízený. Měl toto flagrantní porušení vlastních nařízení okamžitě ohlásit nejbližší policejní služebně v Teplicích. Že by neposlechli policejního plukovníka? Tomu nevěřím. Takže na vině budou stoly plné lákavého žrádla a chlastu.

M. Rozbořil 27.1.2021 12:20

Všichni makali, až mlaskali.

V. Kain 27.1.2021 12:39

Oni jsou po práci pro tuto zem a občany jako diví,ale hlavně v nočních hodinách.Je tma a myslí si že jim to projde.

V. Bartl 27.1.2021 16:02

Pane Kaine, ne, že si to myslí, oni velmi dobře vědí, že jim takové věci projdou. Dost nechutné, jsou však horší hnusy. Nenarodil jste se snad letos.

I. Pávek 27.1.2021 10:14

Cheche, už nějakou dobu přemýšlím, jaká je vlastně moc tohoto státu a kdo nebo co ji pokud nějaká je představuje. Hostinský Palivec dostal 10 let jen za to, že mu po obraze císaře pána sraly mouchy. A to bez stavu nouze. Teď u nás za stavu nouze si z nařízení ,,státu" dělají hostinští a jiná verbež, pro chod státu okrajová, srandu a vydává se to určitými kruhy jako hrdinství. Nanejvýš se udělá tytyty. To je opravdu kuriozita, nebo vizitka hen tej naší rozvinutej demokrácie? Cheche, co by se asi stalo, kdyby se situace zhoršila tragicky tak, že by bylo nutné vyhlásit stanné právo? Přestaly jezdit kamióny do marketů, vypadla elektřina atd. Střílelo by se špuntovkami? Policie by dostala mokré hadry? Co to vlastně je, co se nazývá stát? A jestli jsme ten stát někdy měli, co teď z něj zbývá? Připadá mi už jako d.v.ka, kterou si dovolí každý znásilňovat a ona si to nechává líbit.

P. Dvořák 27.1.2021 10:34

Vy jste si naprosto popletl role. Stát je tady pro nás, my si ho platíme, úřednící počínaje vládou a taktéž poslanci jsou naši zaměstnanci.

Oni tady původně nejsou proto, aby s námi řezali o zem při každém pitomém nápadu, který někoho s podpisovým právem zrovna napadne.

Ve dvacátých letech lidi kosila španělská chřipka, na světě zemřelo asi 50 milionů lidí, jediný lék byla deka na chodbě špitálu a přesto se budovalo jako nikdy předtím. Průmysl jel na plné pecky, otvíraly se univerzity atd. atd.

Chcete vyhlásit stanné právo? Pak ale opravdu nejen že přestanou jezdit kamióny do marketů a vypadla by nejen elektřina.

I. Pávek 27.1.2021 11:04

Je to jen takové zamyšlení Dvořáku nad stavem státu a nad jeho obyvateli. Nic vyhlašovat nechci.

Doufám, že po tom odporném státu který vás tak obtěžuje placením daní vydrbete tím, že po něm nebudete chtít takovou sprostotu jako je důchod. :-)

P. Dvořák 27.1.2021 14:59

Už delší dobu pozoruji, že to u vás není jen přechodný stav. V minulosti tady jednomu radili: Měl byste jít k lékaři, pomůže vám.

Ještě mě rozbrečte, že stát vydělává na můj důchod. A popište mě. jak díky vládě, poslancům, všem úředníkům, kteří v potu tváře a za nejtěžšího odříkání sobě i svým rodinám, střádají korunku po korunce, aby důchodci neumřeli hlady.

J. Jurax 27.1.2021 15:49

Ehm ... stát mi důchod nedává, u nás je průběžný systém, takže mi jej dávají ti, kdož si platí důchodové pojištění; možná i Vy. Stát nanejvýš zajišťuje legislativu, výběr pojištění a distribuci, což ostatně nedělá zadarmo.

I. Pávek 27.1.2021 18:30

Málem jsem se uřechtal smíchy Dvořáku a Juraxi při představě, jak vám dvěma někdo dobrovolně bez prostřednicví státu přispívá nebo dokonce vyplácí ze svého na váš důchod, podporu, nemocenskou. Takoví uslzení dobráci v současné době nerostou. ;-D

J. Jurax 27.1.2021 19:11

Jen se řehtejte, smích je obecně zdraví prospěšný ... :-)

P. Dvořák 28.1.2021 0:31

Pávku, teď jste prokázal, že jste regulérní magor. Nechápete význam slov. Naprosto jste se do toho zamotal, protože každý kromě vás chápe, že stát opravdu nikomu nic nedává, ale jenom přerozděluje.

Nezbývá mi než opakovat: Už delší dobu pozoruji, že to u vás není jen přechodný stav. V minulosti tady jednomu radili: Běžte k lékaři, pomůže vám.

Ten rozřehtaný smajlík na konci vašeho příspěvku je možná jenom signifikantní arousal. Spíš bych se ale přiklonil k tomu, že ve vašem případě se jedná o signifikantní personální mikrosymptom.

J. Moravec 27.1.2021 12:13

Copak dvacátá léta pane Dvořáku, to ještě v šedesátých létech žena byla žena, chlap byl chlap, měli jsme jenom dvě pohlaví a já jsem taky nepatřil k ohroženému druhu. Jo to byly časy. Jářku, pokrok nezastavíš.

E. Chrapek 27.1.2021 9:44

Prozradím Vám tajemství: Lyžovat jezdí sice mladí (a Klaus), kteří sice na Covid neumírají, ale i tak je vhodné je chránit před šířením nákazy. Proč? Protože když se na svahu nakazí, tak potom nejspíš nakazí i další doma, v práci, v MHD, ...

J. Nevrkla 27.1.2021 9:23

Souhlasím a podporuji poslance Volného.

J. Svoboda 27.1.2021 10:13

Taky vyhrožujete flákancem?

Pěkný den.

J. Nevrkla 27.1.2021 10:18

Pokud někdo vypne poslanci mikrofon, protože se mu jeho řeč nelíbí, pak si zaslouží trest. Vyhrožování flakancem je to nejmenší.

J. Svoboda 27.1.2021 10:40

Mikrofon mu správně předsedající vypnul proto, že nemluvil k tématu. Poslanec Volný se mohl ihned odvolat k poslanecké sněmovně a ta mohla ihned odhlasovat, že má dostat zpět slovo. Neudělal to, jeho chyba.

Řešit silou cokoliv v PS ČR i jinde je nedemokratické chování hulváta.

No když ty vaše slinty sečtu, jste stejný lhář a píp, jako ten "chytrák" z SPD.

Pěkný den.

J. Nevrkla 27.1.2021 10:55

Jaké slinty, zkuste být konkrétní. Nebo na víc nemáte?

Predsedajici Volného myslím vypnul po dvou větách, to hajite? Vzpomínám na dramatické parlamentní projevy masarykovske první republiky a umlcovani poslance si snad nikdo nedovolil.

J. Svoboda 27.1.2021 11:54

Jiní jsou hulváti, takže to obhajuje Volného? No vy jste logik ;-D;-D;-D

K tomu mávání pěstma, tykačka, vyhrožování flákancem - a o tom ty vaše slinty jsou.

Pěkný den.

J. Nevrkla 27.1.2021 12:32

Pokud nedovedete odlišit příčinu a následek, pak na tom nejste moc dobře.

Ti lidé si evidentně soukromě tykají, možná si i někdy nadávají, tak to bývá. Hulvatsvi není můj styl, ale zajímá mě více meritum věci, ve které jsem na straně Volného. Pokud kritizoval predsedajiciho, že je známý tím, že požaduje za schválení zakázky 10%, pak by mi takové jednání přišlo mnohem nemravnejsi, než nějaké klukovske vyhrožování flakancem. Na tom se může točit kazdy vůl neschopný pochopit něco jiného.

J. Svoboda 27.1.2021 12:57

To bylo k věci o nouzovém stavu? Sám podáváte důkaz o tom, že z vás jsou jen slinty.Rv

Pěkný den.

J. Brunner 27.1.2021 16:35

No, Vy přímo zvracíte.

P. Dvořák 27.1.2021 10:37

Poslance Volného obdivuji pro jeho pevné nervy.

Mně jako poslanci nějaký ňouma vypnout mikrofon a potom se mě jiný ňouma pokoušet od jiného mikrofonu odstrčit . . . . .

Pravda, měl bych roušku.