6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Primátor Hřib

Primátor Prahy Zdeněk Hřib zavítal do pořadu Události, komentáře, aby v něm obhajoval svou roztržku s premiérem Andrejem Babišem a poté svou „čínskou politiku“. Je jasné, že se cítí zcela nevinen!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Müller 20.9.2019 9:25

Asi takhle... AB si chce za peníze daňových poplatníků postavit pomník. A nemá jiný nápad než postavit úřednickou čtvrť, která by mohla bez problému narůstat nade všechny meze. Místo tlaku na digitalizaci, aby si lidí vyřídili vše z domova, budeme stavět další a další baráky. V podání této vlády ANO + ČSSD, ale dochází k paradoxu. Čím více počítačů, tím více úředníků. A samozřejmě čím více úředníků, tím menší výkon a více šikany. Že se AB nezaměří na to, aby firmy a lidi dostaly stavební povolení do 60 dnů, to by byl pomník... ale to je o práci a to se nějakým "Čau lidi" vyřešit nedá. A Hřibovi se nedivím, AB není čestný člověk, jeho slibům věří už jen důchodci (kterým můžete prodat předražené hrnce nebo elektriku) a pan Bartoň, který nikdy neopomene sepsat nějaké vyznání z lásky. Za Babišem zbývají jen sliby, kecy, buzerace slabších a dotace na účtech jeho firem. A tak se nedivím Hřibovi, který mu nechce sednout na lep.

M. Valenta 20.9.2019 9:21

Je až taková nula, že vyvedla z rovnováhy prvního z Oligarchů včetně Říše Středu.

J. Novak 20.9.2019 9:07

On ten požadavek na novou nemocnici má zaklad jinde. Po likvidaci nemocnice Na Bulovce by bylo možné na jejím místě postavit další lukrativní milionářskou čtvrť a pochybuji o tom, že by mezi novými vlastníky Hřib a další "skromní" Piráti chyběl.

M. Valenta 20.9.2019 9:05

Na rozdíl od autora se mi postoj Hřiba vůči agresivní Číně, drzosti ruské ambasády a místnímu oligarchovi, velmi zamlouvá. So geht das.

B. ... 20.9.2019 8:36

Primátor Hřib zatím v Praze nic nedokázal. Jen kecá a kecá. Akorát dokáže škrtnutím pera zakazovat. Rozvoj žádný.

J. Schwarz 20.9.2019 8:23

Tak hlavně že je " v době internetu" skvělé mít úřady rozestrkány po historických budovách s násobnými náklady na provoz a úředníci namísto aby zašli do vedlejší kanceláře budou "komunikovat přes internet". Taky jsem zažil firmu, kde se mezi sousedními kancly "komunikovalo" pomocí mailů a Skype neb to bylo "moderní". Už zkrachovala...

J. Kočí 20.9.2019 8:19

Znáte rozdíl mezi Piráty a opiem?

Obojí je z nezralých makovic.

D. Müller 20.9.2019 8:15

Vyměnit pozemky za "sliby" Andreje Babiše! No, kdo by neměnil....?

Vytvářet úřednickou čtvrť v době internetu? Nezaspal nám panáček trošku dobu? Ještě by jim tam mohl postavit byty, obehnat to zdí, aby se chudáčci úředníčci nemuseli potkat s prostým lidem. Ale tempem, jakým nabírá další a další úředníky, by to musel brzo hnát o štok výš. Zeman kanál Labe-Odra-Dunaj a Babiš úřednickou čtvrť, to jsem rád, že nikoho nenapadla nová pyramida, ale co není může být. Pan Bartoň nám pak vysvětlí, že je to dobrý nápad.

D. Stirsky 20.9.2019 7:55

Autorovi nesnasejiciho Hřiba uniklo, že pokud někdo okupuje památkově chráněné objekty, je to hlavně Senát a Sněmovna a KPR. Já je vím, že v Nosticově barokním paláci je kultura a v Rohanském školství. Toť asi vše. Když z nich uděláme muzea, zase to budou príspěvkovky placené z veřejných zdrojů.

D. Stirsky 20.9.2019 7:50

Souhlas.

D. Mach 20.9.2019 7:35

Takže když se vítězná strana snaží realizovat volební sliby, je to podle vás špatně? Pane Dekyský, a k čemu jsou pak podle vás volby?

D. Mach 20.9.2019 7:32

Opět výplod, který je postavený od začátku do konce na obhajobě ÁNO a kritice Pirátů bez ohledu na fakta. Už jen ten návrh na vybudování úřednické čtvrti. ÁBéčko nikdy neuvedl žádný logický důvod, proč by taková čtvrť měla vzniknout a stejně tak neví, co s opuštěnými domy. udělat muzea, na která bude Praha doplácet, je opravdu skvělý příklad toho, jak se firma nemá řídit! Ministerstva jsou dnes snad až na pozici MŽP umístěna podél Vltavy a jsou vzájemně snadno dostupná. A to, že by člověk při vyřizování svých záležitostí potřeboval běhat z jednoho ministerstva na druhé ... kdy jste byli naposledy na ministerstvu?

Závěrečné konstrukce s čínskou smlouvou je pak už jen prostým patolízalstvím. Smlouva je uzavřená mezi Prahou a Pekingem. To, že Čína ruší vystoupení hudebních těles, to je poměrně jednoznačný projev vyděračské politiky. proto bychom si do budoucna měli dávat pozor na to, s kým dohody uzavíráme. To, co si čínští soudruzi nedovolí proti Německu, to zkoušejí na nás. Hudební soubory budou mít drobný problém s výpadkem příjmů, ale při své pověsti to snadno nahradí dohodou o jiných koncertech, třeba na Thajwanu. A jinak bych doporučil vydat programové letáky pražských souborů v čínštině a rozdávat je na letišti, aby návštěvníci z Číny věděli, kam si v Praze zajít na kvalitní vážnou muziku. Číňani jsou sice poslušní, ale ne všichni. Asi toto doporučení panu Hřibovi pošlu. Pro Batroně je to stejně naprosto zbytečný výklad skutečnosti.

D. Stirsky 20.9.2019 7:17

Za výrazy “komunikovat”, “nicméně” a “ďábel je skrýt v detailu” - jedna horší fliskule než druhá - bych dával trestné body.

F. De Winter 20.9.2019 6:39

První hmatatelné výsledky práce Pirátů v Praze. Pražští umělci přišli o výdělky. Ale Hřib z toho vyšel jako hrdina. Ukázal, že bude bojovat proti totalitě až do statků a hrdel (těch ostatních). Inu, Pražané mají co chtěli. :-P

R. Vacek 20.9.2019 6:31

Hřib dělá pro životní prostředí v Praze spoustu užitečných věcí. Městský okruh to sice není, ale zakáže topení uhlím v kamnech. Kdyby ještě přidal zákaz vypalování městských lesů, tak by to bylo dokonalé.

J. Anděl 20.9.2019 6:12

No, dělají/mají dělat službu Pražanům. Hodnocení pozorovatele zvenčí je sice zajímavé a můžeme se nad ním zamyslet, ale není rozhodující. Myslím tím pro ty, co si ho zvolili, stejně jako pro ty, kteří ho nevolili, jako třeba já. Budu soudit spíš dle toho, zda a jak se něco zlepší/zhorší v Praze, bude-li to vůbec rozpoznatelné.

J. Anděl 20.9.2019 6:06

Jestli je Hřib jednička nebo nula, to netuším. Piráty nevolím, nicméně je demokraticky zvolen (jako Babiš či Zeman), zda s tím uspěje, ukáží volby budoucí.

Ano, politika je schopnost najít kompromis. A taky rozpoznat situaci, kdy kompromis není možný.

Občas (v souvislosti Koněva) se tu píše, že by města neměla dělat zahraniční politiku. Jenomže zahraniční politikou byla už věta o respektování jedné Číny.

Já bych možná uvažoval o drobné redefinici toho s politikou a kompromisem. Tedy že politika je schopnost dosáhnout svého bez toho, abych zbytečně naštval oponenta. Ve výsledku to je podobné, může to být stejné, nicméně z technického kompromisu mohou obě strany vyjít s pocitem hořkosti, stejně tak lze prosadit požadavek jedné strany a obě z toho vyjít s pocitem zachování cti.

Ale tak záleží na tom, jestli chceme odstranit sochu/větu, nebo dát vzdálené straně lekci a tím rýpnutím zabodovat u svých voličů. Na čem z toho leží důraz. No, a to zabodování u voličů, toužících po dávání lekcí, je v konečných důsledcích důležitější součástí politiky v demokracii, než schopnost kompromisu či nenaštvání oponenta.

M. Krčmář 20.9.2019 4:58

PS: kolik kamarádů Burešových asi čeká na ty historické budovy?

M. Krčmář 20.9.2019 4:55

Což primátor Hřib dokazuje tím,že není ochoten se podrobit megalomanii vašeho estébáckého guru.

M. Krčmář 20.9.2019 4:48

Kolik je v této zemi obcí,kterým stát nasliboval, své realizoval,a pak se na ně vykašlal? Přeloženo,až bude obchvat, můžete začít kopat základy. Hřibe,nedej se a nenech se ovlivnit těma prostitutkama a prostitutama,že jich máte na magistrátu dost.

P. Han 20.9.2019 4:22

Hřib je nula mezi nulami. Jak se takový exot mohl dostat na tuhle pozici, to je něco mezi nebem a zemí.

B. Baron 20.9.2019 3:23

... chovají se jako dobytek....

I. Dekyský 20.9.2019 2:21

Nejde jen / vůbec o Čínu. Co si "moudří" Pražané zvolili to mají. Pro nás ostatní je to varování, tahle sebranka ani omylem nebere politiku jako službu a kompromis nezná, od dávno vymřelých bolševiků, proti kterým neustále "bojují", se v podstatě vůbec neliší; tam kde vyhráli volby se od prvního dne chovají jako na dobytém území, které je třeba změnit k obrazu svému...