27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Přímá demokracie

Přáli byste si přímou demokracii švýcarského typu? Pak si dejte pozor na klamající proroky hlásají přímou demokracii, ale ve skutečnosti propagují nástroj k vyhrocení problémů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 19.10.2017 10:13

Demokracie.....

již ten volební systém je neumíraná demokracie ve své plné kráse!Manipulace od počátku! Dobře namyšlené! Voliči, my tě vždy stejně doběhneme!!!!Jen ne s Okamurou!!! Okamura všem "demokratům" v naší republice šlápl na kuří oka a to bolí a bolí. Od Zaorálka je to upřímné doznání, že by to i raději plichtíl dále s Babišem než s Okamurou.Jak vládnou v dnešní době: pomocí bankovnictvízáměnou pojmenováníCikáni se nazvou Romy, manželství již není svazek muže, ženy a dětí, ale soužití buzerantů, lesb a adoptovaných dětí (prozatím), demokracií se nazývá rozkrádací systém národního bohatství, demokracíe se nazve hanlivými názvy jako populismus, obrana vlasti za xenofóbii, ideologie násilí za náboženství. A dalo by se pokračovat. To je ale již pro „studované“ sociology, psychology. Mě jako strýcovi z dědiny je to dostačující pro pochopení jak se mám na věci dívat a vše si správně zařadit.

V. Klepetko 19.10.2017 9:58

Pane Payne,

proti Vašim abstraktně-teoretickým úvahám o přímé demokracii nebudu nic namítat, protože jsou správné. Bohužel ale ta pravda nebude vidět, protože jste ji Vy a Vaši aktivní příznivci i zde na Psu velmi důsledně překrývali hlasitým žvaněním o Čapím hnízdě a amorálním chování pradědečka Babiše za třicetileté války.

Nyní se na poslední chvili snažíte politicky očernit Tomia - ke kterému právě pod vlivem toho Vašeho žvanění mezitím přimknula řada hodných, chytrých ale už naprosto znechucených lidí!

Mám pro Vás návrh - pokud opravdu chcete, aby se přímá demokracie neprosadila, vyzvěte své členy a sympatizanty, aby volili SPD Tomia Okamury! Tomio tím pádem nedostane 12.5%, ale, řekněme, 12,9%. ODSka se - až uvidí takový výsledek -definitivně lekne, a utvoří s Babišem funkční koalici! A také o bych si velmi přál.

Nic jiného už udělat nemůžete! Poslouchá Vás jen pár intoušů.

A. Nový 19.10.2017 10:22

:-))

Pane Klepetko, kolik vám platí Babiš za to trolování?

V. Klepetko 19.10.2017 10:36

Re: :-))

Přiznám se že nic - a dokonce ani obchodně jsem neměl z žádnou z jeho firem ani jinou jim ovládanou strukturou nic společného. Nikdo z mých příbuzných (ani já sám) nepracuje a nikdy nepracoval ani ve státní správě, ani v nějaké firmě která by s Babišem měla cokoliv společného. Nějakou dotaci nebo sociální dávku jsem obdržel naposledy před 32 lety, byl to příspěvek na nájem, když jsem byl na vojně.

Manželka (jako sympatizant hnuti) ale kandidovala za ANO na nevolitelném místě do místního zastupitelstva v městské části. Takže se ji snažím morálně podpořit :-))))

V. Klepetko 19.10.2017 10:38

Re: :-))

"s";-)

P. Lenc 19.10.2017 10:51

Re: :-))

Pane Klepetko je to samozřejmně vaše volba, ale v případě zvolení tohoto fízla a jeho "vlády" to vaše probuzení bude hodně nepříjemné.Nepatřím k těm, co by vás podezíral že jste placen Babišem, jenom si myslím že naivita vede k ošklivé kocovině.Hezký den.

V. Klepetko 19.10.2017 12:18

Re: :-))

Naivita?

Zde jsem velmi poctivě a podrobně vysvětlil, proč asi budu volit Babiše:

http://1url.cz/JtIbr

Prosím, přečtěte si to, pokud budete mít chuť i čas, a napište mi, co je na mých úvahách naivního?

I Vám přeji hezký den! A vlastně i úspěch ve volbách. Kdybych se v neděli probudil a zjistil, že jsou Svobodní ve Sněmovně, tak mi srdce poskočí radostí. Protože ale nejsem naivní, tak vím, že se tak nestane!

M. Pernický 19.10.2017 18:15

Re: :-))Důvěřuj,ale prověřůj!

Lenc je ST6Bak,podkrycím jménem chytrak důvěřivý,protože to prolétlo médii na Babiše a on tomu 100% věří.

M. Prokop 19.10.2017 11:22

Ale fuj!

"protože jste ji Vy a Vaši aktivní příznivci i zde na Psu velmi důsledně překrývali hlasitým žvaněním o Čapím hnízdě a amorálním chování pradědečka Babiše za třicetileté války."

Kdo konkrétně?

V. Klepetko 19.10.2017 12:12

"Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Milane ahoj, zamysli se prosím nad tím - kolikrát si Ty, pan Brzák nebo jiní příznivci Svobodných poukazovali na to, že "přímá demokracie" je blbost, v porovnání s úvahami třeba o Čapím hnízdě?

Ano, psal si i o tom, že přímá demokracie je nesmysl, ale za tím moralizováním o hnízdě se to úplně ztratilo. Přitom já vím s jistotou - protože jako předseda spolklu jsem mluvil s opravdu velkým počtem lidí v rámci různých petičních akcí - že když plivneš voliči ANO na Babiše a on Ti uvěří, tak s pravděpodobností 90% přejde k Okamurovi. Ne k Svobodným. Ne k ODS. K Okamurovi! A jen velmi-velmi okrajově k Pirátům. Tak to prostě je! Proto jsem psal, že je Babiš "záchytná síť".

Svým moralizovaním o Babišovi jste nahnali voliče k Okamurovi, takže ten teď bude mít těch 12.5% a bude prosazovat tu přímou demokracii. Negativní kampaň místo hledání programových průniků - to je cesta do pekla! Respektive, k té přímé demokracii:-)))

M. Prokop 19.10.2017 12:46

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Ani já, ani pan Brzák jsme o Čapím hnízdě nijak nemoralizovali, za to ten malý český podvůdek nestojí. Pouze jsme odmítali poněkud idealistické kecy o tom, jak to Bureš poctivě odkázal příbuzným.

Lituji, ale je-li ti sympatický Bureš nebo Okamura, tak se nevymlouvej na jiné. Je to výhradně Tvoje preference.

V. Klepetko 19.10.2017 13:12

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Není to ani o lásce, ani o sympatiích! Jde o pragmatický kalkul, jak zachovat svobodu v mé zemi alespoň v současném rozsahu. Svoboda bývá někdy velmi krutá, a žádá si i dost velké oběti...

Zkus citovat jakoukoliv mou větu, ze které by bylo možné vycítít nějaké mé sympatie k Okamurovi. Nic takového se dohledat nedá - tak k čemu ten "straw man"?

Do jaké míry přispěli Svobodní svým mortalizováním kolem Babiše k nástupu Okamury do velké politiky - to si srovnej sám se svým svědomím! Já Ti jen mohu celkem přátelsky popřát, aby se nakonec ta Tvá malá partaj do Sněmovny nějakým zázrakem opravdu dostala – nebo alespoň dosáhla na ten příspěvek...

V. Klepetko 19.10.2017 13:14

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

"mortalizováním" je sice taky hezké, ale chtěl jsem napsat "moralizováním":-)

M. Prokop 19.10.2017 14:34

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Ani pragmatický kalkul nestrkej na mne nebo pana Brzáka. Je výhradně Tvůj.

Svobodní také kolem Bureše ani Okamury nijak nemoralizovali, Svobodní se soustřeďují na propagaci svého liberálního programu.

Jsme zase zpátky, moje svědomí ani Svobodní nijak nesouvisí s Tvými, když ne sympatiemi, tak "pragmatickým kalkulem". Vymlouvat se (navíc průkazně mylně) na jiné nemá význam.

V. Klepetko 19.10.2017 15:39

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Pro Boha živého! Já se na nic nevymlouvám!

Nechceš přijmou očividný fakt - nástup Okamury do dvouciferných čísel je ve velké míře výsledkem toho, že Okamura byl VELMI dlouhou dobu skoro všemi považován za jakousi drobnou marginální neplechu, asi jako byl dříve Sládek. Jestli si opravdu myslíš, že po celou dobu jsi se "soustředil hlavně na propagaci svého liberálního programu", tak "zvenčí" to tak vůbec nevypadalo - o Okamurovi ze strany Svobodných zaznívaly jen krátké kusé poznámky, zato o "Burešovi"/Bavbišovi jsem četl nejrůznější moralistní úvahy každý den, a to s velkou četností.

Svobodní jsou prostě zcela očivídně a objektivně spolutvůrci Okamurova triumfu. S mým "kalkulem" to nijak nesouvisí. Vzpamatovali jste se 5 minut po dvanácté! Nevzpomínáš si, že jednou dokonce, když jsem Ti opakovaně psal, že na Slovensku byl terčem Fico a že jim mezitím nepozorovaně vyrostl Kotleba - tak si odpověděl něco v tom smyslu, že je ještě otázka, kdo z nich více škodí?

A jsme znovu u problému volby menšího zla. Tuto volbu bytostně nesnášíš! Jenže když se včas nedokážeš správně rozhodnout a má pak nějaké důsledky, musíš být připraven je nést! A to i za to ne-rozhodnutí. Jak říka ten prof. Drahoš - "Někdy je lepší se rozhodnout špatně, než vůbec". V tomto má pravdu! Válčíme na několika fronrách, teče krev. Jak jednoduché je říci, že žádná strana nemá vlastně pravdu, a zdrhnout z toho! Třeba na nafukovacím člunu do Evropy!:-))))))

M. Prokop 19.10.2017 21:10

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Mnoho slov, smysl (v lepším případě) postrádám.

S těmi každodenními moralistními úvahami, to už je vůbec čirá fikce.

Lituji, tohle nelze brát vážně.

V. Klepetko 20.10.2017 0:12

Re: "Fuj" - to není slovník liberálů. Těm jde o Svobodu!

Smysl se vyjeví vzápětí po volbach! :-)

Dobrou noc.

Š. Hašek 19.10.2017 13:30

Re: Pane Payne,

Pane Klepetko, ono stačí, abychom Vy nebo já jen napsali nějaký objektivní fakt stran Sobotky a Babiše (tedy, že Sobotka by nedokázal samostatně zaměstnat ani nohu, on má i na levou a pravou botu poradce z EU) - jsme označeni za probabišovské StBgaunery.

Nějak si ty naše strany vystrašené ty volby představují "moderně". Nejdřív se moc neprojeví a potom jen nadávají konkurenci. Já stále nějak postaru - nevolím Babiše. Stačí snad ne? Na plky nemám čas.

V. Klepetko 19.10.2017 14:12

Re: Pane Payne,

Pane Hašku, vidím to tak, že moji volbu chápete, ale přitom sám máte jinou. Tomu rozumím.

At ́ se i Vám zadaří!:-)

Š. Hašek 19.10.2017 16:48

Re: Pane Payne,

Ani jsem nesledoval ve Vašich poznámkách konkrétní preferenci stran voleb.

Každého věc, zvláště, když se jedná o naši dnešní sešlost stran a programů. Mně už ani "ty šachy a úvahy na více tahů, jak to bude" skoro nepomáhají.

V. Klepetko 19.10.2017 17:00

Re: Pane Payne,

V pohodě. Dobrou náladu!

R. Morava 19.10.2017 9:43

Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Proč teda s modelem podobným Švýcarskému nebo jinými změnami nepřišli jini politici? Času měli dost. Proč někdo EU jednoznačně nevynadají, protože neplní povinnost ochrany hranic_ Proč nepodmíní nepřijetí kvót právě tou ochranou?

Pokud by Okamura měl dostat 100% ve volbách, možná bych se té odvolatelnosti politiků a příliš lidově populistické demokracie troche obával. Ale teď je jednoznačně potřeba zatlačit na současné politiky s programem SPD. Buď se časem obrousí a budou moct vládnout nebo přijde česká verze Sebastiana Kurze. OVP taky muselo dát Kurzovi modrou, protože pochopili, že jdou proti lidem.

Upletli jsme na sebe bič podpisem milionů dohod, které politikům už neumožňují provádět vlastní politiku, Evropskou úmluvu o lidských právech, kvůli které se každý šátek odvolává do Bruselu, Lisabonskou dohodu, kvůli které máme kvóty. Tady není co zkazit ani kdybychom měli každý měsíc referendum a odvolávali politiky

V. Hájková 19.10.2017 10:05

Re: Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Pokud vím - česká vláda odmítla kvoty s uprchlíky - proč to vaše VYŠILOVÁNÍ?? KDYŽ ČESKO NA ROZDÍL OD RAKOUSKA - kde je počet migrantu na počet obyvatel Rakouska téměř stejný jako v Německu- je u nás je slovy 12 kousku :)))) A to, co píšete o budoucím před. vlády Rakouska - také není pravda- poslouchala jsem jeho 2 projevy - kdy řekl jasně , že Rakousko musí zustat v tvrdém jádru EU ale usilovat o změny - což už dnes říká většina politiku zemí EU!

A naco vlastně nadáváte v ČESKU- EKONOMIKA šlape - tato země má nejmenší nezaměstnanost v celé EU - mzdy rostou - naše zdravotnictví je na špičkové urovni!

P. Zinga 19.10.2017 10:33

Re: Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Neodmítla, paní Hájková, pouze o tom kecá, ani ty Slováky u soudu nepodpořila. A couvne, když Berlin calling. Snad ODS.

Taky volím Okamuru. Čím více hlasů dostane, tím méně bude moci příští vláda hrát dvojí hru.

R. Morava 19.10.2017 17:11

Re: Je to snad pravda ale, i tak volím SPD

Ekonomika celkem šlape, ne už tak ochrana hranice. Je rozdíl ODMÍTNOUT a vynadat za ohrožení naší bezpečnosti a naštvat se že ještě chtějí pokutu za neakceptování kvót a nebo o.d.m.í.t.n.o.u.t s.n.a.d.

A co by jste v případě Kurze řekla. Máte bohužel EURO, jste malá země, lidé zvyklí na luxus. Moc možností nemáte. Dokonce i já jsem jeden z naivků, který rozpad EU nechce, ale jen pokud nám nebudou nutit kvóty a dojde k demokratizaci EU a přeplácnutí Lisabonské smlouvy něčím demokratickým.

Zbytek vysvětluje můj poslední odstavec. Měli jsme u nás svobodu po roce 1989 a nevzniknul tu nacismus. Dnes už ani nemůžete říct že nemytá osoba s šátkem na krku je prase a rozhodovat kdo nebude "bydlet" ve Vašem dome. To není svoboda. A snad by jste skutečně nechtěla abychom dopadli s přistěhovalci jako Německo, Rakousko či Švédsko. Ono to jde totiž rychle. V roce 1989 byla ve Švédsku přibližně čtvrtina muslimů proti dnešku.

V. Hájková 19.10.2017 9:39

SKVĚLÝ

článek a velké díky za perfektní vysvětlení !! BOHUŽEL aniž bych ještě četla místní příspěvky je mně jasné, že zdejší "inteligence" aniž by cokoli pochopila bude bez relevantních argumentu ječet proti vašim slovum!

Je DĚSIVÉ- jak předkládá právně nevzdělaný OKAMURA svým voličum podle něho švýcarská referenda a ani v nejmenším jim nevysvětlí jejich system ! A davy stejně nevzdělaných lidiček - hýkají blahem , jak jim spasitel popelář z Japonska zajistí blaho na zemi!

Možná , že bude dobře, když vznikne vláda se Slovenským komunistickým OLIGARCHOU a trestně stíhaným BABIŠEM - BUREŠEM - OKAMUROU a komunisty !

Tato země přežila nacistickou i ruskou okupaci snad přežije i 4 roky takto složené vlády ! Snad to otevře oči všem KOBLIHÁŘUM a těm co zítra nepujdou k volbám!

P. Zinga 19.10.2017 9:25

Autor má pravdu:

obyčejný volič je skutečně blbec a rozhodovat musí politici.. Jasným důkazem voličovy blbosti je skutečnost, že tyto politiky volí.

J. Brunner 19.10.2017 16:09

Re: Autor má pravdu:

Hezké.

J. Vavruška 19.10.2017 9:00

Správně

Zbývá si jen přát: "kéž by byl celý program Svobodných takto konkrétní a srozumitelný." (anebo některé jiné strany)

I. Polák 19.10.2017 8:40

Pochvala a podiv

Ano, takhle se má vysvětlovat o co jde.

Kdybych byl lepší čtenář novin, a hlavně asi wikipedie, nebylo by tohle pro mne překvapením.

Jenže 1. "nás blbých" je spousta,

2. Už léta všichni říkají "Ostatně Okamuru je třeba zabít" a takto vysvětlující článek vyšel teprve 2 dny před volbami.