28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 16.4.2007 11:56

Pane Daneši, proč?

Protože v tom batohu je spoutaný paroubek :-))))

miro 16.4.2007 11:09

trosku klidu

pane Danesi by to chtelo. kdokoli by prisel po socialistickych vladach by mel obrovsky tezkou pozici , a jakykoli krok v dnesni tristni situaci, v jake nase verejne finance jsou , bude kritizovan ze vsech stran, pokud se lidem na neco saha, zada se , aby konecne neco zacali delat, starat se o sebe, vzdy se bude kricet. ja z teto podoby reformy nadseny nejsem, ale bohuzel jeji podoba byla nami , volici dana v cervnu lonskeho roku, pul naroda volilo tak jak volilo , co tedy chcete, hovorime tady o milionech lidi, kteri si zvykli jen na davky a state (tedy ti, kteri prinaseji hodnoty a plati vysoke dane) , dej mi, je to tva povinnost . budme radi, ze se neco deje, a skutecne, pokud se nic nebude dit, bohati se budou smat i pri krizove situaci, chudi a stredni vrstva bude plakat, takze zacnete  skutecne otevrene psat o tom, kde jsme a co potrbujeme , skoro cely clanek je ideologicky balast, a by the way , pana Topolanka nemusim, ale je porad lepsi nez paroubek, sobotka, skromach , cunek apod. , bohuzel vcetne tlusteho

Kubeš 16.4.2007 11:25

Re: trosku klidu

Dávám Ti plně za pravdu.

jerry 16.4.2007 11:57

Pořád se zapomíná na základní otázku:

pomůže to? Je to aspoň krok správným směrem?:-(

miro 16.4.2007 13:13

Re: Pořád se zapomíná na základní otázku:

ja bych asi mohl najit desitky ruznych zlepseni , ale povazuji to za prvni krok spravnzm smerem, dalsi kroky musi nasledovat . ja bych polozil jinou zakladni otazku. polozil nekdo na stul neco lepsiho nez je toto? proyatim jsem to nevidel.

Roy Boehm 16.4.2007 14:28

Re: trosku klidu

Neměl bych problém s tezí, že se má každý starat sám o sebe, kdyby nešla ruku v ruce s tím, že si zároveň mám připlatit (vyšší DPH, poplatky u lékaře, na recepty, snížení podpory hypoték, zrušení společného zdanění, kolosální nápad se znásobením daně z nemovitosti atd) na státní služby, které se budou omezovat (viz např. plánované škrty ve zdravotnictví, zrušení resp. snížení nemocenské, zrušení valorizace důchodů atd.) Důsledkem bude, že budeme mít brzy švédské daně a americké zdravotní a sociální zabezpečení, což jest ku lejnu!!! Chci buďto jedno nebo druhé (a raději to druhé!

Fafa 17.4.2007 20:40

To Roy:

Bohuzel za poslednich par let si stat a obcane zvykli na uroven sluzeb a dani, ktere jsou jaksi v nepomeru. Jak chcete tech 100+ giga rocne vyrovnat Vy?

vi 16.4.2007 9:44

Lesk a bída novinových kurtizán!

Soudruzi ze VŠECH !!! DENÍKŮ A MÉDIÍ TAKTNĚ PŘEHLÉDLI, výrok premiéra Topolánka v otázkách Václava Moravce. Jasně řekl, že on ví o co se lidé mají zajímat. Velký kormidelník Mao by to neřekl lépe. Jen média by si toho jistě všimla( tímto to činím za ně).

Lea 16.4.2007 10:15

Re: Lesk a bída novinových kurtizán!

je to ještě větší blbec,než jsme předpokládali.To máte pravdu.Zrovna tak,jako jeho zdůvodňování "nevzniku" parlamentní vyšetřovací komise ke Kubiceho zprávě.Velkej Mirek "vyhodnotil" důsledky,načež o příčinu a způsob vynesení této zprávy ven se nemá cenu  zajímat.

brabla 16.4.2007 16:20

Re: Lesk a bída novinových kurtizán!

Ty hajz&e, myslím, že už ti někdo  v nějaké diskuzi napsal, aby jsi nevytrhával věty z kontextu  celého souvětí.(Y)

gerontusinza 16.4.2007 9:20

Pane Daneši mám jiný návrh, nevyhazujme balast, vyhoďme toho kdo ten balast nanosil.

A okamžitě. O si ten batoh s balastem odnese sám. Je hezké. jak se současná tzv vláda jeví. Jeden nařizuje žebrákovi že bude nít ještě méně nezdravého jídla,  vzhledem k vzniklé drahotě, a člověku movitému umožňuje aby si skutečně hrál na naboba ještě lépe. Druhý pro změnu vymyslí spoustu poplatků a vydávaje to za reformu, ponechává je tam kde vzniknou. Jen jaksi není jasné proč tak činí. Na financování nových IZIPů, aby kamarádi měli mastnou hubu? No jo to ale pak tajně bere z rozpočtu,tzv vykrádá. To už není pulec ale pořádná žába na prameni. Tak se ten Julínek konečně k rozkrádání těch miliard dostal, co?. Záleží jen na nás, jak dlouho tam ten vysavač necháme.

milan007 16.4.2007 13:17

Re: Pane Daneši mám jiný návrh, nevyhazujme balast, vyhoďme toho kdo ten balast nanosil.

myslíte paroubka ??

PetrM 16.4.2007 9:18

Daneš

Proč by si měl někdo polepšit, Daneši? Stát by taky mohl za pár let zbankrotovat, kdyby se nic nedělalo, proč máte dojem že Tlustý vymyslel perpetuum mobile?

Vlad 16.4.2007 9:45

Re: Daneš

A proč by si nemohli polepšit?

Stačí místo hledání dalších zdrojů začít hledat černé díry. Stát oddlužil spousty podniků: proč nevymáhá peníze od zlodějů zpátky? Stát proprivatizoval stovky miliard: proč to nezaplatí privatizátoři? Zdravotnictví: jaký podíl ze zdravotní daně spotřebovávají pojišťovny? Sportovci: kolik se vydává na sportovce - jejich stadiony, opravy škod po vandalech, policajty, léčení a invalidní důchody? Kolik se vydává na církve: proč je neplatí jejich členové? Kolik peněz vyhazují ministři typu Brhlíkové? Nestačilo by jedenáct poslanců a dvě ministerstva? :-)

Vasekpasek 16.4.2007 8:45

Prosil bych o vysvětlení

Tak to jsem tedy opravdu nepochopil... Ta reforma má mít tedy za cíl přilepšit chudým a víc zatížit bohaté? To je tedy opravdu nádhera, takže ten, kdo již teď platí 3 tisíce ročně, má platit ještě míň a ti, co teď platí 100 tisíc ročně, mají platit dvojnásobně? Nebo jakže si to pan autor představuje?

Mojí podporu (jako člena veřejnosti) mají jakékoliv reformy, které donutí flákače pracovat, zlikvidují práci načerno a obecně sníží daně. Jestli to je zrovna tato reforma, nevím, můžeme o tom diskutovat. Ale diskuzi o tom, jak pomoci chudým a ještě víc zatížit bohaté, to absolutně odmítám

Lájoš B. 16.4.2007 8:18

Komu by se chtělo

začít platit dluhy, které ČSSD za posledních osm let nasekala, když stále všechny občany ubezpečovala o tom, že splácet se to nikdy nebude. Koneckonců je to v jejím stylu - viz. Altner.

Malý Aston 16.4.2007 8:25

Re: Komu by se chtělo

Souhlasím,pro nás boháče není nutné žádné reformy realizovat.Nás jsou jen 2% a my jsme za vodou.Cigánům ten systém také vyhovuje a tak si levičáci trhněte nohou.Pro naplnění státní pokladny je pořeba zvýšit daně všem na 200% a pro znovurozdělení je pořeba zaměstnat dalších 300 000 úředníků,tím se vyřeší nezaměstnanost a budeme zase první ve světě.Vždyť i Špidla v Bruselu říká,zdroje jsou tak proč nějaké reformy.:-D

Lájoš B. 16.4.2007 9:11

Re: Re: Komu by se chtělo

To je fakt reakce na můj příspěvek ?

petr 16.4.2007 11:23

Re: Komu by se chtělo

Zaspal jste dobu, největší dluhy v historii tady předvádí vláda ODS.

Bubik 16.4.2007 12:22

Re: Re: Komu by se chtělo

jaké ??????

konkrétní čísla prosím........

divák 16.4.2007 8:18

S úžasem jsem sledoval otázky a odpovědí náměstků Julínka Hraboně a Cikrta.

Arogance,neúcta k občanům a lži.Zbývá vytýčit nové vítězné heslo : Jsme hrdí na to,že už nejsme ani  občanskou  ani demokratickou  stranou.

Lájoš B. 16.4.2007 8:19

Re: S úžasem jsem sledoval otázky a odpovědí náměstků Julínka Hraboně a Cikrta.

Přání otcem myšlenky a to bez jediného argumentu. Ftipálku.;-(

divák 16.4.2007 8:34

Re: Re: S úžasem jsem sledoval otázky a odpovědí náměstků Julínka Hraboně a Cikrta.

Správně Lajoši,argumenty předvedli oba jmenovaní.Jste velmi bystrý chlapec.

Xury 16.4.2007 8:59

Re: Re: Re: S úžasem jsem sledoval otázky a odpovědí náměstků Julínka Hraboně a Cikrta.

Pokud už sem napíšete příspěvek s úmyslem kritizovat argumenty, které tu nejsou explicitně uvedeny, tak je to k ničemu. Když už, tak je tu máte citovat a svými argumenty jejich názor vyvrátit. Jinak je ten příspěvek k ničemu.

Lájoš B. 16.4.2007 9:12

Re: Re: Re: Re: S úžasem jsem sledoval otázky a odpovědí náměstků Julínka Hraboně a Cikrta.

To divák nepochopí Rv

Haui1 16.4.2007 8:03

Reformy nemají podporu veřejnosti.

Tragédie je v tom, že valná část veřejnosti by podporovala pouze ty reformy, které by jí zajistily čistý příjem aspoň ve výši průměrného platu, aniž by musela chodit do zaměstnání, zdravotnictví zdarma včetně posledního pomazání.

adámek 16.4.2007 7:40

ČR a reforma? Kdepak! Jak by to chudáci (ne)pracující přežili?

tony 16.4.2007 5:48

Daneš by se měl věnovat spíše literární tvorbě.

 Z článku jsem dost dobře nepochopil oč pisateli jde. Nejspíš však jen o znevážení Topolánka za každou cenu. Pojal k tomu své psaní jako krátké literární dílo. Není to ani politický rozbor činnosti Topolánka, ani souhrn ekonomických faktů, ale ani levicový postoj k pravicovému politikovi. Je to podle mně jen takový pokus o plivanec, při kterém se autor snaží o literární zpracování. Dost ubohé na toho co se psaním živí. Daneš by to raději měl zkusit se skutečnou literaturou. Nebo to již zkusil a nešlo mu to?

divák 16.4.2007 8:31

Re: Daneš by se měl věnovat spíše literární tvorbě.

Řekl bych,že na rozdíl od Vašich pokusů,kterými vytrvale na všech diskusích signalizujete jak na tom jste je autor článku novinářem,který své řemeslo ovládá.Řekl bych,že název nicku tony je Vám příznačný.Před časem se takový Vám podobný expert vyskytoval ve VV.

miro 16.4.2007 13:18

Re: Re: Daneš by se měl věnovat spíše literární tvorbě.

prestoze tonzho neznam, tak souhlasim s nim a ne s vami