3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N 23.10.2008 22:09

Re: Nic než....pravda

Protože to má v koaliční smlouvě. Kdyby ne, vládla by KSČSSD.

rlmach2 25.10.2008 5:37

Re: Nic než....pravda

Ladislave N., mate pravdu, komuniste vykradli cirkevni majetek, ale proc maji za tuto kradez  platit nyni i nekomuniste a jejich deti, to nechapu!! Kde zustal majetek KSC, ROH, CSM a ostatnich?  Jsou jejich penize stale jeste "ukryty" na kontech zahranicnich bank???

Daniel 26.10.2008 17:34

Re: Nic než....pravda

Pane Ladislave,když už nechcete rozhazovat z jiných kapes,než ze svých,snažte se hlavně o to,aby bylo vráceno,co bylo za 19 let rozkradeno!A parazitismem označovat ty lidi,kteří nemají nic jiného než své ruce........,to je urážka lidí práce!!!Ti asi živí i vaše nenasytné ambice!!!

Šoumen 23.10.2008 11:47

Re: Nic než....pravda

Položka v lékarně je proto, že pan Cikrt je lékárník. tak mu to tam musí sypat, včetně provizí a dovolených od farmaceutických firem. Ale on neprozradil, kde má lékárny, protože už by mu tam někdo naházel zápalné láhve.

Džejpí 23.10.2008 10:04

Naprostý souhlas

Jsa z Prahy, týkaly se mě pouze senátní volby, ale cítím to stejně jako autor. Ač jsem z těchto důvodů nebyl u prvního kola, teď půjdu dát protestní hlas proti rudé svoloči.

hrat 23.10.2008 9:33

ODS udělala právě příliš málo chyb,

neboť téměř vše, co autor u této strany kritizuje, platí pro ČSSD v daleko větší míře. Dle výsledků voleb to vypadá, že chyby voliče přitahují.

Jiřík 23.10.2008 10:06

Re: ODS udělala právě příliš málo chyb,

Ty jsi krásný příklad Modrého fanatika,Voliči ODS,jsou opravdu,ale opravdu,velice inteligentní(asi jako Pepek Vyskoč)

ural 23.10.2008 11:45

Re: ODS udělala právě příliš málo chyb,

jiříku, opravdu myšlení ti nejde, a pro hrata, přeci právě proto kritizujeme topolánka, že nastavil úroveň téměř jako paroubek

Marat 23.10.2008 12:16

Re: ODS udělala právě příliš málo chyb,

Nikdo by na místě Topolánka nemohl nic jiného dělat.Můžou za to voliči,kteří zvolili zelené a ODS  neměla dosti sil se bez ních obejít a na lidovce také není žádný spoleh.

Tak jen dejte na ČSSD-KSČM. Ti vás zaručeně dovedou k zářným zítřkum.

 VINA JE NA NEVYSPĚLÉM ČESKÉM OBČANSTVU !

Lubajs 23.10.2008 16:11

Re: ODS udělala právě příliš málo chyb,

Aha, už rozumím. Pak jste ovšem na vině hlavně Vy, že jste se víc nenamnožil.

hrat 23.10.2008 12:56

Re: ODS udělala právě příliš málo chyb,

Myslel jsem to ironicky, jako reakci na mnohá doporučení, jak se mělo bojovat s předvolební demagogií. Viz dnešní MF a Jana Bendová. V článku o Julínkovi připomíná použití zkratkovité demagogie ČSSD, která ale, dle JB,  funguje.

Don 23.10.2008 9:33

STOP ODS

Voliči mají  v pátek a sobotu jedinečnou možnost zastavit vlnu modrého póvlu, který se hrne do Senátu. Záleží jen na nich zda chtějí další zvyšování daní, ožebračování obyvatelstva, výprodej státních podniků a okupaci ¨made in USA" nebo senátory, kteří budou opravdu hájit jejich zájmy.  Proto: STOP ODS !!!!!!Rv

JaS 23.10.2008 11:26

Re: STOP ODS

Sparta! Sparta!

Milda 23.10.2008 16:26

Re: STOP ODS

každé prase najde svého řezníka

vládík 23.10.2008 9:29

Pokud se Topolánek dopustil chyby, tak jediné

A to té, že nelhal. Neschoval se za oposmlouvu či něco podobného, aby se mohl posunout ne jen ke středu, ale (jak velel Klausův oportunismus) klidně doleva.  Že nechtěl (pod falešnými záminkami) podporovat zrůdné deficity státních rozpočtů, ale poctivě se snažil (společně s Kalouskem) tyto deficity snížit.  Nechtěl trvalou NF (nově zvanou opoziční smlouvy), kterou si přejí ti, kteří si na politiky jen hrají.

Samozřejmě - pak musel uzavřít kolalici. A v koalici je prakticky každý stejně silný. Partneři se musí dohodnout (nic pro sebestředné, kteří se dohadují neradi). A nikdo to nepíská (nebo prezident falešně). Jak v manželství. Také musí každý slevit. Pokud nesleví, manželství se rozpadne.

To byla "chyba" Topolánkova. Že chtěl dělat klasickou politiku. Nešel "třetí" (národněfrontovou) českou cestou (které rozumí jen jeden genius).

Pinel 23.10.2008 10:32

Re: Pokud se Topolánek dopustil chyby, tak jediné

Naprostý souhlas, vzhledem k výsledku voleb do poslanecké sněmovny zvolil pan Topolánek jedině možnou cestu, spojit všechny nelevicové síly a to se mu podařilo. Jakou podporu by získal autor pro své představy uvnitř ODS a zejména u voličů, to je otázka. Rozhodně s nostalgií po situaci v 90 letech kdy ODS mohla jít proti všem je dnes situace zcela jiná. V politice ale jde o reálnou politiku a ne o diskuzi v akademické rovině. Pan Topolánek demokraticky získal svoje místo ve straně i společnosti. Ti, kteří se podle toho nechovají a kopou příkopy tam nakonec sami spadnou a jak se zdá budou se tomu divit. Jednota je to co dnes nejvíc voličům ODS chybí. 

dan 23.10.2008 12:46

Re: Pokud se Topolánek dopustil chyby, tak jediné

naše strana zelených je asi jediná nelevicová strana v evropě

vládík 23.10.2008 12:48

Re: Pokud se Topolánek dopustil chyby, tak jediné

Což je ovšem jen její věc

alamo 23.10.2008 9:07

autorovi: radar, radar, radar

aj vy ste zase, zabudol na radar

to "jadro ignorantského pudla";-P

hroch 23.10.2008 9:27

Re: autorovi: radar, radar, radar

autor mi hovoří z duše, smlouva s voličem se stala cár papíru, policie se rozpadá .... byla by mi ODS milejší v opozici, ale prosazující svůj program .... než ve vládě, která plní program lidovců. A na trapárnách typu superhrubé mzdy vydělali poze SW firmy ...;-(

Petr 23.10.2008 10:00

Re: autorovi: radar, radar, radar

No, já s něčím souhlasím, a s něčím ne.

Ze smlouvy s voličem se skutečně sta pouze cár papíru, a i mně by více vyhovovala ODS v opozici se svým programem, než ve vládě s programem KDU nebo ČSSD...

Co se týče superhrubé mzdy, myslím si ale že šlo o dobrý nápad, který byl ale pěkně zmršen tím, že se daň začala naprosto nesmyslně platit nikoliv z nově vypočteného daňového základu (který by byl v podstatě stejný jako daňový základ před změnou, jen by bylo vidět velikost odvodů na SP a ZP), ale byla v podstatě zavedena daň z daně (právě ze zmíněných SP a ZP)... Pokud by to nebylo, a současných 15% bylo počítáno z klasického daňového základu, vydělal by na tom myslím opravdu každý, a pravděpodobně by i krajské volby dopadly naprosto jinak...

Co se týče například zdravotnictví, je podle mne Julínek jediný, kdo se alespoň pokusil splnit předvolební program ODS, a za to ho chválím, regulační poplatky jsou podle mne totiž opravdu užitečné a účinné. Je samořejmě chyba, že tohle nedokázal srozumitelně vysvětlit, aby to pochopili nejen ti, kterým vyhovují, ale i ti, kteří je odmítají (ačkoliv si každý den dají tři piva a vykouří krabičku cigaret, čímž utratí podstatně víc, a státu taky nasypou víc]...

alex 23.10.2008 12:51

Re: autorovi: radar, radar, radar

poslouchej ty bl.be já za krabičku cigaret a pivo neutrácím a poplatky  se mi taky nelíbí. tak nedělej z ostatních kořaly a závisláky

Olda 23.10.2008 14:33

Re: autorovi: radar, radar, radar

Chyba, máš utrácet a nebyl bys takovej zapšklej.

Petr 23.10.2008 14:51

Re: autorovi: radar, radar, radar

Jo? A za co tedy utrácíte, že Vám nezbývá těch 30 Kč na případné vyšetření?

Bloud 23.10.2008 9:05

Ale no tak, autore.

Každý jiný předseda vlády za ODS by v současné situaci měl zásadní problém realizovat volební program své strany podle Vašich a možná i mých představ. Volební výsledek v parlamentních volbách dopadl remízou, ODS je přinucena ke kompromisům jak ke koaličním partnerům, tak k některým vlastním spolustraníkům. Neházejte prosím vše na pana Topolánka. Navíc jsem si naprosto jist, že míra pochybení těch, co jsou dnes u koryt, není výrazně odlišná od míry  pochybení těch, co u koryt byli a za dva roky možná zase budou. Máme poměrně mizernou úroveň politické kultury, která je dána úrovní kultury celé naší společnosti, tak že na kultivované a efektivní vládnutí si tahle země musí ještě pár desítek let počkat. Ať si nikdo nedělá iluze, že po 40 letech budování socialistického ráje na zemi beztrestně a bezbolestně  vklouzneme do zavedené, spořádané a bohaté západní civilizace, jako by se nic nestalo. Kdepak, pěkně si vyžereme všechny ty Šloufy, Dalíky, Šťávy, Kočky, Mrázky, pěkně si počkáme, až ten evoluční proces pomalu a postupně tuhle zemi změní na tu standardně západně civilizovanou. Dočkejte času. Prvním testem pro naše politiky by mohla být jejich schopnost dohodnout se na novém volebním zákoně. Remíza nevadí, pokud po zápase dojde na penalty, v Čechách došlo zatím na přeběhlíky, případně "konstruktivní poslance", což nás evidentně posouvá spíše na východ než na západ. Pěkný den >-

Marat 23.10.2008 12:22

Re: Ale no tak, autore.

Pane Bloude,Jste převeliký optimista.Za té Masarykovy republiky to nebylo lepší.Spíše daleko horší.Ani za sto let to v Čechách nebude lepší.Ti vymírajíci předají své nectnosti těm dorůstajícím a tak se to bude pořád opakovat.

Bloud 23.10.2008 13:48

Re: Ale no tak, autore.

Už asi budu reagovat pozdě, ale snad Vás zastihnu. I já si myslím, že za Masaryka to bylo horší než dnes, Logicky. Protože demokratický kapitalismus 20. a 30. let minulého století je méně vyspělejší než ten dnešní 21. století. mimo jiné díky tomu, že se mohl rozvíjet dalších 100 let mnohdy i díky systému pokus-omyl. Masarykovská demokracie se rozvíjet po roce 1948 přestala, západní demokracie má min. 40 let ve vývoji náskok. V roce 1989, kdy jsme si pěkně zacinkali klíči,  byl civilizační rozdíl mezi západní a východní evropou značný, dnes je možná poloviční. Rozdíl smažeme odhaduji za dalších 20 let, sto let je moc pesimistické. Za předpokladu, že u nás nenastane nějaká autoritářská či totalitní vláda. Mějte se.

yorik 23.10.2008 9:04

vaše analýza je správná

ovšem za předpokladu, že většina voličů i nevoličů jsou příznivci ODS, zbavení iluzí z Topolánkova vládnutí. Všechno může býti i trochu jinak.

Marat 23.10.2008 12:27

Re: vaše analýza je správná

yoriku,občany České Republiky by Topolánek nezbavil iluzí,kdyby dělal politiku Paroubka.Sliboval a dávál.Měl slíbit čecháčkum dvou měsiční dovolenou.a postupně ji jím dávat. Tři denní pracovní týden a možnost si v záměstnání dávat nejméně dvou hodinovou siestu a hlavně veliký plat.A hlavně všechno co jen je dávat zdarma.

Tak jen se těšte na to,co vám soudruh Paroubek všechno zdarma nadělí.Modlete se k němu,jak před vánoci dětičky k Ježíškovi.

Irena 23.10.2008 9:00

V jedné věci má autor neoddiskutovatelnou pravdu!

Pan "hrabě" i pan Vondra připravují svým amatérizmem v zahraniční politice ČR o významnou zahraniční prastiž!Svými neuváženými a opravdu amatérskými kroky, vesměs těžko vysvětlitelnými a zdůvodnitelnými,  přivádějí naši republiku do izolace a přispívají k jejímu odstavování na vedlejší kolej! Argumenty k tomuto tvrzení uvedl autor více než dostatečné!Aktuelní následky se projevují  snahou vedení EU, prodloužit  na náš úkor předsednictví Francie pro následující období!Pro tvrzení pana Topolánka o kvalitě ministra zahraničí to je vysloveně srandační a pro oba naše zahraniční experty pořádná studená sprcha.Tak jim popřejme, ať z ní vyjdou, nebo spíše vylezou s očištěnou myslí a novou strategií!V tomto případě se ale přiznám, že jsem pesimistka!