6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Diskuse k článku

POLITIKA: Příběh Jiřího Pospíšila jako obraz ODS

Pan Pospíšil vstoupil do politiky v jednadvaceti letech, stal se členem ODA, z které za čtyři roky přešel do ODS. V sedmadvaceti se již dostal do Poslanecké sněmovny a tam sedí dodnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 14.2.2014 14:24

Re: ODS výhradně posloužila V. Klausovi

Každá úspěšná, tedy kvalitní (nepopulistický), většině národa prospěšný program mající strana přitahuje i prospěcháře. Osobní chyby těchto prospěchářských "politiků" jsou naprosto zanedbatelné proti následkům chybné (populistické) politiky vůbec už nemluvě o hrůzách spáchaných "politickými stranami", které jsou jenom "5.kolonami" zahraničního kapitálu a cizích států (náš současný hlavní problém).

Pro to, aby jsme zachránili, co se ještě dá, bychom měli všichni něco udělat a nejenom čekat na to, co se ukáže!

B. Rybák 14.2.2014 13:34

Re: Milý Karle,

Ano! Už jeho politický start v ODA, která byla jenom (falešnou) "pravou rukou" pravdoláskařů ukazovala, že je stoupencem "třetích cest", zvláště těch, které jemu osobně prospějí.

V. Kobetič 12.2.2014 22:49

Re: Milý Karle,

Výstižné, souhlasím s Vámi.

K.Hvížďala se - jako obvykle - "spletl" v zájmu své konstrukce... Žádný rebel pane Hvížďalo - kariérista, jak jste ho hezky vymaloval.

M. Kosejk 12.2.2014 15:38

Re: Nevím co považujete za realitu Vy

A nebo je to zpráva o mediálním světě, který se zásadně snaží dělat hrdiny a pašáky ze všech, kteří se proti té straně vyhranili. Takhle se třeba z nekompetentního esenbáka stal v médiích hrdina - i když do té doby za jeho jmenování novináři vládu kritizovali.

J. Schwarz 12.2.2014 14:42

Milý Karle,

Jiří Pospíšil je přesně tím typem politika, kterého bych nevolil v žádné straně - tedy nevolil bych stranu ve které se takoví lidé vyskytují v množství větším než malém. Samolibý narcis, co hledí hlavně na vlastní mediální obraz a mohutně posilující formální stránku rozhodování státní mašinerie. Do byzance se mi nechce - a s Pospíšily jsme tam mířili pevným a rázným krokem.

V. Vaclavik 12.2.2014 14:37

Re: Nevím co považujete za realitu Vy

"ŽÁDNÁ strana nepotřebuje členy, kteří si popularitu honí na úkor své strany."

Na tohle by se dalo odpovedet, ze se stranou, v niz politik ziska popularitu u volicu tim, ze jde mimo proud vlastni strany, je to spatne.

Toho Pospisila se nezastavam, politiku na personalni urovni prakticky nesleduji.

F. Žůrek 12.2.2014 14:02

ODS výhradně posloužila V. Klausovi

Občané nejsou tak nevědomí. aby nepoznali, že tato politická strana nebyla pravicovou politickou stranou, ale prospěchářskou politickou stranou, říká se tomu také VÝTAHEM K MOCI.

Výtah k moci poněkud přestal fungovat a tak Pospíšil hledá útočiště jinde. Toť vše.

Pokus pana profesora Petra Fialy je pouze pokusem. Pokud je to zoufalý pokus, tak to se teprve ukáže.

L. Severa 12.2.2014 13:33

Re: Nevím co považujete za realitu Vy

Zajímalo by mne kolik voličů by mu dalo hlas nyní, když se chová jako zhrzená milenka.

M. Kosejk 12.2.2014 13:08

Re: Nevím co považujete za realitu Vy

Jenže ŽÁDNÁ strana nepotřebuje členy, kteří si popularitu honí na úkor své strany. A to je případ Pospíšila.

Navíc popularita je v ČR dost ošidná věc - Mám snad jmenovat seznam populárních politiků minulosti? Kdo by se dnes hlásil k tomu, že mu dříve nejdůvěryhodnější přišel Standa Gross? :)

J. Lufinka 12.2.2014 12:56

Re: stat jsem ja

Ale proboha vždyť se snad ve volbách mohli vyjádřit všichni voliči. Pospíšil na preferenční hlasy druhý nejúspěšnější v ODS po pí.Němcové a jako jediný za ODS v posledních krajských volbách dokázal zvítězit.

J. Lufinka 12.2.2014 12:50

Nevím co považujete za realitu Vy

Já považuji za realitu výsledky voleb. Ve volbách do poslanecké sněmovny byl pan Pospíšil druhým nejúspěšnějším po p. Němcové. V krajských volbách jako jediný za ODS dokázal zvítězit v kraji. Upozorňuji, že nejsem příznivcem Pospíšila ani ODS. Vy nechápete co Vám autor článku chtěl říct? ODS může mít nejlepší strategii jak vést tuto zem (i když o tom silně pochybuji), ale pokud nepřesvědčí voliče, aby je volili je jim to k ničemu. Tudíž každá strana potřebuje nejen odborníky, ale ať se jí to líbí nebo ne také lidi kteří jsou u voličů populární. Neříkám že je to tak správně , ale pro každou stranu, která bojuje o svoje bytí na Slunci je to jedna z nejzákladnějších podmínek. Jinak zmizí v propadlišti dějin na úkor různých veverek, Okamurů, Babišů a dalších , kteří budou tyto populisty jistě následovat

R. Hroza 12.2.2014 12:02

stat jsem ja

Vas hlas, pane Hvizdala, jeste nemusi byt hlasem volicu. Vy jste jeden hlas.

M. Prokop 12.2.2014 11:43

Re: Proč se všichni trefujete do autora ?

Protože neřekl pravdu, alebrž lže.

M. Prokop 12.2.2014 11:43

Hvížďalovi

vykopli agenta P&L z ODS, tak skučí.

J. Lepka 12.2.2014 11:32

Proč se všichni trefujete do autora ?

Že se ptám, vždyť i v té pohádce to muselo být dítě, co si dovolilo říct pravdu, že král je nahý. A že se to týká jen ODS a ne i ČSSD? Nebojte, taky je to čeká.

F. Lesniak 12.2.2014 10:33

Takže Pospíšil je ten neposkvrněný člověk z ODS?.

A co tam máte dále pane Hvížďalo? Pospíšil je další pan čistý? A teď něco na dobrou noc.

M. Procházka 12.2.2014 10:26

příběh...

Spíše bych řekl,že se divím proč lidé těm jeho kydům věří.Pospíšil byl v jednadvaceti v ODA,potom ODS atd,Sobotka celý život také nemáknul a jenom kecá do politiky.Tož jsme tam,kde pan Hvížďala ukazuje obraz ODS.Sobotka to samé ČSSD,s tím rozdílem,že už se nejedná o představitele dělnické třídy,ale socialisty z povolání.Však také všude ve státních a jiných funkcích jsou samí nemakačenkové,jejichž jediná práce je každého ukecat.Dnes mají možnost své kydy převést na konkretní činy a na to jsem velice zvědav,protože stále jenom předvádějí tanečky a nic co by této společnosti konečně pomohlo.

O. Malstoka 12.2.2014 9:45

jiné zrcadlo

Velice pěkně jste popsal politickou Pospíšilovu cestu, je přesnou ilustrací politického kariéristy na čím dál vyšší politické výsluní. ODA jen člen, ODS místopředseda a ministr, TOP 09 europoslanec, budu se těšit za co bude kandidovat na prezidenta.

M. Kosejk 12.2.2014 9:21

Re: Ano

Jo, jo. Ono nejde jen o tenhle článek. Už delší dobu pozoruju, že pan Hvížďala píše jen klišé.  Ale je mi záhadou, proč ty jeho klišoidní banality mu všude publikují.

R. Jonák 12.2.2014 9:08

Re: Ano

Řekl bych, že to je moc velký požadavek na pana autora tohoto plácání.

M. Kosejk 12.2.2014 8:30

:)

Mediální obraz příběhu Jiřího Pospíšila. :)

P. Lenc 12.2.2014 8:29

Zajímavé

"vidění" reality.On ten Pospíšil byl vlastně hodný  Dušín a odporné bratrstvo Kočičí pracky,(pardon, ODS) si ho dovolilo nezvolit.No hrůza.

D. Procházka 12.2.2014 7:42

Ano

takový je obraz Pospíšila vytvořený médii. Pan Hvížďala by jej ale měl umět rozlišovat od reality.