1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentští adepti šlapou v porcelánu

Prezidentské pravomoci nejsou bůhvíjak rozsáhlé. Ovšem zatímco doma hlavu státu snadno zastíní vláda, v zahraničí její vliv bagatelizovat nelze. Prezident mimo jiné reprezentuje stát navenek a sjednává mezinárodní smlouvy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 28.11.2012 14:27

Kam to vytesat?

Uvážíme-li, že i Velká Británie (stejně jako např. všichni noví členové EU) už byla vyzvána, "aby držela hubu" a připočteme-li k tomu současné vydírání Maďarska (předtím dokonce Rakouska) a všech nových členů, kteří museli přijmout pro ně zničující sociální a ekologické normy ES, neměly přitom právo na žádnou výjimku (na rozdíl od původních členů), mělo by se tvrzení pana Jelínka "V "Evropské unii vládne partnerský přístup. Nikdo není k ničemu nucen." vytesat na nějaký pomník určený pro lži, na něž by se nemělo nikdy zapomenout.

Tvrzení pana Jelínka, že s panem Zemanem by měl "Brusel" velké problémy je nejsilnějším argumentem pro prezidentskou kandidaturu pana Zemana, který jsem zatím slyšel. Jenomže když on je pan Jelínek tak strašně neseriózní.

F. Ryzý 27.11.2012 14:21

EU vs. RVHP

Ano jeden rozdíl tady je, z RVHP asi odejít nešlo. Ale není to trochu málo ???

B. Rybák 28.11.2012 14:01

Re: EU vs. RVHP

Z EU odejít prakticky také nejde. Museli by to schválit ostatní státy (evropský parlament), Evropská rada. Vynutit si (neschválené) vystoupení z EU by bylo teoreticky možné nejdříve za 2 roky a po tu dobu by se ale vystupující stát nesměl zúčastnit ani těch jednání, která se přímo týkají jeho. To by ho přišlo velice draho, protože vystupujícího "zlosyna", by bylo "nutno" precedentně potrestat (to by bylo "Mnichovů").

Na neposlušné členy je připraveno "pozastavení členství", při němž postižený ztrácí práva člena EU (hlasovací právo, dotace...) a má všechny povinnosti (hlavně platit). To je účinnější než jakkoli velká palebná síla.

EU je tedy v podstatě RVHP, které teprve vzniká, poučilo se z jeho chyb, je mnohem rafinovanější.

http://ius.tulacek.eu/evropske-pravo/pfuk/evropa/zkouska/otazka-7

B. Rybák 28.11.2012 14:33

Důležitý dodatek

Vystoupit bylo možno i z RVHP a to nejenom teoreticky. V r. 1961 to udělala Albánie.

J. Vyhnalík 26.11.2012 16:54

Konečně článek, kde lze alespoň s něčím souhlasit

Konkrétně mám na mysli větu: "Mluviti stříbro, mlčeti zlato.", která by na pana Jelínka seděla jak ušitá. Jenom škoda, že se jí neřídí.

L. Šarina 26.11.2012 12:44

Suhlas,

aspoň žádný připodělaný politik a možná perzident a že jich bylo!!!! 

P. Pruner 26.11.2012 11:58

zaujatý autor

Podstatou Vašeho příspěvku je kritika pana Zemana. Že byste byl fanda pana Dientsbiera ? S panem Zemanem je alespoň legrace a trochu by rozvířil stojaté politické vody. Často používá nadsázku a snaží se šokovat, aby přiměl posluchače k použití vlastních mozkových závitů. Je pravdou, že některé lidi myšlení bolí.....

Mimochodem, skutečně jsem přemýšlel, ale nenapadá mě žádný nemuslimský politický terorista - pokud vyloučím blázny či místní separatisty v některých zemích.

V. Vlach 26.11.2012 17:46

Re: zaujatý autor

Pozor na fenomén Terorista. Je to uděláno tak dobře, že za teroristu ve finále označí jakéhokoliv bořitele tohoto skvělého pro-lidského Systému.

P. Lenc 26.11.2012 10:49

Pane Jelínku,

přesně takový lidé jako jste vy, kteří v podstatě omlouvají muslimské vrahy a bagatelizují islámské nebezpečí, vedli politiku ustupování nacizmu.Kam to vedlo ví každý.Nemám nijak v lásce Miloše Zemana, ale to co říká a za čím si stojí, tak za to jenom dík.Vy sám jste pouze takový socialistický otrapa, tupý a plný nenávisti.Ale zdatný tvůrce "blbé nálady".

V. Vlach 26.11.2012 17:49

Re: Pane Jelínku,

tvůrce "blbé nálady".

Hihihi, to se Vám povedlo! Já bych Vám řekl, kdo je všechno tvůrce impotentní blbé nálady!

L. Písařík 26.11.2012 7:46

Pane Jelínku,

váš komentář mě utvrdil v již letitém názoru, že u nás na některé funkce - pordon - nyní pozice - správné lidi najít nelze. Proto si myslím, že bychom si měli na tyto práce někoho najmout, třeba v takovém Švýcarsku, podívejte se na ně, taky malý stát a šlape jim to tam jak švýcarské hodinky.

V. Vlach 26.11.2012 17:49

Re: Pane Jelínku,

Tak to vymyslel Rotschield! Co chcete?

T. Vodvářka 26.11.2012 6:36

Prostý lid má právo říkat cokoli, ale politolog by měl vidět dál

Pan Jelínek s citem sobě vlastním dnes vybral terč zvaný Miloš Zeman /byl předsedou ČSSD, v kteréžto funkci byli mnozí adoranti pana Jelínka a který má s nimi nyní problém/. Miloše Zemana jsem vždy považoval za hulváta, který prodá zemi za bonmot. Nicméně jako jeden z mála pojmenováná blízkovýchodní problém přesnými pojmy, což - jak známo - bývá nutným předpokladem následného řešení. V dějinách to byli právě jen ti, kteří se nebáli pojmenovat zmetka zmetkem, kteří nakonec i přes počáteční odpor veřejnosti a médií ukázali, že jimi nabídnutý směr je ten pravý. Máte snad pocit, že to Daladier s Mussolinim v Mnichově vyhráli, když poklonkovali Hitlerovi? Máte pocit, že J.Carter to s Brežněvem nějak dobře zkoulel? Teprve W. Churchill případně R. Reagan správně označili svého protivníka za zmetka a místo slov na něj zatlačili a vyhráli.

Postoj M. Zemana k Izraeli, potažmo k muslimskému pojetí světa, je jediným možným, ať se Vám to líbí nebo ne. Současná připosraženost "světových politiků" je jen tupým opakováním oné mnichovské chyby, která, jak známo, se vždy tomu ustupujícímu vymstí.

Mám dokonce pocit, že oni /a možná i Vy/ si myslíte totéž, co Miloš Zeman. Jelikož však žijeme ve světě, kde je přijatelnější obecně známá lež, než ryzí pravda, budeme muset znovu prožít další historické kataklysma, vyvolané zběsilostí antiizraelské nenávisti a následnou odplatou, z níž může vzejít celosvětový konflikt.

A to vše jen proto, že politologové a politici nechtějí přiznat, že jediný správný postoj k agresorovi není ten, že když někde vsune prst, tak mu přes něj klepnout. Správný postoj je useknout mu celou ruku, protože jen tomu porozumí. Miloš Zeman, jakkoli problematický v mnoha věcech, má v této věci jasno. Jsem mu za to vděčný. 

T. Kočí 26.11.2012 9:17

Re: Prostý lid má právo říkat cokoli, ale politolog by měl vidět dál

Pane mluvíte mi z duše.

B. Rybák 28.11.2012 14:47

Re: Prostý lid má právo říkat cokoli, ale politolog by měl vidět dál

Ano. Ty "nejkrvavější ruce" mají nakonec vždycky bojovníci za mír (zpočátku k nim "patřil" i A. Hitler).

P. Kolář 26.11.2012 3:22

S taktem sobě vlastním Jste

ohleduplně vynechal pana Dienstbiera,který zásadně slibuje to,co jako president nemůže splnit,leda že by vítězná socdem změnila ústavu.Vzhledem k počtu jeho poutačů se mi zdá,že ho financuje Mikuláš,nebo Ježíšek.

V. Vlach 26.11.2012 17:50

Re: S taktem sobě vlastním Jste

Změnit Ústavu je bod číslo !

P. Sulc 26.11.2012 2:37

Snad nebude ani Zeman, ani ''''spaci'''' knize

ale vyhraje Maorsky nacelnik. Je to clovek inteligentni a bude alespon trochu legrace a ta tu schazi uplne.

L. Písařík 26.11.2012 7:47

Re: Snad nebude ani Zeman, ani ''''''''spaci'''''''' knize

Jsem pro, takového nemají nikde na světě.

T. Kočí 26.11.2012 9:25

Re: Snad nebude ani Zeman, ani ''''''''''''''''spaci'''''''''''''''' knize

A proč to tedy nezkusí na Maori. Welzl byl Čech a náčelník eskymáků.