27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marta 11.2.2008 12:23

Re: Pane Hvizdalo,

Přesně

Marta 11.2.2008 12:19

Re: Pane Hvížďala,

Děkuji vám, po dnešním ránu už jsem byla nahlodaná, jestli není něco se mnou, když všem se to zdálo profesionální a korektní, jen mě ne. Bylo to dokonce až hloupé.

Marat 11.2.2008 12:14

To jsou věci .

Úcta k pravidlum? To něco takového někdy v Čechách existovalo?

JJ 11.2.2008 12:08

Pokud chce Svejnar nabizet vize, at se snazi o premiera

Prezident neni o vizi, jeho role je v nasem pravnim radu vice meni kontrolni ci proceduralni.

Papouch 11.2.2008 12:06

zadny signal do zahranici to neni...

BBC - nic

Daily Telegraph - nic

Le Figaro - nic

nazory jednoho bezvyznamneho korespondenta na vyslani signalu evidentne nestaci...

gerontusinza 11.2.2008 12:00

Pane Hvížďalo, nemáte pravdu....

pravidla by vyhovovala kdyby i ta  strana o kterou se jedná alespoň minimálně pravidla slušnosti dodržovala..... ale co naděláte....Kubice, nactiutrhání a podobně..... pak následné dvojité jmenování pana Topolánka a podpora vládě s pány Pohankou a Melčákem...... zlodějství pánů z ODS, které je až bezmezné.... a je stavěno dokonce na piedestal v této straně.... Vše co je i přibito je "privatizováno", vlaky pokud jezdí tak dokonce ani záměrně nestaví ( a nejsou zrychlené...) inu radost vlád ODS......;-D Občan je z hlediska těchto idiotů až na posledním místě.....:-/

Drakobijce 11.2.2008 11:54

Svejnar ma vizi?

No nepovidejte? Ze jsem si nevsim'! Nebo sand myslite to, ze si o sobe mysli, ze je sikovny chlapik a chtel by byt prezidentem? Trapne - tim myslim vas, vas clanek i jeho (Svejnarovo) usilovani o hrad.

David 11.2.2008 11:43

Cha, cha - naše soudnictví něco prosazuje ...

Pane Hvížďalo, to se povedlo!!! A ještě to má být úcta k pravidlům, co naše soudnictví prosazuje! Asi žijme v jiné zemi nebo Vy máte přístup k jinému soudnictví než všichni ostatní čeští občané.

jamo 11.2.2008 11:28

to Marie

..například? co víte vy a my ne?..a škoda, že vás opravdu neznám, rád bych vám osobně  poděkoval za to, že "chválabohu Bruselu" máme drahé, ale zato všechny stejné banány, hnusné minutkové guláše a svíčkové, dražší a dražší potraviny, zavírané tradiční hospody na vesnicích, protože nemají hajzl na fotobuňku, nekonečné lány "biopaliva", případně větrníků..no spíše to u vás vidím na Annu (Proletářku)..taky velkou pi..

jamo 11.2.2008 11:14

Re: Re: Vizi?

..aha, takže hned první den po volbě zastřelí Ratha, Paroubka...nebo CO bude Švejnar dělat? Na takové obecné KECY se může odvolávat buď zapřisáhlý Antiklas nebo úplný b l b..

e.svob. 11.2.2008 10:57

Re: Vizi?

Minimálně zavést  do naší politiky a našeho života    s l u š n o s t!A i to je v současné situaci

dost

Alžběta 11.2.2008 10:55

Neúcta k pravidlům

Dávno se stalo, pane Hvížďalo. Snad, věřím, pouze ze setrvačnosti či z prosté starosti o chléb vezdejší objevujete znovu a znovu Ameriku! Smutné, že Vás za to platí, když nemáte co říci. Občan je totiž dál. Občan ví a nemýlí se. Politika odráží stav společnosti a naopak. Jak prosté. Cesta zpět ke slušnosti, toleranci a respektu bude velmi dlouhá a co je nejhorší-dosud nejsme ani na jejím počátku. Bohužel. Co takhle do důchodu nechtěl byste??????????????Rv

rýpadlo 11.2.2008 10:45

pěkný proevropský článek,

snad si toho v EU konečně někdo všimne, jaký je autor spolehlivý EUsoudruh. Ostatně německý novinář z D.W. to Morevcovi v TV řekl jasně, co od nás Německo očekává. Kolem a kolem k čemu nějaký čs parlament.. stačí jeden protektor (pardon - komisař!) pro česko  a česká mutace DW.

kritik 11.2.2008 10:29

Re: Re: Re: Ti klucí zelení si s těma socanama stejně líp rozumí...

dočkej  času jako husa klasu

PROKOP BUBEN 11.2.2008 10:27

Re: Re: Re: Ti klucí zelení si s těma socanama stejně líp rozumí...

Vyhrát volbu po osmileté vládě socialistů a se strašákem komunistů po ruce, není žádný zázrak......Opravdu nefandím levici, ovšem zázrak je spíše to, že Paroubek málem vyhrál i další volby a kLausostrana si musela ZADALÍKOVAT u Melčáka a Pohanky, když se to u jiných, zjevně jaksi nezdařilo......

Pragmatik 11.2.2008 10:25

Pane Hvížďala

souhlasím s Vámi, ale objevil jste Ameriku v tom, jaká je úroveň pravidel, potažmo zákonů vycházející z dílny našeho parlamentu. Byť se politici rádi odvolávají na svou vysokou odpovědnost, zejména při obhajování výše svých platů a nezdanitelných náhrad, přesto vydávají zákony pochybné kvality, které předělávají neustálými novelami. O to smutnější je, že mizernou úroveň mají i zákony stěžejní- tedy ústavní. V současné době cloumají národem a touto diskuzí emoce, které v podstatě vyvolal  nedokonalý ústavní zákon o jednacím řádu, umožňující onu nechutnou tahanici o kyblíček na písku. Ale jsou i další příklady: nejasnosti při pověření o jednání vlády po volbách, při jmenování soudců apod. Že je práce našich poslanců mizerná je doložitelný fakt, jen si stále nejsem jist, nakolik je to jejich hloupostí a nekvalifikovaností pro funkci poslance a nakolik záměr, využívat nejasností ke svým mocenským zájmům a k potlačování demokratického rozhodování. Kdybychom po vzoru západní Evropy společně více tlačili  na poslance, aby dělali kvalitně svoji práci a plnili svoje předvolební sliby, místo neproduktivního vylévání vášní na internetu, byla by naše trnitá cesta k demokracii o krůček dále. Nemluvě o všudepřítomné korupci, která by byla samostatným tématem.

Steve 11.2.2008 10:08

Re: Re: Ti klucí zelení si s těma socanama stejně líp rozumí...

To je zajímavé, že ta nenáviděná klausostrana má tolik příznivců, že dokáže vyhrát volby. Každý demokrat to musí uznat bez ohledu na to zda-li je mu sympatická či ne. Bohužel u nás těch demokratů moc není a to počítám i média, jsou to prostě fandové i stou kulturou, která k tomu patří...

kacir 11.2.2008 10:04

Re: Vizi?

a pro formu...jaká je vize Klause ?

kacir 11.2.2008 10:03

Re: Ti klucí zelení si s těma socanama stejně líp rozumí...

kdo tady chce koho likvidovat, ty popleto...???

Kes 11.2.2008 9:58

Vizi?

Napsal jste že Švejnar má vizi? Jakou? A Kde?

PROKOP BUBEN 11.2.2008 9:56

Re: Ti klucí zelení si s těma socanama stejně líp rozumí...

Podobně to dopadnout klidně brzy může, ovšem viníkem je kLausostrana se svojí pseudopravicovou politikou, lpěním na dinosaurovi Klausovi a neschopností seberereflexe....

M. Zima 11.2.2008 9:47

Pane Hvížďala,

jeden příklad pro tu Vámi opěvovanou "profesionalitu" Moravce:

V neděli nudil a zabíjel opět s těmi známými figurami, které opět mlely o přímé volbě občany a celou tu vlažnou omáčku a on nebyl v stavu jim říct:

Volba presidenta patří do Vaši pracovní náplně, když teď přiznáváte, že nejste schopni tento úkol kvalifikovaně provést, zavažte se zde písemně, že s přesdáním volby na lid snížíte vlastní platy o 10%, protože budete mít více času na spaní. (S tím spaním vím o čem mluvím, poznal jsem např. senátora Bartáka)

Ale Moravec neřekl nic a Vy jste to označil za vysoce profesionální, načež jste byl s druhou stenou kapacitou Šmídem promptně s těmi žvásty příští ráno v ČT. Jo, nejem politici jsou nedůvěryhodní pane Hvížďala.

Steve 11.2.2008 9:39

Ti klucí zelení si s těma socanama stejně líp rozumí...

... to bude jednou prima vláda -socani, komunisti, zelení a na hradě Švejnar, už se na to těším. A tu nenáviděnou ODS je potřeba zlikvidovat, možný návod je třeba hledat v historii u Edvarda Beneše.

kacir 11.2.2008 9:14

Karle,

bolševikům, ale nejde o Švejnara, nýbrž jen o sebe ! Zviditelnění a posílení pozic je pro ně v této chvíli darem z nebes...

bolševici nakonec podpoří Klause, ať přímo v tajné volbě, nebo nepřímo kandidaturou třetího kandidáta.

Poslední chování tomu tak nasvědčuje. Filip dneska prohlásil, že vážně zvažují tajnou volbu, kde by se uplatnila Šloufova fušařina, navíc větší části bolševiků Klaus není nepřijatelný (Dolejšovo prošvejnarovské křídlo nemá sílu).

 Druhou indícií je nominace té pětky vyvolených. Rychetský, Motejl, Pačes a Dientsbier jasně prohlásili, že by kandidovali jen v případě široké podpory a pokud by odstoupil z kandidatury Švejnar... tedy věc je jasná a jestli někdo z nich nezmění názor, tak i uzavřená. Pátou nominovanou je Bobošíková. Tam skutečně zůstává rozum, jak bolševiky napadlo toto jméno ? Pokud se nevožrali, tak to má jediný smysl. Bobo je známá klausofilka s pravicovými názory (dokonce dělala Klausovi poradkyni, když byl předsedou PSP). Její nominace by znamenala jediné. Rozdrobení podpory Švejnarovi a zvolení Klause! Bolševik s Janou to dobře ví.

M. Zima 11.2.2008 9:09

Co se týká té frašky,

neměla levice šanci tu tzv. českou pravici přehrát.

Dendy 11.2.2008 9:01

Re: Víte, jste normální osmašedesátník, pane Hvížďalo......

Soudruhu Pavle, naučte se gramatiku!! Píše se zkrátka!!

Ruda 11.2.2008 8:54

Re: Ach ty Vaše vize.

Nemáte pravdu, snažil se, ale jak už to tak bývá v některých případech, tak mu to nevyšlo. Nevím jestli vám uniklo, že se snažil založit politickou stranu, vybral si k tomu vhodné společníky, všechny si nepamatuji ale byla mezi nimi Monika Pajerová (takto sestra Kateřiny jaujau). Přitom značná část novinářů o něm říká, že je nestranický, jak je vidět, je nestranický z toho důvodu, že mu to nevyšlo. Zřejmě to byla podobná strana jako Děkujem odejděte a další - kouká z toho Pravda láska, jako ostatně předvádí Bursík s plnou parádou.

Mirek F. 11.2.2008 8:54

Re: Co bylo dříve, buranství nebo totalita?

Varšava povstala na začátku srpna po zprávě, že sovětské tanky jsou už jen pár desítek kilometrů daleko a rychle se přibližují. Odbojáři do toho šli s vědomím, že pro nezávislost Polska bude existovat alespoň slabá naděje, když se hlavní město osvobodí samo než aby čekalo pasívně na "spojeneckou" armádu. Nikdo si nemyslel, že se příchod Rudé armády do Varšavy protáhne z několika dnů či hodin na skoro pět měsíců. Co se ČSR týče, povstalcům na barikádě je houby platné, že jinde už Německo kapituluje, když v našem prostoru pořád ještě statisíce ozbrojených vojáků odmítají složit zbraně. Zajímavé je, jak po "vyhrané bitvě" ještě mohou být tisíce padlých, když to dle vás bylo tak jednoduché.

Váš příspěvek je prostě jen  už hodně únavné sebemrskačství. Zvláště pak pro každého, kdo alespoň trochu sleduje polskou politickou scénu, i v posledních letech to byl děsný bordel, nemenší toho našeho.  

alan 11.2.2008 8:50

VOLBY

Pane Hvížďalo, Vy jste o tom se synem (poradcem s. Paroubka) před tím nemluvil? Po frašce, kterou levice při "volbách" předvedla by p. Švejnar, jako její zástupce měl použít svůj proklamovaný "morální" postoj a zvážit, koho, že to zastupuje.

Vojtěch 11.2.2008 8:46

Co bylo dříve, buranství nebo totalita?

Neúcta k pravidlům není důsledek minulých režimů. Naopak, v tomto národě se ta neúcta projevovala již dávno a tak novodobé násilné systémy byly spíše důsledkem nedostatku sebeúcty. Porovnejme třeba se statečným bojem Poláků ve Varšavském povstání. To nebylo povstání po vyhrané válce jako u nás, ale hrdinský boj v předem ztracené bitvě. Poláci mají právo na národní hrdost, zatímco my jsme odsouzeni snášet hulváty a burany v politice i v denním životě .