23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentská kampaň a rozdělený svět

Prezidentští kandidáti nejsou nějací hráči o ztrátu kytičky. Zeman a Drahoš reprezentují rozdělenou západní civilizaci. Stejný příkop je v USA, v Británii, Polsku, Maďarsku, vlastně do nějaké míry všude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 19.1.2018 16:41

Re: Hodnocení kandidátů je jasné

S Klausem toho moc nenakolegoval.

P. Smatlak 20.1.2018 0:16

Re: Hodnocení kandidátů je jasné

Plně s tebou souhlasím a dávám ti jedničku.Škoda,že takto rozumně a realisticky uvažujících tu moc není.

P. Smatlak 20.1.2018 0:21

Re: Hodnocení kandidátů je jasné

Lépe bych to nenapsal.Díky.

P. Smatlak 20.1.2018 0:23

Re: Hodnocení kandidátů je jasné

Lépwe bych ftro nepopsal P.Flener

O. Zuckerová 19.1.2018 12:28

Pane Podracký,

gratuluji k záplavě příspěvků! Je vidět, že nepíšete do větru!

M. Valenta 19.1.2018 14:17

Re: Pane Podracký,

Víc než Klaus a to je pěkná drzost nemyslíte Olgo?

M. Prokop 19.1.2018 16:43

Re: Pane Podracký,

Spíš píše větry (pšouky).

A. Alda 19.1.2018 12:16

Jinými slovy, ale podstatou stejně,

to popisuje pan Hampl zde:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Volba-Drahose-je-hlas-pro-genocidu-ceskeho-naroda-varuje-sociolog-Hampl-Az-tento-clovek-odhali-sve-skutecne-nazory-lide-budou-koukat-co-je-to-za-extremistu-520565

S. Netzer 19.1.2018 12:34

Re: Jinými slovy, ale podstatou stejně,

Taky pěkný darebák, tenhle Hampl.

Nadějný pokračovatel Emanuela Moravce.

P. Rudolf 19.1.2018 13:10

Re: Jinými slovy, ale podstatou stejně,

No, kdo jiný by taky vstoupil k machovým "svobodným", než darebák nebo intelektuální eunuch?!

J. Schwarz 19.1.2018 14:33

Re: Jinými slovy, ale podstatou stejně,

Zato intelektuální "bejk" vašeho formátu by si o svobodné neopřel ani kolo, není-liž pravda? Vás tipuju na Dienstbierovce či přívržence Kocába, každopádně však na duševního giganta jemuž není a už ani nebude ve světě rovno...

P. Rudolf 19.1.2018 14:41

Re: Jinými slovy, ale podstatou stejně,

Trefil jste se. O proruské šmejdy bych si kolo skutečně neopřel.

A. Nový 19.1.2018 16:04

Pozor na to!

Všichni kdo "nemyslí" jako neo bolševik Rudolfo/Hofman, fámulus pí.Sybille net zero, je proruský šmejd. :-))

J. Farda 19.1.2018 16:58

Re: Jinými slovy, ale podstatou stejně,

http://forum24.cz/nic-noveho-uz-kolaborant-e-moravec-spilal-obrylenym-mandarinum-a-prazskym-darmoslapum/ :-)

M. Prokop 19.1.2018 16:44

Re: Jinými slovy, ale podstatou stejně,

To byl pro mne svátek, když Hampl vypadl od Svobodných.

Svobody je v něm asi jako v agentu Rudolfovi.

K. Luboš 19.1.2018 11:42

Jednoduše řečeno:

Jistý profesor stál na počátku samostatného českého státu a jiný profesor bude stát i na jeho konci. Jeden profesor se zasloužil o jeho vznik, jiný procesor přispěje k jeho konci. Německý sen se konečně splní a Češi se rozpustí v německé Evropě.

M. Prokop 19.1.2018 16:46

Re: Jednoduše řečeno:

To záleží na nás voličích a hlavně na parlamentních volbách. Pokud budou lidi volit EUrohujery, ANOnisty a podobnou verbež, tak k tomu může dojít.

P. Vaňura 19.1.2018 11:25

Migranti představují mohem větší hrozbu, než Stalin

Stalin nás chtěl "jenom" ovládnout. Migranti nás chtějí VYVRAŽDIT A NAHRADIT. Tedy až jich bude tolik, aby měli sílu to udělat.

Vždyť celá severní Afrika sestávala kdysi z křesťanských států! Když Arabové dobyli v 7 století Egypt, povraždili 2/3 původního, tehdy koptského, obyvatelstva!

M. Klas 19.1.2018 14:12

Re: Migranti představují mohem větší hrozbu, než Stalin

Egypt v 7.století byl křesťanský stát?

M. Klas 19.1.2018 14:16

Re: Migranti představují mohem větší hrozbu, než Stalin

Omlouvám se, byl.

M. Pesat 19.1.2018 11:22

tak no go zony v CR/CSSR/Slovensku

tak no go zony v CR/CSSR/Slovensku jsou desitky let:

"Myslíte to, že NO-GO zóny jsou důsledkem globalistické politiky a že tzv. "prozápadní postoje" je k nám nevyhnutelně přinesou také?"

jenom v nich neziji Arabove/muslimove/cernosi ale Cikani, tzv. Romove. Sidliste Chanov/Lunik, slovenske romske osady, Ostrava Privoz, Brno Cejl, Prerov u nadrazi, tem mistum se soudny soudruh vyhyba i ve dne, v noci ani nemluvim. A zde si myslim je mezi obema kandidaty znacny rozdil, protoze soudruh Zeman ty veci nazyva pravym jmenem, zatimco soudruh Drahos politicky korektne mlci/mlzi. Jsem nevolic!!

Cest :-)

R. Hanzl 19.1.2018 11:09

re

Vydržel jsem jen do konce prvního odstavce. Tvrzení "Zeman reprezentuje lidové konzervativce, kteří žijí doma ve své zemi, mají zde své rodiny a zaměstnání"..

je taková blbost, že jsem ztratil chuť do dalšího čtení.

Je naprosto jasné, že Zemana volí voliči KSČM,SPD a větší část ANO a možná část ČSSD. To opravdu nejsou konzervativci !!!

J. Schwarz 19.1.2018 14:37

Re: re

Jasně! Opravdový konzervativec přece chodí do průvodů "hrdosti", podporuje LGBT, manželství homosexuálů a volbu pohlaví...

M. Pesat 19.1.2018 11:06

tak v Polsku jsem nejaky cas pobyval

tak v Polsku jsem nejaky cas pobyval:

"Rusko alias SSSR už dokázalo daleko víc než jenom pokazit mé zažívání, chce to jenom nezapomínat a kdybyste přeci jenom nevěřil, tak se zeptejte v Polsku."

Polske noviny ctu denne, takze si troufnu napsat, ze dnesni Polsko do znacne miry pripomina husakovskou "noramalizaci" co Erdoganovske Turecko. S tim, ze ulohu rudobolseviku/komunistu v Polsku prevzala katolicka cirkev/knezi v Turecku islamiste/politicky islam. Co se tyka ptani v Polsku, mozna by nebylo od veci se zaptat pametniku na Tesinsku/Orave/Spisi, co udelali Polaci po mnichovske dohode, resp. kdyz soudruh Benes/CSR a soudruh Stalin/SSSR hledali spojence pro kolektivni obranu proto hitlerovskemu Nemecku a Polsko za horliveho prispeni Britu/Francouzu vsechny pokusy torpedovalo. Jinymi slovy, v stejne jako za Husaka lide v obave radeji deti posilali do Pionyra/SSM tak v dnesnim Polsku chodi do kostela a deti posilaji do nabozenstvi. Nikoliv proto ze jsou verici, jednoduse proto, kdyby to neudelali tak jim katolici udelaji ze zivota peklo. Prokletim kazde ideologie/nabozenstvi je to, ze to je vzdy o jedine "pravde" a jedinou obranou proti tomu je sekularni stat na prisne obcanskem principu. Staci vzpomenout/abychom nestrasili jen islamem/ Irsko/severni Irsko, kdy jeste nedavno se katolici a protestanti vrazdili po generace a nenavist/msta se dedila stejne jako v Kosovu/Bosne. V pripade Polska bych pripomenul fanaticky antisemitismus.

Cest :-(

P. Vaňura 19.1.2018 11:19

Polsko prostě nevěřilo Stalinovi

Beneš mu, ke své i naší škodě, uvěřil...

M. Pesat 19.1.2018 11:40

Re: Polsko prostě nevěřilo Stalinovi

Nikoliv, soudruhu Benesovi nic jineho nezbylo, stejne jako soudruhu Stalinovi v roce 1939,nez pakt s Hitlerem. Britove/soudruh Churchil se soudruhem Benesem v Londyne zachazeli jako s pucflekem a jasne mu dali najevo, ze Mnichovska dohoda plati. A smlouva Benese s SSSR, prave SSSR/Stalin garantoval ze po valce bude Mnichovska dohoda zneplatnena a take garantoval ze pri mirovych jednanich bude SSSR podporovat zajmy CSR. Coz soudruh Benes, jako zkuseny diplomat moc dobre vedel uz z doby rozhovoru/jednani ve Versailles/1919/ ze bez podpory USA/velmoci by CSR nikdy nevznikla.

tady si muzete pocist:

http://www.fronta.cz/dokument/moskevska-jednani-benes-molotov-1

P. Vaňura 19.1.2018 11:27

Co víte o normalizaci, když máte to drzost srovnávat

ji s dnešním Polskem???

M. Pesat 19.1.2018 12:44

Re: Co víte o normalizaci, když máte to drzost srovnávat

""Tak, oskarżam Radio Maryja, Telewizję Trwam i „Nasz Dziennik” o to, że niszczą chrześcijaństwo i Kościół w Polsce" - pisze ostro dominikanin.

Nie szczędzi też podobnych słów Jarosławowi Kaczyńskiemu - zarzuca, że przemówienia prezesa PiS wygłaszane z okazji miesięcznic są "zawsze piętnujące politycznych przeciwników jako zdrajców, zawsze jątrzące i zawsze przesiąknięte nienawiścią".

"Oskarżam Jarosława Kaczyńskiego, organizatorów i uczestników miesięcznic (także tych, którzy w tym wydarzeniu uczestniczą w dobrej wierze) o to, że niszczą autentyczne chrześcijaństwo i Kościół w Polsce" - czytamy w artykule."

http://www.rp.pl/Kosciol/180119132-O-Wisniewski-w-Tygodniku-Powszechnym-Oto-na-naszych-oczach-umiera-w-Polsce-chrzescijanstwo.html

J. Schwarz 19.1.2018 14:43

Re: tak v Polsku jsem nejaky cas pobyval

Sekulární stát - OK, ale obloukem se vyhněme "neutralitě" v pohledu na náboženství. Křesťanství je u nás už neškodné takže věřící můžeme nechat být, ale ne muslimy! Ti jsou expanzivní a pokud je necháme, budou své náboženské "pravdy" prosazovat i do našich životů. Važme si toho že tu muslimy nemáme a další sem nepouštějme. Že to Šabatová označí za diskriminaci? No a? Šabatovou můžeme vyhodit a stupidní antidiskriminační zákon zrušit.

M. Pesat 19.1.2018 15:36

Re: tak v Polsku jsem nejaky cas pobyval

"Křesťanství je u nás už neškodné takže věřící můžeme nechat být, ale ne muslimy!"

----------------------

problem nejsou muslimove, problem je, ze muslimum se v sekularnim state meri jinym metrem nez ostatnim obcanum. I kdyz, ani to neplati jen pro muslimy, nybrz i pro panbickare-krestany. Vzpomente povinnou zakladni vojenskou sluzbu a tusim jehoviste, ze na vojnu nepujdou, ze jim to vira zakazuje. A muslimove maji podobne vymluvy, zenska musi mit satek/burku, protoze to buh tak chce. V Polsku, ze ve skole musi byt nabozenstvi, protoze je to soucast narodni kultury/tradice. Kdykoliv/kdekoliv narazite na panbickare tak budou mit tisice vymluv/vyjimek proc ano a proc ne. Takze, pokud chcete postavit do late muslimy/islam, tak musite postavit do late vsechny panbickare=obcansky princip=doma/v kostele si ver/modlise ale chran te MARX!!!! tahat nabozenstvi milimetr za prah kostela. Zkratka, padni komu padni. Cest :-)